Állampolgári és közösségi részvétel Részben elméleti megközelítések

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Önszerveződési folyamatok Heves megyében. Alaphelyzet A szervezetek a megyénkben önszerveződő valódi hálózatként működnek (komplex, osztott, skálafüggetlen)
Advertisements

FÓRUM A KORMÁNYZATI PORTÁLON FÓRUM A KORMÁNYZATI PORTÁLON MEH – EKK * Kopint Datorg Rt. Tartalommenedzsment Divízió 2006.
Egyéb prevenció, civilek, iskolán kívüli szervezetek.
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
MANORKA projekt Magyar – Norvég Kapcsolatok
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Nizák Péter Az intézményi fejlesztés kérdése a civil szektorban Budapest, november 29. Táncsics Alapítvány, Friedrich Ebert Stiftung.
Könyvtári és Informatikai Szövetség
Dr. Dömötör Tamás Magyar Tájépítészek Szövetsége.
Kommunikáció- nyilvánosság- részvétel
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásának megerősítése A társadalmi együttműködés útjai Önkormányzat - - Civil.
Közigazgatási alapismeretek
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Gyermekvédelmi politika I. Levelező tagozat 2008/09. tanév/őszi félév.
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
Public relations/ learning community relations tevékenység az iskolai könyvtárban.
Magyarország 2015 Intézményi Reform Munkacsoport.
Magyarország 2020 Intézményi reformok. A stratégiai-alkalmazott kutatás jelentősége (tudományos paradigmaváltás) 1. EU távlati „tervezés-kényszer” – előrelátható.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
Kuti Éva Szociális gazdaság, nonprofit szektor, civil társadalom Versengő koncepciók és intézményi leképeződésük.
MTA Regionális Kutatások Központja Regionális fejlesztéspolitika régiók nélkül? Pálné Kovács Ilona MTA RKK MTA Regionális Kutatások Központja.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
TÁMOP / Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért május 31. TERÜLETFEJLESZTŐK SZAKMAI MŰHELYE.
A hálózati szociális munka koncepciói (R. Brake) I. Hálózat orientált tanácsadás -a kliensek környezetében lévő erőforrások mozgósítása és támogatása -a.
A víziközmű- szolgáltatás érdekvédelmi szemmel Halasy Károly.
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer „Az államhatalom gyakorlásáról” szóló, 1. főtörvény.
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 14. Együttműködés a fogyasztóvédelmi ügyek területén.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
SAGE Időskorúak segítése a döntéshozatalban való részvételben Trebag Kft.
Alapfogalmak, definíciók ÁVF Civil társadalom és nonprofit elméletek 1.
A „soft law” hatása az oktatás és képzés szabályozására az európai integráció tükrében dr. Várnagy Péter egyetemi docens PTE FEEK.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Szórvány és nemzetépítés – Nemzetközi konferencia – Civil szerepek és önépítkezés szórványban Kovács Katalin – Szórvány Alapítvány Temesvár, május.
A hálózati együttműködés lehetőségei és keretei. hálózat  „Minden olyan rendszer felfogható hálózatnak, amely egymástól elkülönült elemekből áll, és.
AdRisk Community action on Adolescent and Injury Risk – Közösségi összefogás a fiatalok baleseti kockázatának csökkentésére Európai szintű szituáció-elemzés,
Az NFT tervezési folyamatának nyomon követésére alakult civil munkacsoport Budapest, április 15.
DUNA STRATÉGIA … Szilvássy István, Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége Nagymegyer, október 19.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Interkulturális mediáció bemutatása - ROMED2-ROMACT Interkulturális mediáció megvalósulása elméletben és gyakorlatban Jászfényszarun ROMED2-ROMACT programon.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Civil szervezetek szerepe a nevelési és oktatási feladatok ellátásában Harmóniában a környezettel=egészséges életmód.
Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.
A közösségi részvétel lehetőségei Elméleti modellek, gyakorlati példák Csíkszereda, november 28. Kósa András László Közéletre Nevelésért Alapítvány.
A NYILVÁNOSSÁG HOGYAN ERŐSÍTI A TELEPÜLÉSEK KULTURÁLIS ÉLETÉT ? Molnár Aranka, március 25. Halmaj.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
Képes Érzelmi Intelligencia Teszt a éves korosztály számára
Európai Ifjúsági Fórum Az Európai Ifjúsági Fórumot (EYF) 1979-ben hozták létre a célból, hogy európai szinten képviselje az ifjúsági szervezeteket, és.
BYTE Projekt FP 7 Gergely László MBA NIIF Intézet Big Data 2016 Európában és a világban – nem csak a szakma, esettanulmányok is.
Közösségfejlesztés - közösségszervezés
A participáció, a civil – közösségi részvétel elve
Közösségfejlesztés.
A közpolitika fogalma és osztályozása
Társadalmi Párbeszéd Osztály: ágazati párbeszéd bizottságok (ÁPB)
Fiatalok társadalmi részvétele és érdekképviselete
NONPROFIT SZERVEZETEK, CIVIL SZEKTOR
Alaptézéseink A tervezés közösségi ügy és kulturálisan értelmezett fejlesztő tevékenység A tervezési folyamatban való részvétel, az érintettség kompetenssé.
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
A kutatás a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával,
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Alapítva: 1989
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
Előadás másolata:

Állampolgári és közösségi részvétel Részben elméleti megközelítések Péterfi Ferenc: Állampolgári és közösségi részvétel Részben elméleti megközelítések

A részvételre vonatkozó leggyakoribb angol kifejezések social participation = társadalmi részvétel public participation = a köz részvétele stakeholder participation = az érintettek részvétele community participation = közösségi részvétel civil participation = civil részvétel citizen participation = állampolgári részvétel A magyar jogszabályok jellemzően a „nyilvánosság részvétele” kifejezést használják.

