Vadovics Kristóf ügyvezető igazgató GreenDependent Intézet

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29. A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő.
A levéltár Országos Tudományos és Felsőoktatási Szakmai Központ tevékenységei.
Pályázati források a határon átnyúló fejlesztések ösztönzésére Kárpát-medence kincsei - Eger, Dr. Horváth Annamária.
„A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány a Munkaerő-piaci Alapból támogatja” Záró konferencia június „ Új esély:
MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
Text Pioneers into Practice 2016 Hungary. 2 A Pioneers into Practice program célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes.
Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
„Az esély kis körei” Helyi esélyegyenlőségi programok Magyarországon Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű.
A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása Németh Veronika – NFFKÜ.
BEPTRA „Legjobb Gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Szakmaspecifikus képzéssorozat Projektsz á m: HURO/0901/138/2.1.2 HURO0901/138/2.1.2 A.
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29. A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő.
Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség projektprogram.
Mitől társadalmi egy innováció és egy start-up és miért fontos ez az ELTE-n? Tausz Katalin SIMpLe projekt - témavezető Innovációs Nap május 11.
European Commission Enterprise and Industry Az INNO-Way program bemutatása Székesfehérvár november 05.
1/31 Elkötelezettség a Kiválóságért /31 Elkötelezettség a Kiválóságért A kiválóság európai elismerési szintjei Elismerés a Kiválóságért 300 pont.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Dr. Jakab Julianna Budapest, október 29.. A projekt célja, hogy támogassa a nők által tulajdonolt és irányított vállalkozások életlehetőségeinek,
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A év értékelése és a év újdonságai
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Az EGT és Norvég Alapok ( ) eddigi eredményei
Kőszegi Forrás- Kőszeg
Az „első lépés” TÁMOP
A MTVSZ és a Pro Natura együttműködésének erősítése a biológiai sokféleség megőrzésének területén március 1. – május cél: Kölcsönös tudásnövelés,
Bemutatkozik a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Kerekegyháza, november 18.
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Magyar-szlovák turisztikai konferencia
Mayer József Budapest február 27.
„Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”
Integráció a felsőoktatási könyvtárak szolgáltatásfejlesztésében
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kispálné Horváth Mária
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Az Európai Unió közlekedési politikája és a transzeurópai hálózatok
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
TÁMOP / FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban kiemelt projekt
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Classis Human Vezetési Tanácsadó
Innovációs források felhasználásának regionális tapasztalatai
Fazekas Ágnes – Halász Gábor-Horváth László
Tatosné Takács Andrea december 18.
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Zalaegerszeg, 21 February 2018
Európai és Magyar Építésügyi Technológiai Platform
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Köszöntjük kedves vendégeinket!
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Föderalizmus és decentralizáció kutatás svájci–magyar együttműködésben
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Iskolai szociális segítő
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
Előadás másolata:

Vadovics Kristóf ügyvezető igazgató GreenDependent Intézet Duna Régió Stratégia Projektfinanszírozási Konferencia MOM KULTURÁLIS KÖZPONT Budapest, 2017. május 11. Horizon 2020 projekt tapasztalatok Vadovics Kristóf ügyvezető igazgató GreenDependent Intézet

Bemutatkozás A GreenDependent Intézet A 2005-ben alakult Egyesület közhasznú spin-off szervezete Küldetésünk: "fenntartható életformák, módszerek és fogyasztási szokások kutatása, kialakítása és terjesztése” Kutatás és mindennapi élet közti „kommunikáció” Kutatás Changing Behaviour (FP7) Converge (FP7) CIMULACT (H2020) Akció Kislábnyom (KEOP, KMOP) EnergiaKözösségek (IEE, EON) Hatékony Ház Napok (IEE) Spórolunk@kiloWattal (H2020) Kutatás és Akció ENERGISE (H2020) 2

