KORMÁNYZATI CÉLOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ágazati stratégiák az NFGM szerepe a pénzügyi és gazdasági válság kezelésében, valamint a hosszú távú versenyképesség biztosításában Bakács András, főosztályvezető.
Advertisements

REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA SZÉKESFEHÉRVÁR.
PTE PMMK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. ELŐADÁS.
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
Az egészségügy átalakítása közgazdász szemmel A tervezett reformok hatásai Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft.
A magyar egészségügy reformja június Dr. Kincses Gyula ESKI Főigazgató.
Semmelweis terv - Értékek, alapelvek, célok és megvalósíthatóságuk feltételei Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva tanszékvezető.
Az öngondoskodás és a magánforrások szerepe az egészségügyi reformban
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
„ Nyílt Pályán – Nemzeti Vasúti Kerekasztal” HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesülés szeptember 15. Orosz Balázs.
Az egészségügyi rendszer Az egészségügy "piac" sajátosságai
Modellkorrekció a gyógyszerellátásban
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
Vörös Attila, Gáspár László, Kálnoki Kis Sándor Fleischer Tamás MTA Világgazdasági Kutatóintézet ERTRAC-Hungary.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
„Mértéket tartani és a célt nem téveszteni szem elöl!”
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
A külső környezet elemzése
Egységes egészségügyi információrendszer
Egészségpolitika.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
Egészségügy átalakítás előtt Nógrádi Tóth Erzsébet egészségügyi szerkesztő Világgazdaság Konszenzus az egészségügyért II. konferencia szeptember.
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
A szolgáltatások szabadsága Európában kontra egészségügy: az egészségügyre vonatkozó külön direktíva várható tartalma az egészségügyre vonatkozó külön.
A költségvetési intézmények feltételrendszereinek változása recessziós gazdasági környezetben, egy felsőoktatási intézmény szemszögéből Mag Zoltán Debreceni.
A spanyol gazdaság jelenlegi problémái Éltető Andrea - MTA VKI április 15.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
Az egészségügyi szakképzés fejlesztésének lehetséges irányai Kiss Mária Balatonfüred, augusztus 25.
. 1/12 Az egészségügy átalakításának új szakaszáról Budapest, Január 22. Dr. Kökény Mihály.
Az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról.
Konzervatív alternatíva Avagy: A normális megoldás Dr Pusztai Erzsébet MDF.
Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége Szövetségi Tanácsülés április 10. A Nemzeti Egészségügyi Programok és a Népegészségügyi Program.
Merre, hogyan tovább budapesti egészségügyi ellátás?
Kormányszóvivői tájékoztató Public Private Partnership Átfogó hatékonyságjavítási és befektetési-aktivitás növelési program.
Szabályozási reform – az intézményrendszer és a járadékszabályozás továbbfejlesztése Szikszainé dr. Bérces Anna PM, főosztályvezető Pénztárkonferencia.
Placebó vagy védőoltás? Tartós megoldást jelentenek-e a reformlépések, vagy csak hiszünk bennük? november 14. Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése, veszélyhelyzetek felismerése Előadó: Botlik Tibor A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése,
A projekt általános szakmai célkitűzései
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Kormányszóvivői tájékoztató Tájékoztató a Népesedési Kormánybizottság munkájáról.
Törzsök Erika: Színes szőttest - avagy milyen kisebbségpolitikára van szükség? 2006.
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszusa Debrecen – április 22. A SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS SZERVEZÉSE BERÉNYI TAMÁS DR.
Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.
Merre tovább…? Dr. Horváth Ágnes államtitkár november 15.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
PTE PMMIK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 5. ELŐADÁS.
Az OSzMK tevékenysége különös tekintettel a fogorvosi ellátásra Dr. Brunner Péter főigazgató Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Budapest,
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
Koncepció a demenciával élő idősek gondozásáról Demens betegek ellátásának kihívásai az egészségügyi és szociális ellátórendszerben szakmai tanácskozás,
Az Erős Magyarország egészségügyi programja Megújulás és megőrzés az egészségügyi szektorban.
Migráció, bérek és a humán erőforrás helyzete az egészségügyben. DR
Beszerzések hatékonyság növelése
Társadalmi vitára kész a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia
A foglalkoztatáspolitika és egyéb politikák
a közbeszerzésekről szóló hatályos törvényben
Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva
Előadás másolata:

KORMÁNYZATI CÉLOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN Apatini Kornélné helyettes államtitkár Budapest, 2004. október 26. MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA

MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA Fő aktivitási irányok A kormányprogram üzeneteinek – igazságosság, egyenlőtlenségek csökkentése, biztonság – a beváltása Konkrét fejlesztések az ellátó-rendszerben Hosszabb távú fejlesztések elő-készítése Az ellátórendszer akut feszültségeinek kezelése MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA

A kormányprogramban megfogalmazott célok Az egészségügy gyökeres átalakítása kormányzati cikluson átívelő feladat Cél: A szolidaritás elvét érvényesítő és a piaci viszonyokat is figyelembe vevő egészségügy megteremtése Az egészségügy átalakításához szükséges feltételek megteremtése A fejlesztési és szervezési döntések decentralizálása MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA

Igazságosabb betegellátás Kialakítjuk a regionális fejlesztéspolitika intézményrendszerét Közelebb visszük a döntéseket az emberekhez A területi egyenlőtlenségek kiegyenlítését célzó fejlesztéspolitikát valósítunk meg Igazságosabb, de egyben hatékonyabb biztosító szerkezetet alakítunk ki az ellátórendszerben Lehetővé tesszük a térség- és réteg-specifikus problémák kezelését MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA

Az ellátás hatékonyságának és minőségének javítása Általánossá tesszük az ellátás-szervezési rendszert Olyan szervezet kialakításával, amely abban érdekelt, hogy tovább legyünk egészségesek, gyorsabban gyógyuljunk Általánossá tesszük és finanszírozzuk a megelőzést Egységbe szervezzük a társadalombiztosítás és a kiegészítő biztosító szolgáltatások rendszerét Lehetővé tesszük a magántőke befogadását a kulturáltabb, betegbarát egészségügy megteremtése érdekében MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA

Az életesély és a biztonság javítása A sürgősségi betegellátás korszerűsítése Egyforma eséllyel igénybe vehető sürgősségi ellátás A mentés fejlesztése Lakossági információs rendszer kialakítása MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA

A gyógyszerpiac hosszú távú szabályozásának kialakítása Technológiaértékelésen alapuló támogatási rendszer bevezetése Korszerű gyógyszerek alkalmazásának biztosítása A köz- és magánkiadások növekedésének lassulása Kiszámítható piac a gyártók, a szállítók, a gyógyszerészek számára A verseny előnyeinek kihasználása a betegek jobb ellátása érdekében MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA

Működési biztonság Az egészségügyi kiadások értékállóságának biztosítása Stabil törvényi szabályozással Hosszú távú megállapodásokkal Életpálya program kidolgozása a szakdolgozóknak MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA