Hauser Zoltán szakmai vezető Oktatási Hivatal EFOP VEKOP

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
Advertisements

Az OH TÁMOP fejlesztései
III. Nemzeti Köznevelési Konferencia
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
A felsőoktatási minőségbiztosítás európai A felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjei Szántó Tibor Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Adattárház alapú vezetői információs rendszer
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
Készítette: Pápai Zsolt Lex Ákos Kiss Gábor Borbély Csaba
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
DPR kommunikáció alapelvei
A felsőoktatás (hozzáadott) értéke
TÁMOP / Dr. Katona György Projektmenedzser HÁLÓZATOS EGYETEMI SZOLGÁLTATÁS-INNOVÁCIÓ A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEMEN.
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
TÁMOP 4.1.3/2 Felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztésének célkitűzései és intézményi együttműködésének tervei Németh Antal felsőoktatási.
Az EUROSTUDENT V felmérés Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Főkedvezményezett:
DPR és egyetemi stratégia Diplomás Páyakövetés
Országos kompetenciamérés A mérési rendszer fejlesztése, az érettségi rendszer átvilágítása Pongrácz LászlóOktatási Hivatal Magyar Termék Nagydíj.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Educatio Kht. - Országos Felsőoktatási Információs KözpontKözponti Diplomás Pályakövető Rendszer Kerekes Gábor április 16.
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
A Pécsi Tudományegyetem eredményei a Diplomás Pályakövetési Rendszer első évében DPR Szakmai fórum Pécsi Tudományegyetem április 12. Veroszta Zsuzsanna.
TAMOP /2/KMR Projekt szakmai vezető: Demeter Attila alezredes március 23. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális.
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Intézményi pályakövetés központi támogatása - TÁMOP Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató Budapest, március 24.
Adattár alapú Vezetői Információs Rendszer (AVIR) Kerekes Gábor ügyvezető Educatio Kht január 21. TÁMOP – Felsőoktatási szolgáltatások rendszer.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
2009. december 8. Pomázi Gyula SZTE felsőoktatási stratégiai szakértő
Adattár Alapú Vezetői Információs Rendszer Az adatküldés aktuális kérdései szeptember 14. Fejérvári Bence.
A fejlesztések hasznosulása az ágazati tervezésben október 18.
A felsőoktatási ágazati nyilvántartások fejlesztési irányai – TÁMOP Stéger Csilla Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű.
Pannon Egyetem A pályakövetési vizsgálatok jövője a Pannon Egyetemen a TÁMOP pályázat fényében Veszprém, március 11.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Adatintegráció, adatok felhasználása Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / )
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) december 7. Fejlesztés.
Szaktanácsadás, pedagógiai-szakmai szolgáltatások
TÁMOP / „Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése, 2
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
A Békéscsabai Központi Szakképző Iskolai tapasztalatok a vasútgépészeti szakmák képzésében április 29.
TÁMOP D IPLOMÁS P ÁLYAKÖVETŐ R ENDSZER. Pályakövetés – Miért is hasznos? definíció: pályakövetés=pályakövető kutatások+alumni szolgáltatások; intézményi.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
DPR és ALUMNI Dr. Kuráth Gabriella területfelelős.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
TÁMOP E-13/1/ KONV A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
TÁMOP PROJEKT KERETÉBEN: Sarkadi Járásfejlesztési Stratégia című 1. workshop. Helyszín: Biharugra Időpont: Készítette: Projektfelügyelet.
Felsőoktatási fejlesztések a közötti európai uniós támogatási időszakban Pécs, Fonyó Attila közigazgatási tanácsadó.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
Barcsák Marianna KPSZTI
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Most akkor ez mit is jelent? - számok és értelem
főosztályvezető-helyettes
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Infó-Kommunikáció a békés(i) jövőért. EFOP
Digitális tankönyvtár
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
A hallgatók szociális helyzetének vizsgálata
Töréspont Stratégiai Alapítvány
Előadás másolata:

A projekt általános bemutatása, kapcsolódási pontok a felsőoktatási intézményi fejlesztésekhez Hauser Zoltán szakmai vezető Oktatási Hivatal EFOP-3.4.5-VEKOP-17-2017-00001 Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban

A KIEMELT PROJEKT ALAPADATAI Megvalósítója: Oktatási Hivatal A megvalósítás ideje: 2017. 06. 01. – 2019. 09. 30. A megvalósítás költsége: 1 931 327 680 Ft A támogatás mértéke: 100% INDIKÁTOR 3 – MÉRFÖLDKŐ 3 – SZAKMAI MUTATÓ 8 % SZAKMAI HR 69 SZAKMAI BESZERZÉS (TANKÖNYVTÁR 12) 17 SZAKMAI MŰKÖDÉS SZOLGÁLTATÁS 6 SZAKMAI ÖSSZESEN 92 ÁLTALÁNOS PROJEKTMŰKÖDÉS 8 PROJEKT ÖSSZESEN 100

