Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Rendszer közvélemény-kutatás az általános és középiskolások körében.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
December 2003 Szelektív hulladékgyűjtés Készült az IKSZ részére november 4.
Advertisements

Felmérés a magyar lakosság szelektív hulladékgyűjtési szokásairól SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS A MINDENNAPOKBAN, AHOGY AZ UTCA EMBERE LÁTJA Sajtótájékoztató.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
Sajó-Bódva regionális hulladékgazdálkodási program
Sajó-Bódva Völgyi Hulladékgazdálkodási ISPA program PR kampányának ismertetése István Zsolt osztályvezető Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány Logisztikai.
Öko-tudatosság és fogyasztóvédelem ÖKOLOGIKA „Szemléletformálás és tudásközvetítés a Dél-alföldi régióban” KEOP-6.1.1/B/ A projekt célja.
„Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg
Vecsés város kutatás Közszolgáltatásokkal kapcsolatos ismertség, elégedettség Első hullám A kvantitatív kutatás eredményei február 20.
A Szelektív Hulladékgyűjtés
Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium Ökoiskolai képregény 2009.
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Készítette: Cives Prudentes csapata 2012.
BURGÅRDEN OKTATÁSI KÖZPONT Tanétterem -és pékség.
BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA.
Lepenye Ambrus Mátyás Király Általános Iskola Pomáz
A tanulók válaszai a tanulmány kérdéseire (5700 válaszadó alapján)
III. Magyarországi Klímacsúcs Szakmai Konferencia
E-hulladék Zöldikék. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? A régi, megunt elektronikai.
Márton Sándor: A Campus-lét online-survey válaszadóinak szocio-kulturális jellemzői „CAMPUS-LÉT” A DEBRECENI EGYETEMEN: CSOPORTOK ÉS CSOPORTKULTÚRÁK Műhelykonferencia.
Tisztelt Bíráló Bizottság!. Mi, a fiatal generáció nagy a csábítást érezünk arra, hogy a jövőt kutatva jóslatokba bocsátkozzunk, hogyan alakul az emberiség.
A szemét útja Készítette: Szolyka Vivien
A szemét útja Diák:Ricz Emese Tanár: Csekéné Molnár Erika
A SZEMÉT ÚTJA Készítette:Kicsák Zoltán
A szemét útja Készítette: Mohos Bálint
Mi is az a hulladék? Egyes megfogalmazás szerint hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek.
Tanulói elégedettség mérés május. A tanulóknak összesen 2442 kérdést tettünk fel. 263 esetben a tanulók nem adtak választ, ami a feltett kérdéseknek.
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Hulladékból termék c. kiállítás ÖKO- Pack Kht
Ö NKORMÁNYZATI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KUTATÁS 2011.
Mit gondolunk arról, mi a tanulás és hogyan szervezzük meg ?
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Civil Kezdeményezések Programja
Szelektív hulladékgyűjtés az iskolában „Polgár az Európai Demokráciában” OTV 2007/2008 Készítette: Mókus örs.
TETT KUTATÁS NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Hulladékgyűjtés a Délép Ipari Park Kft.-nél
A sajtótájékoztató a Zöld fesztivál keretein belül kerül megrendezésre Vállalások: - Anyagtakarékossági célból a sajtóközlemény CD mellékleten kerül kiküldésre.
Szelektív hulladékgyűjtés
Mennyire elégedett azzal, ahogy az országban mennek a dolgok?
KIÉGETTSÉG VIZSGÁLAT 2011/12.
Tanulói elégedettségvizsgálat ismertetése HJK
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
MISKOLC ÉS TÉRSÉGE TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK-KEZELÉSI RENDSZERÉNEK TOVÁBBFEJLESZTÉSE – KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS A PROGRAM ÁLTAL ÉRINTETT LAKOSOK KÖRÉBEN PROJEKTAZONOSÍTÓ:
Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament I. ülése 2009-ben az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola szervezésében célunk, hogy a Zöld Diákparlament.
Környezet- és egészségvédelem a mindennapjainkban
A szemét útja ( szelektív hulladékgyűjtés)
7.évfolyam. Feladataink  E.ON látogatás  Interjúk  Iskola és környezete.
ÖKO ISKOLA 2008 tavaszától Környezettudatos élet: Kiállítások, rendezvények Túraversenyek, kirándulások.
K EREKASZTAL - BESZÉLGETÉS FEBRUÁR 15. Nagy Dóra levéltáros
Milyen vizet iszunk? Az utca embere szemében.. A kutat ásunk témája Célunk az emberek ivóvízfogyasztási szokásainak megismerése volt. Eszközeink: Egy.
Az UNESCO Asszociált Iskolák Mintaiskolájaként végzett jó gyakorlatok.
Hogyan áll ma a szelektív hulladékgyűjtés? Veszprém példáján keresztül.
Projekt hét a Békésyben decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”
Katonasírok és katonai emlékhelyek Veszprém és Fehér megyében A pályázat időtartama: 2016.márc. - jún.15.
ÚTBAN AZ INTÉZMÉNYI FENNTARTHATÓSÁG FELÉ Mudra Viktória, programvezető.
ÜGYFELEK ÉS CSOMAGOK: mindenki elégedett? A fogyasztók és a bizalom kérdése.
Okos városok és technológiák a társadalom szemszögéből
Országos kutatás a részmunkaidős foglalkoztatásról
Háztartási hulladékok és újra hasznosításuk.
„Vegyünk egy nagy levegőt”
A hülyeség kora Ne légy hülye!
Tisza mente – Óbecse Közüzemi Szolgáltató Kft.
Dr. Felvinczi Katalin Nemzeti Drogmegelőzési Intézet
Közbiztonság Budapesten Budapesti adatok
TOP SF Munkaerő-piaci és foglalkoztatási helyzetkép Székesfehérváron Mahler Balázs Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat.
Szemét – hulladék – környezet – ökológiai lábnyom
3. osztályban.
Újrahasznosítás Forrás:
Gyümölcsös ültetvények összeírása, 2017
A 10 éves pécsi szelektív hulladékgyűjtés története és eredményei
Előadás másolata:

Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Rendszer közvélemény-kutatás az általános és középiskolások körében

A kutatásról 800 diákot kérdeztünk meg Veszprém megyében a projekt által érintett településeken a kutatás 2007. május 21 és június 7-e között készült egy iskolában egy osztályt kérdeztünk meg, így 36 oktatási intézmény vett részt a kutatásban a kutatás lebonyolításában a KvVM is segítséget nyújtott

Mennyire vagy elégedett a következőkkel azon a településen, ahol az iskolád van? a diákok a szelektív hulladékgyűjtéssel és általában Magyarország környezeti állapotával voltak a legkevésbé elégedettek

Mekkora környezeti problémát jelentenek itt, ezen a környéken? az illegális szemétdombokat a diákok több mint egyharmada nagy problémának érzi a környéken

Szelektív gyűjtés A diákok 37 %-a úgy tudja, hogy a lakásoktól összegyűjtött háztartási hulladék szeméttárolókba kerül, 8 % pedig, hogy szemétégetőbe. A legtöbben (45%) azt gondolják, hogy egy részét újrahasznosítják. Ez annak fényében érdekes, hogy a magasnak vélt újrahasznosítási arány ellenére elégedetlenek a szelektív hulladékgyűjtéssel. A többség nem hallott arról, hogy ezen a környéken is lesz szelektív hulladékgyűjtés. Ebben fontos szerepe lehet a tájékoztatásnak.

Szelektív gyűjtés A szelektív hulladdékgyűjtést a diákok 76 százaléka nagyon fontosnak ítélte, és egy olyan válaszadó sem akadt, aki szerint ez egyáltalán nem lenne fontos. A válaszolók 22 százaléka szerint közepesen, 2 százalékuk szerint pedig egy kicsit fontos a szelektív hulladékgyűjtés. Csak minden negyedik diák gondolja úgy, hogy az emberek többsége hajlandó lenne szelektíven gyűjteni a hulladékot

Szelektív gyűjtés A diákok újságpapírt és műanyagpalackokat gyűjtenének szelektíven a legszívesebben.

Szelektív gyűjtés A legtöbb diák szerint az elem a legveszélyesebb hulladék. És úgy gondolják, hogy a politikusok, a gazdasági élet szereplői és a fiatalok általában törődnek a legkevésbé a környezetvédelemmel.

Mit teszel a környezeted megóvása érdekében? az érdemi választ adók százalékában említette nem szabad szemetelni, kukába dobni a szemetet stb. 85 szelektív hulladékgyűjtés 46 elemeket, akkumulátorokat kijelölt helyre vinni 16 részt venni szemétszedési akcióban 9 nem szabad pocsékolni (vizet, áramot, energiát) 5 nem szabad dohányozni 4 vigyázni kell a környezetre (konkrétumok nélkül) 2 nem szabad rongálni a növényeket 1 tömegközlekedést választani kutyapiszkot össze kell szedni komposztálni kell kerékpárt kell használni A diákok 57 %-a részt venne olyan akcióban, ahol közösen tisztítanák meg a környezetet, szednének szemetet.

Milyen formában szeretnél tájékozódni arról, hogyan tehetsz többet a környezetedért? igen szívesen néznék róla ismeretterjesztő filmeket 71% szívesen olvasnék róla az interneten 61% szívesen tanulnék róla az iskolában 43% szívesen olvasnék róla ismeretterjesztő kiadványokat 37% szívesen elmennék egy erről szóló kiállításra vagy tanításon kívüli foglalkozásra 33%

Milyen forrásokból tájékozódsz a közügyekről?