PÉCS FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA A VÁLLALKOZÓI SZFÉRA SZEMSZÖGÉBŐL

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Advertisements

Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Egészségügy Intézmények Kontrollingja
Az egészségügy finanszírozásának problémái Adalékok a járulékreform kéréseihez Dr. Kincses Gyula ESKI.
Technológiai fejlesztés a hatékony ellátás szolgálatában
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
H-M Szakért ő i Akadémia Tematikus fejlesztésére Pécs – 9. szeminárium.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Az egészségügyi rendszer Az egészségügy "piac" sajátosságai
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
Orvos- és Egészségtudományi Centrum
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
A „TRUEFOOD” projektről  Az Integrált projekt teljes címe: Hagyományos európai élelmiszerek fejlesztése innovatív módszerekkel  Tematikus prioritás:
Fenntartható termelési és fogyasztási szokások ösztönzése akcióterv Szántó Szilvia Környezetfejlesztési Főosztály Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
A vállalkozások környezete
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Településmarketing Értékaudit.
1 Logisztika Szakirány—II. 5.téma Logisztika Szakirány—II. 5.téma Az állam és a magánszféra kooperációja PPP – Public Private Partnership Prof.Dr.,Dr.hc.Knoll.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
Regionális gazdaságfejlesztés gyakorlati óra Esettanulmány II.
Az információs ipar teljesítménye Európai Unió, Magyarország, Amerikai Egyesült Államok.
Az EU többéves pénzügyi kerete
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
Önkormányzatok turisztikai feladatai
MTA Regionális Kutatások Központja APARADIGMAVÁLTÁS SZÜKSÉGESSÉGE A TERÜLETFEJLESZTÉSBEN HORVÁTH GYULA ________________________________ MTA Regionális.
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR projekt 1 A NÖVEKEDÉS ÉS A VERSENYKÉPESSÉG REÁLGAZDASÁGI TÉNYEZŐI Chikán Attila egyetemi tanár Budapesti Corvinus Egyetem.
MTA Regionális Kutatások Központja A magyar Leader program végrehajtásának fontosabb tanulságai és a nemzetközi együttműködés lehetőségei Dr. Finta István.
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
Előtérbe kerül-e a természeti erőforrások fenntartható használata, vagy a gazdaság és a fogyasztás okozta környezetszennyezést minimalizálandó még ebben.
Az EEM helye a menedzsmentben
Makrogazdasági folyamatok és versenyképesség Csillag István Budapest, március 4.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
A felsőoktatási intézmények gazdálkodásának szabályozása az új felsőoktatási törvényben Prof. Dr. Katona Tamás.
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
Vegyipari trendek az EU-ban és Magyarországon
MTA Regionális Kutatások Központja Regionális központok fejlesztése: valami talán elindul? (Hrubi László, MTA RKK)
A Dél-borsodi Akciócsoport LEADER programja Értékelési szempontok Tiszaújváros szeptember 30.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen főosztályvezető-helyettes Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Miskolc-Lillafüred, január 30. Bihall Tamás.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
Az innovációs folyamatok rendszere, és a decentralizált pályázati források Brunda Gusztáv innovációs menedzser szakközgazdász
HEINNOVATE OECD-EU partnerségi projekt Magyarország részvételével, 2016 Kovács István Vilmos, ELTE PPK Felsőoktatási és innovációkutató csoport.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
 Üzleti szervezetek, vállalkozások, vállalatok fogalma  Üzleti szervezetek: azok a fogyasztói igényt kielégítő szervezetek, amelyek gazdasági erőforrásaikkal.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
TÁMOP PROJEKT KERETÉBEN: Sarkadi Járásfejlesztési Stratégia című 1. workshop. Helyszín: Biharugra Időpont: Készítette: Projektfelügyelet.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
HVS felülvizsgálat 6/2011. (II. 04.) IH közlemény.
A határtérség.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
Európai Uniós ismeretek
APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága Igazgató
Előadás másolata:

