Generációk találkozása Készítette: Giricz Nikolett

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
Advertisements

Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
- tájékoztató.  Szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független,
Készítette:Tóth Nikolett
LámpásLámpás Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport.
Újévi áldás.
Utcai és lakótelepi szociális munka
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér
Készítette: Galán Anita Debreceni Egyetem Szociálpolitika MA, I. évf.
Kölyökkuckó Napközi Mekényes
 ember él az Avason, egymástól elszigetelve, panelházak magányában  Nincsenek találkozási lehetőségek  Nincsenek közösségi terek (nincs művelődési.
Amikor sikerül! Babamasszázs oktatás hátrányos helyzetű szülők számára, az Angyalkert Gyermekházban Zsanda Emília Okleveles csecsemőmasszázs oktató.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
Komárom Kártya „Merjünk nagyok lenni – s valóban oly nehéz, - de legyünk egyszersmind bölcsek is.” Gróf Széchenyi István.
Iskolai Közösségi Szolgálat Definíció Cél Folyamat Példák Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.
Hadházi Dóra Brauhaus zum Löven. Elindulás, utazás Németországba én éjfélt ütött az óra, mikor elindult buszunk, hogy összeszedje kis csapatunk.
Újévi áldás.
Informatika v á rosi munkak ö z ö ss é gi foglalkoz á sok hatása az iskolában folyó tehetséggondozásra.
Tisztelt Bíráló Bizottság!. Mi, a fiatal generáció nagy a csábítást érezünk arra, hogy a jövőt kutatva jóslatokba bocsátkozzunk, hogyan alakul az emberiség.
A Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány 2002 november óta a győri kórház Gyermekosztályán, a Gyermekambulancián és a Gyermek sebészeten játszóházakat,
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
♫ A diák automatikusan váltanak, csak nézd…
Zene: Claydeman Klikkelj!
A MAGYAR VÖRÖSKERESZT BÁZISISKOLÁJA SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Gyönyörködni a nök mellein, jó a férfiak egészségének,
Igen. Igen Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom. Mondj igent és tedd rá életed,
Mi a Diósgyőri Református Óvoda középső csoportjában végeztük diakóniás szolgálatunkat.
Klauzál Gábor Pest, november 18. – Kalocsa, augusztus 3
A tehetséggondozás 25 éve a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában   „Az első lépések”
„Ü GYES KEZEK, OKOS FEJEK ” TEHETSÉGKERESŐ PROGRAM május 11. A tehetséggondozás 25 éve a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában.
Anyák napjára Idézetek.
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Régi magyar áldás….
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
Hát én lennék, és Botond!! 
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr
Szakmai gyakorlat Szarvas április 3. – 16. ERASMUS+ Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Bölcsöde.
Szeretetszolgálat Erzsike néni Szent Erzsébet Szeretetotthon.
Iskolám sárgafalú épülete… Mikor még megszeppent elsősként léptük át a Közgáz vaskapuját, még csak egy-egy kósza hírt hallottunk egy olyan projektről,
Jó együtt lenni! Idősek Otthona Bakonyszentlászló.
Herman Ottó nyomában Herman Ottó halálának századik évfordulóján rendezte meg iskolánk „Herman Ottó nyomában” elnevezésű környezetvédelmi akadályversenyét.
Hegyvidéki Kulturális Szalon
Idősek az idősekért Győrben
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
2015. április 24. Kissné Papp Gabriella
Régi és ritka könyvek tára
Família Nagycsaládosok Egyesülete
AZ IKSZ 50 ÓRÁJÁNAK INTÉZMÉNYI SZINTŰ TERVEZÉSE
„Fiatalok EGYÜTT, EGYMÁSÉRT 2015”
Jókai Mór Református Általános Iskola 3. osztálya
Irgalmasság Készítették: Domonkos Fanni, Bera Emese és Takács Erzsike-6.osztály, Szaján Szerkesztette: Kátity Bence Hitoktató: Kátity Enikő.
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
Iskolai közösségi szolgálat a Borosban
Kassák Lajos Nézzük együtt….
A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatainak hasznosítása
Segítő munka a győri Kálóczy téri idősotthonban
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Baranya megyei nyugdíjas találkozó
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
A Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány
Család – és Gyermekjóléti Központ
♫ A diák automatikusan váltanak, csak nézd…
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Előadás másolata:

Generációk találkozása Készítette: Giricz Nikolett „Segítő diákok” 2017 Generációk találkozása Készítette: Giricz Nikolett

Bevezetés A Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma fodrász tanulója vagyok. Az előző tanévben 25 közösségi szolgálati órát teljesítettem a Kálóczy téri Idősek Otthonában. Ez az idősek otthona Győr-Révfalu városrész szívében található. Az intézmény, a Széchenyi István Egyetem szomszédságában van, karnyújtásnyira a Rába festői szépségű partjától. A folyótól egy csendes park választja el.

Előkészítés - Felkészítés Szakmai gyakorlaton gyakoroltuk a fejmasszázst és a hajápolást. Az iskolai közösségi szolgálat koordinátorával többször beszélgettünk az idős emberekről, az ők mentális egészségi állapotukról. Az őszi díszek sablonjait is megterveztük.

A kezdetek Az iskola koordinátorával és 4 osztálytársammal mentem. Már volt tapasztalatom e területen, mert a nagymamám is idősek otthonában él. Amint oda értünk megismerkedtünk az idősek otthona lakóival. Nagyon kedvesen fogadtak bennünket, és mi is nagyon örültünk, hogy itt lehettünk. A bemutatkozást követően némi izgatottság volt bennünk, ami a végére az idősek közvetlensége és kedvessége miatt szertefoszlott.

Ismerkedés az Idősek Otthonával és a lakóival

Tevékenységek, érzéseim Azzal kedveskedtünk nekik, hogy meg masszíroztuk a kezüket, megmostuk a hajukat és beszárítottuk, közben sokat beszélgettünk velük. Erzsi, és Aranka néni nagy örömmel és lelkesedéssel meséltek az életükről, régi időkről. Elmesélték azt is, hogy ők milyen társadalmi munkát végeztek fiatal korukban, a háborúban.

Hajápolás

Hajápolás (hajszárítás)

Végeredmény

Kézműves foglalkozás Egyik alkalommal őszi és halloween díszeket készítettünk. Az idős nénik segítettek megrajzolni, kivágni a halloween tököket, faleveleket, fekete macskákat.

A társalgó feldíszítése

Csuhébaba készítés

Záró gondolat, visszajelzések A legnagyobb élményem az volt, mikor Erzsi és Aranka néni régi idők történeteiről mesélt. Minden alkalommal elmondták, hogy nagyon örülnek annak, hogy ott vagyunk, a személyünkkel mosolyt csaltunk az arcukra. Arra gondoltunk, hogy jó lenne, ha az ő korukban majd mi is ilyen jó szellemi és fizikai állapotban lennénk Bármikor visszamennék ! Jövő év tavaszán sor kerül rá.

Köszönöm szépen a figyelmüket!