Az olimpia története „ Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben” Készítette: Horváth Patrik, Nigovicz Dávid, Porga Dávid.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Major József IRONMAN bajnok 3,8 km úszás 180 km kerékpározás 42,2 km futás Portfolió 2010.
Advertisements

AZ ÓKORI HELLÁSZ.
A SIKETSPORT MA MAGYARORSZÁGON
A sport közösségteremtő hatása a Debreceni Egyetemen
Nők & Sport Készítette: Dr. Bíró Melinda 2008.
TOLNA MEGYE LEGJOBB SPORTOLÓJA 2012
Többnapos „sportfesztivál” a magyarországi illetve határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói számára a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft.
Középszíntü testnevelés érettségi vizsga témakörei
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben. Bikali sporttábor 2012 BIKAL Puchner kastély és élménybirtok.
A sport és a magyar olimpikonok
BALATONFŰZFŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA IRINYI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY BALATONFŰZFŐ 2008.
Az ókori görög művészet
Nica , Eszter, Niké, Timi, Dani, Dea, Zoli
Vízisportok.
Bemutatkozunk.
Tudtad,…? Készítette: Dr. Bíró Melinda 2008.
2000 Sydney olimpia Érmeseink.
Készítette: Dr. Bíró Melinda 2008 AZ ANTIK OLIMPIÁK ÖRÖKSÉGE II.
PEKINGI OLIMPIA 2008.
A víz felhasználása.
A palicsi Olimpiai Játékok
Mit jelent a megfejtésül kapott szó?
A közelmúlt és a jövő Olimpiái
GYŐRI ÖTTUSA JELENTKEZZ!!!.
AZ ÓKORI HELLÁSZ Összefoglaló óra 5.z osztály.
Melléklet az 1. olimpiai TOTÓ-hoz
Menedzsment, struktúrák az egyéni sikersportágakban Versenyképesség?
Az UP-nevelés távlatai Magyarországon Dr. Szabó Tamás és csapata NUSI UP-nevelési Igazgatóság III. Országos Edzői Kongresszus, 2008.
Készítette: Percze Norbert és Kocsis Dávid
BAKOS KÁROLY súlyemelés.
A magyar csapat pekingi szereplése Prezentáció a Pekingben érmet szerző magyar sportolókról.
ÚJKORI OLIMPIAI JÁTÉKOK
AZ OLIMPIAI MOZGALOM ÉS AZ ÚJKORI OLIMPIAI JÁTÉKOK MEGSZÜLETÉSE
ÖSSZEFOGLALÓ április 24.. A Magyar Atlétikai Szövetség második alkalommal rendezte meg a Hozd mozgásba a családot! Sport és Egészségnapot a Puskás.
TOLNA MEGYE LEGJOBB SPORTOLÓJA 2011
TOLNA MEGYE LEGJOBB SPORTOLÓJA 2010
Az én olimpiám A évi olimpiai láng elért minket is! Tegnap éjjel meggyulladt a háztájiban a szalmaboglya, na mondok ez a jel – felkészítem a jószágot.
TÁMOP-képzés Sportirodák részére Debrecen október 2-4.
dr. Székely Mózes tudományos főmunkatárs
Debreceni Egyetem "ABS" Képzés- és rendszerfejlesztés a „ABS” Képzés és rendszerfejlesztés sportos társadalomért Észak-Kelet Magyarországon (A és B komponensek.
119 éve nyerte Magyarország első és második olimpiai bajnokságát
olimpiai bajnok öttusázó
Sokoldalú, „reneszánsz” személyiségek 18/C. 1. Csillagászat, optika Galilei: csillagász, filozófus, lantjátékos, festő Felfedezte a Jupiter holdjait,
Triatlon. Történet o Első triatlon verseny California, USA. o ITU (Nemzetközi Triatlon Szövetség) o Olimpiai debütálás Sydney, AUS.
Magyar sportolók a Londoni Olimpián.
Ókori olimpiák versenyszámai Indításhoz kattints ide! 4. óra 1. dia Bosnyák Endréné Áprily Általános Iskola, Visegrád.
Sporttörténet.
MESZ Utánpótlás Bizottságának évi beszámolója Készítette: Nagy Gábor Bizottság vezetője.
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
AvEnGarde VSE és Vállalkozók SE közös sportbemutató Ászár Jászai Mari Általános Iskola.
ÚSZÁS KÉSZÍTETTE: VARRÓ MÓNIKA 2016 JANUÁR. MI AZ ÚSZÁS? AZ ÚSZÁS A FOLYADÉKBAN TÖRTÉNŐ MOZGÁS ÖSSZEFOGLALÓ NEVE. AZ ÚSZÁS SPORTTEVÉKENYSÉG, AMIT VERSENYSZERŰEN.
OLIMPIA OLIMPIA Az első nyári olimpiát hivatalosan a görögországi Athénban rendezték április 6-a és április 15-e között.
Sportszakmai konferencia Kaposvár
SPORTSZERVEZÉS ALAPSZAK Dr. Gál László okt-nov.
2016. november 12..
CS UNPLUGGED a felsőoktatásban
Életmód a századforduló idején
5. évfolyam – 3. téma Ókori Görögország.
Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Magyarország – Győr, 2017 EYOF
SPORTTÖRTÉNET.
Testnevelés, mozgás, sport szakmai munkaközösség
2016. november 7..
Az ókori görög kultúra
Készítette:Bobák Márk D.
Sportolni mindenkinek kell és mindenki tud! (nincs de…)
A holocaust áldozatainak emléknapja
Magyar atléták az újkori olimpiákon
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Előadás másolata:

Az olimpia története „ Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben” Készítette: Horváth Patrik, Nigovicz Dávid, Porga Dávid

Az első olimpiai játékok Az ókori Görögországban több mint ezer éven át rendeztek Zeusz főisten tiszteletére atlétikai játékokat. Ezeket egy kisvárosban, Olümpiában tartották. Az esemény olyan fontos volt a görögöknek, hogy az első olümpiai játékoktól kezdték saját időszámításukat, Krisztus születése előtt 776-ban.

Versenyek minden mennyiségben Az első olimpia még csak egyetlen versenyszámból, a 192 méteres stadionfutásból állt. Később újabb versenyszámokkal bővült. A legösszetettebb versenyszám a pentatlon volt, diszkoszvetés, távolugrás,futás, birkózás, gerelyhajítás is. Volt ökölvívás, lovaglás, kocsiverseny, pankráció is.

A győztes mindent vitt… Az olimpikonokat nagy becsben tartották, nem kellett adót fizetniük. A győztes a szent olajfáról levágott olajágból font koszorút kapott. Szobrokat állítottak nekik. Ingyenjegyet kaptak a színházi előadásokra. A második helyezettnek és a többi legyőzöttnek nem járt semmi.

Az újkori olimpiai játékok 1894. június 23. a modern olimpiai játékok születésnapja. Ekkor alakult meg a NEMZETKÖZI OLIMPIAI BIZOTTSÁG, a NOB. Pierre de Coubertin francia báró élesztette újjá, és egész életében részt vett az olimpiák szervezésében.

1896-ban, Athénban tartották az első újkori nyári olimpiát 1896-ban, Athénban tartották az első újkori nyári olimpiát. Az alábbi sportágakban versenyeztek: atlétika, birkózás, kerékpározás, sportlövészet, súlyemelés, tenisz, torna, úszás és vívás.

A magyar olimpiai válogatott Magyarország 7 sportolójával érkezett meg Athénba. Atlétikában Dáni Nándor 800 méteren második, míg Kellner Gyula maratoni futásban harmadik lett, miután kiderült, a harmadikként célt érő görög versenyző csalt. Kellnert György király egy aranyórával engesztelt ki.

A „magyar delfin” Hajós Alfréd Hajós Alfréd az első újkori olimpiai játékok kétszeres olimpiai bajnoka 100 és 1200 méteren.

Szimbólumok Legismertebb az olimpiai karikák. Az 5 kontinens egységét szimbolizálják. Az olimpiai fehér zászlón is az 5 karika szerepel, amit minden nyitóünnepségen felvonnak, a zárón pedig leeresztenek. Az olimpiai lángot, a görögországi Olümpiában lobbantják lángra. Ezzel gyújtják meg a nyitóünnepségen elhelyezett hatalmas fáklyát, ami a verseny végéig lobog.

XXXI. nyári olimpiai játékok Mottó: Éld át a szenvedélyt Brazíliában, Rió de Janeiro városában kerül megrendezésre. 2016. augusztus 5 – augusztus 21. között. Az olimpiai lángot 2016. április 21-én Olümpiában gyújtják meg és május 3-án érkezik Brazíliába.

Versenyszámok Asztalitenisz, atlétika, birkózás,cselgáncs, evezés golf, gyeplabda, íjászat, kajak-kenu, kerékpár, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, lovaglás, műugrás, ökölvívás, öttusa, rögbi, röplabda, sportlövészet, súlyemelés, szinkronúszás, Taekwondo, tenisz, tollaslabda, torna, triatlon, úszás, vitorlázás, vívás, vízilabda.