A Kézmosás Világnapja A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaigari Általános Iskolájában 2010.10.15.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
Advertisements

Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
Lázár Ervin virtuális kiállítás
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Az első Föld Napját Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották még április 22-én. Már ezen az eseményen 25 millió amerikai emelte.
M o s t i d é z z ü k, f e l m i i s t ö r t é n t e z a l a t t a 1 0 é v a l a t t. Biztos tudjátok, hogy az idei tanév jubileumi év a MUSTÁR életében.
A Nemzeti Iskolagyümölcs-Program megvalósításának tapasztalatai a KLIK Debreceni Tankerületében Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató Dr. Pakurár.
Nagy László tanári öröksége Kazincbarcikán
BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA.
Lenkey János ÁLTALÁNOS ISKOLA, LENKEY JÁNOSRÓL
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET
Orosz szépkiejtési verseny
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
Nemzetközi Könyvajándék Nap Bethlen Gábor Általános Iskola Székelyudvarhely.
Gőzerővel dolgozott mindenki. A művészek dolgoztak lelkesen, a kréta fogyott rendesen!
A FONTOS SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYBENA FONTOS SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN.
A szőlő a művészetben.
VIII. DÖNTŐ április 17..
Karinthy Frigyes Gimnázium
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
Ökoiskola Készítette:Horváth Eliza Anna Felkészítő tanár:Marton Anikó
Versenyfelhívás! A Városi Könyvtár a Reneszánsz éve és a Népmese napja alkalmából rajzversenyt hirdet az általános iskola 1-2. osztályosai számára. A rajzok.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
2013/2014. tanév Tanévzáró kollégiumi közgyűlés május 21.
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban Moldován István MultiMédia az oktatásban konferencia Zsigmond Király Főiskola,
NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Szombathely
Tanulói lemorzsolódás 2009/2010. tanév. A 2008/2009. tanévben tanulóink közül 42 fő bukott meg (tavaly 45). Közülük 2 tanuló bukott 3 vagy több tárgyból,
1. osztályos példa Bubernik Eszter
Szígyártó Gusztávné Nagy Márta Iskolánk eredményei ma is "megdobogtatják" szívemet, a kudarcok - ha adódnak - mindig munkára, korrekcióra sarkallanak.
Iskolai Környezetvédelmi Világnap projektünk
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
E GÉSZSÉGNEVELÉSI HÉT Készítette: Szentgyörgyvári Ivett és Kondics Eszter.
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
Bánki Hírmondó Szeptember. Szeptemberben történt velünk Tanévnyitó Szülõi értekezletek Szakkörök, sportkörök indulása, pl.: –Rajz - kézmûves –Háztartástan.
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Jókai Mór Általános Iskola 3
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Almárium – Trescsik Angéla Ne kerteljünk, tanuljunk lépésről.
Tanévnyitó szeptember 1.. Iskolánk szeptember 1-jén 8 órakor tartotta ünnepélyes tanévnyitóját, mely zászlóbevonulással kezdődött.
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Erdei barátaink – Szakács Sándor.
Külkapcsolataink, pályázataink: I. Comenius II. Erste – ACES III. Testvériskola.
Hogyan jutsz el hozzánk? A Jókai felől könnyen megközelíthető iskolánk. 3-as vagy 69-es villamossal 5-ös busszal Mexikói útig Valamint: Kisföldalattival.
Üzleti etikett és protokoll az USA-ban
A tavalyi évben a nemzetközi játék keretei között diákjaink kedvenc meséinek kiválasztását, angol nyelvre történő fordítását és továbbítását kérték tőlünk,
Hajdúszoboszló.      Tanulói létszám: 320 fő  ebből SNI-s: 29 fő.
ÖKO ISKOLA 2008 tavaszától Környezettudatos élet: Kiállítások, rendezvények Túraversenyek, kirándulások.
Alliance Francaise-Debrecen Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola.
Kollégiumi csoportvezetők módszertani munkaközössége
KOLLÉGIUMI KÖZGYŰLÉS május /2015. TANÉV II. félév értékelése.
Berekbéli Barangolás illusztrációs pályázat Fekete István művei alapján Eredményhirdetés A szakmai zsűri, a közönség és a könyvtárosok értékelése alapján.
A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni.
MOBILROBOT-PROGRAMOZÓ VERSENY. A verseny célja: programozás iránt fokozottan érdeklődő diákok számára, lehetőséget biztosítani arra, hogy tudásukat, kreativitásukat.
Köszöntöm Önöket! Szabó Gábor általános igazgatóhelyettes Budapest, június 3.
2011/2012. tanév  Általános iskola alsó tagozat 1-4. évf.  1-1 osztály  Nyolcosztályos gimnázium évf.  2-2 osztály (A és B)  Nyelvi előkészítő.
Projekt hét a Békésyben decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”
A verseny helyszíne a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI, Százhalombatta.
Projektindító napProjektindító nap Szüreti mulatság Kerékpártúra a Bihari síkon Habitat Világnap alkalmából.
DROGELLENES RAJZPÁLYÁZAT Kiállítás időpontja : június 24. Helyszín : Zugló, Civil Ház.
Az olvasás nyitott kapu a jövőd felé! Az olvasás nyitott kapu a jövőd felé! Olvasásnépszerűsítő kampány a Nevelés és fejlesztés című projekt keretében.
Mint a Kolping-i mű iskolánk is arra próbálja nevelni tanulóit hogy keresztényként a világban és ezáltal a foglalkozásukban, a házasságukban és a családban,
Játék, szórakozás, egészség
Alternatív Közgazdasági Gimnázium
Ne HABozz! Csatlakozz !.
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban
3. osztályban.
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2017)
Előadás másolata:

