Visuddhi csakra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Advertisements

Önismeret.
Munka - lakás - szabadidő egysége és szervezése pszichiátriai rehabilitáció gyakorlatában Dr. Pető Zoltán.
Az Anahat Chakra Középhaladó Előadás Ötödik Hét.
Méltósággal segíteni, Jót s jól tenni
Gyerekek a Biztos Kezdet Gyerekházban
Kreatív technikák és terápiák a pszichiátriai betegek közösségi alapú ellátásaiban Endre Szilvia május 23.
A humanizmus pedagógiai és lelkigondozói szemlélete Minden gyermekben él a cselekvési vágy és a világ megismerésének igénye, ennélfogva biztosítani kell.
( Képváltás kattintásra )
& ERŐFORRÁSOK AZONOSÍTÁSA
Tanulás és tanítás a kulturális evolúció rendszerében
Küldd el ezt a szívet mindazoknak, akiket nem szeretnél elveszíteni 2009-ben, nekem is, amennyiben nem akarsz elveszíteni. Sorolj fel 12-t közülük! Lássuk.
Assisi Szent Ferenc Ima.
7. előadás Ember és vezetés, vezetési stílus
Kommunikáció.
A jó közérzet művészete
A KOZMIKUS SZÖVEDÉK TULAJDONSÁGAI:
Kötődés, Kötődési zavarok Rokszin Mónika.
Isten misztériumának előzetes kérdése
A jó közérzet művészete Maria Treben.
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
Buddhizmus Ferencz Kinga.
Megújulás Szigete. Lelki szemeiddel képzeld el, amint feltűnik a messzeségben egy apró hajó, és fokozatosan közelít feléd. Amint egyre közelebb ér, két.
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
MIKOR TUDUNK MAGUNKRÓL?. AKKOR TUDUNK MAGUNKRÓL, AMIKOR ÉSZREVESZÜNK VALAMIT.
Kommunikációs politika Összefoglaló feladatok
A marketingkommunikáció
TÁMOP /2 ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS
Különbözőek vagyunk!.
Személyes élet és szolgálati látás elvétele, célok kialakítása.
A szomatikus marker feltevés
MCE Konferencia MMM – Hatékony kommunikáció MCE Konferencia Pécs MMM – A controller hatékony kommunikációja Megérteni Meggyőzni.
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
A három agy elmélet Biblikus értelmezése
Személyiségünk a betűkben
TÁMOP /1 TÁMOP nyitó szakmai konferencia TÁMOP /1TÁMO Halmozott fogyatékos, súlyos látássérült gyermekek komplex kommunikáció fejlesztése.
A Swadisthan Chakra Középhaladó Előadás Második Hét.
M A N D A L Á K A mandala szó az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkrítből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong. A mandala egy kör alakú.
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
III. CENTRIFUGÁLIS MŰKÖDÉSEK ZAVARAI összeállította: Pék Győző.
Az alapvető kommunikáció
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
A vezető személyisége – a ma követelményei és a holnap kihívásai.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.
A Legjobb Barát Hozzáállás
Információelmélet 8. 1 Eszterházy Károly Főiskola, Eger Médiainformatika intézet Információs Társadalom Oktató-
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Barátság Készítette: Kovács Mária.
1. A „két történet” összevetése /1. ( Ter 1,  Ter 2, 4-9 (10-14) ) a) H ASONLÓSÁGOK : – Az ember Isten „alkotása”, „teremtménye”. – A férfi.
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
A viselkedés és az iskolaérettség kapcsolata
Asztrológiai továbbképzés
A teljes ember bevonása a liturgikus cselekményekbe
Isten félelemben és szomorúságban
Urunk, olyan jó, hogy a nevedben együtt lehetünk
Az Advent misztériuma - Spirituális felkészülés a Karácsonyra
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Kommunikáció típusai.
Selmeci József Csongor
Selmeci József Csongor
A jó közérzet művészete
Selmeci József Csongor
Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen nehéz természete volt
Selmeci József Csongor
Selmeci József Csongor
A teremtő és gondviselő Atya
Selmeci József Csongor
„A belső fegyelem megtart, mint testet a csontváz
Előadás másolata:

Visuddhi csakra

A visuddhi csakra szimbólumai Tulajdonságai/feladatai/lehetőségei testi értelemben: a táplálék, a sugárzás, a mérgek méregtelenítése lelki értelemben a szavak és az érzések megtisztítása művészetekben való kifejezés a zene és a költészet formájában. fontos szerepe van a világgal való kommunikációnk szabályozásában. Jelképe a tizenhat szirmú lótusz, szirmaiban a szellemet jelentő szanszkrit betűkkel. Eleme az éter, állata az elefánt, a tiszta bölcsesség szimbóluma. Színe az ibolya. A gerincen, a pajzsmirigy magasságában helyezkedik el. Érzékszerve a fül, mely az aspiráns itteni legfontosabb feladatára is utal, mely az éterben, a kozmikus űrben való elcsendesedés, a személyes hang teljes elengedése, a Teremtő hangra való teljes koncentráció. Megjelenik itt egyfajta egység a Teremtővel, de mint egy tápláló–táplált relációban, tehát az elkülönültség még létezik.

