„Közös cél-közös akarat” program Szombathely 2009

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Sport XXI. Felméréseinek Eddigi Eredményei augusztus 11. Fadd-Dombori.
Advertisements

Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Új pályán! MKOSZ-STRATÉGIA.
Bozsik Gyermek Egyesületi Program U8/9
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
Elmozgó rendszerű támadójáték begyakorlása az Arsenal edzésein keresztül Szombathely 2011.
Utcai és lakótelepi szociális munka
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
Lean és egyéb „japán rendszerek” kulcsa, a dolgozók motiválása
MRGSZ Stratégiai terv Verzió: 2. RC2. JÖVŐKÉP Aktuális MRGSZ cél: Láthatóvá tenni a a rögbit Magyarországon és a Magyar rögbit Európában!
MAGYAR LABDARÚGÓ UTÁNPÓTLÁS KÉPZÉS, MAGYAR LABDARÚGÓ HAGYOMÁNYOK
Angol nyelvi kompetencia
EDZŐKÉPZÉS EDZŐ TOVÁBBKÉPZÉS
Minden csapatjátékban, a legfontosabb része a játéknak a VÉDEKEZÉS.
A Belga LSZ fejlesztési terve
1905->. A csapat amióta létrejött még soha nem esett vissza a Spanyol másodosztályos bajnokságába.
Készítette: Béleczki András
A kosárlabda története, rekordjai, halhatatlanjai
Testnevelés (Labdarúgás)
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
A TTKT nyelvi munkaközösség alakuló értekezlete Waldmann-né Baudentisztl Éva.
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
A BELGA LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG UTÁNPÓTLÁS NEVELÉSI FILOZÓFIÁJA
UEFA STUDY GROUP OCT 2008 A BELGA LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG TECHNIKAI OSZTÁLYA A MŰKÖDÉS Michel Sablon , 17: :15.
UEFA STUDY GROUP OCT 2008 UTÁNPÓTLÁS AKADÉMIAI IGAZGATÓ (DYA) ELMÉLET Marc Van Geersom , 10: :10.
A SOKMOZGÁSOS TÁMADÓ JÁTÉK
A MÁSODIK NAP ÖSSZEFOGLALÁSA. 1. Magyar labdarúgó hagyományok és a labdarúgás jövője MI A KAPOCS A MAI LABDARÚGÁS FEJLŐDÉSI TEN- DENCIÁI ÉS A MAGYAR LABDARÚGÓ.
Az SNI tanulók státuszhelyzete a jogszabályváltozások tükrében
III.4. A VEZETŐ SZEREPE ”... tudomásunk szerint minden sikeres minőségi forradalom a felső menedzsment részvételével történt EGYETLEN KIVÉTELT sem ismerünk.”
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
Számítógéppel támogatott pályaorientáció. Számítógéppel támogatott orientáció szerepe a munka- pályatanácsadásban Előnyei: Előnyei: A kutatások nagy része.
TIOK tapasztalatok a kompetencia fejlesztésről.
Prevenció Tudatos előkészület a sikeres iskolakezdéshez.
Közgazdaság szakmacsoport
HOGYAN VALÓSÍTHATÓ MEG A TÁMOP A HANGSZERES OKTATÁSBAN?
Z T E F C „90 ÉV TRADÍCIÓ” „MÚLT, JELEN, JÖVŐ” „EGY SZÍV, EGY DOBBANÁS”
KUTATÓ KERESTETIK című projekt a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága szervezésében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával "A tehetséggondozás területén.
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
Amatőr labdarúgó csapat felkészítése
Lurkótól a Haladásig Simon Attila Budapest.
Nagy Gábor Mosonmagyaróvári VSE Elnök, edző. A kezdetek Az egyesület 1993-ban alakult, baráti társaság által 1999: megérett az igény a versenyszerű evezés.
TVK MALI TRIATLON KLUB TISZAÚJVÁROS ELNÖKSÉG TITKÁRSÁG ADMINISZTRÁCIÓ GAZDÁLKODÁS Vezető edző ÚSZÁS EDZÉS OKTATÁS Fodor Ágnes SZÁRAZFÖLD Kerékpár, futás.
A talentum A tehetségfejlesztés programja SZOMBATHELY(kick-off)
EDZÉSTERVEZÉS.
Elektronikus Munkaerőpiaci Adatbázis és Karrierpont Hálózat TÁMOP / ,,e-KARRIER” CSAT Egyesület Cím: 4025 Debrecen, Arany János utca.
A felnőttképzés tervezése, szervezése szervezeti formái Összeállította: Marton Eszter.
Alsó korhatár: 16. életévét a mérkőzés napjáig naptári napra betöltötte A mérkőzésre kötelezően nevezendő legalább 3 fő január 1. és utána született.
MESZ Utánpótlás Bizottságának évi beszámolója Készítette: Nagy Gábor Bizottság vezetője.
Összeállította: Szabó Ilona
Fordította: Hornok Miklós. Versenyzési formák: Rövid játszmák ( 4-ig ) Rövidített játszmák 3 nyert szettre Előny nélküli számolás Többszörös verseny.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
Az üzletek operatív működtetése
PFLA Regionális Utánpótlás Központ
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
UEFA Grassroots Fesztiválok szervezése
Országos nagykereskedelmi menedzser
Família Nagycsaládosok Egyesülete
Szolnoki Tagintézmény
PSV AKADÉMIA 2007/2008.
UEFA Grassroots Tornák szervezése
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
„Tudásátadás – generációk összefogása a családban és a munkahelyen”
KINCSKERESŐ TEHETSÉGKUTATÓ PROGRAM
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2017)
Előadás másolata:

„Közös cél-közös akarat” program Szombathely 2009 Illés Akadémia – HVSE - Lurkó UFC közös programja a Talentum kibontakoztatásáért. Rugovics Vendel 2008

„Közös cél-közös akarat” program Szombathely 2009 Illés Akadémia – HVSE - Lurkó UFC közös programja a Talentum kibontakoztatásáért. Rugovics Vendel 2008

"Közös cél - közös akarat" program Szombathely 2009 Az Illés Béla Labdarúgó Akadémia , a HVSE és a Lurkó UFC 2009-től a talentum kibontakoztatását szolgáló, közös programot hirdet.

"Közös cél - közös akarat" program Szombathely 2009 Programunkkal a szakmai célkitűzéseken túl azt is demonstrálni kívánjuk: a közös cél érdekében „mindenki szombathelyi… !!”

"Közös cél - közös akarat" program Szombathely 2009 A program szakmai célkitűzései: a kapu előtti szituációk, befejezések iskolázása és skálázása. (Pavarotti még a fellépések előtt is órákat skálázott, hogy a koncerten majd „ tökéletesen szólaljon meg „ az a bizonyos hang ” amelytől Ő volt Pavarotti) Ez a futball talentum kibontakozásában sincs másképp… „millió” labdaérintés egy edzés alatt. kiváló futballisták egyéni tudásának tapasztalatának átadása a gyakorlatban (edzők, aktív Hali-s játékosok) a mára már eltűnt grundok hatásának visszaállítása (természetes szelekció, kicsik-nagyok együtt, ahol csak az ügyesség és egymás tisztelete számít) az egymástól tanulás (ellesés) lehetőségének megteremtése.

"Közös cél - közös akarat" program Szombathely 2009 A legfontosabb cél azonban: A szombathelyi utánpótlás labdarúgás alapvető konszolidációja: Az Illés Akadémia, a HVSE, és a Lurkó UFC külön gazdasági alapokon, de a közös szakmai alapot nem nélkülözve dolgozzanak. A szerves integrálódás kizárólag a gyerekeken keresztül valósulhat meg. Ennek első lépcsője a „Közös cél-közös akarat” program.

„Közös cél-közös akarat program.” Szombathely 2009 With the best players,against the best players, in the best competitions! A fejlődés érdekében: A legjobbaknak a legjobbakkal kell játszaniuk! (Forrás: UEFA központi program, PRO, Adv. lic.)

„Közös cél-közös akarat”. Az egyéni képzés programja. 2008/2009 2009 telétől meg kell tervezni a 99-95 korosztályokban az egyéni képzés dupla napját is, akár a csapatedzések kárára is. Heti standard időpont ? Gyak.vezető ?

"Közös cél - közös akarat" program Szombathely 2009 A programba bevont játékosok kiválasztása az edzők javaslatának figyelembevételével a következő tényezők alapján történik: tehetség (TOP tehetség fejlődésének biztosítása, a labdarúgás szombathelyi bázisának fejlesztése ) a játékos ambíciói a versenyszerű labdarúgásban tanulmányi elfoglaltság A fentiek alapján kiválasztott játékosok egyéni edzéseken ( egyéni képzés ) vesznek részt képességeik minél hatékonyabb kibontakoztatása érdekében. Ezek az edzések nem a megszokott csapatedzések helyett, hanem annak kiegészítéseként szerepelnek.

Eszközháttér Műfüves pálya (teljes méret) 1 db nagyméretű hordozható kapu (7x2,3 m) 3 db 5x2 m-es hordozható kapu 6 db 3x2 m-es hordozható kapu Min. 60 db. Labda 3 garnitúra / 8 db megkülönböztető trikó 3 garnitúra bólya 3 db 90x60-as írható-törölhető tabella (résztvevő csapatok logóival, stb) Tea

Lebonyolítási terv 1. elem Adott napon hetente közös egyéni képzés a műfüves pályán. Résztvevők: kijelölt játékosok (összes kijelölt) + 6 kapus Vezető edzők: Simon Attila és Rugovics Vendel Edzők: Illés Akadémia, HVSE, Lurkó UFC edzői.

