Szerkesztette:Balogh Krisztina

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dafen - Kína A "hamisítók" városa.
Advertisements

Hieroglifák.
Pitagorasz tétel A háromszög ismeretlen oldalának, területének és kerületének kiszámítása (gyakorlás)
A Föld, időjárás, éghajlat
Az ÓKORI EGYIPTOM.
A Föld képe, ahogyan az Apollo 17-ről látták.
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
Digitális tárlatvezetés
ISTEN HOZOTT A MI VILÁGUNKBA!
Cella Septichora.
Az Európán kívüli világ
A szappanok és mosószerek tisztító hatása
TARTALOM 1.TípusokTípusok 2.Reklám- fénycsőReklám- fénycső 3.Világító fénycsőVilágító fénycső 4.Kompakt- fénycsőKompakt- fénycső FÉNYCSÖVEK „Világító”
Öltözködés és kozmetikumok
Műanyagok Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Gumi és celluloid.
Régészet Szerényi Dóra
Készítette: Molnár István Molnár Richárd. OFDM  Az OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) moduláció lényege, hogy több ezer vivőt állítunk.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Hornyák Mátyás József előadása
AZ ÉGHAJLATTAN FOGALMA, TÁRGYA, MÓDSZEREI
Talpon maradni.
Ókori Kelet Közös jellemzők Mezopotámia Egyiptom Kína India ugrás
Duna Nap június 29. Duna napja JÚNIUS 29. június 29.
Ókori görög régészeti leletek
„Az Ókori-Kelet” kis államok - nagy örökség
A KUTYA TOVÁBB.
Pannonia Városai.
A középkori világ 7 csodája
Matyó kultúra.
Színes világban élünk.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Gömb metszése vetítősíkkal
Varázslatos Székelyföld Székelyföld Románia közepén fekszik. Három megyéből áll: Marosból, Hargitából és Kovásznából.
AZ ÍRÁS A mezopotámiai ékírás.
AZ ÍRÁS Ókori Róma írása.
Észak-Amerikai indiánok. Eredet Nincs egységes vélemény Nincs egységes vélemény Utolsó jégkorszak után Utolsó jégkorszak után Bering-szoros Bering-szoros.
A Tangut birodalom 西夏 Birtalan Ágnes.
Az ókori India és Kína.
Amazonas.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
RADIX bináris számokra ___A___ Szembe 2 mutatóval, ha a felsőnél 1-es, az alsónál 0, akkor csere.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
A világnépesség növekedése
Nehezen elképzelhető és érthető, hogy egy kiszáradt, eső nélküli sivatagi táj, tele óriási homokdűnékkel – tele van szórva tavakkal, amik „valószínűtlenül“évszázadokon.
A stockholmi metro A stockholmi metrót "a világ leghosszabb művészati galériájának" nevezik. 3 fő vonala (a kék, a vörös és a zöld) közel 110 km.
Medve-barlang Nevét a barlangban épségben megtalált barlangi medve (Ursus spelaeus) csontvázról kapta.
Isaac Newton és az alkímia
Plakát Ha lehet, akkor ez 1.oldalon lévő mintából kellene plakátot készíteni A szöveg középen : Kabát akció!, mellette a piros alapú logo A divat.
A medve barlang.
GONDOLATOK A VALLÁSRÓL Nem sokat tudunk róla Ázsiában szerzett világkép ma a népmesékben Szerkezetileg hasonlít a kereszténységre, Vándorlás közben őseink.
M ű vészeti korok szépségei Játékos vetélked ő Kriván Norbert Buzás Kristóf 12.C 12.A.
Kép- és film a művészetben, eljárások, irányzatok 1. témakör:
Az Európán kívüli világ A felfedezők kora. India és Kína Indiai-félsziget rádzsa, maharadzsa A hatalmas Indiai-félsziget sok királyságokból áll (rádzsa,
MIRIGYVÁLADÉKOK. HERNYÓSELYEM A SELYEMHERNYÓ MIRIGYVÁLADÉKA: AZ ÉRETT HERNYÓK GUBÓT KÉSZÍTENEK, MELYRŐL A SELYEMSZÁL A LEPKE KIKELÉSE ELŐTT LEGOMBOLYÍTHATÓ.
Az Indiai Nagy Fal.
Kína.
2.Elnevezés 3.Fő- mellék VT 4.Irányok 5.VT képekben 6.Ábrák 7.Hálózat
A folyó élete.
Református templom dad
India és Kína.
Honfoglalás, letelepedés
Kereskedelmi útvonalak Az ókorban
A KERESZTÉNYSÉGNEK KÖSZÖNHETJÜK A KÖZPONTOZÁST ?.
2.Elnevezés 3.Fő- mellék VT 4.Irányok 5.VT képekben 6.Ábrák 7.Hálózat
40. GLOBALIZÁCIÓ ÉS GLOBÁLIS FOLYAMATOK.
Varázslatos Székelyföld
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
Ki mit tud? december óra 330 terem
Készítette: Szigethy Barna 5.a.
Előadás másolata:

Szerkesztette:Balogh Krisztina Kína Szerkesztette:Balogh Krisztina

Kínai Nagyfal Kr.e.VII századtól- Kr.u.XIV századig épült. (2100 évig), 6260 km hosszú. Tízezer őrtorony található rajta.

Kínai cseréphadsereg 8000 db életnagyságú agyagkatona található. Mindegyik szobor különbözik a másiktól.

Kínai iránytű A kínaiak fedezték fel az iránytűt. A képen egy hagyományos kínai iránytű látható.

Kínai írásjel Az írásjelek ecsetvonásokból álló összetett ábrák. A kínaiak 10000-nél több írásjelet találtak ki. Egy átlag embernek 3000 jelet kellett ismernie.

Nyúlszőr ecset A kínai írás nagyo n bonyolult., hogy valaki tudjon kínaiul olvasni legalább 3000 jlelet kell ismernie. Nyúlszőrből készített ecsettel írtak.[papírra írtak]

Kínai porcelán A porcelánt Kína Honan tartomá- nyában találták fel a Tang- dinasztia idején A kínai porcelán nagyon drága és keresett termék a mai napig is.

Kínai selyem A felső képen a nagyon drága selyem látható. Az alsó képen pedig a selyemhernyó látható, ez termeli az emberi öltözködés egyik legősibb és legdrágább anyagát – a selyemfonalat. A kínaiak, a világ első selyemhernyótenyésztő népe, az ókorban valutának használták a selyemgubókat. Olyan keresett termék volt más országokban, hogy kereskedelmi utat neveztek el róla: Selyemút

Lőpor A feketelőport Kínában az  alkimisták találták fel az örök életet adó elixír kutatásakor. A kínaiak eleinte szinte csak rakéták illetve tűzijáték készítésére használták.

Tészta készítése kézzel A kínai kézzel nyújtott tészta készítése igen nagy gyakorlatot igénylő művészet. A tésztához könnyen nyújtható, rugalmas tésztát használnak, s minden újabb nyújtással megduplázzák a szálak számát, amivel rövid idő alatt megdöbbentő számú szálat  képesek előállítani.

Sárga folyó A világ hetedik és Kína második leghosszabb folyója, 5464 km hosszú. A sárga folyó nagy mennyiségű löszt hoz magával Észak- Kína löszfennsíkjairól. Ebből adódik az elnevezése is.

Kék folyó Másnéven a Jangce folyó a leghosszabb folyó Ázsiában, 5980 km hosszú. Régi forrásokban Kék folyó néven is ismerték. A Jangcet a szállított hordalékának színe miatt "Kék folyó"-nak hívják, de a kínaiak Csang-csiangnak - "Hosszú folyónak" - nevezik, tekintélyes hossza miatt. A Föld 2. leghosszabb folyója (6300 km), a Tibeti-magasföldön ered.

Sárkánytánc A sárkánytánc egy hagyományos kínai tánc, melyet ünnepségek (például a kínai újév, a lampionfesztivál, stb.) alkalmából adnak elő. A sárkány több mint kétezer éve a kínai nép talizmánállata, többféle hiedelem is kapcsolódik hozzá. A sárkánytánc a néphagyomány szerint szerencsét hoz (minél hosszabb a sárkány, annál nagyobbat), elűzi az ártó szellemeket, segítségével lehet jó aratásért vagy kedvező időjárásért imádkozni. A sárkány egyben a bölcsesség és megfontoltság szimbóluma is.

Vége