REFORMÁTUS TEMPLOM SOPRON

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 1709-ben pestisjárvány pusztított a városban. A katolikus templom 1757-ben, a református 1787-ben épült ben újabb járvány, kolera pusztított.
Advertisements

Királyhelmec Blanár Patrik Project.
Kárpát-medencei támogatások Gyermekek tanulási támogatása Kalotaszegen Sárvásári iskola és közösségi ház fejlesztése 2008 „Batiz Ágnes emlékére”
Alsónémedi Református Egyházközség
A z e l ő a d á s v á z l a t a I. résztörténeti áttekintés:  a XVIII. sz. közepétől napjainkig II. rész Szeniczeyről bővebben:  előbb országos körkép.
Nyírségi Református Egyházmegye Területi Presbiteri Találkozók február 26. Rakamaz március 4. Nyírmada március 18. Nyírbogát március 25. Ibrány április.
Szülővárosom bemutatása
Református Montessori Iskola bemutatása. Iskolánk története alapítás éve: alapítás éve: - óvoda: óvoda: iskola: iskola: 2000 alapítás.
Kalotaszentkirály.
Szendrő nevezetességei
Óföldeáki erődtemplom
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
A Széchenyi István Általános Iskola igazgatójaként köszönetemet fejezem ki mindazoknak a magánszemélyeknek, vállalkozóknak, vállalatoknak, alapítványoknak,
Sopron, a hűség városa.
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
HATÁRTALANUL! Történelem.
A falu Katona András 8.c. Gazdaság A faluban sokan élnek mezőgazdaságból, a település környékén rengeteg termőföld van. Ezen kívül többen segédkeznek.
Református templom (torony, homlokzat) felújítása Sárkeresztesen A Sárkeresztesi Református Egyházközség a vidéki örökség megőrzése címén nyert támogatást,
A kezdetek A lovagrend a szentföldön alakult a zarándokok védelmére. Kezdetben „Krisztus szegény lovagjai” voltak. A templomosok nevet azért kapták, mert.
Európa vallásai.
Aranygombos Telkibánya
Napkor A mi településünk.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
DEBRECEN I. RÉSZ.
A nagyvárosi fejlődés megtorpanása Készítette: Csíkos Barna, Körmendi Zoltán Csapattagok: Csíkos Barna, Valkony Regő, Körmendi Zoltán.
Kultúra a török hódoltság korában
A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezetének munkája (2005)
Helytörténeti, néprajzi jellemzői
/06/17. Kakasfesztivál Kozármisleny.
A Heidelbergi Káté.
ADVENTI MŰEMLÉKI SÉTA SOPRONBÁNFALVÁN
Készítette: Jurai Bianka Szentes Emma Farkas Fanni.
ÚJÉVI MŰEMLÉKI SÉTA SOPRONBÁNFALVÁN január 3. (szombaton) 14 órától Árpád-kori Mária Magdolna templom — Kolostorlépcső — Pálos (hegyi) templom Vezet.
Templom és iskola a Galga mentén
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
szLOVÁKIAI REFORMÁTUS KERESZTYÉN EGYHÁZ
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Református liturgiai felmérés Az adott kérdésre adott válasz a gyülekezet létszámának függvényében. Válaszadók száma: 246 fő.
Népszavazás Sopronban, A szavazók egy csoportja az Evangélikus Tanítóképző előtt.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.
Székelykeresztúr Március 15.. Sokan gyűltek össze Székelykeresztúr központjában az 1848– 49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett.
Vincent van Gogh ( ).
Reformáció Emlékbizottság – az előkészület
Sárrétudvari.
Az Evangélikus Egyház szerepe szociális kérdésekben, jó gyakorlatok és egyházi programok.
AZ ERDÉLYI KÖRÚT Pályázat: Határtalanul informatika.
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
02:233 Tartalom 1. Püspöki építkezések – Királyi alapítású szerzetesi építkezések – Kegyúri alapítású szerzetesi építkezések – Félköríves szentélyzáródású.
Már a kvád törzsek is bányásztak itt ércet a hegyekben, a honfoglalás után kis bányatelepe a zólyomi vár tartozéka volt. A várost a németek alapították.
MSZ C Andrássy Gyula Szakközépiskolája 3530 Soltész Nagy Kálmán u. 10. „Határtalanul”! Előkészítő óra.
Pápai Református Kollégium Dadi Általános Iskolája.
Veresegyház.
A reformáció főbb irányzatai
Református templom dad
Budapest Programajánló
románul Odorheiu Secuiesc,
Székelykeresztúr Fekvése:
Tagok fő 89 fő 100 fő 101 fő 103 fő.
Somoskői vár Felkészítő tanár: Varga Tamás
Nyíregyháza és a Felvidék között
„Egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok és mindnyájan egy lélekkel itattattunk.
Dr. Somfay Örs - Arcanum Adatbázis Kiadó
Megjegyzés: Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja. Az egyes hónapokhoz tartozó diákat le is másolhatja, és hozzáadhatja saját.
„HAGYOMÁNY ÉS INNOVÁCIÓ”
Területi Szervezetünk
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Katolikus Karitász.
Kirándulás a Mura-vidéken és a Dráva vonzásában
Előadás másolata:

REFORMÁTUS TEMPLOM SOPRON MALLER KÁLMÁN REFORMÁTUS TEMPLOM SOPRON

"Aki templomot épít, lelket épít, aki lelket épít, hazát épít." A SOPRONI REFORMÁTUS EGYHÁZ TÖRTÉNETE 2009. November 29. Sopronban már a XIX. század vége előtt is éltek reformátusok. 1920 a Trianoni békeszerződés után jelentősen megnőtt a gyülekezet lélekszáma, így döntöttek egy templom felépítéséről. Maller Kálmán volt az első lelkipásztor, majd Balogh Gábor és Vladár Gábor követte őt e tisztségben. Fennállásának 80. évfordulóját ünnepelte a Soproni Református Egyházközösség  "Aki templomot épít, lelket épít, aki lelket épít, hazát épít."

REFORMÁTUS TEMPLOMOK SOPRON ÉS KÖRNYÉKÉN SOPRON, Deák tér 2.   KAPUVÁRI REFORMÁTUS LEÁNYEGYHÁZKÖZÖSSÉG  dr. Lumniczer S. u. 10. FERTŐSZENTMIKLÓSI REFORMÁTUS SZÓRVÁNYKÖZPONT Petőfi u. 62.