Mit tehet a helyi gyülekezetem, hogy segítsen?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Advertisements

Digitális világ Irány a világháló!
Egyre többen válunk lopás, rablás, nemi erőszak és gyilkosság áldozatává.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Hivatalos programoldal: /hirek/666-coaching-fezstival-2013.html.
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
A SIKERES ÉLET TITKA.
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.
Nyírségi Református Egyházmegye Területi Presbiteri Találkozók február 26. Rakamaz március 4. Nyírmada március 18. Nyírbogát március 25. Ibrány április.
ENSZ Egyezmény a Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól Diszkriminációk a társadalomban és jogi kezelésük.
Méltányossági elvek a közoktatásban
Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen NANE
Henry Murray dinamikus motivációs rendszere
Isten?.
Etikai alapelvek az ápolásban
Az ápolók etikai kódexének helye és szerepe a gyakorlatban
Elektronikus dokumentumok
Mit tehetünk az erőszakmentes iskolákért? A párbeszéd, mint gyógyító stratégia Felházi Anett.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
A dystrophiától a gyermekbántalmazásig
Szentszék a Szentföldön Vallás és politika a Vatikán és a modernkori Izrael kapcsolatában a cionizmustól napjainkig.
Szociális és Munkaügyi Minisztérium Ádámné Dunai Irén
AZ IKSZT program bemutatása Eperjesi Tamás vidékfejlesztési igazgató Kecskemét-Imrehegy, július 16.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
Az én szüleim és a te szüleid
A Magyar Mérnöki Kamara belső eljárásrendje az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács (OÉTT) munkájához kapcsolódóan Budapest, július 13.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Mi a gyülekezet? Mi a célom? Bibliai gyülekezetplántálás
Virtuális mediáció? – Hagyományos és új mediációs módszerek
Gyermekvédelmi szemlélet az edzői munkában
©2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice ©2011 Hewlett-Packard Development.
Erőszakmentes iskola. Az erőszakosságot úgy írhatnánk körül, mint az egyén testi, szóbeli és érzelmi bántalmazása egy vagy több személy részéről Az erőszakosságot.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Egy jezsuita – akit ismerek . Csendesedjek el Fogadjam szívembe Azt, Akivel imádkozom és akiért/akikért imádkozom.
Csendesedjek el fogadjam szívembe Azt, Akivel imádkozom és akiért/akikért imádkozom.
Csendesedjek el Fogadjam szívembe Azt, Akivel imádkozom és akiért/akikért imádkozom.
Resztoratív megközelítés a konfliktuskezelésben
Felelősen, egészségesen, biztonságosan
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
 szociális (latin) – társadalmi, társaságra vonatkozó  patológiai (görög) – beteges, nem normális Szociálpatológiai – összefoglaló fogalom a beteges,
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A nevelési program, mint a fejlesztés stratégiája
HÁZASSÁG – CSALÁD - ÉLET Mégis élni akar Európa?
Erőszak a családban.
Munkahelyi zaklatás.
Az adatvédelem szabályozása
A támogatott lakhatás kihívásai
„Van erőm a szembenézéshez” Kisgyülekezetek építkezése.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Barátság Készítette: Kovács Mária.
Az emberkereskedelem kérdései az áldozatok szempontjából Gál Eszter Európai Együttműködési Főosztály október 21. Belügyminisztérium.
SÁFÁRSÁG EGY VÁLTOZÓ VILÁGBAN Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Az áldozatok hatékony tájékoztatásának rendőrségi protokollja dr. Veisz Gábor Igazságügyi Hivatal Bátonyterenye, június 9.
Az iskolai zaklatás jelensége alapfogalmai. Az agresszió fogalma pszichológiai háttere Agresszió minden olyan szándékos cselekvés, amelynek indítéka,
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
TINIK A T I N I K A GYÜLEKEZETGYÜLEKEZET A TINIK- ÉRT?! A T I N I K - É R T ? ! ÉRT?! É R T ? ! A A.
FÜGGETLENSÉG Készítette: Szabó Gabriella. Nemzetközi szabályozás A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) által kiadott Könyvvizsgálói Etikai Kódex.
Égigérő mesefa Biblioterápiás foglalkozások az életminőség javításáért
Irgalom a családban.
Szupervízió A szupervízió a változás generátora 3. Szint Gondolati
Jánoshalmi Kistérségi Tanács
Az EU intézményrendszere
FOUCAULD ATYA IMÁJA.
Esélyegyenlőség a Szent István Egyetemen
Imádkozz az Észak-Koreában élő gyermekekért!
13 tanács egy életre.
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
Előadás másolata:

Mit tehet a helyi gyülekezetem, hogy segítsen?

Mit tehet a helyi gyülekezetem, hogy segítsen a nők elleni erőszak megelőzésében?

