Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
Advertisements

Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Life through the lenses Enikő Bereczki 2RF. Egy kép többet ér ezer szónál Mitől jó egy sajtófotó? Milyen hatással van a közvéleményre? Milyen a sajtófotós.
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
Digitális világ Mindent rólad - Személyes adatok gyűjtése.
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
Jó gyakorlat „A 21. század gyermekeiért” – IKT eszközök használata egy inkluzív iskolában II. Rákóczi Ferenc Tagiskola 7400 Kaposvár, Kanizsai u
3 perc Tanári tevékenység Tanulói tevékenység Munkaforma • Bevezető • A pedagógus felvázolja a tanóra témáját. • Aktív figyelem • Frontális osztálymunka.
INTERAKTÍV DIÁKÖNKORMÁNYZAT
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Digitalizálandó értékek könyvtáraink gyűjteményében Mit? Miért? Hogyan? május 25. Bánkeszi Katalin szakmai igazgató Neumann János Digitális Könyvtár.
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
2009. november 30. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 12. előadás.
JÓ GYAKORLATOK AZ IKT ISKOLAI ALKALMAZÁSÁBAN
JÓ GYAKORLAT Digitális taneszközök használata történelem órán
Internet alapjai. Szakmák Multimédia szerkesztő Content-szerkesztő Content-Manager Webriporter Infobróker Online-szerkesztő Online-újságíró.
Szakdolg gyakorlat I.. Bemutatkozás Ady És Önnek?
Publikációs Portálrendszer Informatikai képzések tartalmi támogatása.
Még ma is – amikor szinte minden családban van számítógép, sokak számára még ismeretlen a digitális írásbeliség, nem képesek bekapcsolni a számítógépet.
Közösségi oldalak használata
Szótárak: fajták és tipologizálás
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Digitális világ – interaktív táblán
Digitális világ MediaSmart Hungary.
2009. november 16. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 10. előadás.
2009. november 23. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 11. előadás.
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál.
Konstruktív pedagógia és számítógéppel segített tanulás
IKT struktúra.
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
Szakkör címe Tantárgy, évfolyam Tanár neve Tanulmányi intézmény neve Település neve.
Marketing és jó példák a falusi turizmusban
Wordforce e-learning szerkesztő lehetőségei és korlátai
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
NyEMRLSz Hittudományi Tanácskozás Tóbiás Attila A VILÁGHÁLÓ ÁLDÁSAI, KÍSÉRTÉSEI ÉS BUKTATÓI.
1 „Hogy életünk is fenntartható legyen” FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS Dunaújvárosban Környezetvédelmi témájú internetes vetélkedősorozat A Dunaújvárosi Főiskola.
A Magyar Nyelv Napja kezdőkép Tarczal-Márta Edit
CHART ÁLTALÁNOS MÉDIAAJÁNLAT január 23.. A Chart célja: itthon elsőnek lenni ott, ahol egy infografika vagy egy grafikon nem egy cikk illusztrációja,
KERÉKAGY ÁLTALÁNOS MÉDIAAJÁNLAT január 22..
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
Social Media 2015-ben, üzleti szemmel - avagy merre tart a közösségépítő világ? Kulcsár István Róbert 1.
Nagy Regina Az információkat tartalmazó interaktív eszközökre, mint félkész termékekre kell tekintenünk, amiből a felhasználó saját.
A KOMPETENCIA ALAPÚ PROGRAMCSOMAG ALKALMAZÁSA AZ ANGOL ÓRÁN Készítette: Kövérné Zajácz Ida Tokaj, január 22.
Hajós Katalin Budapest, június 5.
Ösztönöktől vezérelve Megújuló csatornánkon lankadatlanul űzzük tovább a prédát szárazon és vízen egyaránt. Stábunk a vadászat és horgászat neves képviselőivel.
2015 | 05 | 28 VÁROSOK KÜLSŐ-BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓJA.
Openprof.eu Project No LT01-KA Mivel lehet szabadon tartalmakat fejleszteni? Zarka Dénes Open Professional Collaboration.
A hagyományos és a hagyományos médiumoktól különböző, informatikai eszközöket alkalmazó lehetőségek, azok felhasználása. Czékmány Ilona.
A NAT 2007 implementációja Dr. Vass Vilmos Pannon Egyetem,
Hálózatra hangolva E-learning pályafutásomról 4 tételben Uher Bertalan szeptember.
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
Megjegyzés: Ez a brosúra nyomtatásra készült. Mielőtt a speciális papírlapra nyomtatna, hagyományos papíron tesztelje, hogy a brosúra helyesen jelenik-e.
ÚTI BESZÁMOLÓ Tanártovábbképzés Barcelonàban
Kísérleti magyar webarchiválási program A könyvtárak szerepe
Tehetséggondozás mozgóképkultúra és médiaismeret
European Distance and E-Learning Network
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Kapcsolattartó hírlevélküldő rendszer
Kedvenc prezentáció készítő szoftverem
AZ IKSZ 50 ÓRÁJÁNAK INTÉZMÉNYI SZINTŰ TERVEZÉSE
Digitális világ Online márkaépítés Kereskedelmi márkák és Nem kereskedelmi márkák Az óra célja: megérteni, hogyan segítik a honlapok a márkák ismertségét.
Nemzeti Köznevelési Portál
Egy plakát elkészítése, nyomtatási eljárások,
dr. Geges József Ovidius Co. Ltd.
Prezi linkje:
A webarchívum és a KDS kapcsolata
Előadás másolata:

Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot! A diákok ismerjék meg az internetes kapcsolattartás, kapcsolatépítés lehetőségeit és buktatóit, szabályait. Ismerkedjenek meg a személyes/közösségi blog létrehozásának lehetőségével és módjával.

Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on A világhálón való „megjelenés” legnépszerűbb módja a Facebook-oldal létrehozása. Hogyan történhet ez, milyen adatokat szabad megadni, és mit nem célszerű?

Blog – az elektronikus napló Mi a blog? Személyes „internetes napló”, amely általában széles közönségnek készül. Határoztuk meg a blog fogalmát, majd vitassuk meg a következőket: Mi a különbség egy elektronikus napló és egy papír alapú napló közt? Kinek szól az egyik és a másik? Milyen szabályokat célszerű betartani, ha elektronikus naplót indítunk?

Nyissunk blogot – egyszerűen! A blog létrehozását egy blogszolgáltató kiválasztásával célszerű kezdeni (aki a honlapnak helyet ad). A legismertebbek a blog.hu, a blogspot.com és a hu.wordpress.com. A feladatot érdemes csoportmunkában végezni! Hozzanak létre a tanulók osztályblogot, amit a tanév során végig használhatnak. A létrehozás folyamatát projektorral vagy interaktív tábla segítségével közösen végezzük. (Célszerű a tanárnak előzetesen átnézni az egyes blogszolgáltatók lehetőségeit, hogy tudjon javasolni a diákok számára!)

Hogyan működik az osztályblog? Beszéljük meg az alábbi kérdéseket: Miről írjunk? Milyen rovatok legyenek? Képeket, videókat készítünk? Kik lesznek a szerkesztők? Más gondolatait, fotóit is felhasználhatjuk? Hogyan? Beszéljük meg, hogyan működik egy blog, és válasszunk szerkesztőket! Gondoljuk át közösen a diákokkal, hogyan lehet működtetni egy osztályblogot! Gyűjtsenek példákat a diákok az internetről (Keressenek rá más iskolák/osztályok blogjaira)! A blog készítésekor törekedjünk önálló gondolatok, illusztrációk közlésére, ám hívjuk fel a tanulók figyelmét a szerzői jogi szempontokra is, más művének felhasználásával kapcsolatban. Csak engedélyezett anyagokat használhatunk fel, feltüntetve azok forrását. 5

Médiás blogunk témái Információ szerepe a társadalomban- életünkben A reklám Média tartalmak hitelessége On-line dokumentumok- honlapok On-line dokumentumok- saját blog A nyomtatott médiumok – infografika KI LEHET EGÉSZÍTENI!