Az elnyert ERASMUS+ pályázat lépései

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Europass önéletrajz.
Advertisements

SZE Nemzetközi Projekt Központ Mészáros Márta Ösztöndíjas kiutazási lehetőségek a Széchenyi István Egyetemen.
Szakmai gyakorlat és tantárgy elfogadtatások 2012/2013-as tanévre
Erasmus pályázók tájékoztatása 2006.Március. Mi a Socrates/Erasmus program?  Az EU oktatatás-fejlesztő programja: Socrates Költségvetését az EU Parlament.
ERASMUS Pályázat 2013/2014. KAPCSOLAT ERASMUS Iroda Pinizsi Andrásné Kecskeméti utca IV. emelet 420. Fogadó óra: hétfő-kedd-szerda-csütörtök:
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a kar.mek.nyme.hu-n by UF jbebesi,
Elektronikus kérelem benyújtás
Erasmus programfejlesztés Antoni Györgyi intézményi Erasmus koordinátor.
ELTE Állam- és Jogtudományi Kar
ERASMUS Pályázat 2014/2015.
Tájékoztató a szakmai gyakorlatról
E-learning alapú távoktatásos képzés
N. Tóth Ágnes egy. doc. Erasmussal Szombathelyen Mit tapasztal nálunk a külföldi hallgató? AVAGY Mire készüljön a magyar, ha külföldi egyetemre pályázik?
Savaria Egyetemi Központ Nyugat-magyarországi Egyetem University of West Hungary – Campus Savaria.
A hallgatói mobilitás és a pénzügyek Németh Péter hivatalvezető-helyettes.
Az Erasmus-program A napjainkban legnépszerűbb ösztöndíjprogram bemutatása.
ERASMUS tájékoztató E 542.
Kari Erasmus koordinátor
E RASMUS PROGRAM A K ÖZIGAZGATÁS - TUDOMÁNYI K ARON A 2013/2014. TANÉVBEN BÍRÓ GÁBOR ISTVÁN DÉKÁNI HIVATAL, NEMZETKÖZI ÜGYEK.
Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor
Projektzárással kapcsolatos teendők
Egészséget építünk!. International Federation of Medical Students’ Association IFMSA Standing Committee on Professional Exchange SCOPE.
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a kar.mek.nyme.hu-n by UF roli by UF jbebesi,mb.
ERASMUS tudnivalók kiutazóknak 2011/12 Mészáros Márta SZE Nemzetközi Projekt Központ.
Web-alapú humán lekérdező rendszer
Az Erasmus program.
Iktatás és selejtezés folyamata
ERASMUS Pályázat 2015/2016.
Az Erasmus program szervezése Székely Ágnes Erasmus programvezető.
Mentorprogram. A mentorok feladata, hogy segítik a külföldi hallgatókat az ügyintézésben, a beilleszkedésben és bármilyen felmerülő problémával hozzájuk.
LIFE LONG LEARNING (LLL) PROGRAM AZ ERASMUS ÜGYINTÉZÉS KARI VONATKOZÁSAI.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
SZTE – GTK és az Erasmus Program kapcsolatának bemutatása
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
Dr. Dancs Henriette, PhD Főiskolai docens Sporttudományi Intézet
Németország BESZÁMOLÓ 2014 Szakmai gyakorlat Németországban.
TÁJÉKOZTATÓ a 2015/16-os tanévi Erasmus+ teendőkről.
A szaktudás dokumentálása – Europass. Ahány ország, annyi…  Oktatási és képzési rendszerek különbözőek  A kompetenciák és képzettségek különbözőek,
Erasmus+ Hallgatói Mobilitás és Szakmai Gyakorlat SZTE Állam- és Jogtudományi Kar január 4.
ÓE-NIK ERASMUS Szabó Zsolt Ügyvivő szakértő, 3.02 Kari Erasmus koordinátor
Erasmus+ program és a vhf-es lehetőségek bemutatása
ERASMUS ROADSHOW 1. nap február 14.. ERASMUS ROADSHOW 1. nap február 14.
Erasmus+ tapasztalatok
ERASMUS ROADSHOW 3. nap február 28.. ERASMUS ROADSHOW 3. nap február 28.
ERASMUS+ KA1 mobilitás pályázat
ERASMUS+ Pályázat 2017/2018.
- Regisztrációs útmutató -
Erasmus+ legfontosabb tudnivalók
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Beszámolás a Mobility Tool+ felületen – tartalmi tudnivalók
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
2017 – Mobilitási pályázatok (KA1) >> Pályázati űrlap (2017)
ösztöndíj-tájékoztató
Európai szemeszter 2018/19
Erasmus Tájékoztató 2018 általános tudnivalók információk afreiburgi Egyetemen való tanulásról Készítette: Kopácsi Máté III. éves teológus hallgató veszprém.
I.rész ツ 12:00 ERASMUS+ pályázati tudnivalók - Kátai Henrietta nemzetközi koordinátor (Nemzetközi és Külkapcsolati Iroda) ツ 12:20 Campus Mundi program-
Miért jó a hallgatói mobilitás?
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– Szent István Egyetem, 2100 Gödöllő,
Barcsák Marianna KPSZTI
Campus Mundi ösztöndíjak
FELVÉTELI ELJÁRÁS
Erasmus ösztöndíjprogramok és a vhf-es lehetőségek bemutatása
ERASMUS+ Pályázat 2019/2020.
Universitat de Barcelona Facultat d’Educació Campus Mundet
Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről
SISU Nyári Tábor 2018 Időpont: július 15 – 28.
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!
Előadás másolata:

