A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A bemutató készítés bemutatója
Advertisements

Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Bemutató-készítés PowerPoint.
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Microsoft Excel 7. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Microsoft Office Programcsalád
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Bevezető a tartalomjegyzékek használatába j majd a tanfolyam elindításához nyomja le az F5 billentyűt, vagy kattintson a Diavetítés > Az elejétől gombra.
Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Bp. Rákospatak utca 101.
Készítette: Szobonya Ferenc
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
A bemutató készítés bemutatója
Szövegszerkesztési szabályok
1. Akciógombok elhelyezése
Tartalomjegyzék és tárgymutató
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
PREZENTÁCIÓ KÉSZÍTÉS (előadás készítés) (bemutató készítés)
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.
Egyéni animációk készítése
,,Én így tanítanám az informatikát”
Készítette: Szekerczés Szabina
Egyéni animáció készítése
Informatikai alapszoftverek
Microsoft Office Programcsalád
Többtáblás adatbázisok
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
1 Kedves Kolléga, kérlek, hogy PowerPoint előadásaidhoz ezt a file-t használd fel alapként! a bemutatóban már van néhány, általunk összeállított dia, melyeket.
Microsoft Office Power Point 2003 segítségével
A prezentációkészítés alapjai
Prezentáció és grafika
Lync 2013 – Rövid összefoglalás
EGYÉNI ANIMÁCIÓ.
Az NVU webszerkesztő program
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Táblázatok.
Készítette: Kiscsatári Nóra
Rövid ismertető mikrofonnal történő
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Prezentációk készítése
Az Office 2007 új grafikus felülete
Dokumentum formázása.
PowerPoint A PowerPoint szerkesztői felülete öt fontosabb részre osztható fel. menüsor és eszköztár - ahonnan az utasításokat, eszközöket, opciókat,
Kép készítése számítógép segítségével
Számítógépes programok használata
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Informatika Oktató: Bock Ádám. Prezentáció készítés PowerPoint program segítségével.
Prezentáció készítése Ms. Office Power Point programmal.
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Megjegyzés: Ez a brosúra nyomtatásra készült. Mielőtt a speciális papírlapra nyomtatna, hagyományos papíron tesztelje, hogy a brosúra helyesen jelenik-e.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Információ és kommunikáció
Felkészítő tanár: Vereb Márta
Osztály neve, száma Oktató Csapattagok
Microsoft® Office PowerPoint® 2007 – ­oktatóanyag
Az esemény neve Esemény dátuma Esemény időpontja
Megjegyzés: Mielőtt a speciális papírlapra nyomtatna, hagyományos papíron tesztelje, hogy a kártyák helyesen jelennek-e meg a nyomaton. A Nyomtatás.
Kedvenc prezentáció készítő szoftverem
Megjegyzés: Mielőtt a speciális papírlapra nyomtatna, hagyományos papíron tesztelje, hogy a kártyák helyesen jelennek-e meg a nyomaton. A Nyomtatás.
5 tipp a munka egyszerűsítésére
Ültetési rend létrehozása
Prezentációk 2. Bemutatók készítése.
A dia beszúrása a bemutatóba
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
Mihály Mihály Ünnepelj velünk! Ünnepelj velünk! 18 éves lesz!
POWERPOINT Bemutató készítése.
Közösségi médiás képek sablon
Előadás másolata:

A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010 Készítette: Gazsó Sára Andrea Felkészítő tanár neve: Kiss Csaba Iskolám: Hernád-Pusztavacs Általános Iskola Pusztavacsi Tagintézménye Iskolám címe: Pusztavacs, Béke tér 18.

Tartalomjegyzék Hogy mi a PowerPoint?................................................3.dia Bemutató készítése……………………………………………………4.dia Bemutató megnyitása…………………………………………………5.dia Bemutató mentése……………………………………………………..6.dia Új dia beszúrása…………………………………………………………7.dia Alakzatok hozzáadása a diához…………………………………..8.dia Diavetítés megtekintése……………………………………………..9-10. dia Bemutató nyomtatása………………………………………………..11-12. dia Összehasonlítás………………………………………………………….13.dia

Hogy mi is a PowerPoint? A PowerPoint egy vizuális-grafikus alkalmazás, amely elsősorban bemutatók készítésére használható. A PowerPoint segítségével olyan diavetítéseket hozhatunk létre, tekinthetünk meg és tarthatunk, amelyek szövegek, alakzatok, képek, animációk, és egyéb tartalmak kombinációjára épülnek. Elkezdeni a bemutatót diák hozzáadásával lehet. Tipp: Egy jó prezentáció nem a sok szövegtől függ, hanem attól, hogy milyen látványos! Ebben a bemutatóban azt is megmutatom, hogy hogy kell használni,és milyen funkciói vannak.