Kérd meg a lelkészt, vagy más alkalmas személyt, hogy prédikáljon az erőszak megelőzéséről! Kérd meg, aki az istentiszteleten imádkozik, hogy könyörögjön azokért, akiket bántalmaznak!

A titoktartás fontos alapelvét be kell hogy tartsa a gyülekezet A titoktartás fontos alapelvét be kell hogy tartsa a gyülekezet. Rendkívül fontos, hogy bárki, aki nemi erőszak áldozata, teljes bizalommal beszélhessen a megfelelő gyülekezeti elöljáróval. Ha bármikor olyan helyzet adódik, amikor a gyülekezet vezetőjének végre kell hajtania a törvényt, vagy a megfelelő hatóságnak kell jelentenie; a segítséget vagy tanácsot igénylő felé ezt a lehető legnagyobb tapintattal és körültekintéssel tegye. Az áldozat biztonsága a legfontosabb.

Fel kell ismerni, hogy a nemi erőszak olyan borzalmas gonoszság, amit soha nem lehet elfogadni és jóvátenni. Állítsatok össze egy teljes, naprakész információt lakóközösségetekben minden rendelkezésre álló forrásról a nemi erőszak áldozatai számára! Bizonyosodjatok meg afelől, hogy az információ könnyen hozzáférhető a tagok és mások számára is. Ismerkedjetek meg menedékhelyekkel és közvetítő forrásokkal, hogy megtudjátok, milyen szolgáltatásokat kínálnak és mikor vannak nyitva.

Gyűjtsetek pénzt és biztosítsatok a gyülekezet vezetőinek oktatási anyagot a nemi erőszakról! Hozzatok létre egy könyvtárat a nemi erőszak anyagából, amely a lakóhelyetek szempontjából lényeges, hogy a tagok és a vezetők képzettek legyenek e fontos témával kapcsolatban. Szervezzetek egy olyan csoportot, mely felméri a helyi közösség szükségleteit! Mi az a szükséglet, melyet a te csoportod kezelhet, így csökkentve a nemi erőszakot.

Hozzatok létre egy vagy két „menedékházat”, ahol a bántalmazottak biztonságban lehetnek vészhelyzetben. Tartsatok Istentiszteletet és szemináriumot a gyülekezetnek és a lakóközösségnek a nemi erőszak témáiról, melyek fontosak a helyi viszonyokban! Ajánljátok fel, hogy korosztálynak megfelelő információt adtok a helyi iskolákban. Vizsgáljátok meg a helyi gyülekezet működési elveit és gyakorlatát, hogy biztosan senki sem támogat, vagy bátorít nőkkel szemben sértő vagy kirekesztő magatartást.

Biztosítsatok folyamatos támogatást a helyi menedékháznak, vagy más szervezeteknek, melyek a nemi erőszak áldozatainak hasznára vannak! Gondoskodjatok a sértettekről a gyülekezetetekben! Ne legyenek előítéleteitek! Alakítsatok támogató csoportokat! Segítsetek tudatosítani a problémát! Terjesszetek el anyagokat a nemi erőszakról a lakóközösségetekben.

GENDER -BASED VIOLENCE AND THE CHURCH „A HETEDNAPI ADVENTISTÁK ELISMERIK MINDEN EMBER MÉLTÓSÁGÁT ÉS ÉRTÉKÉT, ELÍTÉLIK A FIZIKAI, A SZEXUÁLIS ÉS AZ ÉRZELMI BÁNTALMAZÁS, ILLETVE A CSALÁDI ERŐSZAK MINDEN FORMÁJÁT…

…Felismerjük ennek a problémának világszéles méretét és minden érintett életére gyakorolt komoly, hosszú távú hatásait. Hisszük, hogy a keresztényeknek választ kell adniuk a bántalmazásra és a családi erőszakra úgy az egyházban, mint a lakóközösségekben…

…Komolyan vesszük a bántalmazásról és erőszakról szóló jelentéseket és kiemeltük ezeket a témákat ezelőtt a nemzetközi gyűlés előtt. Hisszük, hogy ha közömbösek maradunk, vagy nem reagálunk, akkor jóváhagyjuk, állandósítjuk és esetlegesen terjesztjük ezt a viselkedést…

…Elfogadjuk felelősségünket, hogy együttműködjünk más szakszolgálatokkal, hogy meghallgassuk, és gondoskodjunk azokról, akik a bántalmazástól és családi erőszaktól szenvednek, hogy felhívjuk a figyelmet az igazságtalanságra és az áldozatok érdekében szót emeljünk. Segítünk a szükségben levőknek, hogy felismerjék és elérjék a szakszolgálatok sorát.” (A Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciájának Bizottsága a Generál Konferenciai ülésen szavazta meg Utrechtben, Hollandiában, 1995. június 29–július 5.)