Az elnyert ERASMUS+ pályázat lépései Sikeres Pályázat Az elnyert ERASMUS+ pályázat lépései

ERASMUS+ Tanulmányi ösztöndíj Ösztöndíjat nyert hallgatók jelölése a külföldi partnerintézményeknél. (Mobilitási Osztály végzi), A hallgató e-mailben kap értesítést a kinti egyetemtől a további feladatairól (Application process), Ha elakad (nem ért valamit, alá kell íratni valamit, stb.) felkeresi a kari koordinátort, illetve a Mobilitási Osztályt, Beszerzi az ösztöndíjszerződés megkötéséhez szükséges papírokat, eljuttatja az irodába, A Tanulmányi Osztályon intézi a kreditbeszámíttatáshoz szükséges papírmunkát, Időpontot egyeztet az irodán a szerződés megkötéséhez.

Ösztöndíjszerződéshez szükséges dokumentumok Learning Agreement for Studies – Before the mobility (http://erasmus.uni-obuda.hu/hu/hallgatoknak/urlapok#4) Acceptance Letter – a fogadó egyetemtől kapott hivatalos e-mail vagy pdf dokumentum, mely napra pontosan tartalmazza a mobilitási időszak kezdetét és végét! A Tanulmányi Ügyrend 1. számú melléklete (http://erasmus.uni-obuda.hu/hu/hallgatoknak/urlapok#10) 1 példányt a Tanulmányi Osztályon le kell adni! 1, a TO aláírásával és pecsétjével ellátott példányt a Mobilitási Osztályon kell leadni! Tanulmányi ösztöndíjszerződés (http://erasmus.uni-obuda.hu/hu/hallgatoknak/urlapok#9) – a hallgatóra vonatkozó adatok előzetes kitöltése és a word dokumentum megküldése a Mobilitási Osztálynak e-mailben.

MIRE FIGYELJ? – a dokumentumok pontos kitöltése LEARNING AGREEMENT Ne felejtsék el a nevüket beírni!

LEARNING AGREEMENT Hallgatóra vonatkozó adatok pontos kitöltése! A kari koordinátorra vonatkozó adatok pontos kitöltése! A fogadó intézmény koordinátorára vonatkozó adatok pontos kitöltése!

LEARNING AGREEMENT Napra pontos dátumokat kérünk megadni! Azokat a tárgyakat írd ide, amiket a kinti egyetemen tanulni szeretnél (tárgykód, tárgynév, tavaszi/őszi félév, ECTS kredit) - ha bizonytalan vagy keresd fel a kari koordinátorod Itt jelöld, hogy melyik idegen nyelvet és milyen szinten beszéled!

LEARNING AGREEMENT Ebbe a táblázatba azokat a tárgyakat írd be, amelyekre itthon el szeretnéd fogadtatni a kint felvett kurzusokat.

LEARNING AGREEMENT Hallgatóra vonatkozó adatok pontos kitöltése! A kari koordinátorra vonatkozó adatok pontos kitöltése! A fogadó intézmény koordinátorára vonatkozó adatok pontos kitöltése!

TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS ÍRD BE A NEVED!!!

TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS Értelemszerűen kitöltendő adatok Figyelj oda, mit írsz be! Az Erasmus honlapról letölthető táblázat alapján!

