Tiszta iszonyat a Wall-Street

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Advertisements

A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Így építik az új World Trade Centert Az amerikaiak legnagyobb nemzeti ünnepén, a július negyedikén tették le New Yorkban 1WTC felhőkarcoló alapkövét 2004-ben.
Florida Becenév: Sunshine State Fővárosa: Tallahassee
FELVIDÉKEN Határtalanul.
A jövő épületei Top 10.
Az Eiffel-torony Hely: Párizs Magasság: 318 méter Emeletek száma: -
Disney ITIL Journey.
A Hangzhou öböl hídja Kína
Befejezéséhez közeledik a világ legmagasabb épülete
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
TÖRTÉNETE.
Csodálatos képek Némelyiket el sem hiszed....
Stromboli (felszínalaktan)
Egy ország, aki rájött, hogy egyszer az olajuk elfogy. A kilencvenes évek elején Dubai stratégiai döntést hozott, hogy az egyik legnagyobb nemzetközi.
New York Project work by Henrietta Henczes. Times Square A városi színházi élet központjának, és New York City leghíresebb kereszteződésének tartják.
A DENEVÉR.
Készítette: Fröhlich Noémi
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Budapest.
Készítette:Szőke Gréta
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
Szörfözés a,,szivárványon” Hullámvasút a természetben.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Különleges szerkezetű építmények listájának első kilenc helyezettje.
Janik Dóra és Vámos Csenge
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
Dubai, a fények városa Szerző: Tari Tímea SZTE-GYTK
A világ 7 csodája Egy vidéki iskolában a tanárnő azt a feladatot adta az osztályának, hogy írják le egy papírra: szerintük a mostani világnak mi a 7 csodája?
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Spirit Hotel Thermal Spa
Számítógép, navigáció az autóban (GPS) október 28. Számítógép, navigáció az autóban (GPS) A GPS (Global Positioning System - magyarul Globális.
Muhammad Ali mecset 1. rész
The Magic Tap. Magic tap, which appears to float in the sky with an endless supply of water. In actuality, there is a pipe hidden in the stream of water.
Dubai "Egy más világ".
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
Un mare monument natural A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban.
BAHRAIN.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
SZINGAPÚR Épül Szingapúr egyik büszkesége a Marina Bay Sands Hotel eszem.
Torre pendente di Pisa elhajlástörténete harangjai adataileírása.
Susann Nordströms Orkester - True Love
A Hormuzi-szoroson áthaladva jutunk a Perzsa-öbölbe. Itt az olajból meggazdagodott Arab Emírségekben a természet adta lehetőségeket változtatják meg,
Leg …. leg… leg… click A világ legnagyobb autóbusza.
MIGRÁCIÓ AHOGY ÉN LÁTOM. ISZLÁMIZÁLÓDNI FOG EURÓPA? (Az iszlám világ lélekszáma az utóbbi 100 évben nyolcszorosára nőtt.) Erdei László.
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
A dóm építése 1378 körül kezdődött, és több szakaszra osztható. Az építkezés első szakasza kb ig tartott, öthajós, bazilika típusú épületnek.
Kassa Kasza Sára, Martinák Emese, Paál Eszter. Dóm építése  A Szent Erzsébet-főszékesegyház, ismertebb nevén a kassai dóm Kassa egyik legszebb és legjellegzetesebb.
Szörfözés a,,szivárványon” Hullámvasút a természetben.
A Twisted Sifter weblap minden negyedév végén kiválaszt 25 képet az jelenlegi év 100 legjobb képiből. Minden érdem azokat a fotósaokat illet akik csodálatos.
Merengés a hidakról… Forrás: :01
Csodálatos képek Némelyiket el sem hiszed....
Un mare monument natural
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Látványos képek a Világ minden tájáról.
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
A világ legszebb tengerpartjai
Santa Fè, New Mexico, USA. Egy több, mint 130 éves csoda, évente 250
Santa Fè, New Mexico, USA. Egy több, mint 130 éves csoda, évente 250
A Hangzhou öböl hídja Kína
Az észak-amerikai metropolizáció városföldrajzi sajátosságai
A VILÁG HÉT CSODÁJA. OROSZ LAKTANYA[KATONAI TÁMASZPONT] Kik épiteték-oroszok mikor-1960 évek elején épült. Hol- szentkirályszabadjai repülőtér mögött.
Előadás másolata:

Tiszta iszonyat a Wall-Street A tokiói börze lefelé Franciaország bankárai bezárnak Meddig tart a pénzügyi válság? A Wall Street legszörnyűbb napját élte meg októberben 1987 óta. Az egész világon billiók hiányoznak……

Hol maradt a pénz ?

Itt!

1990-ben, még a nagy téboly előtt... Dubai 1990-ben, még a nagy téboly előtt...

Ugyanaz az utca 2003-ban

és 2007-ben

Jelenleg a világ összes darujának 15%-a Dubaiban található.

Dubai látképe

Minden az utóbbi 5 évben épült, beleértve a pálmaformájú mesterséges szigetet is.

Dubai pálmaszigete A holland gátépítők újszerű technológiája tette lehetővé a sok sziget megépítését. Ez a világ legnagyobb mesterséges sziget- csoportja, amely a világűrből is látható.

Nemrég három hasonló pálmasziget terve készült el, s az utolsó lesz a legnagyobb. A terv 2000 villát, 40 luxushotelt, bevásárló- központot, mozikat és sok mást tartalmaz. Mintegy 500.000 ember él majd itt.

A világ-sziget 300 mesterséges sziget, mely a föld formáját mutatja A világ-sziget 300 mesterséges sziget, mely a föld formáját mutatja. Minden egyes sziget 25-30 millió US-dollárba kerül majd.

A Hotel Burj al-Arab A világ legmagasabb szállodaépülete és egyetlen 7 csillagos szállodája. A tenger egy mesterséges szigetére épült.

Hydropolis, az első víz alatti szálloda Hydropolis, az első víz alatti szálloda. Németországban tervezték, és Dubaiban szerelték. Előrelátható megnyitása: 2009 (jelentős késéssel).

A Burj Dubai Az építés 2005-ben kezdődött és még ez évben be kell fejeződnie. A több, mint 800 m. magasságával a világ legmagasabb épülete lesz. Ez kereken 40%-al több, mint a világ jelenleg legmagasabb épülete, a Yaipei 101.

Így fog kinézni Dubai városközpontja a következő hónapokban.

A “Burj Dubai” lesz Dubai látképének az új középpontja.

Nemrég hirdették meg a következő képen látható épületet, melynek a tornya 1200 méter magas lesz. Ez 30%-al magasabbat jelent, mint a “Burj Dubai” és háromszor akkora, mint az Empire State Building.

Burj al Alam Elkészültekor a világ legmagasabb szálloda- épülete lesz Burj al Alam Elkészültekor a világ legmagasabb szálloda- épülete lesz. 480 méteres magasságával „csak” 28 méterrel marad el a Taipei 101-től.

A Trump International Hotel & Tower lesz a központja a három pálmasziget egyikének a “Jumeirah” pálmának.

Dubailand Jelenleg a Walt Disney World Resort Orlan- doban a legnagyobb összefüggő élménypark és a legnagyobb helyi munkáltató az USA-ban 58.000 alkalmazottal. Dubailand kétszer akkora lesz.

Dubailand 20 milliárd US-dollárba kerül Dubailand 20 milliárd US-dollárba kerül. 45 nagy és 200 kisebb pályát terveznek.

Dubai Sport City A különböző sportstadionok roppant gyűjteménye Dubailand-ban

Jelenleg a Walt Disney World Resort a világ első kirándulás-központja Jelenleg a Walt Disney World Resort a világ első kirándulás-központja. Elkészítése után ezt a címet könnyedén veszi át Dubailand. Naponta 200.000 látogatót várnak itt.

Dubai kikötőjénél több mint 200 felhő- karcoló épül Dubai kikötőjénél több mint 200 felhő- karcoló épül. Az építkezés első lépcsője a közeljövőben befejeződik. Legnagyobb részük 2009-2010-ben lesz kész. Dubai Mall lesz a világ legnagyobb bevá- sárlóközpontja több mint 1000 üzlettel. Megnyitás még ez évben.

Már megnyitották a világ legnagyobb fedett sí-csarnokát Már megnyitották a világ legnagyobb fedett sí-csarnokát. A kép egy második megépítendő csarnok tervvázlata.

Akinek olaja van…. van pénze is… !!! Magyar szöveg: Koncz László; koncz.l@chello.hu