Az én művem Készítette:Szekerczés Szabina

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A GIMP képszerkesztő program bemutatása Kiss Anett 7
Advertisements

Internet Explorer A programot a Start menüből vagy a Munkaasztalon található ikonjára duplán kattintva indíthatjuk el.
Én így tanítanám a tabulátor használatát
Számítástechnika I. 1.konzultáció
Az operációs rendszer Egy olyan szoftver, ami a számítógépeink használatához nélkülözhetetlen. Főbb feladatai: programok betöltése, futtatása perifériák.
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
Az OpenOffice Writer Választott téma Választott téma:Az OpenOffice Writer Név Név:Sipka Gergő Felkészítő tanár Felkészítő tanár:Balla Norbert Csaba Iskola.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Bevezető a tartalomjegyzékek használatába j majd a tanfolyam elindításához nyomja le az F5 billentyűt, vagy kattintson a Diavetítés > Az elejétől gombra.
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
Operációs rendszerek Mappa és file-kezelés.
KÉP KÉSZÍTÉSE ÁTLÁTSZÓ HÁTTÉRREL 1 PERC ALATT.
Címsor menüsor ikonsor munkaterület (ikonsor) állapotsor.
A körlevél készítésének menete
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
Audacity.
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
HTML oldal felépítése Készítette: Pataki Arnold
A GIMP képszerkesztő program bemutatása
A GIMP képszerkesztő program bemutatása
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokban
Az alapok Rétegek használata a GIMP-ben. A készítőről
Képek beillesztése,formázása dokumentumokban Tóth Anita 8
,,Én így tanítanám az informatikát”
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokba
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
A GIMP rétegei és használata
A GIMP képszerkesztő program bemutatása Készítette: Rokonál Zoltán
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Készítette: Szekerczés Szabina
Horváth István Általános Iskola
Microsoft Access Űrlapok tervezése.
Másolás és áthelyezés. Másolás 1. Kijelölni a mappát amit másolni akarunk (ráklikk) 2. A bal egérgombot folyamatosan lenyomva a „fogd és vidd” módszerrel.
Ismerkedés az Intézővel
Paint.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
A prezentációkészítés alapjai
Honlap készítés 4. óra.
ADATBÁZISKEZELÉS ŰRLAPOK.
Az NVU webszerkesztő program
Az operációs rendszerek feladatai, csoportosításuk
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Grafikai elemek.
Az egyik legnagyobb előnye hogy magyar nyelvű és ezáltal egyszerűen használható. További nagy előnye az hogy ingyenesen használható és letölthető. A Gimp.
Táblázatok.
PPt áttérés tanfolyam tematikája Hallgató neve.
Operációs rendszerek II Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
Tamási Áron Általános Iskola
Kedvenc szerkesztő szoftverem: WORD Készítette: BODOR PÉTER Felkészítő tanár: RAVASZ IMRÉNÉ Iskola: HERENDI NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA.
Számítógépes programok használata
Képszerkesztés magas fokon
Bevezetés. Alapok: szövegszerkesztő alkalmazás (Word) megnyitása: Start gomb  Minden program  Microsoft Office  Microsoft Office Word 2007 szövegszerkesztő.
A GIMP festő és rajzolóeszközei. Menü: Eszközök/Festőeszközök, vagy eszköztár Kitöltési eszköz (Bucket fill) – színnel vagy mintával tölti ki a hasonló.
Alapműveletek. Ismerkedés a GIMP-pel
Információ és kommunikáció
Készítette: Hegedűs Dóra
3. Táblázatok és diagramok
Total commander.
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Rajzprogramok Bevezetés a Paint program használatába.
TabuláTOROK HASZNÁLATA
Betöltés… Készítette: Gáspár Imre.
Hasznos billentyű kombinációk
Képszerkesztés magas fokon
Ültetési rend létrehozása
Prezentációk 2. Bemutatók készítése.
Közösségi médiás képek sablon
Előadás másolata:

Az én művem Készítette:Szekerczés Szabina Felkészítő tanár: Czinglérné Liska Edina Éva Iskola:Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 5900 Orosháza, Táncsics utca 2-4.

„Az én művem” témát azért választottam, hogy meg tudjam mutatni az embereknek, GIMP használatával is lehet Photo Shop minőségű képeket szerkeszteni. Menü

Háttér Tájolás Téma 4.réteg 3.réteg 2.réteg 5.réteg 6.réteg 7.réteg 8.réteg Mentés Források

Téma? Figyelemfelkeltés. Fontosnak tartottam, hogy olyan témát válasszak a képszerkesztés bemutatására, ami minden embert érint. Ezért választottam a környezetszennyezést,ami évtizedek óta globális probléma. A képpel azt szeretném érzékeltetni, hogy az ember okozta további környezetszennyezés a föld pusztulásához vezet.

