EFOP-3.6.1-16-2016-00013 (Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán) Hálózatok szerepe.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

„A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány a Munkaerő-piaci Alapból támogatja” Záró konferencia június „ Új esély:
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
Nagy Ferenc Vállalkozási tanácsadó november 30.
Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség projektprogram.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
MESZK Gyermekápolási Szakmai Tagozat Beszámoló Bognár Lászlóné tagozatvezető.
European Commission Enterprise and Industry Az INNO-Way program bemutatása Székesfehérvár november 05.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
Non-profit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza Hajdú-Bihar és Bihor megyékben HURO/0802/108_AF Projektbemutató.
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
A Europe Direct és más európai uniós tájékoztató hálózatok szerepe Székesfehérvár 2009.március 24.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Előadó : Tóth Elemérné Mb. ügyvezető igazgató NOVEMBER 18.
A KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER HATÉKONY MŰKÖDTETÉSE ÉS A SZOLGÁLTATÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE VI. KSZR MŰHELYNAP – ZALAEGERSZEG NOVEMBER 11. A KSZR.
Non-profit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza Hajdú-Bihar és Bihor megyékben HURO/0802/108_AF Közmeghallgatás.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A kamara szerepe az export vezérelt magyar gazdaság megteremtésében. Eredmények és problémák Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
A székesfehérvári fiatalok helyzete
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest
„Szeptember végén” A felsőoktatási pályázati tevékenység jelene és jövője Szitáné dr. Kazai Ágnes Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ.
Az „első lépés” TÁMOP
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Gyorsjelentés a hajléktalan emberek kérdőíves adatfelvételéről
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kispálné Horváth Mária
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
I N N O V Á C I Ó KUTATÁS-FEJLESZTÉSI HAJLANDÓSÁG A RÉGIÓBAN
FraMak Chambre de Commerce et d’Industrie Hungaro-Française
Monostoriné Hörcsik Renáta
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Ereky István Közjogi Kutatóközpont
Feladatrendszerek és közszolgáltatások alprogram
Áttekintés a HÉTFA Kutatóintézet Önkormányzati témájú kutatásaiból
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Baranya Megyei Paktum Konferencia
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Zalaegerszeg, 21 February 2018
Új pályainformációs eszközök - filmek
Európai és Magyar Építésügyi Technológiai Platform
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Lorem ipsum.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Föderalizmus és decentralizáció kutatás svájci–magyar együttműködésben
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
jjjjj MINISZTERELNÖKSÉG
Baranya Megyei Önkormányzat
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Üzlezi információelemző specializió
A statisztikus elemző specializió
Előadás másolata:

EFOP-3.6.1-16-2016-00013 (Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán) Hálózatok szerepe a vállalkozások működésének és betelepülésének támogatásában a Közép-Dunántúl Régió három megyeszékhelyén kutatócsoport Előadó: Várnagy Réka Dátum: 2017.11.27.

Összehasonlító kutatás Közép-Dunántúl Régió három ipari centruma (megyeszékhelyek) Székesfehérvár Veszprém Tatabánya A helyi önkormányzatok gazdaságpolitikai céljaik, programjaik során keresik-e a kapcsolatot az érintett külső (nemzetközi, országos) szereplőkkel, figyelembe veszik-e véleményüket, ajánlásaikat, megfigyelhető-e a régióban valamilyen mintázat a köz- és az üzleti, civil szféra kapcsolatrendszerében, a régió vállalkozási környezetére

A kiválasztott ipari centrumokban a helyi önkormányzatok és az egyéb stakeholderek hálózatosodása, a közigazgatás és vállalati–szakmai szervezetekkel történő széles kapcsolatrendszer építése, utóbbiak igényeinek becsatornázása a gazdasági döntéshozatalba, elősegíti-e a vállalkozások betelepülését és hosszú távú működését az adott településeken?

A Közép-Dunántúl Régió központja, Székesfehérvár relatív (a másik két kiválasztott ipari centrummal összehasonlított) gazdasági sikerességét nagymértékben befolyásolta és befolyásolja a hálózatosodási mintázata és képessége, a helyi politikai döntéshozók és helyi, valamint országos gazdasági–szakmai szereplők között kiépült, jól működő kapcsolati háló.

