Pesti Barnabás Szakgimnázium és szakközépiskola . Budapest, VI. Andrássy út 63-65.
Az iskola története 1953 – pék képzés kezdete 1964 – szakközépiskolai tagozat indul 1978 – technikusi képzés első éve Iskolánkban Budapesten egyedülálló képzések folynak A pék jelenleg hiányszakma Új szakma, azaz a cukrász oktatása 2013-ban kezdődött Jelenlegi technikusképzéseink: élelmiszeripari analitikus élelmiszeripari technikus sütő-cukrászipari szaktechnikus
Tanműhely 1983-ban építették Budapest XIV. Almádi u. 3-5.
Intézményünkben jelenleg 121 diák tanul péknek, ebből 70-en a tanműhelyünkben
Így készítjük a kenyeret
Túrós táska készítésének lépései
A pék szakma jövője
A hagyományos pékségek: A hagyományos pékségek nem olyanok, mint a nagy kenyérgyárak.
Modern pékségek: Kétfajta pékségben is készülnek termékek: kézműves és péküzemekben egyaránt
Kenyérgyártás jövője: a kínálatnak a kereslethez kell igazodnia A pékárukra mindig szükség lesz, cél, hogy a kész termék minél gyorsabban eljusson a fogyasztókhoz
Készítették: Süvöltős Dániel Urbán Tamás Zsolt Tari Péter Géza