DARUS a gyermekekért.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hiányzással kapcsolatos szabályok 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51. §
Advertisements

Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Az oktatásigazgatás aktuális kérdései
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Az Oktatási Főosztály és a köznevelési intézmények feladatai a
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
Méltányossági elvek a közoktatásban
Pályaválasztási szülői értekezlet 2012 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
SAMUNÉ CSERTÁN VALÉRIA intézményvezető
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
A leendő 1. osztályosoknak: április 7-8-án a beiratkozáskor, A leendő 5. osztályosoknak: május 20- ig kell nyilatkozni a döntésükről.
A TTKT nyelvi munkaközösség alakuló értekezlete Waldmann-né Baudentisztl Éva.
Érettségi vizsgák Végzős osztályfőnöki feladatok
Tájékoztató a 2011/2012-es tanév legfontosabb feladatairól
TEVÉKENYSÉGÜNK a tanév során. augusztus – szeptember őszi szűrés az óvodákban az 5. életévüket betöltött gyermekek részére logopédiai szűrés csoportos.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Tájékoztató óvodánk iránt érdeklődő szülőknek. Tájékozódási pontok Helyi Nevelési Programunkat teljes terjedelemben megnézheti a weblapon, de választhatja.
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Általános iskola első osztály
Buczkóné Pásztor Melinda Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
Továbbtanulás 2013/2014..
Beiskolázási gyakorlat a Grosicsban
Felvételi eljárás 2014/2015.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Németh Kálmán Ált. Isk. OM:
A TANKÖTELEZETTSÉG TELJESÍTÉSE A KÖZNEVELÉS RENDSZERÉBEN
FELVÉTELI 2015 Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember óra.
Általános tájékoztatás Körzetünk Feál1-2. évfolyam Darus3-8. évfolyam „Gurulós módszer” Általános osztály (a) - projektoktatás Emelt óraszámú matematika.
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET október 21.
A tankötelessé váló gyermekek beíratása 2016 Tanköteles gyermek abban az évben, amelyben augusztus 31. napjáig a 6. életévét betölti (de legkésőbb az.
Az iskolaérettség kritériumai A BAJZA UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA INDULÓ OSZTÁLYAI.
Felvételivel kapcsolatos információk Hrabacsik Mihály.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
Farkasné Egyed Zsuzsanna. Fejlesztő nevelés színterei évi CXC. Törvény a nemzeti köznevelésről 5. § (1) A köznevelési intézményekben folyó pedagógiai.
F ELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9. ÉVFOLYAMRA TÖRTÉNŐ BEISKOLÁZÁSRÓL 2016/2017. TANÉV.
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
DARUS a gyermekekért.
Érettségi tájékoztató 2016/2017
SZMK Értekezlet május 9..
DARUS a gyermekekért.
Széchenyi István Általános Iskola Nagycenk 2017/ 2018
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
DARUS a gyermekekért.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi a középfokú iskolákba TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9
DARUS a gyermekekért.
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
VÁLTOZÁSOK címszavakban.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Középfokú felvételi eljárás
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Középfokú oktatási intézmények
tanév Iskolanyitogató
tanév Iskolanyitogató
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Szegedi Deák Ferenc Gimnázium
Középfokú felvételi eljárás
tanév Iskolanyitogató
tanév Iskolanyitogató
Pályaválasztási szülői értekezlet
„Hagyjátok- mondta-, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, hisz ilyeneké az Isten országa.” Mk 10,14.
tanév Iskolanyitogató
Előadás másolata:

DARUS a gyermekekért

„Az ember értéke az, amit megél, átél, alkot, amit nyújt és ami által fejlődik.”

A tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratása 2018

Tanköteles gyermek abban az évben, amelyben augusztus 31. napjáig a 6. életévét betölti (de legkésőbb az azt követő évben) amennyiben a gyermek elérte az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget, az óvoda ezt igazolja A gyermek felvételéről az igazgató dönt. A tanköteles korba lépő gyermeket a szülő köteles beíratni a lakóhelye szerinti illetékes, vagy a választott iskola első évfolyamára. EMMI rendelet 22§ (2) körzetes körzeten kívüli

A beiratkozás időpontja 2018. április 12. (csütörtök) 8-19 óra között 2018. április 13. (péntek) 8-19 óra között A beiratkozás helye Darus Utcai Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskola 1181 Budapest, Darus u. 3. I. em. titkárság

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok A gyermek nevére kiállított személyi azonosító A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás eredeti példányát Óvodai szakvélemény Szakértői bizottság szakértői véleménye SNI-s gyermek esetében a Szakértői bizottság szakértői véleménye Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan * 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 22. § (1.4.) Etika, hit- és erkölcstan oktatásra vonatkozó nyilatkozatot a beíratáskor meg kell tennie a szülőnek! A beiratkozáskor jelezniük kell azt is, hogy melyik idegen nyelvet – németet vagy angolt – választanak gyermekeiknek.

* A külön élő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben közösen gyakorolják jogaikat akkor is, ha a szülői felügyeletet a szülők megállapodása vagy a bíróság döntése alapján az egyik szülő gyakorolja, kivéve, ha a gyermekétől külön élő szülő felügyeleti jogát a bíróság e tekintetben korlátozta vagy megvonta.

A beiratkozást követő feladatok: 5 napon belül – tankerületi szinten – igazgatói értekezlet A tankerületi igazgató kiszűri az esetlegesen több intézménybe is beiratkozó gyermekeket / szükség esetén telefonos egyeztetés a szülővel meghatározza az intézményekben indítható osztályok számát Az intézményvezetők a tanulók felvételével kapcsolatban döntést hoznak és 2018. áprilisában írásban meg kell küldeniük a szülő részére (a felvételről, ill. az elutasításról szóló levelet) Mi kifüggesztjük mindkét iskolában ABC sorrendben a felvett tanulók névsorát az igazgatói értekezletet követő napon.

Tisztelt Szülők! Köszönöm Önöknek, hogy 2018. január 24-e óta több alkalommal eljöttek a foglalkozásainkra, ez egyben érdeklődésüket és elkötelezettségüket is jelzi. Köszönöm érdeklődő kérdéseiket, remélem, hogy kollégáimmal sikerült mindenre megnyugtató, hiteles választ adni. Minden foglalkozás anyagát PPT formátumban megtalálhatják a honlapunkon. Az egyéni beszélgetésre 2018. március 28-án 16:00-tól várjuk Önöket a Darus főépületben. Kérem Önöket, hogy a beiratkozás alkalmával (2018. ápr. 12-én és 2018. ápr. 13-án), a szükséges iratokkal és válaszaikkal segítsék kollégáim munkáját. Ezt előre is köszönöm! A beiratkozott és felvett tanulók szülei számára 2018. május 16-án 17:00-kor a Feál épületben szülői értekezletet tartunk.

Köszönöm a figyelmüket!

Darus Utcai Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskola 1181 Budapest, Darus u. 3. Telefon: 290-3216, Mobil: +36-30-357-3465 E-mail: darus_isk@freemail.hu www.darusiskola.hu