A projekt célkitűzései Stratégiai cél: a kompetenciamérésre alapozva felzárkóztató kurzusok meghirdetése az alsó harmadba tartozó hallgatóknak a lemorzsolódás csökkentése, speciális ismereteik szintjének javítása érdekében; a képzés kezdetén és zárásakor is elvégzett kompetenciaméréssel annak feltárása, hogy az adott intézmény képzésének köszönhetően milyen a hallgató fejlődése felsőfokú tanulmányai során. Átfogó cél: a felsőoktatásba való bekerülést, bennmaradást (lemorzsolódást megakadályozó) támogató rendszerek, illetve e mutatók mérését ágazati szinten lehetővé tevő fejlesztések megvalósítása. Specifikus cél: a felsőoktatási hallgatói sikeresség intézményi előmozdításának központi, rendszerszintű támogatása.

Felsőoktatási hallgató Felsőoktatási oktatók-kutatók Célcsoportok Felsőoktatási hallgató Felsőoktatási oktatók-kutatók A felsőoktatási intézmények munkatársai Fenntartói irányítás Ágazati vezetés KÖZNEVELÉS MUNKAERŐPIAC

Az OH feladatvállalása Előkészíti a felsőoktatási kompetenciamérési rendszer 2020-tól történő országos szintű bevezetését. Hozzájárul a hallgatói nyomon követésben a szociális dimenzió több szempontú elemzésének megvalósításához. A Diplomás Pályakövető Rendszeren belül mérhetővé teszi a kilépés mellett a felsőoktatásba való belépést is. A lemorzsolódási vizsgálatok támogatása és a szükséges adatbázis- fejlesztések végrehajtása érdekében fejleszti a Felsőoktatási Információs Rendszert. A Digitális Tankönyvtár funkcionalitásának megújításával és a hiányzó tartalmak részleges beszerzésével javítja és növeli a hozzáférést. Funkcionalitás: nem inkább: funkcióinak megújítása?

FELSŐOKTATÁSI KOMPETENCIAMÉRÉS A kompetenciamérés szakmai előkészítése, konceptualizálás és operacionalizálás Pilotszakasz Hallgatói visszajelzés biztosítása, a felsőoktatási végzést támogató programelem megvalósítása Kutatói utánpótlás biztosítása a kompetenciamérés területén EFOP-3.4. EFOP-3.5. EFOP-3.6.

A SZOCIÁLIS DIMENZIÓ MÉRÉSE Családi háttérindex (CSHI) adatintegrációjának megvalósítása Adatintegrációs elemzés keretében a felsőoktatási életút és a gyermekkori szociális helyzet közötti összefüggések elemzése EFOP-3.1. EFOP-3.2. EFOP-3.3. EFOP-3.4. ?...

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ RENDSZER A DPR kutatási koncepciójának továbbfejlesztése FIR-alapú kutatással, pályakövetési adatintegráció A DPR keretében mérési eredmények intézményi szintű felhasználásának támogatása A DPR keretében megvalósuló mérési eredmények disszeminálása Kutatói utánpótlás a DPR területén EFOP-3.4. EFOP-3.5. EFOP-3.6.

FELSŐOKTATÁSI INFORMÁCIÓS RENDSZER A kompetenciamérési és DPR-fejlesztések eredményeként létrejövő adatok tárolása és kezelése A lemorzsolódás okainak vizsgálata, nyomon követése, elemzése és publikálása Az adatvagyonra építhető elemzéseket támogató fejlesztések, a FIR bővítése elemzésekkel Az intézményi jogutódlások leképezésének kifejlesztése EFOP-3.4. EFOP-3.5. EFOP-3.6.

A DIGITÁLIS TANKÖNYVTÁR FEJLESZTÉSE A www.tankonyvtar.hu funkcionalitásának fejlesztése Hiánypótló szakkönyvek közzététele a www.tankonyvtar.hu portálon A felsőoktatási szférában keletkezett tananyagok közzététele EFOP-3.4.3 EFOP-3.5.2

GYARAPODÓ TUDÁSTŐKE Képzésfejlesztés „értéklánc-alapú” megközelítéssel EFOP 3.4. „A felsőfokúnak megfelelő szintű oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása” Korai pálya-orientáció Képzők képzése (általános és középiskolai tanárok) Előkészítő képzések, „0. évfolyam” Intézményi kampányok, beiskolázás Bennmaradást támogató programok Oktatási innováció: kimenetek bővítése, gyakorlatorientáltság Gyakorló szakemberek bevonása Felkészítés a céges környezetben való munkavégzésre

OH EFOP-3.4.5 HORIZONTÁLIS OH EFOP-3.x.y FOI EFOP-3.4/5/6.x OI EFOP-3.x.y

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Hauser Zoltán hauser.zoltan@oh.gov.hu EFOP-3.4.5-VEKOP-17-2017-00001 Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban