Ingyenes És Térítéses Céginformáció az interneten

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

A logisztika szerepe országunk és vállalataink versenyképességében Chikán Attila Igazgató, Versenyképesség Kutató Központ, BCE Társelnök, Magyar Logisztikai,
IKT = információs és kommunikációs technológia
Lengyelország: Allegro Magyarország: TeszVesz és Vatera
2007. június 19.Pozsony Varga Zoltán június 19.Pozsony Varga Zoltán CÉLOK •Internet használat növelése, magyar nyelvű kultúra elterjesztése, esélyegyenlőség,
Marketing Mészáros Judit Renczes Ágoston Adatbázis
Kattintson ide a bemutató leállításához Stop MIT KÍNÁL A Comp Lex CD CÉGHÍREK ÖNNEK? Comp Lex CD Céghírek Cégadatok hivatalos forrásból Gyors keresés Naprakész.
Az üzleti terv.
Adatvédelmi kérdések egy online tartalomszolgáltató mindennapi gyakorlatában Adatvédelem napja 2009.
BMBY.expert a mi szaktudásunk. Az Ön vezetése A vezető ingatlanközvetítők a BmBy.expert ©-et választják Önökben megvan a Vezető? Több kontrollal és átlátással.
Céginformáció Június 6. Értékesítési és kockázatkezelési technikák a pénzintézeti gyakorlatban Szalkai Éva.
ÜZLETI TERVEZŐ RENDSZER MÁRKAKERESKEDÉSEK RÉSZÉRE.
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
? ? ? ? ? Bíró Judit. „MINI” Mobil Információ, Naprakész Irányítás Bíró Judit.
A személyes részvétel előnyei Legyünk jelen! Piac & Profit Demcsák Mária alapító főszerkesztő.
2001. szeptember 13 LOGI-TECH Déri András 1 az e-kereskedelem után Déri András.
Cég „A cég az a gazdálkodó szervezet, illetve egyéb gazdálkodó jogalany (a továbbiakban együtt jogalany), amely ha – törvény vagy kormányrendelet eltérően.
Üzleti információforrások Céginformáció 2. rész Készítette: Cselleng Dávid.
Közönségkapcsolat (public relations)
Cégnyilvántartás.
Piac és Profit - Pénzek a régióban február 7. Nézd meg kivel kötsz üzletet!
Piac és Profit Pénzünknél maradva! Követeléskezelés eredményesen! Megbízható partnerállomány és követeléskezelés az Opten segítségével!
Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
Piac és Profit - Pénzek a régióban március 21. Nézd meg kivel kötsz üzletet!
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
Új ügyfél nélkül mit érek én? Január 30.. Tartalom 1.Bemutatkozás 2.Értékesítés. Hatékonyan. 3.Jelzőlámpa az üzleti élet forgatagában 4.Több, mint.
E-beszerzés Bravo csoport.
Irány a suliba…. Gazdaság informatika… Megkapjuk az évközi feladatot.
Maros Melinda Opten Informatikai Kft.
Elektronikus kereskedelem
Public Relations eszközök az egészségügyi intézmények szolgálatában
Kutatás Üzleti Információ Informatika 1081 Budapest, Csokonai u 3. Telefon: Fax: Az e-kormányzat és az elektronikus.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Piac és Profit Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az üzleti élet illuzionistái „Csak a cégemet figyeljék, mert csalok!” december 3. Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató, Opten Informatikai.
Állami és önkormányzati vállalatok átláthatósága - a FŐTÁV Zrt. esetében Budapest, április 28.
Működőképes Elektronikus Ügyintézési Modellek e-Szignó Üzleti Megoldások Barsi András Attila Microsec Kft november 12.
OPTEN Informatikai Kft. cég és jogi információs szolgáltatások Csőd-, és felszámolási eljárás adatokkal naponta többször frissülő cégadatbázis CÉGTÁR
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Partner, konkurens, megrendelő – céginformáció Magyarországon MIBE konferencia Fókuszban a céginformáció – megnyitó Budapest, Hotel Mediterrán, június.
GE Consumer Finance – Budapest Bank Knowledge Center – Tudásközpont Missziónk: az információval és a tudással a kollégák kompetenciáját növelni és az üzleti.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
© Creditreform ÉVOSZ Creditreform Csoport 2013 Budapest,
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Pécs, 2015.március 12. A kapcsolatok hálójában. Magyarország – 1 millió vállalkozás országa EVA-sok, betéti társaságok, Kft-k és Rt-k vesznek körül bennünket.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
A Központi hitelinformációs rendszer bemutatása
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Mezőgazdasági szaktanácsadás online támogatással: on-line benchmarking tesztüzemi adatok alapján Területválasztási szaktanácsadás tesztüzemi,illetve szimulációs.
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
Nyíregyháza, április 02. A kapcsolatok hálójában.
Szombathely, Május 14. A kapcsolatok hálójában.
Vállalkozásfejlesztés Kazincbarcika térségében Wächter Balázs.
ÜZLETI TERV Otthonából dolgozhat (telefon!) Otthonából dolgozhat (telefon!) Heti óra (esténként és hétvégeken) Heti óra (esténként és hétvégeken)
Debrecen szeptember 17. Hogyan kerüljük el a nemfizetés kockázatát? Piac & Profit.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
Mennyi minden varázsolható elő egy szabadalmi adatbázisból? Pest Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamara Kamarai Üzleti Kerekasztal beszélgetések Budapest,
FAIR RENDSZERKONCEPCIÓ ÉS A BEVEZETÉS LÉPÉSEI DECEMBER 17.
Copyright © Billbarter Hungaria Zrt. Megoldás a lánc és körbetartozás problémáira, forrásnyújtása vállalkozásoknak, üzleti kockázataik csökkentésére!
Ingyenes És Térítéses Céginformáció az interneten
copyright © P2P Money Europe Inc.
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Roadshow
Vállalati Pénzügyek 1. előadás
GDPR kihívások.
Első az ügyfél, de hogy érem el?
Előadás másolata:

Ingyenes És Térítéses Céginformáció az interneten

Miért van szükség céginformációra? Új partnerek feltérképezése Meglévő partnerek figyelése – a cégvilágban óriási a fluktuáció Konkurensek monitorozása kockázatcsökkentés

Felkészülés, információszerzés és kapcsolati háló elemzés

A céginformációra tehát szükség van, mert … az információ hatalom, versenyelőnyt biztosít, csökkenti a szállítók és a vevők közötti üzleti kockázat mértékét, áthidalja a földrajzi távolságokat, mérsékli az úgynevezett nyitva szállításból (utólagos, átutalással történő fizetés) eredő gazdasági nyomást, nő a fizetésképtelenségi eljárások száma (felszámolás, végelszámolás, csődeljárás), a piaci információk gyakran szubjektívek, az üzleti bizalom napjainkban már nem elég, a fizetési morál hektikus (Kiszl Péter alapján)

Megoldást a megfelelő értékű céginformáció jelent, amely objektív, naprakész, gyorsan és könnyen elérhető, megfizethető, minősített céginformáció esetén a tényadatok mellett értékeli, minősíti a pénzügyi helyzetet, a fizetési morált, a cégfejlődést és a maximálisan kihelyezhető hitel összegét (Kiszl Péter alapján)

Honnan szerezhetőek céginformációk? A magyarországi céginformációs adatszolgáltatások 112 éves múltra tekintenek vissza. 1894. január 7-én alakult meg a Magyar Tudakozó Egylet, amelynek célja volt "a magyar czégek felől teljesen hű és megbízható képet szolgáltatni". Az egylet az 1940-es évek végéig, az államosításig működött, amikor felszámolták.

Céginformációs rendszerek típusai Alap céginformációt szolgáltató rendszerek Jogi céginformációt szolgáltató rendszerek Minősített céginformációt szolgáltató rendszerek Marketing céginformációt szolgáltató rendszerek Az egyéb céginformációt szolgáltató rendszerek

Alap céginformációt szolgáltatók Címtárak, szaknévsorok, szakmai telefonkönyvek, arany oldalak (yellow pages), ún. kisokosok és ezek elektronikus változatai, amelyek a gazdálkodó szervezetek alapadatait tartalmazzák (név, cím, telefon, fax stb.) általában tevékenységi körök szerint csoportosítva. Pl.: Arany Oldalak  Országos Szaknévsor - HTD Kft. Super Pages - GTE Yellow Pages Hungary Kft. Cégkatalógusok, bővebb adattartalommal: informálhatnak a cég árbevételéről, vezetőinek adatairól, szakmai szervezetekben lévő tagsági viszonyairól, járműparkról stb.,