Online kérdőíves lekérdezés a kiválasztott településeken székhellyel és/vagy telephellyel rendelkező vállalkozásoknál (kkv-k, hazai és külföldi nagyvállalatok egyaránt); Mélyinterjúk készítése önkormányzati és vállalati döntéshozókkal szakmai szervezetek vezetővel releváns nemzeti szintű döntéshozókkal; Fókuszcsoport-jellegű megbeszélések az érintett helyi, vállalati és szakmai szervezeti döntéshozókkal

Jó gyakorlatok (best practice) Helyzetfeltárás Jó gyakorlatok (best practice) Vállalkozásösztönző önkormányzati és regionálisan nem egységes hatású központi döntések összegyűjtése és elemzése: pénzügyi ösztönzők vizsgálata központi és önkormányzati döntések a vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentésére specializáció vállalati szféra hatása a helyi közösség életére Helyzetfeltárás: A kutatás első lépéseként az önkormányzatok regionális vállalkozói és szakmai, országos szakmai befektetés ösztönző szervezetekkel (HIPA, AMCHAM, Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara) kiépített kapcsolatrendszerét kívánjuk feltárni. A helyzetfeltárás részét képezi annak vizsgálata is, hogy az önkormányzatok közvetlen módon építenek-e ki kapcsolatot a területükre betelepülni szándékozó vállalkozásokkal vagy közvetetten, a vállalkozások letelepítését segítő állami, illetve for-profit ügynökségeken keresztül. Jó gyakorlatok (best practice): hálózatosodás hazai és nemzetközi gyakorlatának feltárása. Vállalkozásösztönző önkormányzati és regionálisan nem egységes hatású központi döntések összegyűjtése és elemzése: pénzügyi ösztönzők vizsgálata: zöldmezős beruházások feltételei, helyi adó- és egyéb kedvezmények rendszere, betelepülő vállalkozásoknak nyújtott pénzügyi támogatások, egyéb pénzügyi ösztönzők, uniós támogatások megoszlása; központi és önkormányzati döntések a vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentésére: a bürokráciacsökkentési programban megfogalmazott, a vállalkozásokat érintő adminisztrációs terhek csökkentését célzó intézkedések vállalkozási percepciója; vannak-e további javaslatok és szakpolitikák ezen a területen, amelyekkel hatékonyabbá tehető a vállalkozások működése; közvetítik-e az üzleti szféra javaslatait a helyi döntéshozók felé, illetve az önkormányzatok tudnak-e helyi szinten tovább enyhíteni a vállalkozások adminisztratív terhein, képesek-e és hajlandóak-e politikai kapcsolataikon keresztül becsatornázni a helyi igényeket e központi döntéshozatalba; specializáció: a vizsgált városok között létezik-e szektorok vagy vállalati tevékenységi körök szerinti specializáció, azaz az egyes települések a régión belül együttműködnek vagy versenyeznek egy-egy gazdasági tevékenységi körért és azok szereplőiért; vállalati szféra hatása a helyi közösség életére: egy-egy adott településen megtelepülő vállalkozások milyen többletszolgáltatásokat nyújtanak a település helyi közösségeinek, infrastruktúrájának, kultúrájának fejlesztéséhez.

Helyzetfeltárás: 2017. április-június Empirikus kutatás: Online kérdőívek: előkészítés: 2017. szeptember-november lekérdezés: 2018. február-május Interjúzás a településeken : 2017. szeptember-november Eredmények összegzése (záró tanulmány, ajánlás): 2018. júniustól Rendezvények: Workshop a célcsoport részvételével 2018. május Konferenciák: 2018. június, 2019. március

