Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Amit egy nyolcadikosnak és szüleinek tudnia érdemes

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Amit egy nyolcadikosnak és szüleinek tudnia érdemes"— Előadás másolata:

1 Amit egy nyolcadikosnak és szüleinek tudnia érdemes
TOVÁBBTANULÁS 2018/2019 Amit egy nyolcadikosnak és szüleinek tudnia érdemes

2 EGYÉB INFORMÁCIÓK KÖZPONTI FELVÉTELI VIZSGÁRA JELENTKEZÉS december 7. Bármelyik iskolában megírható! Az iskolák az OH honlapján megtalálhatók. Számukra a legkényelmesebb KÖZPONTI IRÁSBELI FELVÉTELI VIZSGA január óra (diákigazolvány) PÓTLÓ IRÁSBELI január óra (alapos ok miatt nem tudtak részt venni, igazolás)

3 Hol írják meg a központi felvételit?
Bármelyik középiskolában megírhatják. (Oktatás.hu közzétette az iskolákat) Nincs jelentősége. Nem befolyásolja a felvételi eredményt, sem a bekerülést. Javasoljuk a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumot! (Helyben van, az iskola szülői meghatalmazással elhozzuk az eredményeket, helyben lehet ügyet intézni.)

4 ÉRTESÍTÉS AZ ÍRÁSBELI EREDMÉNYÉRŐL Szóbeli meghallgatások
INFORMÁCIÓ ÉRTESÍTÉS AZ ÍRÁSBELI EREDMÉNYÉRŐL 2019. február 07. Jelentkezési lapok és adatlapok aláírása osztályonkénti beosztásban az iskolában. 2019. február Szóbeli meghallgatások 2019. február 21 – március 14.

5 INFORMÁCIÓ Ideiglenes eredményességi rangsor nyilvánosságra hozatala a középiskolákban és azok honlapjain: március 18. Adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában március Végleges felvételi jegyzék a középiskola döntése alapján. Felvételről vagy az elutasításról szóló értesítés megküldése április 30.

6 Tanulói jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára - kitöltése
Tanuló adatai A tanuló oktatási azonosító száma: ISKOLATITKÁR RÁÍRJA Tanuló általános iskolájának adatai: OM azonosító: Neve: Dunakeszi Széchenyi István Általános Iskola Címe: 2120 Dunakeszi, Károlyi utca 23. A központi írásbeli vizsgát az alábbi középfokú iskolában…. Ha Dunakeszin írja a tanuló a központi felvételit. OM azonosító: Intézmény neve: Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium Intézmény címe: 2120 Dunakeszi, Bazsanth Vince utca 10.

7 ISKOLATÍPUSOK GIMNÁZIUM SZAKGIMNÁZIUM
Nem okoz gondot a tanulás! Teljesítményük kiegyensúlyozott, és felsőoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat. SZAKGIMNÁZIUM Érettségi bizonyítvány, és egy megadott szakmai iránt érdeklődést, kedvet mutat. Vagy akár adottságai, képességei alapján már most valószínűsíthető egy adott szakmairány. SZAKKÖZÉPISKOLA (korábbi szakiskola) Ha a gyermek valamely konkrét tevékenységben motivált. 3 év elteltével szakmunkás bizonyítvány, + 2 év alatt érettségi.

8 GIMNÁZIUMOK 4 éves képzések
5 éves képzések (0. évfolyam, nyelvi előkészítő évfolyammal) KIMENET: Gimnáziumi érettségi

9 SZAKGIMNÁZIUM 4+1 éves képzés:
érettségivel irodai informatikus szakmai végzettség, majd OKJ végzettség szerezhető szoftverfejlesztő szakmában. Szakmacsoporton belül az OKJ végzettség 1 év, eltérő szakmacsoportban 2 év 4+1éves képzés: érettségi vállalkozási ügyintéző + 1 év alatt technikusi végzettség KIMENET: Komplex szakmai érettségi (+szakmai képzettség)

10

11 SZAKKÖZÉPISKOLA Képzési idő: 3 év (szakmunkás bizonyítvány)
+ 2 év alatt megszerezhető az érettségi bizonyítvány KIMENET: Szakmunkásbizonyítvány

12 INTERNETES KERESÉS 2. Köznevelés – Középfokú felvételi eljárás
1. 2. Köznevelés – Középfokú felvételi eljárás

13 3. Középfokú felvételi eljárás 4. Aktuális beiskolázási időszak

14 5. KIFIR TANULMÁNYI TERÜLETKERESŐ

15 BIANCO „jelentkezési lap” kitöltése
OM azonosító: 6 jegyű szám (intézmény neve, címe) Pl Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium Váci Madách Imre Gimnázium Feladatellátási helye, KÓD (iskola neve, címe) 001, 002, 003, …023,…032… stb Tanulmányi terület kódja: (leírással) 0001, 0002, 0301…. Stb Választott nyelv: általában a második nyelv: francia vagy olasz

16 „Bianco” jelentkezési lap kitöltése csak az iskolák összegyűjtésére szolgál!
ÁLOMSORREND kialakítása a jelentkezési lapok kinyomtatásakor! A legelső helyre olyan iskola kerüljön, amelyik az iskolai nyílt napok, és a begyűjtött információk alapján a legnagyobb boldogsággal töltené el a gyermekét, ha oda bekerülne. Majd haladjunk visszafelé, egészen addig, míg a sor legvégén egy olyan iskolát jelölünk be, ahova minden bizonnyal fel fogják venni, ha minden kötél szakad. Módosítani egyszer lehet!

17 Gimnázium

18 Szakképzési Centrumok
BGSZC- Gazdasági (203061) BKSZC- Komplex (203032) BMSZC- Műszaki (203058) BVHSZC- Vendéglátóip- Humán (203078) GSZC- Gépészeti (203031) A Szakképzési Centrumokhoz tartozó iskolák FELADATELLÁTÁSI hellyel vannak jelölve: 001, 002, 003, 004 …. Stb.

19 hhh

20 NÉHÁNY „EGYÉB, HASZNOS” INFORMÁCIÓ

21 ISKOLAVÁLASZTÁS SZEMPONTJAI
A szülő az általa választott bármely Magyarország területén lévő oktatási intézménybe beadhatja gyereke felvételi kérelmét. FONTOS!!! Tájékozódás - Felvételi követelmény - Tagozat jellegéről - Kimenetről

22 FELVÉTELI KÖVETELMÉNY
Minden iskolában más és más 1. A tanulmányi eredmények és a központi írásbeli vizsga alapján 2. A tanulmányi eredmények, a központi írásbeli vizsga és a szóbeli vizsga alapján bírálja el a felvételi kérelmeket. 3. Csak tanulmányi eredmény – esetleg elbeszélgetés alapján A középiskolák döntenek arról, hogy mely tantárgyak osztályzatait váltják pontokra. Nemcsak az év végi, hanem a 8. félévi jegyeket is beszámíthatják. A központi írásbelin és a szóbelin túl a művészeti és sportiskolák más − például sportegészségügyi, fizikai képesség felmérési, alkalmassági − vizsgákat is tarthatnak.

23 Példa a pontszámításra

24 Példa pontszámításra

25 Köszönöm a figyelmet! Kérdések ?


Letölteni ppt "Amit egy nyolcadikosnak és szüleinek tudnia érdemes"

Hasonló előadás


Google Hirdetések