Jindo csodája.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FERDINAND MAGELLAN  Portugáliában született, Portóban.  Nemesi családból származott.  1505-ös hadjáratban szállt először tengerre, ahol.
Advertisements

Vitorlázás Horvátországban. 1.nap • Szombat reggel 7 órai indulással dél körül a Plitvicai tavakhoz érkezünk. Magánháznál a szállás birtokba vétele után.
Siófok és környéki hungarikumok
Természetismeret 6. A Föld
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
Part #19 Part #9 Bergen Part #8 中 Part #16 A természet 7 új csodája. Olyan kezdeményezés indult 2007-ben, hogy kiválasztott emberek hozzanak létre egy.
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.)
Nagypeleske 2009 április 22. Az idén a gimnáziumi osztályok „Kontinensek versenyén” vettek részt a Föld Napja alkalmából. Az igazi örömet nem maga a verseny,
“ Békés együttélésre jutottam az idővel : ő sem követ, én sem szaladok el előle, egy napon találkozunk..." Mario Lago.
(A tudomány szemszögéből)
Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.
Stromboli (felszínalaktan)
Cseh nyelvre fordította:
A Balaton földrajza.
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
Készítette: Fröhlich Noémi
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Készítette:Szőke Gréta
Szörfözés a,,szivárványon” Hullámvasút a természetben.
1. Egy széler ő m ű park építése a tenger közepén A XXI. század néhány mérnöki csodája.
ÁTKELÉS A VÖRÖS TENGEREN
Mi is az a világörökség? ..
Tizenegy ember lógott egy helikopter kötelén, tíz férfi és egy nő.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
A HAJÓTÖRÖTT
Milyen csodás kék bolygó!. Az Ibériai-félsziget déli része. Egy homokvihar hagyja el Észak- Afrikát és a Kanári-szigeteket.
 A világ 20 legnagyobb légikikötője közül 14 itt található (Chicago,New York, Dallas, Los Angeles, Atlanta, STB....).
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Un mare monument natural A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban.
BAHRAIN.
Anglia- Portsmouth.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Szent Miklós püspök Élete és legendái.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Szent Bernadette.
Zene: Plaisir d a mour Az indiai óceán szigetből álló, fős országa.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Szlovénia.
Jindo csodája.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
Lajoskomárom, november 27.
MÍTOSZ A vízözön (pusztulásmítosz) (Részlet a Teremtés könyvéből)
„Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
Un mare monument natural
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
A HÁROM FA.
KAPRUN.
Tizenegy ember lógott egy helikopter kötelén, tíz férfi és egy nő.
AZ ÉLET NAPOS OLDALA.
TENERIFE.
Djerba, a lótuszevők szigete
Látványos képek a Világ minden tájáról.
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Jindo csodája KATTINTS.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Milyen csodás kék bolygó!
Velünk élő középkor Forrás:
Európa földrajzi helyzete, határai
KAPRUN.
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
copyright Ian Coristine/1000IslandsPhotoArt.com
Előadás másolata:

Jindo csodája

Mózes csak egyszer tudta kettéválasztani a tengert. Koreában ez évente nem is egyszer megtörténik. Jindo szigete a harmadik legnagyobb sziget Dél-Koreában Jejudo és Geojedo után. A 250 kisebb-nagyobb szigetből álló csoport leg-nagyobb csodája a szétnyíló tenger, amely évente két alkalommal szabadon hagy egy átjárót, ami összeköti a két szigetet: szabad átjárást enged Jindo és Modo szigete között. A 2,8 km hosszú, 30-40 m széles úton száraz (vagyis inkább sáros) lábbal lehet átkelni, de mindössze egy órán át van erre lehetőség, utána a tenger visszafoglalja jussát.  

A helyiek hatalmas ünnepséget csapnak az esemény tiszteletére A helyiek hatalmas ünnepséget csapnak az esemény tiszteletére. Rengeteg ember (és évről évre egyre több turista) gyűlik össze a parton, akik már a térdig-bokáig érő sekély vízben elkezdenek átgázolni a másik szigetre. A két oldalról induló tömeg a tenger közepén találkozik, azután ki-ki kedve szerint továbbmegy a túlsó partra vagy visszafordul.

Ilyen alkalmakkor tíz-, de lehet, százezrek vesznek részt a ,,Mózes csodája” fesztiválon. A természeti csoda mindössze 1975 óta ismert a nyugati világ előtt, amióta Dél-Korea párizsi nagykövete mesélt róla. Mivel a jelenség nagyon hasonlít a Bibliában leírt tengerkettéváláshoz, ezért ebben a kultúr-körben a Koreai Mózes-csodaként terjedt el.

Az utóbbi években a nyugati turisták miatt már hozzászoktak a mózesi hasonlathoz, de termé-szetesen a helyieknek saját legendáriumuk van. A legismertebb történet a Bbyong, a hoedongi öregasszony.

Sok-sok ével ezelőtt még rengeteg tigris élt a szigeten Sok-sok ével ezelőtt még rengeteg tigris élt a szigeten. Amikor a tigrisek egyre gyakrabban jöttek be a faluba prédáért, a helyiek elmenekültek a Modo-szigetre. Végül már csak Bbyong, egy öregasszony maradt a faluban. Bbyong mindennap imádkozott a tenger istenéhez, Yongwanghoz, hogy engedje meg neki, hogy újra láthassa a család-ját.  Egyszer, februárban Yongwang megjelent neki álmában, és annyit mondott: holnap küldök neked egy szivárványt a tengerre. Ülj fel rá, és lovagolj át a másik szigetre. Bbyong így tett.

Másnap kiment a tengerpartra, újra imádkozott, és a tenger szétvált Másnap kiment a tengerpartra, újra imádkozott, és a tenger szétvált. Ezen az úton a családja és a többi falusi ember is visszatért a szigetre. Azóta ahányszor a tenger kettéválik, megünneplik ezt a Yeongdeung Fesztivállal, és így emlékeznek meg Bbyongról.

VÉGE Tradicionális koreai muzsika