PÉCS FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA A VÁLLALKOZÓI SZFÉRA SZEMSZÖGÉBŐL Pécs, 2005.04. 13                                                              DR. KÉRI ISTVÁN

Nemzetközi környezet Az USA dollár emelkedő kamattrendjét  gazdasági stagnálás követi Az EU demográfiai mutatóinak kedvezőtlen alakulása Csökkenteni kell a költségvetésből finanszírozott kiadásokat Növelni kell a vállalkozások társadalmi felelősségvállalását Nem a forráshoz kell projektet keresni, hanem a projekthez forrást

A versenyképességi pólus követelményei Javítsa a magyar és európai kínálat versenyképességét a nemzetközi piacon, új értékek felmutatásával Az innovatív termékek és szolgáltatások közös terv és partnerség útján váljanak nemzetközi szintűvé Csak működő egységeket, ezekhez kapcsolható adottságokat lehet „felturbósítani” Szükséges feltétel a vállalkozások, a kutatási- és oktatási szervezetek szoros együttműködése Elégséges feltétel a közszereplők –állami, területi önkormányzati- partnerségi támogatása

Mit adhat a gazdaság a partnerséghez? Jövedelemtermelő képességének javulásából származó helyi többletforrást A verseny- és üzleti tapasztalatainak átadását a „piacosodó” területeknek A kulturális- és egyéb szellemi termékek piacra jutását szolgáló szervezetek, módszerek menedzselését Nemzetközi kapcsolatain keresztül, külső források megszerzését Az elvárható piaci teljesítmény követelmények közvetítését, a minőségi koordináták meghatározásához Szakszerű, eredmény centrikus koordinációt

Mit várna a gazdaság a partnerségtől? A tudáscentrumok kreatív készségét hasznosíthassa üzleti céljainak eléréséhez Az oktatás minden szinten teljesítse alapfeladatát, ne munkanélkülieket képezzen A kultúra, az egészségügy, és az oktatás szabaduljon meg az elfogadhatatlan költségtermelő béklyóitól Egyes közösségek az indokolatlan költségeikkel ne hozzák hátrányos helyzetbe a versenyszférát Vállalkozásbarát környezetet, mert ez alapfeltétele a dinamikusabb fejlődésnek

A kiemelt fejlesztési célterületek E G É S Z S É G   I P A R                K U T Ú R Á L I S    I P A R K Ö R N Y E Z E T   I P A R

MIÉRT ? Ezen adottságaink felelnek meg a versenykiírásnak A környezeti és emberi egészség egységes kezelésével hatékonyság növekedést, és jelentős költségcsökkentést lehet elérni Ezekhez kapcsolható támogatható, integrált gazdaságfejlesztési tartalom

A stratégia, mint a piacépítés eszköze Az alacsonyabb költségszintű minőségi fogyasztás, forrás átcsoportosítást tesz lehetővé A kulturális piac sajátossága: döntő mértékben nem azonos a „vevő” és a „fogyasztó” /költségvetés, szponzorok  -  közönség/ A betegség megelőzési szolgáltatások jövedelmező, fejlődő új piaci lehetőségek Az előző kettő, államilag is finanszírozott, viszonylag stabilizált piac A területhatáron kívüli fogyasztói kör bővíti a helyi fizetőképes keresletet addicionális módon is

Hány milliárd Ft, a 100 milliárd Ft? Annyi, amennyit a helyi igazgatás és a gazdaság kooperatív együttműködése ide képes telepíteni Annyi, amennyit a tudáscentrumok szellemi termékeikből hasznosításra átadnak a reálfolyamatoknak Annyi, amennyit az egészség- és kulturális ipar értékesíthetővé konvertál Annyi, amennyit a pólushoz csatlakozni képes régiós projektek fel tudnak szívni Annyi, amennyit az elmúlt 10 év fejlesztési kezdeményezéseinkből, e külső finanszírozási segítséggel megvalósítható projektté érlelünk