Figyelj oda a pontos kitöltésre! TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS Figyelj oda a pontos kitöltésre!

TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS Euró alapú bankszámlaszámod legyen, nagyon figyelj a pontos kitöltésre, ide fog érkezni az ösztöndíjad! CSAK a saját nevedre szóló bankszámla fogadható el!

TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS Az EU területére utazó hallgatóknak kötelező az Egészségbiztosítási kártya MINDENKINEK KÖTELEZŐ baleset- és felelősségbiztosítást kötni!

TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS CAMPUS MUNDI Ösztöndíjat elnyert hallgató, aláhúzni ERASMUS+ Ösztöndíjat elnyert hallgató, aláhúzni Ha adott be és nyert el valamilyen kiegészítő támogatást, x-el jelezni!

TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS A szerződés 3-4. oldalán a biztosításra vonatkozó adatokat ismételten be kell írni!

A 4. oldalon a nyelvtudásra vonatkozó adatokat kitölteni! TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS A 4. oldalon a nyelvtudásra vonatkozó adatokat kitölteni!

Minden más adatot az iroda tölt ki! TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS 5-6. oldalon Résztvevő/Résztvevő neve-t átírni sajátra, dátumot beírni. Minden más adatot az iroda tölt ki!

A fenti információk vonatkoznak a Kreditmobilitásos, illetve a Campus Mundi ösztöndíjas hallgatókra is! KREDITMOBILITÁS Más típusú ösztöndíjszerződést kell majd előkészíteni, mindenki e-mailben meg fogja kapni! CAMPUS MUNDI A Tempus Közalapítványhoz is pályáznak, figyeljék, hogy miket kérnek + https://cwp.scholarship.hu/ Campus Mundi pályázati dokumentumok elérhetőek: http://www.tka.hu/palyazatok/4830/palyazati-dokumentumok#4897

ERASMUS+ Szakmai gyakorlatos ösztöndíj Ösztöndíjat nyert hallgatók kiértesítése e-mailben. (Mobilitási Osztály végzi), A hallgató felkeresi a választott céget, kitölti és kitölteti a Learning Agreement for Traineeships – Before the mobility részét – AKIK MÁLTÁRA JELENTKEZTEK: Mobilitási Osztály intézi, Ha elakad (nem ért valamit, alá kell íratni valamit, stb.) felkeresi a kari koordinátort, illetve a Mobilitási Osztályt, Beszerzi az ösztöndíjszerződés megkötéséhez szükséges papírokat, eljuttatja az irodába, Ha el akarja fogadtatni, mint kötelező szakmai gyakorlat, a Tanulmányi Osztályon intézi a kreditbeszámíttatáshoz szükséges papírmunkát, Időpontot egyeztet az irodán a szerződés megkötéséhez.

Ösztöndíjszerződéshez szükséges dokumentumok Learning Agreement for Traineeships – Before the mobility (http://erasmus.uni-obuda.hu/hu/hallgatoknak/urlapok#5) – kitöltött, mind a 3 fél által aláírt verzióra van szükség! A Tanulmányi Ügyrend 1. számú melléklete (http://erasmus.uni-obuda.hu/hu/hallgatoknak/urlapok#10) 1 példányt a Tanulmányi Osztályon le kell adni! 1, a TO aláírásával és pecsétjével ellátott példányt a Mobilitási Osztályon kell leadni! Szakmai gyakorlatos ösztöndíjszerződés (http://erasmus.uni-obuda.hu/hu/hallgatoknak/urlapok#9) – a hallgatóra vonatkozó adatok előzetes kitöltése és a word dokumentum megküldése a Mobilitási Osztálynak e-mailben. Friss diplomások a Frissdiplomás szakmai gyakorlatos ösztöndíjszerződés-t töltsék ki az adataikkal!

TRAINING AGREEMENT Ne felejtsék el a nevüket beírni! Hallgatóra vonatkozó adatok pontos kitöltése! A kari koordinátorra vonatkozó adatok pontos kitöltése! A fogadó cégre vonatkozó adatok pontos kitöltése!

TRAINING AGREEMENT Napra pontos dátumokat írni! A céggel kitöltetni! Itt jelöld, hogy melyik idegen nyelvet és milyen szinten beszéled!

TRAINING AGREEMENT A megfelelőeket x-el jelölni! Az egyetem NEM tud biztosítást adni a hallgatóknak!