A Kézmosás Világnapja A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaigari Általános Iskolájában 2010.10.15.

Kézmosás Világnapja alkalmából rendezett rajzverseny A Tiszaigari Általános Iskola diákjai már napokkal a Kézmosás Világnapja előtt szorgalmasan készítették rajzaikat A rajzok az iskola folyosóján lettek kiállítva, az ott található faliújságokon, mely rajzok a kézmosásra kijelölt csapok felett látványosan hívták fel a gyerekek figyelmét a helyes kézmosás szabályaira A rajzok ezt követően a helyi könyvtárban kerültek kiállításra, hogy a szélesebb közönség figyelmét is felhívják a helyes kézmosás fontosságára

A rajzpályázat eredménye A három tagú zsűri, akik az iskola munkatársai közül kerültek ki a három legszebb rajzot díjazták A díjazottak oklevél és tárgyjutalomban részesültek, de természetesen egy résztvevő sem ment haza üres kézzel A első három helyezett névsora a következő: I. helyezett – Szabad László 2. osztályos tanuló II. helyezett – Hegymegi Alexandra 4. osztályos tanuló III. helyezett – Póka Kitti 4.osztályos tanuló

A három legszebb kép I. helyezett Szabad László 2. osztály

II. Helyezett Hegymegi Alexandra 4. osztály

III. Helyezett Póka Kitti 4. osztály

A kézmosással kapcsolatos Totó 2010.10.15-én a Tiszaigari Általános Iskola diákjai 13+1 kérdésből álló Totót töltöttek ki a helyes kézmosásról, A Kézmosás Világnapjáról és az UNICEF-ről A Totó kérdései a Kézmosás Világnapját Bemutató UNICEF által kiadott szóró anyagból lettek összeállítva, melyet a gyerekek elolvastak, az első osztályosoknak, pedig a tanár néni olvasta fel a fontos információkat A Totó versenyen az első három helyezett oklevél és tárgy jutalomban részesült A helyezettek névsora: I. helyezett – Kiss Olga 3. osztályos tanuló II. helyezett – Kovács Natasa 1. osztályos tanuló III. helyezett – Tar Krisztián 3. osztályos tanuló

A Totó

A helyezettek oklevele

Kiállítás az osztályokban a Kézmosás Világnapja alkalmából 2010.10.15-én a Kézmosás Világnapján minden osztály kiállítást rendezett a helyes kézmosással és tisztálkodással kapcsolatban A kiállítások közül a legszebbet értékelte a zsűri, mely a Tiszaigari Általános Iskola dolgozóiból állt össze A győztes osztály oklevél jutalomban részesült A győztes a 4. osztály lett, akik nagyon kreatívak voltak és a kiállítás mellé még egy kis verset is elmondtak

Az 1.osztályosok kiállítása

A 2. osztályosok kiállítása

A 3. osztályosok kiállítása

A 4. osztályosok kiállítása A győztes osztály

A nap zárása A nap zárásaként a gyerekek megtekintették az UNICEF által készített rövid kis videót a helyes kézmosásról http://www.globalhandwashingday.org/GHD_Video.asp Ezt követően még néhány kis mesét tekintettek meg a diákok a tisztálkodás fontosságával kapcsolatban pl.: Elmó Világa – Kéz, Elmó Világa – Fogmosás A mesefilmek megtekintése után, az ebéd elfogyasztását megelőzően a gyerekek gyakorolták is a helyes kézmosást

Néhány kép az ebéd előtti kézmosásról

Végül néhány kép a díjak átadásáról

„Evés előtt kezet mosok, beteg lenni nem akarok, mert ki piszkos kézzel eszik, bizony hamar megbetegszik. Evés előtt kézmosás egészséges jó szokás!”