Önkormányzati szereplők: Polgármester, jegyző, az önkormányzat Gazdasági szakbizottságának elnöke Projektmenedzsment Iroda vezetője Vállalkozói Központ Alapítvány igazgatója Pályázati Előkészítő és Tervező Iroda vezetője Gazdasági Igazgatóság vezetője Gazdasági szereplők: Fejér Megyei Gazdasági és Iparkamara elnöke Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) Fejér megyei bizottsága elnöke Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Fejér Megyei Szervezet elnöke Kis-és nagyvállalatok vezetői (kiválasztás folyamatban) Civil szféra: Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója Az önkormányzatnak van egy Anyakönyvi és Vállalkozásigazgatási Iroda nevű részlege, de nekem úgy tűnik, itt csak a hatósági ügyintézés folyik, legfeljebb adatszerzésre érdemes használni, nem interjúzásra (Vágó Árpád irodavezető). - A csatolt dokumentum alapján az önkormányzatnál a vállalkozásfejlesztésért az úgynevezett Projektmenedzsment Iroda a felelős, de az önkormányzat szervezeti felépítésében (link) ennek nem találtam nyomát. Ugyanakkor egy 2016. augusztusi hír (link) szerint létezik az iroda. Ennek vezetőjével nyilván érdemes lehet interjúzni. Az önkormányzati telefonkönyv (link) megadja mind a 10 munkatárs elérhetőségét, de nem derül ki belőle, ki a vezető. - Az önkormányzat tanácsnokai közül nem egyszerű azonosítani, hogy kihez tartozik a vállalkozásfejlesztés, szerintem ketten jöhetnek szóba: Horváth Miklós Béláné (városfejlesztés); Márton Roland (integrált településfejlesztési stratégia végrehajtása). - Az evidens önkormányzati szereplőket [Cser-Palkovics András (polgármester); Bóka Viktor (jegyző); Horváth Miklós Csaba (a gazdasági szakbizottság elnöke)] nyilván említeni sem kell. - Önkormányzati kötődésű szervezet a Vállalkozói Központ Közalapítvány (link), melynek célja "a mikro és kisvállalkozások, vállalkozók segítése, a helyi és regionális innováció terjesztése, támogatása, a helyi foglalkoztatási problémák enyhítése". A közalapítvány vezetője Tóth András (igazgató). - A civil szférából a kulcsszereplő szerintem egyértelműen a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (link), amely persze nem teljesen "civil", az alapítók között megtalálható az önkormányzat és Fejér Megye Közgyűlése is - továbbá több kamara, bank valamint vállalkozás. A szervezet vezetője Szekfü Tibor (ügyvezető igazgató). - Ha már megyei önkormányzat, érdekes lehet a területfejlesztés (program link), ami ha jól értem, 2012 januárjától (a fejlesztési tanácsok megszűnése után) elsősorban ehhez a középszintű intézményhez tartozik, szóval interjúzni lehet akár a közgyűlés elnökével (Molnár Krisztián) is, bár szerintem sok értelme nincs. - Végül szóba jöhet még a Fejér Megyei Kormányhivatal (link), de ennek vezetőivel (Simon László kormánymegbízott; Petrin László főigazgató) szerintem nem sokra mennénk. Fejér Megyei Gazdasági és Iparkamara, elnök Radetzky Jenő (Albatrade Kft.ügyvezető) Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) Fejér megyei bizottsága: Grósz Ákos elnök - Régió vezető, agrosz@fivosz.hu Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Fejér MEgyei Szervezete: elnök László István laszlo.istvan@voszfejer.hu Jakab Csaba pályázati ügyintéző Székesfehérvár Pályázati Előkészítő és Tervező Iroda Gazdasági Igazgatóság -  Költségvetés, pénzügy, pályázatok, projektmenedzsment (EU, MVP) > Mészárosné Jasztrapszky Regina igazgató                           - +36/22 537-169              meszarosne.regina@pmhiv.szekesfehervar.hu > Sági Ildikó           igazgatósági titkárnő                                    - +36/22  537-122             sagi.ildiko@pmhiv.szekesfehervar.hu Gáspár Edit polgármesteri tanácsadó Székesfehérvár MJV Polgármesteri Hivatal Mobil: +36 70 393 4730 e-mail: gaspar.edit@pmhiv.szekesfehervar.hu  

Önkormányzati szereplők: Polgármester, jegyző, az önkormányzat Gazdasági szakbizottságának elnöke Stratégiai Iroda vezetője Veszprém Város Helyi Vállalkozásokat Támogató Közalapítvány vezetője Gazdasági Igazgatóság vezetője Gazdasági szereplők: Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém megyei vezetője Vállalkozók és Szolgáltatók Országos Szövetségének Veszprém megyei elnöke Kis-és nagyvállalatok vezetői (kiválasztás folyamatban) Civil szféra: Veszprém Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója

Önkormányzati szereplők: Polgármester, jegyző, az önkormányzat gazdasági szakbizottságának elnöke Tatabánya Megyei Jogú Város Gazdaságfejlesztő Szervezetének ügyvezető igazgatója Stratégiai és Pályázati Iroda vezetője Gazdasági szereplők: Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) Komárom-Esztergom megyei szervezetének elnöke Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) Komárom-Esztergom megyei bizottságának elnöke Kis-és nagyvállalatok vezetői (kiválasztás folyamatban) Civil szféra: Komárom-Esztergom Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vezetője

belföldi konferencia részvétel előadással 10  külföldi konferencia részvétel előadással 1  folyóiratcikk 5  doktori értekezés megjelenése EFOP 361 tartalommal szakdolgozat megjelenése EFOP361 tartalommal 2  Záró tanulmány/ajánlás

Vezető kutató: Gallai Sándor Kutatók: Dúró József, Ványi Éva, Várnagy Réka Doktorjelöltek: 2 fő MA/BA hallgatók (kutatási asszisztensi feladatok): 3-4 fő (28 hónap)

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!