Bankszámlanyitás, bankkártyaválasztás Készpénzzel, vagy anélkül?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bankszámla és bankkártya
Advertisements

Sikerprogramos oldalon a megfélő csomag kiválasztása után katt a fizetési gombra. Ellenőrizd le, hogy valóban ezt a csomagot választottad Mielőtt a Payza.
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
Elektronikus ügyintézés
Pénzügyi kultúra fejlesztése
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
PÉNZÜGYI ISMERETEK Passzív bankügyletek
Kivonat.
HOGYAN CSÖKKENTHETŐ A FORGALOMBA KERÜLŐ KÉSZPÉNZ MENNYISÉGE? IIR Cash Management konferencia október 1. Homa Péter, Bankkártya.hu.
ReportGyakoriságTartalom alap Tartalom bővített (pluszban) Bontások Bankpiaci trendekkéthavi Költési, hitelfelvételi, megtakarítási hajlandóság Intézmények.
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” 1 Emlékszel rá? 1. Hogyan megy a regisztráció? 2. Mire való a regisztráció?
Készítette: Schiszler Anett Szekeres Kornél H7T9UZ IQCPCZ
Használata Készítette: Medve Tamás.
Hargitainé Várhegyi Teréz március 6.
A lakossági pénzügyi szolgáltatások ismerete és használata a kutatási eredmények tükrében Szalay György Kommunikáció / Pénzügyikultúra-központ Április.
A magyar háztartások fizetési szokásai
A nagy mesemondó Készítette: Kamenszki Zita.
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
„Tartsa kezében bankügyeit!”
K&H trambulin tapasztalatok
2010. Június 4. – MNB Konferencia „Fókuszban a lakossági megtakarítások” Személyes pénzügyek Lehetőségek és kihívások.
Tanulópálya a pénzügyekhez CIB Szia Szimba Program MNB Takarékossági Konferencia Árva András, CIB Bank, Lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, 2010.
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Bankolás az [origo] szemszögéből
A készpénz és más eszközök használata
Internetes bankok piacformáló hatása  Nehézségek, gyermekbetegségek Lovastyik Ádám igazgató HWB Express Takarékszövetkezet október 16.
Elektronikus banki ügyintézés Készítette: Hollósy Szabolcs eTanácsadó Ma a pénzintézetek elektronikusan vezetik az ügyfelek bankszámláit. Ez lehetővé tette.
Kötelező, közös, kölcsönös olvasmány – Hagyomány és megújulás az iskolai olvasmányok kánonjában Dr. Gordon Győri János elnök Magyar Olvasástársaság.
A bankok.
Felnőttoktatási tájékoztatója
Fizetési művelet, fizetési számla, pénzforgalmi számla, fizető fél
Az érettségi utáni továbbtanulást meghatározó tényezők
BANKI ÜGYINTÉZÉS Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
Teleházak a Kárpát-medencében Civil Kapcsolatok Program AIDACO flotta Készítette: Szögi Rita (DTE, kommunikációs referens) Szeged, november 27.
Mítosz vagy valóság? Közműdíj-fizetés mobilról. 2 / Turny Ákos - Közműdíj-fizetés mobilon / 4/1/2015 Dinamikus fejlődés minden területen 1998 – 1999Az.
Korszerű pénzkezelés otthon
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
Pénzforgalom a bankszámlán
Bankkártyát, de okosan! Mire jó a bankkártya?
E-pénz hol vagy? Bartha Lajos MNB, Pénzforgalom és értékpapír-elszámolás IV. E-Money Symposium Budapest, november 3.
Korszerű pénzkezelés. 1.Az első banki kapcsolatod: bankszámlanyitás Miért lesz szükséged bankszámlára?  Továbbtanulás esetén kötelez a fősuli ill. egyetem.
Általános tudnivalók az Epayments-ről
A bankok reagálása a válság okozta intézkedésekre, kontra ügyfelek Lábos Nikolett Gabriella Konzulens: Csányi Tamás Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél.
A Molnár család kalandjai Molnárék egy nagyvároshoz közeli településen élnek, egy aprócska kerttel rendelkező, kétszobás családi házban kutyájukkal, Bodrival.
Abaqoos Banki virtuális pénztárca. Bankkártya vs. E-Banking alapú átutalás.
35. Életpályánk pénzügyi döntései A. Milyen pénzügyi lépések kísérik végig életünket?
„Mert megérdemlem” Védőháló a mindennapokhoz
Kedvezményes munkáltatói számlacsomag ajánlat
Bankoljunk okosan! – KORSZERŰ PÉNZKEZELÉS
Bankkártyákról általában
Bankrendszer Pénzügyi tervezés osztály.
Bankoljunk okosan! – KORSZERŰ PÉNZKEZELÉS
Felső tagozatos tanárok képzése
Pénzügyi tervezés, megtakarítások
Ami változott, és ami nem
Korszerű pénzkezelés.
PONTOSÍTÁS: tavaly jeleztük, hogy a 2007/8-as tanévtől
Elektronikus ügyintézés
Bankoljunk okosan! – KORSZERŰ PÉNZKEZELÉS Szakmai háttérismeretek
Vásárlás az interneten
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
3. osztályban.
Előadás másolata:

Bankszámlanyitás, bankkártyaválasztás Készpénzzel, vagy anélkül? Bankolj okosan! Bankszámlanyitás, bankkártyaválasztás Készpénzzel, vagy anélkül? 9-11. osztály

Bankszámla, bankkártya diákoknak A bankok kínálnak készpénzkímélő megoldásokat diákoknak. A 18 év alattiak csak a szülők vagy a törvényes képviselők hozzájárulásával nyithatnak bankszámlát, és igényelhetnek hozzá bankkártyát. A 18. életévet betöltve bárki önállóan létesíthet bankszámlát, és igényelhet hozzá különféle banki szolgáltatásokat, így bankkártyát is.

Milyen bankkártyája lehet a diákoknak? Hitelkártya vagy betéti kártya? 18 éven aluliak betéti kártyával rendelkezhetnek. Dombornyomott vagy sima? Nincs érdemi különbség köztük. Érintőkártya vagy hagyományos? Az érintőkártyás technológia gyors megoldást kínál, kis értékben, PIN-kód használata nélkül. Az egyes kártyák használatát számos tranzakciós limit – napi limit, offline limit stb. – korlátozhatja.

Mire használja egy diák a bankkártyáját? Vásárlás (hagyományos és online)? Készpénzfelvétel? Mobilfeltöltés? Számlaegyenleg lekérdezés? Internetes vásárlás?

A bankok biztosítanak bankszámlát és bankkártyát a diákévekre. Mit kínálnak a bankok? A bankok biztosítanak bankszámlát és bankkártyát a diákévekre. Az egyes bankok kínálata között nagy különbség lehet. Fontos ezek összehasonlítása.

Milyen költségek merülhetnek fel bankkártya igénylés esetén? Mi mennyibe kerül? Milyen költségek merülhetnek fel bankkártya igénylés esetén? bankkártya egyszeri díja, bankkártya éves díja, kártyás vásárlás díja, készpénzfelvétel díja, NetBank, MobilBank és TeleBank szolgáltatás havi díja, SMS-szolgáltatás díja.

A bankkártya választásának folyamata (összfoglalás)

Milyen szolgáltatást várok el? Bankkártya választás Milyen szolgáltatást várok el? Mit és mennyiért kínálnak a szóba jöhető bankok? Előnyök, hátrányok és költségek mérlegelése Bankválasztás

A tájékozódás lehetősége Mivel az egyes bankok számlacsomag konstrukciói jelentősen eltérhetnek egymástól, ezért érdemes tételesen áttekinteni, összehasonlítani, hogy mi mennyibe kerül. Ma már az interneten is összehasonlíthatók a bankszámlák díjai, szolgáltatásai, például: http://alk.mnb.hu/fogyasztoknak/alkalmazasok/szvp www.bankracio.hu www.bankmonitor.hu

Legyen-e Évinek bankszámlája, bankkártyája? Hogyan dönt a családi kupaktanács?

A kupaktanács résztvevői: Az édesapa, Molnár Jenő csoportvezető egy vállalatnál; felesége, Molnárné Kis Aranka asszisztens a helyi orvosi rendelőben, kisebbik gyermekük, Évi 15 és fél éves, és ettől a tanévtől már 50 km-re, egy nagyvárosi középiskolában folytatja a tanulmányait, a nagyobbik gyermek, Peti 18 éves, a közeli gimnáziumban tanul, és az érettségi vizsgájára készül.

Feladat Figyelmesen olvassátok el a szerepkártyákat! Gyűjtsetek érveket, használjátok az előző feladat során felmerülő szempontokat! Játsszátok el a családi tanácskozást! Hozzatok döntést! Lesz-e Évinek bankszámlája, bankkártyája?

Hogyan döntöttek a csoportok? Lesz Évinek bankkártyája?