Mit jelent számomra Adolf Kolping eszméje?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ami a társadalmat összetartja – a generációk együttműködése
Advertisements

Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
legszimpatikusabb maileknek,
Remélem, hogy vissza küldöd nekem!!!!
A pillangó tanítása Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült mellette, és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy.
KATOLIKUS VAGYOK HITTANRA JÁROK.
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Pénzgyárak és problémák Közgazdaságtan alapjai Bevezetés a földrajzba Márton János MFK13F – HUI3O0.
A szeretet himnusz A Biblia egyik legszebb szakasza
Gondolatok a barátságról
Köszöntés Download von Funny-Powerpoints.de
Férfivá és nővé teremtve
Halottak napjára….
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
Nagyböjt első vasárnapja
Ez egyike a legszimpatikusabb és legszebb maileknek,
Zsikazsu Emlékkönyve.
Egy kis gesztus.
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
Ha oly’ sok problémád okoz fejtörést... és úgy érzed, hogy az életed egy hajszálon függ csak...
 A kongresszusi részvételt a Janssen Cilag Kft támogatja.
Tisztelt Bíráló Bizottság!. Mi, a fiatal generáció nagy a csábítást érezünk arra, hogy a jövőt kutatva jóslatokba bocsátkozzunk, hogyan alakul az emberiség.
Világomban minden rendben van
Kellemes ünnepeket és Boldog új évet kívánok!
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
A Butterfly’s Lesson Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött,
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
Pillanatok Download von Funny-Powerpoints.de
Mi a Szeretet… Zene: Je pense à toi Elôadja: Richard Abel Kattints.
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Életige 2008 június Szöveg: Chiara Lubich.
Kikészít vagy kiegészít?
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
JÓ REGGELT !.
A team-munka elméleti alapjai
Éntudat – identitástudat - énkép
CLICK TO ADVANCE SLIDES ♫ Turn on your speakers! ♫ Turn on your speakers! Kapcsold be a hangszóród. Kattintásokkal lépj tovább a következő oldalakra.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Pillanatok Download von Funny-Powerpoints.de
Jónás könyve Miért érdemes foglalkozni vele?. 1. Az Úr szólította Jónást.
Mikes Kelemen 22/C.
ÁLMODJ Kapcsold be a hangszórót és dőlj hátra! Ne klikkelj! 
Oly jó tudni azt: kezedben az életem
„Sopronnak múltja van, melyről tud, s ezért van jövője is.” Márai Sándor.
Fábiánkovits Márk o Édesapám szülei horvát származásúak, én Magyarországon születtem Sopronban. o Édesapám Horvátországban született egy kis városban,
Foucauld atya imája.
2013. október Az Élet Igéje „Ne tartozzatok senkinek semmivel, csak kölcsönös szeretettel, mert aki felebarátját szereti, teljesíti a törvényt.” (Róm.
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Az Élet Igéje szeptember.
Motiváció.
Boldog Születésnapot!!! Igazából nem tudok mit mondani, mert azt, amit mondani szeretnék, nem lehet szavakban kifejezni. Beszéljen helyettem a zene. Egy.
Életed folyamán sok emberrel találkozol,
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban.
AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.
Önálló Élet Európai Hálózata Semmit rólunk nélkülünk! Az Önálló Élet Európai Napja Május 5.
KOLPING-MOZAIK. ADOLF KOLPING ÉLETE I ban született a németországi Kerpenben ig különböző cipészműhelyekben segédként dolgozott ben.
Adolf Kolping Született december 8. án
I-091.
Miért szeretjük a Kolping Katolikus Iskolát!
„Mert mi Kolping művén dolgozunk…”
TAPASZTALATAINK Az egészségügyi világszervezet (WHO) KÜLDETÉSÜNK Az egészségügyi világszervezet (WHO) definíciója szerint:
A Butterfly’s Lesson Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött,
Kapcsold be a hangszórót és dőlj hátra!
Miénk itt a tér.
Oly jó tudni azt: kezedben az életem
Kolping Adolf.
Ez egyike a legszimpatikusabb és legszebb maileknek,
Előadás másolata:

Mit jelent számomra Adolf Kolping eszméje? * 1803. December. 08. Kerpenben (Északrajna-Wesztfália), Németország

Adolf Kolping Még fiatal káplánként személyes küldetését abban ismerte fel, hogy a nyomasztó szociális problémák enyhítésére szentelje életét. Meg volt győződve arról, hogy a társadalmi bajokat csak a keresztény elvekhez való visszatérés által lehet enyhíteni és megoldani. Ezért 1849-ben mint kölni egyházmegyés katolikus pap, elkezdte szervezni a Katolikus Legényegyletet, melyből a Kolping Művek világszervezet bontakozott ki. Kolping Adolf 1856 májusában látogatott Magyarországra, még abban az évben megalakult a fővárosi egyesület.

Aki egy embert szeretne megnyerni, annak a szívét kell feltennie zálogként. Szerintünk: Mi, úgy gondoljuk, ha egy embert szeretnénk, örökre magunk mellett tudni. Mindegy, hogy testileg, vagy lelkileg. Annak a személynek, bizalmat és megbecsülést (nyitott szívet) kell adnunk.

A szív sokkal találékonyabb, mint a fej. Szerintünk: Mi úgy gondoljuk, ez az idézet a szeretetre összpontosít, méghozzá arra a szeretetre, ami konfliktusok előtt szállingózik a házakban, kapcsolatokban. Ezután ha jön egy vihar, könnyen meglehet, hogy elveszítjük a fejünket és meggondolatlanságot követünk el.

Akkor biztosítjuk a jövőt, ha tiszteljük a múltat. Szerintünk: Mi számunkra, ez az idézet kifejezetten azt sugallja, hogy az előttünk lévő generációt tiszteletben kell tartanunk! Mivel a jelenlegi helyzetünket, az ő munkásságuknak köszönhetjük. Ezért, tartozunk nekik ennyivel, és azzal, hogy a gyengébb korszakukban át segítjük őket.

A szép beszéd nem tesz semmit, a tett dicséri az embert. Szerintünk: Mindannyian, úgy gondoljuk, hogy a gyakorlati helyeinken szerzett tapasztalataink, és az életben is, azt tanították, hogy ha csak szépen beszélnek, dicsérnek, azzal a munka nem lesz befejezve. Tettekkel kell motiválni az embert.

Aki bátorságot mutat, bátorságot ad Szerintünk: Úgy gondoljuk, ezt az idézetet a kimondottan irányító egyéniségekre ragaszthatjuk rá, mivel ők azok, akik mernek! Ha, ők segítenek a gyengébbeknek kiállni önmagukért és elveikért, akkor előbb utóbb ők is felbátorodnak.

2015.December.02. Megemlékezés † 1865. December. 04. Kölnben (Északrajna-Wesztfália), Németország