Jogi céginformációt szolgáltatók A cégeket a megyei (fővárosi) bíróságok mint cégbíróságok az általuk vezetett cégjegyzékben tartják nyilván. Az 1997. évi CXLV. törvény deklarálja a teljes körű cégnyilvántartási nyilvánosságot, bárki nélkül megismerheti a cégbíróságokon vezetett cégjegyzék fennálló, illetve már törölt bejegyzéseit. KIM OCCR

Minősített céginformációt szolgáltatók A minősített céginformáció a leghatékonyabb - kereskedelmi hitelezést megalapozó - céginformációs döntéstámogató eszköz, amely hozzájárul a pénzügyi kockázat és a kétes kintlévőségek csökkentéséhez, a cash- flow javításához. A cégjegyzékben található adatokon kívül a cég működésének jellemzőit és a cég minősítésére szolgáló mutatókat, indexeket tartalmazza - üzletmenet, cégfejlődés, fizetési morál. A minősített céginformáció adatgyűjtésének alapjai: Cégközlöny; cégbírósági nyilvántartások, lásd IM OCCR; megkeresés személyesen, telefonos interjú; honlap; inkasszófigyelés; likviditási közlemények nyomon követése; sajtófigyelés.

Marketing információs rendszerek jogi (és minősített) céginformáción kívül kommunikációs paramétereket tartalmaz, és meghatározott célcsoport számára készül. Az optimális beszerzési források felkutatása, a piaci változások időben történő felismerése, a potenciális ügyfélkör felkutatása és megnyerése, valamint a konkurens vállalatok alapos felmérése A marketing-céginformációs rendszerek B2B (Business to Business) típusúak, azaz a cégek közötti üzleti kapcsolatokra koncentrálnak.

Az egyéb céginformációt szolgáltató rendszerek Hagyományos és elektronikus periodikumok Portálok, hírszolgálatok Éves vállalati (üzleti) jelentések Szakirodalmi és faktografikus információs rendszerek Adósnyilvántartó rendszerek Védjegyek és szabadalmak adatbázisai Rangsorok, toplisták Monitoring szolgáltatások Magyarországon működő külföldi tulajdonú vállatok nyilvántatása Tanúsított cégek adatbázisai Információ non-profit szervezetekről Nemzetközi üzleti adatbázisok, portálok

Honnan szerezhetőek céginformációk? Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nyilvántartása – KIM OCCR (Országos Cégnyilvántartó és Céginformációs Rendszer) https://occsz.e- cegjegyzek.hu Ingyenes céginformáció – www.e-cégjegyzék.hu Céginformációs szolgáltatások NAV, KSH, keresett cég honlapja

Ami még nagyon fontos!! Kapcsolatrendszer felderítése – ez már fizetett szolgáltatás Nem csak önállóan kell vizsgálni a céget A vállalkozások tulajdonosai/vezetői 70 %-ban egyéb cégekhez is kötődnek

Feladat Nézzék meg az Opten rendszerében, hogy mit tudunk meg az Infodok Kft-ről.

KIM OCCR

NAV - A jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók listája Nézzék meg mit tudnak meg ezekről a cégről a Céginfo-ban, Nemzeti Cégtárban , az Közigazgatás és Igazságügyi Minisztérium és az Opten oldalán!

Miben különböznek ezek az információk? Melyik a legteljesebb? Nézzék meg mit tudnak meg ezekről a cégről a Céginfo-ban, Nemzeti Cégtárban , az Közigazgatás és Igazságügyi Minisztérium és az Opten oldalán!

Magánszemélyek is vannak benne …

További érdekességek és hasznos dolgok az oldalon

Feladat Keressék meg, hogy hány olyan cég van Vas megyében, amely oktatással foglalkozik. Hányat alapítottak 2012-2017 között?

További érdekes oldalak információszerzéshez

Egy nagyon komoly cég

Felhasznált irodalom Kiszl Péter:Magyarországi céginformációs rendszerek tipizálása. In: TMT. 2002. 6-7. sz. http://tmt.omikk.bme.hu/show_news.html?id=683&i ssue_id=42 Maros Melinda: Céginformáció mindenkinek (előadás) http://slideplayer.hu/slide/2145367/