Beszélhetünk részvételről: - Az egyén szintjén - A közösség szintjén - A társadalom szintjén - Politikai megközelítésben

Részvételi lépcsők Sherry R. Arnstein 1969 Részvételi lépcsők Sherry R. Arnstein 1969. Amerikai Tervezők Szövetségének (APA) újságjában

Fiatalok részvételéről 8. létrafok: Fiatalok és felnőttek közös döntéshozatala 7. létrafok: Fiatalok kezdeményeznek és futtatnak tevékenységeket 6. létrafok: Felnőttek által kezdeményezett, fiatalokkal közösen meghozott döntések 5. létrafok: Fiatalok megkérdezése és tájékoztatása 4. létrafok: Fiatalok kijelölése és tájékoztatása 3. létrafok: Fiatalok jelzés értékű jelenléte 2. létrafok: A fiatalok dekorációk 1. létrafok: A fiatalok manipulálása Megjegyzés: Hart megközelítése szerint az alsó 3 létrafok nem tekinthető részvételnek. (Roger Hart, Children’s participation from Tokenism to Citizenship. UNICEF Innocenti Research Centre, Firenze, 1992.)

A részvétel különböző szintjei A döntéshozatalban való állampolgári részvétel jó gyakorlatának kódexe Részletek az INGO Conference of INGOs of the Council of Europe ajánlásából

A részvétel politikai vonatkozásai „Jó kormányzás” - A rendszerváltás utáni az első időszak jellemzője az új makro-politikai intézmények kiépülése. Ezek gyorsabban és látványosabban történő változások. - A konszolidáció második, késői szakaszának jellemzője: a mezo-politikai szintű változások kerülnek előtérbe. Jellemzője ezeknek, hogy jóval hosszabb és küzdelmesebb változási folyamatot jelentenek.

„Jó kormányzás” – „jó kormány” Ezt a szintet - szakaszt - nevezik a társadalom „finomszabályozására” való áttérésnek. Míg az első, a makro-politikai változások során a „kemény” jogi szabályozás dominál, itt a közpolitikai közösségekre és hálózatokra kerül a hangsúly.

Kormányzatról a kormányzásra való átmenet: a „jó kormányzás” A funkciók jelentős rézének a civil társadalom számára való leadása A közszolgáltatások hatékonyságának javítása A közszféra és a magánszféra határainak átrendezése A társadalmi párbeszéd intézményesített rendszerének kialakulása: a kormányzás mint a civil társadalom önkormányzata jól elrendezett szerveivel

A jó kormányzás a részvétel politikai legalizálása A részvétel az öntevékenység alapfeltétele Az öngondoskodás fokozottabb kialakulásához milyen feltételek, folyamatok szükségesek?

Közbizalom 2011 felmérés (Közösségfejlesztők Egyesülete). 2010 Közbizalom 2011 felmérés (Közösségfejlesztők Egyesülete) 2010 2011 Pozitív válaszok egyesítése (határozottan ill. valamennyire): 39,5% → 32,9% Negatív válaszok egy. (nem nagyon tud, egyáltalán nem tud): 54,7% → 60,5%

Európai társadalmak összehasonlító vizsgálata (The European Social Survey EES)

A részvétel jelentősége a szocializációs folyamatokban Önsegítés (selfhelp) Kortárs-segítés Települési gyermek- és ifjúsági önkormányzatok mozgalma Történelmi – művelődéstörténeti példák (falusi gazda- és olvasókörök, ipartestületek, stb.)

Részvételi intézményépítés* Olyan kommunikációs csatornák, részvételi formák, eszközök rendszere, amelyek: a folyamatos tájékoztatást, társadalmi párbeszéd fenntartását, aktívabb részvételt szolgálják. Célja: a spontán beszélgetések és a hivatalos párbeszéd közötti stabil kapcsolat létrehozása Az önkormányzat abban gondolkodik, hogyan tud folyamatos kapcsolatokat építeni a közösség ügyeiről szóló formális és informális párbeszéd hálózatai és terei között. *Pallai Katalin: Társadalmi részvétel c. tanulmánya alapján (Polgármesteri Akadémia sorozat)

Részvételi intézmények Közösségi tanácsok Kerekasztalok Állampolgári bizottságok Különféle paktumok, állampolgári szerződések

Részvétei alapú tervezés Településfejlesztési koncepciók, rendezési tervezek Egy-egy helyi probléma megoldásának közösségi tervezése Szakmai koncepciók tervezése az érintettek részvételével (fiatalok, kisebbségek, művelődési - szociális - oktatási koncepciók, intézmények átalakítása, stb.)

Péterfi Ferenc peterfi@kkapcsolat.hu www.kozossegfejlesztes.hu