A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

Gazdasági vezetői jogállás Dr. Kőszegfalvi Edit. VEZETŐI FELADAT MUNKAVISZONYBAN 500 millió forintos bevétel, finanszírozási szerződéssel rendelkező eü.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk... Hiányzik egy jól strukturált rendszer.
SZÁMVITEL MSC 2012/2013 SZIGORLATI TÉTELEK Pénzügyi számviteli elemzések.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.
„Dolgozva tanulj!” Tájékoztató a „Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben” című TÁMOP B-13/ projekt feladatairól
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása Németh Veronika – NFFKÜ.
KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
2011. évi zárás Készítette: Juhász Ágnes. 1. Zárást megelőző feladatok  Leltározás  Folyószámla egyeztetés (kapcsolt vállalkozásoktól egyenlegkérés)
Kaposvár megyei jogú város önkormányzata gazdálkodási rendszerének évi ellenőrzése Warvasovszky Tihamér – alelnök Dr. Sepsey Tamás -főigazgató-helyettes.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Hol tartunk… Beszámoló –Mérleg –Eredménykimutatás Értékelés – – – –2004- –Immateriális javak,
Különadók 2011, Ágazati különadók 2010.december 4-től hatályos 2010.december 4-től hatályos Adókötelezettséggel érintett tevékenység kör: Adókötelezettséggel.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk… Beszámoló –Mérleg –Eredménykimutatás.
Melyik számlaosztályban szerepelnek az alábbiak? a) Szállítók b) Vevők c) Anyagok d) Anyagköltség e) Pénztár f) Árbevétel g) ElÁBÉ h) Forgóeszközhitel.
A villamosenergia–ipari sportmozgalom eredményei és aktuális kérdései - A szociális partnerek együttműködése az iparági sportmozgalomban EVDSZ II. Taggyűlés.
1 Beszámoló összeállítása Kérdések – feladatok. 2 Bevezetés A törvényi változások alkalmazása Elmélet – gyakorlat közötti összhang megteremtése Mérlegcsoportok.
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
Könyvvizsgálati dokumentumok áttekintése. Minden olyan információ, ami a könyvvizsgálói vélemény kialakításához fontos és lényeges a könyvvizsgálati dokumentáció.
8.BESZÁMOLÁSI ÉS KÖNYVVEZETÉSI KÖTELEZETTSÉG SZÁMVITELI SZOLGÁLTATÁS.
Kereskedelmi jog V. Előadás Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Adományok adózási kérdései
Fenntartható utak Jogi Bizottság
Kína üzleti szemmel június 24..
Összeállította: Horváth Józsefné
Dr. Kovács László Főtitkár
SZÁMVITEL.
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Kiegészítő melléklet és üzleti jelentés
Jogszabályi és hatósági támogatás az elektronikus számlázáshoz
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Előadó: Dr. Csányi István,
Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Debrecen
SZÁMVITEL.
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
SZÁMVITEL.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének-támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú.
Konszolidáció Guzmics Zsuzsanna
SZÁMVITEL.
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Mit érdemes a belső ellenőrzésnek vizsgálnia október 17.
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017
Önkormányzati Pénzügy „Változások”-2010 Budapest
Cash flow A vállalat működése, befektetései és pénzügyi tevékenysége által genarált pénzáramlásokat tartalmazó kimutatás. Az eredménykimutatásban és a.
Compliance és Corporate Governance
Környezeti Kontrolling
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
A VÁLLALKOZÁSOK VAGYONA
Magyar Könyvvizsgálói Kamara XVIII. Országos Konferenciája II
Készletek transzformációja
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Az állami tulajdonú társaságok számvevőszéki ellenőrzésének tapasztalatai Előadó: dr. Nagy Imre felügyeleti vezető Budapest, szeptember 27.
Az európai gazdaság: együtt erősebb
Előadás másolata:

A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT 2017. 04 A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT 2017. 04. 06-i KÜLDÖTTGYŰLÉSÉRE Kovács István elnök, Felügyelőbizottság

