Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

(SWHPN) http://www.swhpn.org The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "(SWHPN) http://www.swhpn.org The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)"— Előadás másolata:

1 (SWHPN) http://www.swhpn.org
The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)

2 Szociális munkával foglalkozó szervezetek és vezetők most kialakuló hálózata, ami az életvégi és a hospice/palliatív gondozás ügyét igyekszik előrevinni. A hálózat célja: fejleszteni a szociális munkás szerepét a komoly betegségben szenvedők kezelésében, a fájdalom enyhítésében, a minőségi élet javításában, a család és a barátok támogatásában, a nehéz döntések meghozatalában, valamint segíteni a trauma, a fájdalom és a veszteség elviselésében.

3 A hálózat eredetileg a SWLDA-ból (Social Work Leadership Development Award Program) nőtt ki, amit a Soros Alapítvány egyik projektje, az Open Society Institute PDIA-je (Project on Death in America) támogatott. A program segített koordinálni az első „Szociális Munka Csúcstalálkozó az Életvégi és a Palliatív gondozásról (2002)”-t, ami konszenzusos eljárással létrehozott ezen gondozási mód elősegítésére egy prioritás tervet. A második csúcstalálkozó (2005 június) létrehozott egy irányító bizottságot és más konkrét lépéseket is tett.

4 A SWPHN Céljai Konszenzus kiépítése a szakmán belül.
Szakmaközi és szakmán belüli partnerség létrehozása. A palliatív és az életvégi gondozásban a szociális munka specifikus, alapozó ismeretanyagának kifejlesztése. Információk eljuttatása a szociális munkát végző (nemzeti és nemzetközi) közösségbe és más szakmákhoz. Együttműködés programok kezdeményezésében és erőforrások megosztásában. A kapacitások és a fejlesztések továbbvitele a szakterületen.

5 Az Open Society Institute és tagok anyagi támogatásával
Az éves találkozó megtartása közösen az American Academy of Hospice & Palliative Medicine/Hospice & Palliative Nurses Association konferenciájával Jelenleg több mint 200 tagja és 1300 kapcsolata van

6 Szolgáltatások Tagoknak
Online szakmai kapcsolatok a LinkHealthPro-n keresztül (interaktív online közösség). Hozzáférés más egészséggondozó szakemberekhez kórházakban és egyetemeken. Hírlevelek és elektronikus tájékoztatók a palliatív és az életvégi gondozás legújabb fejleményeiről. Előzetes információ szakmai konferenciákról. Szakmai érdeklődésre számot tartó adatokhoz hozzáférés. Együttműködési lehetőségek orvosokkal, nővérekkel és multidiszciplináris szakmai szervezetekkel.


Letölteni ppt "(SWHPN) http://www.swhpn.org The Social Work in Hospice and Palliative Care Network A Szociális Munka a Hospice és a Palliatív Gondozási Hálózatban (SWHPN)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések