Tevékenységünk Célunk P92rdi Kft - p92rdi.hu Kutatás (Research)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A golyóálló vezető” A vezetői munka hatékonyságának fejlesztése Dr. Petőné Ködmön Anikó Kreatív Kommunikáció Oktató és Szolgáltató Bt. 06/
Advertisements

A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
A szenior tudástőkére épített társadalmi innováció május 21. Miskolc ©Sárközy Erika.
Szakmai hálózatok működésének eredményessége és dilemmái Innováció – megújulás – növekedés VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március.
A Non-Profit teljesítménymérés problémái (mérési és fejlesztési lehetőség) Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment.
Mitől társadalmi egy innováció és egy start-up és miért fontos ez az ELTE-n? Tausz Katalin SIMpLe projekt - témavezető Innovációs Nap május 11.
Menedék módszertan1 A Menedék Alapítvány küldetése Módszertani előadás.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Követelményelemzés – követelményspecifikáció A szoftverfejlesztés kapcsán az elemzés speciálisan egy kezdeti szakaszt jelöl, amelynek alapvető feladata.
A MEGALAPOZÓ KUTATÁSOKRÓL A felsőoktatás és a munkaerőpiac kongruenciájának mintázatai Jancsák Csaba PhD SZTE JGYPK AHI ATT TÁMOP A/1-11/
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Hogyan teljesíthetjük a HpT 13§B követelményeit Egy vállalati Compliance Adatbázis terve Dr Lőrincz István Associator Kft.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
Kiszervezés szolgáltatói szemmel Tóth Zoltán november 9.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Üzleti modell központú fejlesztés
vizuális megismerés – vizuális „nyelv” vizuális kultúra
Adattárház fejlesztés módszertani tapasztalatok a HIFI-ben
Megjegyzések Dinya László vitaindító tanulmányához
ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata Hajdú-Bihar megye turisztikai fejlesztéseinek koordinációja Nyíradony.
Egészségügyi Menedzserképző Központ
Digitalizáció az IT üzemeltetésben
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
A CMMI modell alkalmazása SOA-környezetben
„Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”
Projektmenedzsment kompetenciák - hagyományos és agilis megközelítés
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS
Magyar Tudományos Művek Tára
Kockázat és megbízhatóság
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
Az ifjúsági közösségek szerepe a helyi kulturális életben
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
KRE-AKTÍV motivációs projekt
Kereskedelmi szerződések joga
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
Konfliktusok az iskolában
Projektmunka Földrajzolok
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
Előadó: Daka Zsolt ügyvezető Gyulahús Kft.
Bemutatkozik az iskolapszichológus
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
főigazgatóhelyettes, NSzFI
Szoftverrobotok vs biorobotok Bemutatkozik Albert, a vállalati robot
Környezeti Kontrolling
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
A CSOPORTMUKA VÁZLATOS FOLYAMATA ÁLTALÁNOS CSOPORTTERVEZÉSI MODELL
Vállalati emberi erőforrás menedzsment Teljesítmény-menedzsment.
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Rendszerfejlesztés gyakorlat
Online pénztárgépadatok felhasználása a kiskereskedelmi statisztikában
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Családi vállalkozások
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az „Egyetlen PPG” vagyunk
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
Stratégiai gondolkodás
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Előadás másolata:

Tevékenységünk Célunk P92rdi Kft - p92rdi.hu Kutatás (Research) Fejlesztés (Development) Innováció (Innovation) Célunk Egyedi üzleti célú megoldások fejleszése A P92 RDI egy szoftverfejlesztő vállalat. Célunk az intelligens problémamegoldás és olyan újszerű alkalmazások fejlesztése, amely segít az azokat használó vállalkozásoknak egy lépéssel a piac előtt járni.

SCRUM Rögbiből átvett kifejezés: viaskodik, összecsap,dulakodik Egyéb jelentése: kavarodás „scrummy” - pompás, remek

Eredete 1986 – Takeucsi Hirotaka és Nonaka Ikudzsiro Vízesés modell: egyszerre egy ember fut Scrum: rögbi, ahol az egész csapat egyszerre fut és passzolgatják a labdát

Vízesés modell követelmények elemzése és meghatározása (specifikáció) rendszer- és szoftvertervezés megvalósítás és egységteszt teljes rendszertesztelés üzemeltetés, működtetés és karbantartás

Idő - erőforrás - hatókör Vasháromszög Idő - erőforrás - hatókör

Csapatmunka „A szoftverfejlesztés találékonyságra és kommunikációra épülő kooperatív játék.” Alistair Cockburn

Agilis modell adaptív Módszertanok Vízesés modell prediktív előrejelző következtető jóslás Agilis modell adaptív alkalmazkodó alkalmazkodáson alapuló alkalmazkodni képes Az agilis szervezetek egyrészt fürgék és rugalmasak, másrészt képesek megtalálni a káosz és rend közötti egyensúlyt.

Agilis módszertan alapelvei elfogadja a változást a követelményekben gyakorlati megközelítés a megrendelővel való együttműködés nincs lehetőség a probléma teljes megértésére változásra való reagálás Az agilis szervezetek egyrészt fürgék és rugalmasak, másrészt képesek megtalálni a káosz és rend közötti egyensúlyt. A Scrum egyik legfontosabb alapelve az, hogy felismeri és elfogadja, hogy a megrendelő a fejlesztés során meggondolhatja magát a követelményekkel kapcsolatban, és a váratlan változások nem kezelhetők könnyen a hagyományos, előzetes tervezési fázison alapuló módszerekkel. Ezért a Scrum gyakorlati megközelítést választ, és elfogadja, hogy nincs lehetőség a probléma teljes megértésére és definiálására. Inkább azt próbálja maximálisan elősegíteni, hogy a csapat gyorsan meg tudja valósítani a funkciókat, és gyorsan tudjon reagálni a változó követelményekre.

Agilis módszertan céljai Fenntarthatóság és mérhetőség Az agilis szervezetek egyrészt fürgék és rugalmasak, másrészt képesek megtalálni a káosz és rend közötti egyensúlyt. A Scrum egyik legfontosabb alapelve az, hogy felismeri és elfogadja, hogy a megrendelő a fejlesztés során meggondolhatja magát a követelményekkel kapcsolatban, és a váratlan változások nem kezelhetők könnyen a hagyományos, előzetes tervezési fázison alapuló módszerekkel. Ezért a Scrum gyakorlati megközelítést választ, és elfogadja, hogy nincs lehetőség a probléma teljes megértésére és definiálására. Inkább azt próbálja maximálisan elősegíteni, hogy a csapat gyorsan meg tudja valósítani a funkciókat, és gyorsan tudjon reagálni a változó követelményekre.

Szerepek Fő szerepkörök Csapattagok általában 5-9 fő Product Owner a projekt felelőse Scrum master a módszertan felelőse Stakeholders érintettek Az agilis szervezetek egyrészt fürgék és rugalmasak, másrészt képesek megtalálni a káosz és rend közötti egyensúlyt. A Scrum egyik legfontosabb alapelve az, hogy felismeri és elfogadja, hogy a megrendelő a fejlesztés során meggondolhatja magát a követelményekkel kapcsolatban, és a váratlan változások nem kezelhetők könnyen a hagyományos, előzetes tervezési fázison alapuló módszerekkel. Ezért a Scrum gyakorlati megközelítést választ, és elfogadja, hogy nincs lehetőség a probléma teljes megértésére és definiálására. Inkább azt próbálja maximálisan elősegíteni, hogy a csapat gyorsan meg tudja valósítani a funkciókat, és gyorsan tudjon reagálni a változó követelményekre.

Motiváció önállóság “törekvés” cél

Felelősség Nem kiosztó rendszerű (push) A programozók maguk veszik ki a feladatokat (pull) Egyéni felelősségvállalás (csapatérdek) PO - priorizáció Scrum master - agilitás fejleszői csapat - megvalósítás

Ellenvélemény "A Scrummal az a baj, hogy nem kompatibilis a valósággal, és igyekszik a valósagot formázni, ahelyett, hogy kidobnánk az egészet a francba!” A. Adam

Ajánlott irodalom Ken Schwaber and Jeff Sutherland - The Scrum Guide

Egri Tamás - P92rdi Kft. - tamas.egri@p92rdi.hu www.p92rdi.com Egri Tamás - P92rdi Kft. - tamas.egri@p92rdi.hu