Általános a mindennapi működéssel, gazdálkodással kapcsolatos ellenőrzés alkalmával az FB ellenőrizte és megvizsgálta: a szállítói (bejövő) számlák tartalmi, formai megfelelését és az azokban szereplő követelések jogszerűségét;   a VSZT szerződéses állományát, a szerződésekben foglalt kötelezettség-vállalások arányosságát, szükségszerűségét; a pénzkezelés szabályainak és az utalványozás rendjének betartását; a ISF kongresszussal kapcsolatos elszámolásokat, mint kiemelt és a Terméktanács általános működésétől eltérő rendkívüli esemény, amely mind a szervezésben és előkészítésben részvevő személyek részéről nagy figyelmet és magas szintű munkát igényel, mind pedig a gazdálkodás szempontjából is nagy jelentőséggel bír.

Általános a mindennapi működéssel, gazdálkodással kapcsolatos ellenőrzések alkalmával az FB ellenőrizte és megvizsgálta: az Elnökség által jóváhagyott gazdasági-pénzügyi tervben foglaltak betartását, időarányos teljesülését, a tervtől való esetleges eltérés okait és szükségszerűségét; a munkavállalókkal való elszámolások (munkabér, cafetéria, utazási költségtérítés, stb.) rendjét, előírásszerűségét, jogszerűségét, mértékét, alapbizonylatait és az ezekhez kapcsolódó költségvetési kötelezettségek teljesítését; Tájékoztatást kért az ügyvezetéstől a KRQ céggel kötött szerződés alapján általa nyújtott szolgáltatás eredményességéről, hatékonyságáról, valamint az évek óta a GOSZ-szal közösen szervezett és finanszírozott posztregisztrációs kísérletek helyzetéről a további működtetésének kilátásairól.  

A 2016. év végi beszámolási kötelezettség ellenőrzése: Az FB a 2016. év végi beszámolóhoz kapcsolódó ellenőrzést 2017. 03. 28-án folytatta le és hozta meg a Küldöttgyűlés elé terjesztendő határozatát.   Az FB ellenőrzési munkájához szükséges dokumentumokat a VSZT Ügyvezetése, Titkársága rendelkezésre bocsátotta, illetve az ellenőrzés során felmerült kérdésekre a válaszokat megadta. Az elkészített számviteli beszámoló és a kapcsolódó dokumentumok, mellékletek összefüggő ellenőrzésének célja az, hogy az éves beszámoló a vonatkozó számviteli, adózási és egyéb jogszabályoknak megfelel-e és hű képet mutat-e a VSZT 2016. évi gazdálkodásáról. A FB az ellenőrzés során megvizsgálta az elkészített éves beszámoló adatainak jogszerűségét, az egyes mérlegtételek nyilvántartásokkal történő alátámasztottságát illetve dokumentálását és egyezőségét. A beszámoló soraihoz kapcsolódó egyes könyvelési tételekhez tartozó bizonylatokat véletlenszerű kiemeléssel, próbaszerűen ellenőrizte. Az ellenőrzés során a kiemelt ellenőrzött bizonylatokkal kapcsolatban hiányosságokat, ellentmondásokat nem állapítottunk meg. Az éves egyszerűsített beszámolóban alkalmazott értékelési eljárások összhangban vannak az érvényben lévő számviteli és adózási előírásokkal és a beszámolóra vonatkozó egyéb jogszabályokkal.

2016. évi egyszerűsített beszámoló Az FB az előzőekben rögzített megállapításai alapján a VSZT 2016. évi egyszerűsített beszámolóját a kapcsolódó közhasznúsági mellékletével az alábbi adatokkal a Küldöttgyűlésnek elfogadásra javasolja: Mérlegfőösszeg: 71.418,- eFt (egyező Eszköz és Forrás oldallal) Éves összes bevétel: 69.637,- eFt Végleges pénzkiadások: 62.729,- eFt Ráfordításként nem érvényesíthető kiadások 284,- eFt Adózás előtti eredmény 7.192,- eFt mivel a Szervezetnek társasági adó fizetési kötelezettsége nincs ez az összeg egyben az Adózott, ill. Tárgyévi eredmény.

Köszönöm a figyelmet. a FB Köszönöm a figyelmet! a FB. Tagjai nevében további sikeres és eredményes munkát kívánok