Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Informatikai szakképzés Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Kovács Péter peterk@gimsz.sulinet.hu.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Informatikai szakképzés Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Kovács Péter peterk@gimsz.sulinet.hu."— Előadás másolata:

1 Informatikai szakképzés Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Kovács Péter

2 Az iskola 670 beiskolázott diák.
Kb %-ban Informatika illetve gépész jellegű képzésre A Savaria-TISzK tagintézménye 1993-ban világbanki támogatással indítottuk az informatika képzést

3 Elsőtől emelt óraszám informatikából (már elsőben heti 7 óra)
Informatika szakon kötelező az angol nyelv. Felszereltség: 8 db gépes számítástechnika tanterem. 2 db gépes nyelvi terem. Az egyéb (szaktárgyi) laborokkal együtt több mint 250 számítógépes munkahely Minden számítógép hálózatban. 2 Novell és 2 Linux szerver WEB-es jelenlét.

4 Beiskolázás Nem feltétlenül a szakok döntenek, hanem az iskola.
Az informatika szak még vonzóbb, mint a gépész szakok, de a trend megfordulni látszik. A bejutási átlag 4.0 körül van, de nem egységes az előzetes tudásszint.

5 Alapképzés (I-IV évfolyam)
Heti óraszámok 9. évfolyam: heti 7 óra 10. évfolyam: heti 6 óra 11. évfolyam: heti 9 óra (már specifikus tárgyak) 12. évfolyam: heti 9 óra Az alapképzésben több fajta szakképzés előkészítése folyik, azaz az igényeknek megfelelő kimenetet tudjuk indítani.

6 Informatikai kimenetek
Az elmúlt 15 évben (1993 óta) iskolánk több Informatikai kimenetet indított (de évente csak egyet) Műszaki számítástechnikai technikus. Rendszerinformatikus. Informatikus – Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető. Informatikai szakképzés – CISCO hálózati akadémia

7 A szakképzés problémái iskolánkban
Az informatika szakos tanulók többsége érettségi után továbbtanul, két informatika osztályból általában egy szakképző osztályt tudunk indítani. A tanulók többsége az érettségi és a továbbtanulás között maximum egy év alatt akar képesítést szerezni. Ez a jelentősen szűkíti az indítható szakok körét (csak ami az alapképzésben elő lett készítve).

8 A továbbtanulóknak általában nincs különösebb tétje a 13
A továbbtanulóknak általában nincs különösebb tétje a 13.évfolyam elvégzésének csak egy ugródeszka a továbbtanuláshoz Aki nem tanul tovább, általában gyengébb eredményekkel rendelkezik.

9 Az informatikai szakképzés eszközigénye
Az informatikai szakképzések közt eszközök tekintetében jelentős különbségek vannak. Vannak szakképzések amelyekhez „csak” számítógép és megfelelő szoftverek kellenek. Nem ilyen pl. az Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető képzés. Az idén indított képzés – jelenleg beszerzés alatt álló – eszközeinek igénye kb. 6 millió Ft.

10 AIFSZ képzések Jelenleg a NyME SEK-ben folyik több informatikai AIFSZ
Iskolánkban is folyamatban van ezen képzések beindítása a következő tanévtől. Széchenyi István Egyetem – Informatika Veszprémi Egyetem - Elektronika


Letölteni ppt "Informatikai szakképzés Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Kovács Péter peterk@gimsz.sulinet.hu."

Hasonló előadás


Google Hirdetések