Felvételi a középfokú iskolákban 2018.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztató a 2012/2013. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: 
Advertisements

2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
PÁLYAVÁLASZTÁS- ISKOLAVÁLASZTÁS
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
A középfokú iskolai felvételi eljárás ütemezése a 2011/12. tanévben.
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2012 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése A 2010/2011. tanévben.
Tájékoztató a 2013/2014. tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2010/2011. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
PÁLYAVÁLASZTÁS- ISKOLAVÁLASZTÁS
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Tudnivalók a továbbtanulásról
Beiskolázás Pályaválasztási szülői értekezlet
Szülői értekezlet - Továbbtanulás
Quo vadis? Kudá igyos?.
Továbbtanulás 2013/2014..
Pályaválasztás Pályaválasztás
A felvételi eljárás elemei
Tájékoztató a tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:  Vagy kizárólag.
Felvételi eljárás 2014/2015.
Felvételi Központi írásbeli Jelentkezni ig lehet. Bárhol meg lehet írni, de az értékelő lap másolatát a jelentkezési laphoz csatolni.
Iskolaválasztás előtt… A középfokú iskolák nyilvánosságra hozzák a felvételi eljárásuk rendjét.
Németh Kálmán Ált. Isk. OM:
FELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBAN A 2014/2015. TANÉVBEN A 2014/2015. tanévben lezajlott eljárás 1.
Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember óra.
Középiskolai beiskolázás a 2014/2015-ös tanévre Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal 5000 Szolnok, Kossuth Lajos út november 18.
október 13.. TÉMÁK  Pályaválasztás  Felvételikről  Beiskolázás rendje, szabályai – határidők, feladatok
Pályaválasztási szülői értekezlet
Továbbtanulás 2015/2016 Németh Kálmán Ált. Isk. OM:
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET október 21.
KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS 2015/2016. Széchenyi István Római Katolikus Középiskola 3000 Hatvan, Bajcsy-Zsilinszky u. 6. Tel.: 37/
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
Középiskolai továbbtanulás 2016/17
F ELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9. ÉVFOLYAMRA TÖRTÉNŐ BEISKOLÁZÁSRÓL 2016/2017. TANÉV.
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Felvételi a középfokú iskolákba
Átalakult a szakképzési rendszer
Szülői értekezlet 8.A-b
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi a középfokú iskolákba TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9
A felvételi eljárás elemei
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
Továbbtanulás 2018/2019 HOGYAN TOVÁBB? Pályaorientációs
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
Középfokú felvételi eljárás
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Középfokú oktatási intézmények
Amit egy nyolcadikosnak és szüleinek tudnia érdemes
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Szegedi Deák Ferenc Gimnázium
Középfokú felvételi eljárás
Pályaválasztási szülői értekezlet
Középfokú felvételi eljárás a 2018/2019. tanévben
Továbbtanulási „kisokos” tanév
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése
Előadás másolata:

Felvételi a középfokú iskolákban 2018.

Változó intézménytípusok a szakképzésben A korábbi szakközépiskolai intézménytípus szakgimnáziumi intézménytípussá alakult. Az érettségit megelőző szakaszban növekszik a szakmai képzés / gyakorlati képzés / aránya 1 évről 1.5 évre, amely biztosítja, hogy a tanulók már az érettségi mellett egy szakképesítést is szerezzenek. Az érettségit követő 1év alatt pedig érettségire épülő emelt szintű /„technikus”/ szakképesítés szerezhető.

Változó intézménytípusok a szakképzésben A korábbi szakiskolai intézménytípus szakközépiskolai intézménytípussá alakult. A 3 éves szakmai képzést és komplex szakmai vizsgát követően automatikus továbblépési lehetőséget kínál az érettségi megszerzéséhez, egy kétéves érettségire felkészítő oktatási forma keretében. Szakiskolák- SNI

A központi írásbeli vizsgák

Általános információk a feladatlapokról A felvételi vizsgán részt vevő diákoknak mind a magyar nyelvi, mind a matematika írásbeli vizsgákon 45 perc alatt tíz feladatból álló feladatsort kell megoldaniuk, ezzel tárgyanként 50-50 pontot szerezhetnek.

A központi írásbeli felvételi vizsgákon használható segédeszközökről A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni. - Magyar nyelv: A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. - Matematika: A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem használható.

A központi írásbeli vizsgák időpontjai 9. évfolyamra jelentkezők számára 2018. január 20-án 10 óra Érkezés min. fél órával korábban pótló írásbeli vizsga a 9. évfolyamra jelentkezők számára 2018. január 25-én 14 órától ( csak orvosi igazolás alapján)

A tanulók a központi írásbeli vizsgára személyazonosításra alkalmas igazolványt – diákigazolványt vagy személyi igazolványt – vigyenek magukkal.

A központi írásbeli vizsgák kiértékelt feladatlapjainak megtekintése, az észrevételezés lehetősége A központi írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait a vizsgázó és szülője az igazgató által meghatározott helyen és időben, az iskola képviselőjének jelenlétében megtekintheti, azokról kézzel vagy elektronikus úton pl. digitális fényképezőgéppel másolatot készíthet, és – kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén – az értékelésre észrevételt tehet.

Ha az iskolában a feltételek rendelkezésre állnak, a vizsgázó kérésére a saját kiértékelt dolgozatáról másolatot kell készíteni. A megtekintéshez – az adott írásbeli vizsgát követő nyolc napon belül – egy munkanapot (nyolc órát) kell biztosítani. A vizsgázó és szülője a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén észrevételeit a megtekintést követő első munkanap végéig – tizenhat óráig – írásban adhatja le.

