Egyéb munkaerő-piaci programok

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

Gazdasági vezetői jogállás Dr. Kőszegfalvi Edit. VEZETŐI FELADAT MUNKAVISZONYBAN 500 millió forintos bevétel, finanszírozási szerződéssel rendelkező eü.
Tájékoztató az NFA-ból működtetett eszközökről B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Miskolci Járási Hivatal Járási Munkaügyi Központja.
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Kovács Nóra osztályvezető Munkaerő-piaci kapcsolatok osztály Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ.
TAMOP B-11/ „A fiatalok családi életre nevelését, a kismamák munkaerő piaci elhelyezését segítő, innovatív családbarát szolgáltatások.
Az új Munka Törvénykönyvének legfontosabb változásai.
1 Járulékok változásai 2009 – 2010 Pásztorné Szerezlai Márta november 04.
SZAKKÉPZÉSI FÓRUM MUNKAERŐ-PIACI PROGRAMOK, TÁMOGATÁSOK SZOMBATHELY, november
évi változások a társadalombiztosítási rendszerben (járulékok, egészségügyi hozzájárulás)
1 Önkormányzati fórum, január „ „ Út a munkához” program Jogszabályi alapok.
Aktuális változások a szakképzésben Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.
KÖZÖS UTAKON – PÁRBESZÉD A TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT KONFERENCIA DECEMBER 2. DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES-ÁLLAMTITKÁR.
Fontosabb szja és járulék változások január 1.
Természetbeni juttatások – egyes béren kívüli juttatások.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására.
A TÁMOP munkaügyi központokat érintő kiemelt projektjeinek bemutatása TÁMOP 1-es 2 –es prioritásának keretében megvalósuló programok.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK Szombathely, november 19.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
„Munkaerő-piaci programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép- magyarországi Régióban” című kiemelt projekt célkitűzései és eredményei. „Munkaerő-piaci.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
„A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)” TÁMOP /1 program.
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat „Első munkahely garancia” programja.
Különadók 2011, Ágazati különadók 2010.december 4-től hatályos 2010.december 4-től hatályos Adókötelezettséggel érintett tevékenység kör: Adókötelezettséggel.
PIHENŐIDŐK. 1. Pihenőidő fajtái 2. Rövid pihenőidők 3. Szabadság 4. Rendkívüli szabadidők.
AZ ÁLLÁSKERESŐK TÁMOGATÁSA Előadó: Majorné Angyal Erzsébet kirendeltség-vezető
A TANULÓSZERZŐDÉS, MINT A DUÁLIS KÉPZÉS MOTORJA InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat Szeptember 8. Soproni kereskedelmi.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Kereskedelmi jog V. Előadás Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI PAKTUM BEMUTATÁSA
GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására
GINOP Gyakornoki program – pályakezdők támogatására - ismertető -
Járulék, Szocho adó, Eho törvény sajátosságai
A GINOP kiemelt projekt általános bemutatása, elért eredményei
Az „első lépés” TÁMOP
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Összeállította: Horváth Józsefné
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
Esélyek a munkaerőpiacon
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Bértárgyalási alternatívák 2010-re
Az „Út a munkához” program évi változásai
1993-as közoktatási törvény
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
Munkavégzésre irányuló jogviszonyok
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
„Út a munkához”program
Foglalkoztatási támogatások
A TB rendszerek koordinációja az EU-ban
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása Kovács Károly Paktummenedzser Zala Megyei Önkormányzat.
Szociális juttatások Írországban, az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Németországban - családi ellátások Gellérné Lukács Éva.
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
A POSTAPARTNER munkaerő-piaci program
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába- segítő munkaerőpiaci program
főigazgatóhelyettes, NSzFI
A társadalombiztosítási járulék és egészségügyi hozzájárulás változása
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Munkaszervezési ismeretek
Készletek transzformációja
Álláskeresési ellátások és a közfoglalkoztatás
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A társadalombiztosítás 2019 évi változásai
Az „Út a munkához” program évi változásai
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

Egyéb munkaerő-piaci programok Előadó: Madácsyné Somodi Mária Kirendeltség-vezető