TRAINING AGREEMENT A cég tölti ki! Figyelni az adatok pontos kitöltésére: hallgató, kari koordinátor, kinti kapcsolattartó/felelős

SZAKMAI GYAKORLATOS ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS ÍRD BE A NEVED!!!

SZAKMAI GYAKORLATOS ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS Figyelj oda, mit írsz be! Az Erasmus honlapról letölthető táblázat alapján!

Figyelj oda a pontos kitöltésre! SZAKMAI GYAKORLATOS ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS Figyelj oda a pontos kitöltésre!

SZAKMAI GYAKORLATOS ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS Euró alapú bankszámlaszámod legyen, nagyon figyelj a pontos kitöltésre, ide fog érkezni az ösztöndíjad! CSAK a saját nevedre szóló bankszámla fogadható el! CSAK a saját nevedre szóló bankszámla fogadható el!

SZAKMAI GYAKORLATOS ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS Az EU területére utazó hallgatóknak kötelező az Egészségbiztosítási kártya MINDENKINEK KÖTELEZŐ baleset- és felelősségbiztosítást kötni!

SZAKMAI GYAKORLATOS ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS ERASMUS+ Ösztöndíjat elnyert hallgató, aláhúzni CAMPUS MUNDI Ösztöndíjat elnyert hallgató, aláhúzni Ha adott be és nyert el valamilyen kiegészítő támogatást, x-el jelezni!

SZAKMAI GYAKORLATOS ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS A szerződés 3-4. oldalán a biztosításra vonatkozó adatokat ismételten be kell írni!

A 4. oldalon a nyelvtudásra vonatkozó adatokat kitölteni! SZAKMAI GYAKORLATOS ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS A 4. oldalon a nyelvtudásra vonatkozó adatokat kitölteni!

Minden más adatot az iroda tölt ki! SZAKMAI GYAKORLATOS ÖSZTÖNDÍJSZERZŐDÉS 5-6. oldalon Résztvevő/Résztvevő neve-t átírni sajátra, dátumot beírni. Minden más adatot az iroda tölt ki!

A fenti információk vonatkoznak a Campus Mundi ösztöndíjas hallgatókra is, illetve a Friss Diplomás Szakmai Gyakorlatra ösztöndíjat nyert hallgatókra is! CAMPUS MUNDI A Tempus Közalapítványhoz is pályáznak, figyeljék, hogy miket kérnek + https://cwp.scholarship.hu/ Campus Mundi pályázati dokumentumok elérhetőek: http://www.tka.hu/palyazatok/4830/palyazati-dokumentumok#4897 FRISS DIPLOMÁS SZAKMAI GYAKORLAT Arra nagyon figyeljenek, hogy minden papírjuknak meg kell lennie az abszolutórium megszerzése előtt!

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK UTAZÁS SZERVEZÉSE: - Önállóan történik, a hallgató saját maga intézi. BIZTOSÍTÁS: - Mindenkinek kötelező baleset- és felelősségbiztosítást kötni! - Az egyetem nem tud biztosítótársaságot ajánlani, mindenki magának keressen, kérdezzék hallgatótársaikat a tapasztalataikról. BANKSZÁMLASZÁM: - Euró alapú bankszámla nyitása erősen ajánlott! - Csak a saját nevükre szóló számlát tudjuk elfogadni! - Nagyon figyeljenek, hogy pontosan adják meg az adatait, erre fog érkezni az ösztöndíj! ÚTI OKMÁNYOK: - Aki EU-n kívüli országba utazik nagyon figyeljen arra, hogy a mobilitása alatt végig érvényes útlevele legyen! VÍZUM: - Mindenki nagyon alaposan nézzen utána a vízummal kapcsolatos előírásoknak! - Kreditmobilitásos hallgatók minél előbb intézzék a papírjaikat, hogy a vízumot is időben megkapják! SZÁLLÁS: - Máltára jelentkező szakmai gyakorlatosok kapni fognak segítséget. - Tanulmányisok figyeljék a fogadó intézettől kapott információkat (mindenhol eltér, hogy milyen segítséget tudnak adni, de több kollégiumnál a jelentkezés időrendje szerint adják ki a helyeket, így érdemes minél hamarabb intézkedni!) - Egyéb esetben önálló szálláskeresés.

Köszönjük a figyelmet! Mindenkinek jó utat! Elérhetőségek: http://erasmus.uni-obuda.hu/hu/elerhetoseg