Bemutató készítése 1. Kattints a Fájl fülre, majd az Új parancsra. 2. Az alábbi lehetőségek közül választhatsz: 3. Kattints az Üres bemutató, majd a Létrehozás gombra. Megjegyzés: A Office.com webhelyről is le lehet tölteni sablonokat, témákat.

1. A Fájl lapon kattints a Megnyitás parancsra. Bemutató megnyitása 1. A Fájl  lapon kattints a Megnyitás  parancsra. 2. A Megnyitás párbeszédpanel bal oldali ablakában jelöld ki a megfelelő bemutatót tartalmazó meghajtót vagy mappát. 3. A Megnyitás párbeszédpanel jobb oldali ablakában jelöld ki a bemutatót tartalmazó mappát. 4. Kattints a bemutatóra, majd a Megnyitás  gombra.

Bemutató mentése 1. Kattints a Fájl  fülre, majd a Mentés másként kategóriára. 2. A Fájlnév mezőbe írd be a PowerPoint-bemutató nevét, és kattints a  Mentés gombra. MEGJEGYZÉS : Alapértelmezés szerint PowerPoint 2010 a PowerPoint-bemutató (.pptx)formátumban menti a fájlokat. Eltérő .pptx formátumban menteni a bemutatót, kattints a Fájltípus listában, és válaszd ki a kívánt fájlformátumot.

Új dia beszúrása 1. A Kezdőlap  lap Diák  csoportjában kattints az Új dia  gombon lévő nyíl- ra, majd válaszd ki a kívánt diaelrendezést.

Alakzatok hozzáadása a diához 1. A Kezdőlapon a Rajz csoportjában kattints az Alakzatok  gyűjtemény jobbalsó sarkában lévő gombra. 2. Kattints a kívánt alakzatra, majd a dia tetszőleges területére, és húzza az alakzatot a megfelelő helyre. Szabályos négyzet vagy kör létrehozásához (vagy egyéb alakzat méretarányainak megőrzéséhez) húzás közben tartsd nyomva a SHIFT billentyűt.

Diavetítés megtekintése Ha Diavetítés nézetben az első diától kezdődően szeretnéd megtekinteni a bemutatót, tedd az alábbiakat: A Diavetítés lap Diavetítés indítása csoportjában kattints Az elejétől gombra.

Ha Diavetítés nézetben az aktuális diától kezdődően szeretnéd megtekinteni a bemutatót, tedd az alábbiakat: A Diavetítés lap Diavetítés indítása csoportjában kattints Az aktuális diától kezdve gombra.

Bemutató nyomtatása 1. Kattints a Fájl fülre, majd a Nyomtatás kategóriára. 2. A Nyomtatandó területen válasszon az alábbi lehetőségek közül: -Minden dia nyomtatásához válassza a Minden dia lehetőséget. -Ha csak az aktuális diát kívánod nyomtatni, kattints a Jelenlegi dia elemre. -Ha számmal megadott diákat szeretne nyomtatni, kattintson az Egyéni diatartomány elemre, majd írja be az egyes diák listáját vagy egy tartományt, esetleg mindkettőt.

3. Az Egyéb beállítások területen kattints a Színes listára, és válaszd ki a kívánt beállítást. 4. Ha végzett a kívánt beállítások kiválasztásával, kattintson a Nyomtatás gombra.

Összehasonlítás PowerPoint 2010 PowerPoint 2016 VS. Sokfajta alap beállítás a Tervezés menüpontban Kevés alap beállítás a Tervezés menüpontban Lehet a bemutatónkat menteni OneDrive-ra Ikonváltoztatás Keveset változtak!

Egy aprócska érdekesség Ugye a tartalomjegyzékben minden részt másfajta betűtípussal írtam. Na igen. Hogy ez miért is van? Azért, mert azokat a részeket avval a betűtípussal írtam. Nézzünk egy példát! Tartalomjegyzékből: ,,Hogy mi a PowerPoint?........................3.dia” Betűtípus: MV Boli Abból a szövegből: ,,A PowerPoint egy vizuális-grafikus alkalmazás” Betűtípus: MV Boli

Kérdések -Mi a Power Point? - Hogy lehet elkezdeni egy bemutatót? -Mikből áll egy jó prezentáció?

A többit amit beleírtam, azokat saját magamtól fogalmaztam. Források https://support.office.com/hu-hu/article/A-PowerPoint-2010-alkalmaz%C3%A1sban-t%C3%A1mogatott-f%C3%A1jlform%C3%A1tumok-252c6fa0-a4bc-41be-ac82-b77c9773f9dc A többit amit beleírtam, azokat saját magamtól fogalmaztam. Remélem tetszett! Készítette: Gazsó Sára 6.c osztály