A TÁMOP 1.1.2 program célcsoportja TÁMOP 1.1.2 – Decentralizált programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért A TÁMOP 1.1.2 program célcsoportja A program célcsoportjába tartozhatnak: legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezők, pályakezdők, és 25 év alattiak, 50 év felettiek, Gyermekgondozásból, hozzátartozó ápolásából visszatérők (GYES, GYED, ápolási díj ...) elavult vagy nem hasznosítható szakképzettséggel rendelkezők, akiknek a munkaviszonyát a munkáltató – a működési körében felmerülő okból rendes felmondással, felmentéssel vagy közös megegyezéssel 2008. szeptember 1. napját követően szüntette meg. (új célcsoport)

A TÁMOP 1.1.2. programban való részvétel menete Humánszolgáltatásban való részvétel Képzésben való részvétel Támogatott elhelyezés - bértámogatás - bérköltség támogatás 1./ munkagyakorlat szerzés 2./ munkatapasztalat szerzés 3./ munkakipróbálás Munkába járáshoz kapcsolódó helyközi utazási költségek megtérítése

2010-ben induló TÁMOP programok TÁMOP 1.1.3. - a rendelkezésre állási támogatásban (RÁT) részesülők elsődleges munkaerő-piaci elhelyezésére TÁMOP 1.1.4. – a munkaviszonyát a gazdasági válság miatt elveszített munkavállalók elhelyezésére (csak KMRMK)

A START-kártyát a jogosult az START kártya A jogosultak köre: az a fiatal, aki 25-ik életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30-ik életévét még nem töltötte be, tanulmányait befejezte vagy tanulmányait megszakította, első ízben létesít foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt, vagy ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyt A munkaadót a pályakezdő fiatal foglalkoztatása esetén megillető kedvezmények: a tételes egészségügyi hozzájárulás alóli mentesség az egyébként fizetendő 1 %-os munkaadói járulék és a 26 %-os tb. járulék együttes összege helyett a foglalkoztatás első évében a bruttó munkabér 10 %-ának, második évben 20 %-ának megfelelő fizetési kötelezettség A munkaadó az előző pontban meghatározott kedvezményt alap-és középfokú végzettségű, vagy végzettséggel nem rendelkező pályakezdő esetén legfeljebb a minimálbér másfélszeres, felsőfokú végzettségű esetén a minimálbér kétszeres összegének megfelelő járulékalap után érvényesítheti. A START-kártyát a jogosult az állami adóhatóság területi szervénél válthatja ki.

START PLUSZ, START EXTRA A Start Plusz kártyát a gyermekgondozási segély (gyes), a gyermekgondozási díj (gyed), illetve a gyermeknevelési támogatás (gyet) folyósításának megszűnését követően, vagy a gyermekgondozási segély folyósítása mellett munkát vállaló személyek, valamint tartósan állást kereső személyek válthatnák ki. A Start Plusz kártya tulajdonosát foglalkoztató munkáltatóknak az első évben nem kell megfizetniük a tételes egészségügyi hozzájárulást, valamint a társadalombiztosítási és munkáltatói járulék helyett csak 10 százalékos a járulékfizetési kötelezettség. A második évben ugyancsak nem kell fizetnie a tételes egészségügyi hozzájárulást, a járulékfizetési kötelezettség pedig 20 százalék. A Start Extra elnevezésű kártyára jogosultak az ötven év feletti, vagy legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező tartósan állást kereső személyek. A Start Extra kártya tulajdonosát alkalmazó munkáltatóknak ugyancsak nem kell fizetni két évig a tételes egészségügyi hozzájárulást, az első évben viszont teljes járulékmentességgel foglalkoztathatják a kedvezményezetteket, a második évben is csak 10 százalék a járulékfizetési kötelezettségük. A kártyák két éves érvényességi ideje alatt egymást követően több munkáltatónál is érvényesíthető a kedvezmény. A kedvezményeket és a tervezett újabb kedvezmények kiegyenlítését is a Munkaerő-piaci Alap finanszírozza.

Köszönöm figyelmüket!