ÉTELEK A BIBLIA KORÁBAN

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ELVÁRÁSOK A NÉPRAJZTÓL, NÉPRAJZI MUZEOLÓGIÁTÓL Debrecen példája.
Advertisements

Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Valóban a majmok bolygója?
Mi lesz velem 10 év múlva? A kolontári Táncsics Iskola
A Zrínyi-könyvtár 3D rekonstrukciója VRML modell: Csáki Gábor
Tokaj Magyarország.
A VÁSÁRLÁSI FOLYAMAT ÉS A PIAC
Készítette: Kovács Zsuzsanna május 29.
Egészségfejlesztésének lehetséges irányvonalai
Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz 
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
„KIRAKAT” Divat a szocializmusban
Gábor Dénes Tehetségpont
Cella Septichora.
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
A magazin klán oldala Készítette: Papp Vilmos
élete visszaemlékezésekben
„Kukaszépítő” – pályázat
1. Bejelentkező (fő) oldal Menü 1. Bemutatkozás 2. Tevékenység 3. Kedvenc 4. Oktatás 5. Egyéb Köszöntés I nformáció.
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola szeptember.
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
A BIBLIA KÖZEPE. Vajon melyik fejezet a legrövidebb a Bibliában? A 117. Zsoltár.
Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet A LEADER PROGRAM MINT HELYI PARTNERSÉG KÉRDÉSEI MAGYARORSZÁGON.
Étkezési szokások az ókori Hellászban
„Egészségedre” témahét. „Egészségedre” témahét „Egészségedre” témahét.
40 éves osztálytalálkozó
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke Mikroelektronika Laboratórium Tájékoztató
A központi igazság alkalmazása
Házasság Életem legszebb és legemlékezetesebb napja! Hol volt az eszem?
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola április.
NÁDAI GÁBOR \t Tanulmányi rendszer fejlesztése Nádai Gábor előadása GDF TDK – 2009; Konzulens: Dr. Kovács János.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Szakértelmek és tudások integrációja Horváth Zsuzsanna Budapest 2013.
14. Feladat:Ki vagyok Melyik tanárról van szó megoldása.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Az egykor volt bakonybánki Bánki Donát Általános Iskola Bánki Donát díjasai.
HATÁRRÉGIÓK FEJLŐDÉSÉNEK SAJÁTOSSÁGAI INTERREG projekt Szakmai fórum programja SLO/HU/CRO /2004/01/HU-74 sz. INTERREG IIIA projekt.
KIÁLLÍTÁS Kovács Szabina: Az Önképzőkörre Hogyha tanulni szeretnél, nagyszerü műveket látni, érteni régi s az új mesterek sok remekét; elcsent perceket.
Római étrend,étkezés.
Német étkezési szokások
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke Mikroelektronika Laboratórium Tájékoztató
Folyóiratok gyarapítási stratégiája az egyházi könyvtárakban Sárospatak,
Szükségünk van rasszistákra? A következő fotók egy nemrég a Londoni muzulmán közösség „Vallással a békéért: tüntetésén készültek. Hogy senki sem legyen.
K EREKASZTAL - BESZÉLGETÉS FEBRUÁR 15. Nagy Dóra levéltáros
Zsigmond Király Főiskola január Szakdolgozat prezentációja Zsigmond Király Főiskola január A szerző neve A SZAKDOLGOZAT CÍME.
NoSalty.hu a közösségi márka Marketing cél: Facebook aktivitással a NoSalty.hu márka felépítése és honlap látogatottságának növelése. Kommunikációs cél:
Az Eötvös-inga Készítette: Virágh Máté 9. c EÖTVÖS LORÁND
TINIK A T I N I K A GYÜLEKEZETGYÜLEKEZET A TINIK- ÉRT?! A T I N I K - É R T ? ! ÉRT?! É R T ? ! A A.
HANGVERSENY A SZEKSZÁRDI REFORMÁTUS TEMPLOM (1909-ben épült Angster) ORGONÁJÁÉRT
A SELMECBÁNYAI HAGYOMÁNYŐRZÉS, MINT SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS Kovács Nikolett Andragógia III. Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP ”
Erasmus+ németországi gyakorlat. - ringhotel Schlossberg.
Masserberg Németországi gyakorlat
2017 prezentáció Elektronikus egészségügyi
Papírtakarékos megoldások
Versmondó Alkalmazás Készítette: Heizer Olivér
Chrome Készítette: Szimku Kornél Felkészítette: Ravasz Imréné
A vadhús, mint hungarikum
Ételkészítés sváb hagyományok alapján
Sík Ferenc rendezésében
Szükségünk van rasszistákra?
Miért olyan fontos a hit?
Felszólító igék Máté evangéliumában
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Szűcs Máté Tud. munkatárs
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Dr. Szabó Gábor Adjunktus MAK, FKNI Név.
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Paulay Ede Csongor és Tünde.
Előadás másolata:

ÉTELEK A BIBLIA KORÁBAN Vajon mennyit tudunk napjainkban a bibliai ételekről? Miket ettek, ittak Krisztus korában az emberek? Hogyan tartósítottak? Összeállíthatnánk-e egy menüt a régi kor ételeiből? Be tudnánk e szerezni manapság is az alapanyagokat? Az akkori étkek egészségesebbek a mostaniaknál? Rengeteg a kérdés, melyre a válaszokért Sipos Edithez, a Pécsi Hittudományi Főiskola tanárához fordulhatunk, aki ételbemutatóin betekintést nyújt a Bibliában szereplő, vagy a régészeti kutatások alapján kreált ételek receptjeibe, s azok alapanyagaiba.

A fotókat, és a bemutatót, Zalakovicsné Kovács Klára készítette. Az ételkóstoló és az eladás Szálkán a Közösségi Házban volt, 2016. szeptember 9-én.