Család – és Gyermekjóléti Központ

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
Advertisements

Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Szakmai Tanácskozás Miskolc
A Hallgatói Mentorprogram működése
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Utcai és lakótelepi szociális munka
Az iskolai szociálismunka
Gyermekvédelem a védőnői munkában
Gyermekvédelmi munka áttekintése
Gyermekvédelmi alapellátás
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Gyermekvédelmi rendszer jogi háttere
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
A gyermekvédelmi ellátórendszer szerepe a bűnmegelőzésben
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Szükség szerinti teljes körű ellátás, és a Térítési díj dilemmái.
A mai magyar gyermekvédelmi rendszer
Szt. Cirill és Method Alapítvány Gyermekek- és Családok Átmeneti Otthona bemutatása
Önkéntes segítő gyakorlat a győri Családsegítő Szolgálat keretein belül január hó.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
A gyakorlatvezető mentor
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
Családi napközi.
Workshop A gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
Családok átmeneti otthona a Józsefvárosban
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
Tájékoztató a 2011/2012-es tanév legfontosabb feladatairól
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ 2010.
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Gyermek- és ifjúságvédelmi alapismeretek
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.
Speciális gyermekvédelem
DIAKONIA KERESZTYÉN ALAPÍTVÁNY Koordinációs iroda KOLOZSVÁRI FIÓK MAROS- VÁSÁRHELYI FIÓK SZENT- GYÖRGYI FIÓK SZÁSZ- RÉGENI FIÓK 100 alkalmazott BRASSÓI.
Iskolai közösségi szolgálat
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Gyermek- és ifjúságvédelmi alapismeretek
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
PARTNERSÉG AZ OKTATÁSBAN… HAJDÚSZOVÁT MÁJUS 17.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Esélyteremtés az iskolarendszerben hátrányos helyzetű fiatalok számára Schön Brigitta.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
Járási jelzőrendszeri tanácsadó feladatai és tapasztalatai 2016
Hogyan lesznek növendékeink iskolaérett gyermekek?
Anyák Háza ORSZÁGOS PROGRAM
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
A gyermekjóléti szolgáltatás és a Szécsényi Gyerekesély Program kapcsolata Varsány községben Nagyné Mákos Izolda Családgondozó, Varsány.
„Fiatalok EGYÜTT, EGYMÁSÉRT 2015”
avagy a megismerési folyamatok probléma alapú tervezése
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Közösen a bántalmazás ellen
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Csókay László KPSZTI április 13.
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Család – és Gyermekjóléti Központ SZE Önkéntes Program 2018 tavaszi félév

Család – és Gyermekjóléti Központ Intézményünk alaptevékenysége az egyénekkel, családokkal, csoportokkal és közösségekkel végzett szociális munka. Munkánk egyik alapkövét a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997.évi XXXI. tv. (Gyermekvédelmi törvény) fekteti le, mely szerint ”a gyermekjóléti szolgáltatás olyan, a gyermek érdekeit védő speciális személyes szociális szolgáltatás, amely a szociális munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával szolgálja a gyermek testi és lelki egészségének, családban történő nevelkedésének elősegítését, a gyermek veszélyeztetettségének megelőzését, a kialakult veszélyeztetettség megszüntetését, illetve a családjából kiemelt gyermek visszahelyezését.” Család – és Gyermekjóléti Központ

Mindennapi munkánk középpontjában a nehéz helyzetbe került családok, veszélyeztetett gyerekek, segítség nélkül maradt egyedülállók támogatása, közösségi programok szervezése áll. A SZE Önkéntes Programban évek óta partnerintézményként veszünk részt, minden évben örömmel vettük a hallgatók jelentkezését, és a továbbiakban is számítunk mi is, illetve a velünk kapcsolatban álló családok és gyermekeik segítségetekre! Eddigi tapasztalataink az bizonyítják, hogy az Egyetemmel való együttműködés minden érintett fél számára építő jellegű és pozitív eredményeket hozó. Honlapunk: csgykgyor.hu

Ezen családoknak ez a fajta támogatás, segítés azért nagyon fontos, mert sok esetben a szülők saját maguk nem tudnak segíteni gyermekeiknek a tanulásban, nem tudják igénybe venni a különórákat, hiszen manapság rendkívül magas árat kérnek az iskolán kívüli felzárkóztatásért. A korrepetálási munkák, feladatok színtere főként a család lakhelye, otthona, illetve néhány esetben – ahol az otthoni körülmények nem teszik lehetővé - intézményünk Sziget-kék Közösségi Tere (9023 Győr, Szigethy A. u. 109.). A SZE Önkéntes Program keretén belül nehezített élethelyzetben lévő, szociálisan hátrányos helyzetű családok gyermekeinek nyújthattok segítséget a tanulás terén. A gyermekek különböző tantárgyakból való KORREPETÁLÁSA, adott – akár több - tárgyból való felkészítése jelenti az önkéntes gyakorlat fő tartalmát.

Intézményünk által nyújtott szolgáltatások körébe tartozik a közösségi programok szervezése és lebonyolítása is. A SZE Önkéntes Program keretein belül a különböző – jelenleg is futó - programok, mint például: Barátság parki sportprogramok, Játéktár Sziget-kék Klub Óvodai, iskolai szociális munka előkészítésében, a kézműves tevékenységek segítésében, gyermekfelügyeletben, a programokkal, illetve pályázati anyagokkal kapcsolatos adminisztratív tevékenység segítésében is számítunk Rátok. Ezen önkéntes munka helyszíne többnyire a Sziget-kék Közösségi Tér (9023 Győr, Szigethy A. u. 109.), ahol tanácsadóink (utcai-és lakótelepi szociális munkát végző, óvodai/iskolai szociális munkát végző) koordinálása mellett tevékenykedhettek.

SZE Önkéntes Program Amit nyújthatunk Nektek: gyermeki öröm megtapasztalása szociális érzékenység fejlesztése tapasztalatszerzés szociális területen a „való” világ megismerése meglévő tudás hasznosítása, gyakorlás

Amit várunk Tőletek: empátia segítőkészség odafigyelés másság elfogadása rugalmasság

SZE Önkéntes Program koordinációjáért felelős elérhetősége: Magyarné Bányai Krisztina Csóka Lívia 9024 Győr, Mónus I. u. 41. (CSGYK Alapszolg. Csoport Marcalvárosi Irodája) Tel.: 96/427-166 Mobil: 0620/350-6336 Email: marcalcssk@freemail.hu

Köszönjük a figyelmet! Várunk Titeket!