A visuddhi csakra szimbóluma

A visuddhi csakra tulajdonságai Még az ego keres valamilyen táplálékot felülről, valami kapcsolatot egy magasabb potenciállal, egy utat, ahol kinőhet önmagából. Mégis, ez a folyamat már megteremti az elme csendjét, teljes nyugalmát, a gondolathullámok lecsengését. A csakra elégtelen működése az alábbi zavarokhoz vezethet: fizikai szinten: torokfájás, pajzsmirigypanaszok, hallászavar, fülzúgás, asztma. érzelmi szinten: maximális elvárások, ugyanakkor az érzelmek kifejezésére való képtelenség és a kreativitás hiánya. Bídzsa mantrája a Ham.

A visuddhi csakra minősége Külső és belső Kommunikáció Tamasz: A személy nem engedi be a kívülről jövő közeledést. Tamaszikus – radzsasz: A kommunikáció korlátozott és a tartalma torzított, félreértelmezi a mások kommunikációját. Egyszerű megjegyzést sértésként értelmez. A Nemet Igennek vélheti. Radzsaszikus – tamasz: A kommunikáció hatékonyabb a radzsasz miatt, de torzított a tamasz miatt. Radzsasz: A kommunikáció a megfelelő módon jön be. Odafigyel arra amit mondasz, ő is mond valamit.

A visuddhi csakra minősége 2. Radzsaszikus – szattva: A kommunikáció többi szintjei is észlelhetőkké válnak, a testbeszéd is megjelenik. Minél tisztábbakká válunk, finomabb kommunikációs módokat is használunk. Tudatában is leszünk ezeknek. A másoktól jövő kommunikációt befogadjuk, de tudattalanul, ezeken a szinteken ezt nem vesszük észre. Szattvikus – radzsasz: Tovább finomodik kommunikáció. A másoktól jövő jelzéseket, információkat minden szinten tudatosan befogadjuk. Szattva: Gondolatolvasás Megvilágosodott – hihetetlen kiterjedt kommunikáció, ami az egész kozmoszban történik, a kozmikus tudat, amely önmagával kommunikál.

A visuddhi csakra minősége 3. A visuddhi csakra minőségek aktivitása Mindegyikünknek minden csakrája mindig aktív de bizonyosak aktívabbak mint a többi, és az erősebbek uralják a személyiséget. Tamaszikus aktivitás: A kommunikációt torzítja a tamasz minősége. Mindkét irányba blokkolt a kommunikáció, nem tudjuk kifejezni magukat és nem tudunk megérteni másokat. „Elbeszélünk” egymás mellett. Ha megjelenik a radzsasz, panaszkodó típusú embert kapunk. Rossz esetben mérgezett nyelvű bajkeverőt. Radzsaszikus aktivitás: Tanítással, nyilvános szórakoztatással kapcsolatos. Szeretik ha közönségük van. Ha jó az önbecsülésük több ezres hallgatóság előtt is jól érzik magukat. Radzsasz magasabb szintjén bulizó emberek, főleg ha a szvadiszthana csakra is jól működik. Alacsonyabb szinten szétunják magukat.

A csakra minősége 4. Szattvikus aktivitás: Megvan az a képességük, hogy nagy tömegeket képesek hatalmukba keríteni a magasabb rendű igazsággal. Az adott személy tiszta, és ezen a szinten az isteni kommunikáció eszközévé válhat. Assisi Szent Ferenc: tégy engem a békéd eszközévé. Egész életükben ezen a magas szinten kommunikálnak. A kommunikáció minden szintje össze van hangolva egymással, a beszéd, a akaratlagos testnyelv, az önkéntelen testnyelv, az érzelmek átadása. Létrejön a telapatikus kommunikáció, és még ennél finomabb szintek is vannak. A visuddhi szattvikus szintjén lévő személy mindezeken a szinteken koherens, ugyanazt közvetíti. Attól bízunk az ilyen emberekben, hogy minden szinten ugyanazt közvetíti. Ha valakiből keverten kapjuk, akkor elveszítjük a biztonságunkat, bizalmunkat, ha nem tudatosan észleljük, akkor is.