Villamosenergia-piac Törvény után, liberalizáció előtt

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
Advertisements

A Huawei Technologies Hungary Kft. a Huawei globális vállalati stratégiájában Készítette: Molnár Péter ZSKF NGG végzős mester szakos hallgató március.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
A víziközmű szektor helyzete a Világbank, „Danube Water Program”-jának helyzetértékelő jelentése alapján WB DWP - State of the Water Sector Report Ungvári.
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
„Az esély kis körei” Helyi esélyegyenlőségi programok Magyarországon Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Napelemes rendszerek üzemeltetési tapasztalatai PV Napenergia Kft. „STEEP” projekt Workshop BOKIK Miskolc,
2016. január A jelenlegi KÁT működési modell pénzügyi lezárása.
ELTINGA és MTA KRTK KTI Horváth Áron április 7. Lakásárak, támogatások és energiahatékonyság.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
2009. május MŰSZAKI TÉRINFORMATIKA KONFERENCIA 1 Szabad forráskódú agrár ágazati téradat nyilvántartórendszer (VINGIS) Katona Zoltán (FÖMI) -
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
2006. május 15. Előadás az Energiapolitika 2000 Társulat részére A magyar villamos-energia iparág egy lehetséges Új Modellje.
Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások.
Közigazgatási szervezetrendszer II. Az államigazgatás szervei – központi és dekoncentrált szervek.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A „Mintaprogram a minőségi időskorért” Pilote Project for Quality Ageing Az idősgondozás Magyarországon, elvek, szabályok, gyakorlat, intézmények Brettner.
Az új METÁR szabályozás és a biomassza piac
Dr. Bihari Péter BME Gépészmérnöki Kar oktatási dékánhelyettes
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Integrációs elméleti alapok, az integrációk típusai
Az EGT és Norvég Alapok ( ) eddigi eredményei
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
Dr. Kovács László Főtitkár
Az LMP helyi programja a klímaváltozás elleni küzdelemben
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Esélyek a munkaerőpiacon
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Az Áldozatsegítő Szolgálat átalakulása
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
Az Európai Unió közlekedési politikája és a transzeurópai hálózatok
A villamosenergia piac
Egészségügyi közbeszerzések
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
Drága a székesfehérvári távhő? Adatok - Tények
Elektronikus számlázás
Környezet és Energia Operatív Program Energetikai pályázatai
Az energiamérlegünk torzulásai és javítási lehetőségei
Ki meri hamarabb beismerni?
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Folyamatosan emelkedik a lakosság
Dr. Hubai Ágnes Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, elnök
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Közösen a fogyasztókért! A FŐTÁV Zrt. Közös Képviselők konferenciája
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
MIT KELL TUDNI A NUKLEÁRISENERGIA ALKALMAZÁSÁRÓL AZ ÚJ OKJ-BEN
SZTE ÁJTK Tehetségnap június 10.
Az EU támogatások ellenőrzésének rendszere
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
A GWP KKE régió aszálykezelési útmutatója
Üzleti projektterv Előadó neve | Cégnév.
A kohéziós politika jövője
Baranya Megyei Önkormányzat
A gazdasági fejlettség mérőszámai
Országos Tűz- és Katasztrófavédelmi Konferencia
Energetikai Intézkedési tervek végrehajtása
Energiahatékonysági és Megújuló Finanszírozási Program Erste Bank Hungary Budapest,
Előadás másolata:

Villamosenergia-piac Törvény után, liberalizáció előtt Dr. Gerse Károly Budapest, 2007. szeptember 10.

Jogszabályok (kormány 40, miniszter 19 témakör) Korm. rendelet a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról Korm. rendelet a nagy hatékonyságú, hasznos hőenergiával kapcsoltan termelt villamos energia eredetének igazolásáról Korm. rendelet a kapcsoltan termelt villamos energia kötelező átvételének szabályairól és átvételi áráról Korm. rendelet a megújuló energiaforrásból vagy hulladékból nyert energiával termelt villamos energia eredetének igazolásáról Korm rendelet a megújuló energiaforrásból vagy hulladékból nyert energiával termelt villamos energia kötelező átvételének szabályairól és átvételi áráról Korm. rendelete a szénipari szerkezetátalakítási támogatás meghatározásának és kezelésének részletes szabályairól Korm. rendelet a villamosenergia-rendszer jelentős zavara és a villamosenergia-ellátási válsághelyzet esetén szükséges intézkedésekről Korm rendelet a villamosenergia-ipari építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokról GKM rendelete az egyetemes szolgáltatás árképzésének szabályairól, valamint az egyetemes szolgáltatás keretében nyújtandó termékcsomagokról

Kérdések Lesz-e villany – forráshiány Milyen áron Lehet-e megkülönböztetés Mi lesz a fogyasztókkal Egyetemes szolgáltatás Új szereplők belépése HTM-ek rendezése Jelen – jövő + Magyar Energiapolitika + Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia + Magyarország megújuló energiaforrás felhasználás növelésének stratégiája

Regionális árak (C 08) PL CZ D SK A RO I HR SLO SM Az egyes országok átlagárai 70% zsinór + 30% csúcs mixből számítódnak A megadott árak minden országban a pillanatnyi likvid piaci árakból számítódnak, a jegyzésárak és a devizaárfolyamok függvényében változhatnak. PL 39,40 EUR CZ D 62,50 EUR 65 EUR SK 64,50 EUR HTM alapú ellátás végső menedékes / közüzem 58,7 EUR A Magyar versenypiac 65 EUR RO 72,15 EUR 74 EUR I SLO HR SM 83,40 EUR 73,20 EUR 74,60 EUR 77,70 EUR

Versenypolitika elsődlegessége helyett ellátásbiztonság? Politikai dilemma Versenypolitika elsődlegessége helyett ellátásbiztonság?