H2020 projektek és pályázatok Felhívás csoport Spórolunk@kiloWattal EE-2014-3 CIMULACT ISSI-2-2014 Integrating Society in Science and Innovation ENERGISE LCE-2016-RES-CCS-RIA BEADOTT/KÉSZÖLŐ PÁLYÁZATOK EE-2016-CSA SC5-2016-2017 - Greening the Economy EE-2017-CSA 3

A projekt alapvető információi Spórolunk@kiloWattal (S@W) A projekt célja Energiafogyasztás és a CO2 kibocsátás csökkentése a közszférán belül A projekt időtartama 2015.02.01. – 2017.08.31. / 32 hónap A projektterület és a társfinanszírozás Magyarországi középületek és dolgozóik 100% + 25% rezsi Projekt partnerek 9 ország Energia ügynökségek, NGO-k, tanácsadók A projekt meghatározott céljai 20 középület bevonása 9000 dolgozóval kampány lebonyolítás 1 évig kampány anyagok készítése (WP leader) Honlap www.sporolunk.org 4

Résztvevő épületek Magyarországon Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Nemzetgazdasági Minisztérium Budapest, XII. kerület Pázmánd Budapest, XIV. kerület Pécel Budapest, XIX. kerület Pitvaros Eger Szarvas Kecskemét Tata Miskolc 5

A pályázás folyamata – S@W A projekt koncepció kialakításának folyamata (work package-ek egymásra épülése); Konzorcium - megfelelő tapasztalat és/vagy referencia, megbízhatóság; A projekt ötlettel csak a H2020-ra pályáztunk a kedvező finanszírozási arány miatt – nagy a verseny a forrásokért Pályázat elkészítése az első ötlettől a beadásig kb. 6 hónap volt – de volt előzménye a konzorciumnak; A magyar nemzeti kapcsolattartó (NCP) több esetben segítette a pályázási folyamataink A pályázat benyújtása és a projekt tényleges elindulása között kb. egy év telt el

A projekt végrehajtása – S@W A projekt ütemezésében nagy eltétrés nem történt A projekt partnerekkel kapcsolatos együttműködés tapasztalatai Önerő nem kell!!! A várt és a tényleges eredmények nagyjából megvalósulnak ‚Lessons learned’ Ne vállalják túl magukat – DE, nagy a verseny!!! Cash-flow problémák A projekt továbbfejlesztésén dolgozunk (új pályázat, tanácsadás) Pályázna-e ismét vagy más programot választana?

A projekt alapvető információi CIMULACT A projekt célja Horizont 2020 keretében megvalósuló kutatás és innováció hasznosságának javítása az állampolgárok és érintettek bevonásával A projekt időtartama 2016.06.01. – 2018.03.31. / 34 hónap A projektterület és a társfinanszírozás Magyarországi állampolgárok és kutatók 100% + 25% rezsi Projekt partnerek EU 28 + Norvégia és Svájc Tudományos intézetek, egyetemek A projekt meghatározott céljai Workshopok (személyes és online szervezése) Elemzések készítése Disszemináció Honlap www.cimulact.eu 8

A pályázás folyamata - CIMULACT A projekt koncepció kialakításának folyamata; A projekt konzorcium kialakításának folyamata; Indikátorok meghatározása és mérése; Kapcsolat a magyar nemzeti kapcsolattartó szerv – meghívás workshopra

A projekt végrehajtása - CIMULACT A projekt ütemezése teljesen átalakult, kb. 1 év alatt kellett 2 évi munkát megcsinálni 29 partner – top-down vezetés, de volt Core Team is (GDI-vel) Önerő nem kell!!! Eredmények kielégítőek voltak – most folyik a disszemináció ‚Lessons learned’ Nem mindig jó a top-down hozzáállás Új pályázat készül Pályázna-e ismét vagy más programot választana(miért?)

Köszönöm a figyelmet! Vadovics Kristóf, ügyvezető igazgató GreenDependent Intézet Telefon: 20/512-1886 Email: kristof@greendependent.org Web: www.intezet.greendependent.org