Tájolás A program megnyitása után a fájl menü/új lap megnyitását választjuk. Fontos a megfelelő méret , a háttérszín és a tájolás beállítása. Jelen esetben egy 550x515-ös méretet kell beállítani, a hátteret pedig átlátszóra.

Háttér Megnyitjuk a háttérnek szánt képet. (Fájl menü/megnyitás) Az eszköztárban kiválasztjuk az áthelyezési eszközt, majd a képre kattintunk. A ctrl+c billentyű kombinációval vágólapra másoljuk a képet. Ezután az első képre kattintva beillesztjük a ctrl+v billentyűkkel, majd réteg menü/réteg rögzítése gombbal rögzítjük a képet.

2. réteg Fájl menü/Megnyitás gombbal kiválasztjuk a földgömböt ábrázoló képet. Szintén kiválasztjuk az áthelyezési eszközt és vágólapra másoljuk (ha nem átlátszó a kép háttere,akkor a szabadkézi kijelölést választjuk és kijelöljük a képnek azt a részét, amelyet másolni szeretnénk), majd a hátteret ábrázoló képen a Réteg menü/Új réteg gombbal beszúrunk egy új réteget és a ctrl+v billentyű kombinációval beillesztjük a képet az új rétegre.

Méretezés Az eszköztárban kiválasztjuk az átméretezési eszközt és a képre kattintva összekapcsoljuk a szélességet és a magasságot, majd az egyiknek a méretét lejjebb vesszük, úgy hogy kb. a kép közepén legyen, de maradjon hely körülötte is a további képek beillesztéséhez. Ezután rögzítjük a képet.

3.réteg Megnyitjuk a gyárat ábrázoló képet, majd a második rétegnél leírtak alapján beillesztjük a képre és a megfelelő módon beállítjuk a méretét is. Ezután kiválasztjuk az eszköztárból az elforgatási eszközt és a képre kattintva elforgatjuk, úgy hogy illeszkedjen a földgömb széléhez. Miután megfelelően elhelyeztük, a háttérnél leírtaknak megfelelően rögzítjük a képet.

4.réteg Az előzőekben leírtak alapján beillesztjük a külszíni bányászatot ábrázoló képet egy új rétegre, de ezúttal az ellipszis alakú kijelölést választjuk az eszköztárból, majd az alul megjelenő beállításoknál a lágy szélek sugarát maximumra állítjuk.

4.réteg Kijelöljük a képet és a Réteg menü/Átlátszóságnál hozzáadjuk az Alfa csatornát, hogy a kivágás után átlátszó hátteret kapjunk. A Kijelölés menü/Invertálás gombbal megfordítjuk a kijelölést, így a Delete billentyű lenyomásával az általunk kijelölt részt láthatjuk elmosódott szélekkel. Ezután átmásoljuk a hátteret ábrázoló képre és beállítjuk a méretét, helyét, majd rögzítjük. Ugyanezt megtesszük a bálnavadászat képével is.

5.réteg Megnyitjuk a kart ábrázoló képet és a megismertek alapján egy új rétegre rögzítjük. Ezután a vízcseppet ábrázoló képet szintén ezek alapján helyezzük a képre, de ezúttal a méret beállítása után újra másoljuk majd beillesztjük ,úgy hogy az egyiket lejjebb helyezzük el.

6.réteg Megnyitjuk a vizet ábrázoló képet és az ellipszis alakú kijelöléssel ismét egy átlátszó hátterű, elmosódott szélű képet készítünk, majd átmásoljuk a hátteret ábrázoló képre és beillesztjük a képen látható tenyérbe.

7.réteg Megnyitjuk az űrszemetet ábrázoló képet,majd ellipszis alakú kijelöléssel kiválasztjuk egy tetszőleges részét és új réteg létrehozásával rögzítjük a háttérkép bal felső sarkába.

8.réteg Megnyitjuk a meteorzáport tartalmazó képet, majd ellipszis alakú kijelöléssel átmásoljuk a hátteret ábrázoló képre egy új rétegre.

Mentés

Gimp 2.6

Források http://wallsdir.com/galaxy-wallpaper-tumblr-hd-pictures-4-2-hd-wallpaper.html http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=schuro&pid=68076&blog_cim=Mir%20Mine%20a%20m%E1sodik%20legnagyobb%20ember%20alkotta%20g%F6d%F6r%20a%20vil%E1gon. http://www.medifab.co.nz/sites/all/themes/medifab/images/hand.png http://free.clipartof.com/details/62-Free-Water-Drop-Clipart-Illustration http://trainstation.wikia.com/wiki/File:Cement_Factory.png http://www.zoldjel.hu/news.php?extend.213 http://s293.photobucket.com/user/kaique46/media/earth_zps6d837ef9.png.html http://www.telegraph.co.uk/news/science/space/8295958/What-is-space-junk-and-why-should-we-be-worried.html http://www.freepik.com/free-vector/realistic-water-drop-splash_521085.htm http://www.123rf.com/photo_12493850_vector-background-with-meteor-shower.html