Lebonyolítási terv 1. elem Résztvevő korosztályok: Lurkó: ’99,’98 Lurkó-HVSE: ’97, ’96 Illés Akadémia: ’95, ’94, ’93, ’92 Kiválasztott játékosai. Beosztás: Két szekció alakul, 3 – 3 csapattal, csapatonként 6-8 játékossal. „Arsenal” szekció Szekcióvezető: X.Y. edző „Barcelona” szekció Szekcióvezető: X.Y. edző

Lebonyolítási terv 1. elem A szekciók külön térfélen dolgoznak. Mindkét térfél három-három gyakorlási helyszínnel van berendezve, tehát összesen egyszerre hat helyszínen folyik a gyakorlás. Egy edzésen belül a szekciók a térfél három gyakorlási helyszínén belül forognak meghatározott időintervallumban váltva a gyakorlási helyszíneket. (3x15perc x 2kör = 90perc tiszta gyakorlási idő/gyerek) Következő heti foglalkozáson a szekciók térfelet cserélnek, eképpen a hat gyakorlási helyszínre tervezett munka (edzésterv) két – két szekcióedzésre (2 hétre) aktuális. A két hetes edzéstervet a szekcióvezetők, illetve az általuk kijelölt edzők készítik, és a heti edzéseket megelőzően hétfőnként konzultálnak, egyeztetnek a szakmai vezetővel. Bemutatásképpen az első edzés anyagát a szakmai vezető készíti, melynek mintájára a későbbiekben a szekcióvezetők, illetve az általuk kijelölt edző által készülnek az edzések anyagai.

Lebonyolítási terv 1. elem Az „A”, (Arsenal) térfélen folyó képzés irányvonala: rúgótechnikák fejlesztése, fejelőtechnika fejlesztése. A „B”, (Barcelona) térfélen folyó képzés irányvonala: kapura történő támadóakciók, befejezések, helyzetkihasználás, döntésképesség fejlesztése.

Lebonyolítási terv 2. elem A játékosok szívesen és jókedvvel, motiváltan vegyenek részt a pluszmunkában. Ez a légkör a fejlődés kritériuma. Ennek elérése a velük foglalkozó edző munkájának egyik mércéje. (tanács: a gyerekek lételeme a verseny, a megmérettetés. Ez számukra a legnagyobb motiváció ! Ehhez igazítsd a foglalkozásokat !) Csoportbajnokság szervezése (Koordinátor : X.Y) Célja: a programban résztvevő gyerekek motiváltságának fenntartása. Lebonyolítás: 6 csoport ( 6 csapat) körmérkőzések. Az Arsenal szekció csapatai: szabad választás a gyerekek által a Premier League csapataiból. A Barcelona szekció csapatai: szabad választás a gyerekek által a La Liga csapataiból. Játékidő: 1x 30 perc. Pálya: mobil (létszámtól függően) Kapuméret: 3X2 m Labdaméret: 4-es. Csapatlétszám: a csapatlétszámot mindig a legkisebb létszámban jelenlevő csapat létszáma határozza meg. (3v3-tól 6v6-ig). Pontozás:győzelem 3pont, döntetlen 1p. Díjazás: Csoportbajnokság 1-2-3.helyezettje éremdíjazás. Gólkirály: serlegdíj. Összesített szekciógyőztes: Pizzavacsora és üdítőparty.

Egy hasonló program féléves működési tapasztalatai A gyerekek még fél év eltelte után is előre készülnek a foglakozásokra. Az idősebb játékosok élvezik, hogy „bábáskodhatnak” a kicsik felett, a kicsik viszont kiváltságnak érzik, hogy együtt edzhetnek a nagyokkal, ami plusz energiákat szabadít fel bennük (nem ritka, hogy a kicsik a pár évvel idősebbek közül választanak példaképet). Nagyon jól összehozza a különböző generációkat, új barátságok szövődnek. A kicsik tanulnak tűrni és alkalmazkodni. Egy apuka véleménye: „Az egyesület a személyes ismeretségek és barátságok által szinte már családként funkcionál, a jó képességű gyerekek egymás „méregetése” helyett testvérként tekintenek egymásra.” (PJ) A csoportmérkőzéseket „véresen” komolyan veszik, mindenki átérzi a meccsek „presztizsét”, ami-kifér-a-csövön alapon edzenek. . Az edzés végén a gyerekek a koordinátor felügyelete alatt maguk írják be az eredményeket és összesítik a tabellát a falon.

Köszönöm a figyelmet! Rugovics Vendel 2008 2009 telétől meg kell tervezni a 99-95 korosztályokban az egyéni képzés dupla napját is, akár a csapatedzések kárára is. Heti standard időpont ? Gyak.vezető ?