A projektet az Európai Bizottság támogatta

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Advertisements

A playback színház Szent Erzsébet Caritas Alapítvány RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat Szekszárd, Munkácsy u. 7/A Telefon: 20/
Comenius program készítette: Zakhariás Laura. „Egész életen át tartó tanulás“ Oktatás támogatása, minden korosztály számára, több programon keresztül:
Bemutató óra és megbeszélés ECML Kontaktpont október 4.
„Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg
„Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3. 1
Tarczy Lajos Alapiskola Hetény
„XXI. S ZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Bánkuti Zsuzsa (OFI) és Lukács Judit (OFI)
Agreement number: FR1-LEO ARIADNE Project ARIADNE, vezérfonal a szociális gazdaságban tevékenykedő menedzsereknek.
Globalizáció és oktatás
AZ INTERKULTURÁLIS KOMMUNIKATÍV KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE ÉS ÉRTÉKELÉSE
Színjátékos tehetséggondozó projekt
ZENEI ADATBÁZISOK. The Music Index Online A Music Index a zenei időszaki kiadványok legátfogóbb bibliográfiai és részben teljes szöveges adatbázisa több.
Utility Week 2013 Amsterdam Bertalan Zsolt. A RENDEZVÉNYRŐL 2 Jelen Az átviteltől a végfelhasználóig lefedi a teljes értékláncot Idén újdonság a megújulók.
Az osztály és az iskolapszichológus együttműködési lehetőségei Iskolapszichológusok Módszertani Bázisa Budapest, november 27.
ERASMUS: Nagy lépésekkel Európába Külföldi tanulmányok szerepe az életpálya-tervezésben ERASMUS Információs Nap - NYME SEK december 7.
A kisgyermekkori zenei nevelés jelentősége és alapelvei
Egy szervezet az Erasmus hallgatókért
Gyerekjátékokról és edutainmentről őszintén Fekete Zsombor.
Minerva projekt és digitalizálási tapasztalatok Moldován István OSZK MEK Osztály NDA Konferencia december 14.
Digitalizálás a könyvtárban Békés Megyei Könyvtár Szakmai nap február 7. Moldován István OSZK MEK osztály.
Agreement number: FR1-LEO ARIADNE Project ARIADNE, vezérfonal a szociális gazdaságban tevékenykedő menedzsereknek.
Agreement number: FR1-LEO ARIADNE Project ARIADNE, vezérfonal a szociális gazdaságban tevékenykedő menedzsereknek.
HÁLÓZATI TANULÁS Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon TÁMOP nyitókonferencia EGER, szeptember 3.
Gondolatok az EVH Tájékoztatási Központjának második éves munkaprogramjához, kiemelten kezelve a Leader-t Haris Martinos, EVH Tájékoztatási Központ csapatvezetője.
EGYÜTTHALADÓ IV. MAGYARNYEL-VOKTATÁSI SEGÉDANYAGOK MIGRÁNS GYERMEKEK ÉS PEDAGÓGUSAIK SZÁMÁRA Miskolci Egyetem, Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi.
A magyar vidékfejlesztés és mezőgazdaság jövője Európában Konferencia 2011.május 24. Javaslatok az EU vízpolitikájának integrálására a Nemzeti Vidékstratégia.
RONCSOLÁSMENTES ANYAGVIZSGÁLÓK KÉPZÉSÉNEK FEJLESZTÉSE
2005. július 6-8. Zentai László  ICA Joint Seminar, Madrid 1 MADRID, Joint Seminar INTERNET-BASED CARTOGRAPHIC TEACHING AND LEARNING: ATLASES, MAP USE,
A Grundtvig akció pályázati lehetőségei Grundtvig 2 és 3.
The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)
Az eredményesség kulcsa egy önkormányzati gazdaságfejlesztési projekt esetében The keys of success in case of an economic development project implemented.
KAP Albizottság* Szilvássy I. ÚMVP KAP ALBIZOTTSÁG ÉS AZ ÚJ KAP Tájékozódás Monitoring és Értékelés Koherencia, konzisztencia erősítése Véleményalkotás.
Módszertan A pedagógus feladatai. Útkereső tanulók Az erkölcstan a tanulókra nem közlések befogadóiként, hanem a tanulási folyamat aktív – gondolkodó,
MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS – EGY INNOVATÍV, ÉRZÉKENYÍTŐ ISKOLAI PROGRAM TOVÁBBFEJLESZTÉSE PROJEKTAZONOSÍTÓ : NCTA M1.
Nemzetközi civil pályázati lehetőségek
Újjászületés Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol!
1 A VITORLÁZÓ PILÓTÁK KOLLEKTÍV HIBAFELDOLGOZÁSÁNAK POZITÍV REPÜLÉSBIZTONSÁGI HATÁSAI KBSZ SZAKMAI NAPOK - REPÜLÉS Budapest / dr. Nacsa Zsuzsanna.
A Mozgásjavító „nemzetköziesedési” folyamata november 26.
E-könyvtári újdonságok Drótos László Drótos László OSZK MEK Osztály.
Tanuljunk britül! British Life, Language and Culture Pilgrims, Canterbury, Egyesült Királyság Dürrné Rákos Zsuzsanna A projektet az Európai Unió támogatta.
Az üzleti az valóban üzleti? Teaching Business English ELC, Brighton, Egyesült Királyság A projektet az Európai Unió támogatta. A bemutatóban megjelentek.
Mit mesél a Bécsi-erdő? Deutschlehrerkurs ActiLingua Academy, Bécs, Ausztria A projektet az Európai Unió támogatta. A bemutatóban megjelentek nem szükségszerűen.
BEMUTATKOZÁS LÉVAI MÁRK Március Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ (Betiszk)
Uniós pályázati lehetőségek a szakmai együttműködés, tapasztalatcsere és a vállalkozásfejlesztés elősegítésére Pataky Zsanett Tempus Közalapítvány.
Interkulturális kommunikáció Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara HR-klub október 24.
Erasmus+ program, HU01-KA
Socrates -> LLP -> Erasmus +
Erasmus+ németországi gyakorlat. - ringhotel Schlossberg.
Masserberg Németországi gyakorlat
Ágota néni Firenzében Erasmus + kurzus:
European Distance and E-Learning Network
Arbeit während des Praktikums
Helyi védett értékek bemutatása a
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Egy nyelvkönyv a sikeresebb idegennyelv-használatért
Tájékoztató az osztatlan képzésben tanuló Academic 1 vizsgával rendelkező angoltanár szakos hallgató számára február 13.
4. OER Digitális Eszközök Digitális Elbeszélésekhez
Tájékoztató az osztatlan képzésben tanuló Academic 1 vizsgával még nem rendelkező angoltanár szakos hallgató számára február 13.
(SWHPN) The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)
Equality and solidarity in school practice
ERASMUS PLUS TANÁRI MOBILITÁS
Az interdiszciplináris oktatás felé
Az interdiszciplináris oktatás felé
Szakosodási tájékoztató harmadéves osztatlan angoltanár-szakos hallgatók számára november.
Felsőoktatás-módszertan és minőség a KJF és az FHNW PH együttműködésében Kovács László PhD - Fachchochschule Nordwestschweiz Pädagogische.
Az interdiszciplináris oktatás felé Óbudai Árpád Gimnázium
AZ ÓVODÁS GYERMEK ÉS AZ ERKÖLCS
A SZÁMOK SZÉPSÉGE.
„Hagyjátok- mondta-, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, hisz ilyeneké az Isten országa.” Mk 10,14.
Előadás másolata:

A projektet az Európai Bizottság támogatta A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit. 2017 DUBLIN

ERASMUS+ ENGLISH MATTERS CLIL Content and Language Integrated Learning Professzionális fejlődés (előadás, workshop, beszélgetés, terep, tapasztalatcsere) Ír kultúra megismerése Diák(tanár)együttműködés ÚJJÁSZÜLETÉS

Alapfogalmak CCCC AAA Culture Analyze Cognition Add Communication Aply Content AAA Analyze Add Aply

Gondolatok Kiváltság és öröm Tévedni emberi dolog Nem feltétlenül hülye, aki nem tud beszélni Szövegek, szövegkörnyezet, kultúra Módszerek, stratégiák, játékok, eszközök Kísérletezés, kezdeményezés, együttműködés, megosztás Hozzáállás, önbecsülés, a másik megbecsülése

Brain breaks https://www.youtube.com/watch?v=1e0uAJs64X8

Élmények

A SMARAGD-SZIGET: zene – tánc – irodalom Michael Flatley & the Lord of the Dance The Dubliners Bono Wilde Shaw Joyce Swift Yeats