A központi írásbeli vizsgák kiértékelt feladatlapjainak megtekintése, az észrevételezés lehetősége A középiskola a bírálat eredményét határozat formájában, megfelelő indoklással, az észrevétel benyújtását követő három munkanapon belül írásban közli az észrevételt tevővel.

A központi írásbeli vizsgák eredményeinek közzététele A központi írásbeli vizsga eredményéről a vizsgát szervező középiskola 2018. február 8-áig közvetlenül tájékoztatja a vizsgázókat, azzal, hogy a vizsga részletes eredményeit tartalmazó, az iskola körbélyegzőjének lenyomatával, valamint az igazgató vagy az általa kijelölt személy aláírásával hitelesített Értékelő lapot minden tanulónak átadja. A vonatkozó rendelet előírása szerint az értesítés kizárólag ebben a formában történhet meg.

Adatbegyűjtő lap Az Adatbegyűjtő lap arra szolgál, hogy a tanuló illetve szülője pontos, naprakész adatokat adjon meg a felvételi eljárás során A jelentkező a személyes adatokon kívül feltünteti a felvételi eljárás során megjelölni kívánt középfokú iskolák adatait és azok tanulmányi területeinek kódját az általa meghatározott sorrendben

Jelentkezési lapok Az Adatbegyűjtő lapok alapján a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszer használatával az osztályfőnökök elkészítik és kinyomtatják a Jelentkezési lapokat és az Adatlapot. A kinyomtatott Jelentkezési lapok és az Adatlap aláírását az osztályfőnökök megszervezik

A felvételi lapok (Jelentkezési lap(ok) és a Tanulói adatlap) A felvételi lapok elkészítése során annyi Jelentkezési lapot kell kitölteni, ahány középfokú iskolába kíván jelentkezni a tanuló. A jelentkezési lapok számától függetlenül két példányban ki kell töltenie a Tanulói adatlapot. A Tanulói adatlap mindkét példányát az általános iskola kezeli. Az általános iskola a tanulói adatlap első példányát megküldi az Oktatási Hivatalnak, a második példányát borítékba zárja, és a tanuló végleges döntéséig megőrzi.

A Jelentkezési lapok és a Tanulói adatlap általános iskolai továbbításának határideje 2018. február 19.

Szóbeli vizsga Helyi felvételi (szóbeli) vizsgát csak az a középiskola szervezhet, amelyik előírja a központi írásbeli vizsgán való részvételt A szóbeli eredménye a felvételi pontszámba 25%-kal vehető figyelembe A szóbeli vizsga 2018. február 22 - március 13. között – tartható meg.

Felvételi jegyzék A középfokú iskola a felvételi vizsgák befejezése után, 2018. március 14-ig a honlapján nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét.

A módosító Tanulói adatlap A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására. Ilyenkor módosító Tanulói adatlapot kell kitölteni. A módosításra az általános iskolában van lehetőség 2018. március 21-én és 22-én.

A módosítás során tanulmányi területet nem lehet törölni, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely a Tanulói adatlapon korábban is szerepelt. Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott Jelentkezési lapon kell feltüntetni. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító Tanulói adatlapon feltüntetni!

Az egyeztetett felvételi jegyzék Az egyeztetett felvételi jegyzék elkészítése során a Hivatal a tanulói adatlapon a jelentkező által meghatározott sorrend, a középfokú iskola által meghatározott felvételi rangsor, valamint a középfokú iskola által közölt felvehető tanulói létszám együttes mérlegelése alapján az adott jelentkezőnek egyetlen felvételi kérelmét nyilvánítja elfogadottnak, a többit elutasítja.

A felvételire jelentkező minden tanulónak a Jelentkezési lapon megjelölt értesítési címére 2018. április 27-éig minden olyan középfokú iskola írásbeli értesítést küld, ahová Jelentkezési lapot adott be.

A rendkívüli felvételi eljárás Ha az általános felvételi eljárás időszakában a tanuló nem jutott be középfokú iskolába, akkor használja ki a 2018. május 7-18 közötti rendkívüli felvételi időszakot! Ekkor a továbbtanulás intézése már egyénileg, közvetlenül a középfokú iskolákban való jelentkezéssel, egyeztetéssel történik.

A középfokú felvételi eljárás időbeli ütemezése 2018. 01. 20. 10.00 ó Központi írásbeli felvételi vizsgák 2018. 01. 25. 14.00 ó Pótló központi írásbeli felvételi 2018. 02. 08. Értesítés az írásbeli eredményéről

A középfokú felvételi eljárás időbeli ütemezése 2018. 02. 05-10. A kézzel kitöltött Adatbegyűjtő lap eljuttatása az osztályfőnököknek 2018. 02. 05-16. Az osztályfőnökök elkészítik a felvételi lapokat a KIFIR elektronikus adatlap kitöltő rendszerben és megszervezik azok aláírását

A középfokú felvételi eljárás időbeli ütemezése 2018. 02. 19. Az általános iskola továbbítja a tanulói Jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak a Tanulói Adatlapok első példányát pedig a Felvételi Központnak 2018. 02. 22 –03. 13. A szóbeli meghallgatások az általános felvételi eljárás keretében

A középfokú felvételi eljárás időbeli ütemezése 2018. 03. 14. A középfokú iskola eddig az időpontig nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét 2018. 03. 21 –22. A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában

A középfokú felvételi eljárás időbeli ütemezése 2018. 04. 27. A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést 2018. 05. 07 –18. Rendkívüli felvételi eljárás

Hasznos oldalak http://www.oktatas.hu/

SIKERES FELVÉTELIT MINDENKINEK!!! KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!