IRODALOMKUTATÁSI MÓDSZEREK Varga Attila Testnevelési Egyetem Sporttudományi Doktori Iskola PhD II. évfolyam Témavezető: Dr.Kokovay Ágnes varga.attila@uni-eszterhazy.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az iskola pedagógusainak válaszai a kérdőíves felmérésre.
Advertisements

Az előadás témái Az ellenőrzés-értékelés-minősítés értelmezése, kapcsolata A portfólió fogalma, fajtái Érvek és ellenérvek a portfólió alkalmazásáról.
AZ EPICT TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS HATÁSVIZSGÁLATA IKT-METRIA FELVÉTELEK ALAPJÁN Az IKT-metria mérőeszköz.
Magyar Oktatók és Kutatók Nyugaton A nyugati magyar szellemi potenciál feltérképezése és reintegrációjának lehetősége a magyar tudományos életbe Magyar.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser „Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben” EKF HEFOP/2006/3.3.2 pályázat.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
JÓ GYAKORLATOK AZ IKT ISKOLAI ALKALMAZÁSÁBAN
A globális netgeneráció – aktuális helyzetkép itthon és külföldön Fehér Péter PhD.
A fejlesztés hatása a szervezetre
Kiadványaink Országos Felsőoktatási Információs Központ.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Expressz Programiroda.
Környei László elnök HunDidac Szövetség EGER október 11.
e-Learning a tanárképzésben
A tanulási eredmények értelmezése és funkciója Vámos Ágnes (ELTE)
ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT 1 A KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGUSKÉPZÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK (HEFOP PROJEKT) EREDMÉNYEI.
Az IKT-metria mérőeszköz
Kommunikáció az egyetemen
Kémia szakmódszertani kutatások a Debreceni Egyetemen Tóth Zoltán.
Szakirodalomkeresési lehetőségek Sporttudomány és határterületei.
A doktori képzés színvonalának és minőségének fejlesztése alprojekt TÁMOP-4.2.2/B-10/ Tudományos képzési műhelyek támogatása és a tehetséggondozás.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Hanák Zsuzsanna PhD Eszterházy Károly Főiskola
MTMT adminisztrátori feladatok megoldása eltérő környezetben Egészség-Információ-Könyvtár március 27. Mátyás Melinda ELTE Egyetemi Könyvtár
Kórházak az MTMT-ben Beke Gabriella, Palotai Mária, Vasas Lívia
A társadalomismereti tartalmak tanításának lehetséges gyakorlata…
Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám.
Kurtán Zsuzsa A felsőoktatásban folyó nyelvi és szaknyelvi képzések Helyzetkép és fejlesztési lehetőségek „A szaknyelvoktatás szerepe a foglalkoztathatóság.
Dávid Mária Online nemzetközi kurzusok a korszerű tanárképzésért Social Network in Teacher Education - Közösségi hálózatok a tanárképzésben Szakmódszertanos.
Bemutatkozik az EKF Természettudományi Kara Pénzesné Dr. Kónya Erika dékán.
Open Access források. A publikálás veszélyei: parazita folyóiratok
Csík Orsolya, Horváth László TÁMOP X. Pedagógiai Értékelési Konferencia Szeged április Kompetencia- és tanulási eredmények alapú képzési.
Internet-alapú információcsere és adatvalidáció bibliográfiai adatbázisok között Internet-based information exchange and content validation between bibliographic.
2011.december 9. Országos Doktori Tanács A felsőoktatási intézmények doktori tanácsai elnökeiből álló testület, amely állást foglal a doktori képzéssel,
Bibliometriai kérdések az MTMT-ben Berhidi Anna Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár
NPK Ember és természet szakmai tagozat
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
PROCSEE projekt 1. Szakértői Fórum disszeminációs esemény Racsko Réka
Vasas Lívia, PhD 2015 MTMT Vasas Lívia, PhD 2015.
Magyar Tudományos Művek Tára
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Személyek/Szerzői azonosítói
Hogyan legyünk eredményesek?
EKE NTDI-DIGITÁLIS PEDAGÓGIA PROGRAM 2017
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Név TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Fekete Tamás egyetemi tanársegéd
Adatbázisok, publikációs segédletek a sebészetben
GÉIK, Logisztikai Intézet
Név TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Dr. Varga Attila Károly
Gépészmérnöki és Informatikai Kar Műszaki Mechanikai Intézet
Publikációs stratégia Szakirodalmi forrásanyagok használata MTMT
Vasas Lívia, PhD 2017 Web of Science Vasas Lívia, PhD 2017.
Pedagógus kompetenciák mérése és mérőeszközök kidolgozása
Irodalomkutatási módszerek 2017/18 2
Irodalomkutatás és hatékony tudományos közlés szempontjai
GEGES JÓZSEF Ph.D. OVIDIUS Info-Service Co Ltd.
OVIDIUS Info-Service Co Ltd.
Vasas Lívia, PhD december
Vizsgaelőadás útmutató
Az internet minőségi információ halmazainak feltárásáról
Vizsgaelőadás útmutató
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Vizsgaelőadás útmutató
Tudományos munka értékelése
Web of Science és Google Scholar
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Előadás másolata:

IRODALOMKUTATÁSI MÓDSZEREK Varga Attila Testnevelési Egyetem Sporttudományi Doktori Iskola PhD II. évfolyam Témavezető: Dr.Kokovay Ágnes varga.attila@uni-eszterhazy.hu researchwriters.co.uk

PhD téma „Olyan tanárra van szükség, aki képes az Internetet, mint eszközt úgy beépíteni a tanítás-tanulási folyamatba, hogy ezzel minőségi változást idézzen elő.” ( Vámos,1998) Az Infokommunikációs eszközök hatása a testnevelés tanítás-tanulás folyamataira The effects of info communicatation technology on Physical Education teaching and learning process

Kutatás jelenlegi állása A kutatási témámhoz kapcsolódó szakirodalom feldolgozása Publikációkhoz kapcsolódó kérdőíves vizsgálatok elkészítése a következő témákban: - Testnevelés és sportszakos hallgatók attitűdje az IKT eszközök használatával kapcsolatban - A felsőoktatásban (Testnevelés és sporttudomány területen) oktatók IKT használatának vizsgálata - A hazai alap és középfokú oktatásban tanító testnevelők IKT kompetenciájának vizsgálata

Kutatás jelenlegi állása Varga Attila Eszterházy Károly Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi Intézet, Eger University of Eszterházy Károly, PE and Sport Science Institute, Eger H-3300 Eger, Eszterházy tér 1. Email: varga.attila@uni-eszterhazy.hu Testnevelés és sport szakos hallgatók attitűdje az IKT eszközök használatával kapcsolatban Absztrakt Az oktatásban az informatikai háttér szinte nélkülözhetetlen részét képezi az eredményes pedagógiai munkának. Az IKT eszközök segítségével támogatott tanítás-tanulás a testnevelés és a sport területén belül is új lehetőségeket kínál. A hazai szakirodalomban nem találunk olyan tanulmányt, amely a felsőoktatásban tanuló testnevelés és sportszakos hallgatók viszonyulását, attitűdjét vizsgálná az infokommunikációs eszközök alkalmazásával, használatával kapcsolatban, annak ellenére, hogy hazánkban a felsőoktatási IKT infrastruktúra folyamatosan bővülő tendenciát mutat. A téma jelentőségét növeli, hogy a leendő testnevelőknek és sportszakembereknek a 21. század digitálisan átszőtt világában kell helyt állniuk. Jelen kutatás arra keresi a választ, hogy a hallgatók milyen véleménnyel bírnak a digitális eszközökről, mi a kapcsolat a hallgatók attitűdje és bizonyos változók (életkor, nem, szak, számítástechnikai ismeret, eszközhasználat gyakorisága és eszközzel való ellátottság) között. Kulcsszavak: Testnevelés és sport, IKT, attitűd

Kulcsszavak Mobile applications Information and communications technology Attitudes toward ICT M- learning Smartphones in learning Physical Education

Publikációs feltételek: legalább 12 publikációs pont; legalább 4 közlemény; ebből legalább 2 nemzetközi folyóiratban jelent meg; legalább egy magyar közleményben első szerző; A Sporttudományok DI társadalomtudományi témáiban kötelező az SCIE-ben vagy az SSCI-ben szereplő folyóiratok közül legalább egyben elsőszerzős közlemény publikálása; A feltételeket az értekezés témájában megjelent közleményekkel kell teljesíteni.

Folyóiratok ahol publikációt tervezek Hazai : Sporttudományi Szemle Új Pedagógiai Szemle Nemzetközi: European Journal of Sport Science Journal of Teaching In Physical Education Science & Sport

Folyóiratok IF értékei

SCIMAGO

WEB OF SCIENCE

WEB OF SCIENCE

SCOPUS

SCOPUS

Google Scholar

Carrot 2

Dart Europe

Deepdyve

Adatbázisok, Adattárak researchwriters.co.uk

Endnote

Endnote duplikátumszűrés

Szerzői kapcsolat bemutatása

ResearcherID

MTMT

„Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája” (Szent-Györgyi Albert) Köszönöm a figyelmet!