EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A magyar vállalkozások versenyképessége Pongorné dr. Csákvári Marianna helyettes államtitkár Budapest, november 30.
Advertisements

Uniós források – Fejlesztési irányok (A gyermekvédelmi területek várható fejlesztései európai uniós forrásokból) Csizmár Gábor Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.
GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
KÖZÖS UTAKON – PÁRBESZÉD A TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT KONFERENCIA DECEMBER 2. DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES-ÁLLAMTITKÁR.
A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása Németh Veronika – NFFKÜ.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
A „Legyen jobb a gyerekeknek” Nemzeti Stratégia aktuális kérdései Magyarországi feladatok a „Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai.
HEF OP ZÁRÓRENDEZVÉNY Békéscsaba, december 6. Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.1 intézkedés eredményei Békés megyében Előadó: Rákóczi.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
Ágazati koncepció a digitális konstrukciók tekintetében
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
„Szeptember végén” A felsőoktatási pályázati tevékenység jelene és jövője Szitáné dr. Kazai Ágnes Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ.
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
NÉPEGÉSZSÉGÜGY MEGELŐZÉS, FEJLESZTÉS JÖVŐKÉP a Köz- egészségügye
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Barcsák Marianna KPSZTI
Kína üzleti szemmel június 24..
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Integráció a felsőoktatási könyvtárak szolgáltatásfejlesztésében
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
1993-as közoktatási törvény
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
Tatosné Takács Andrea december 18.
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
LEADER LEADER Intézkedések a Déli Napfény LEADER Egyesület területén
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Lorem ipsum.
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
KRÉTA-ESL Bemutató.
Iskolai szociális segítő
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Előadás másolata:

EU pályázati programok

A szervezet

/ változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban elektronikus és on-line ügyintézés és kapcsolattartás, a támogatási konstrukciók ütemezése előre meghatározott, nyilvános, könnyen áttekinthető és mindenki számára elérhető lesz, a kiírásoknál a hosszabb ideig nyitva álló támogatási ablakok részesülnek előnyben, a támogatási döntést megelőzően az adminisztratív elvárások a minimumra lesznek szorítva (döntéshez szükséges igazolások kerülnek bekérésre és a kedvezményezettek köznyilvántartásokban tárolt adatait a végrehajtó intézményrendszer kéri le), érvényesítve lesz az egyszeri adatbekérés elve.

/ változások 2. A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektkiválasztási szakaszban a pályázat a valóban versenyalapú kiválasztást igénylő területekre lesz korlátozva, a kedvezményezetteknek kisebb költséget jelentő kiválasztási és implementálási eljárások (pl. normatív támogatások) alkalmazása előnyben részesül, a közszféra szervezetek fejlesztéseinél a projektszelekció egyszerűsített szakmai szempontokon alapuló kiválasztási eljárással valósul meg, a 100 millió forint alatti értékű, nagyszámú projektet érintő kiírások esetében a kiválasztási szempontokat értékelő objektív mutatók előre meghatározottak és elérhetők lesznek, így a pályázók már a benyújtás előtt tisztában lehetnek azzal, hogy projektjeik támogathatóak lesznek-e.

/ változások 3. A kedvezményezettek adminisztrációs terheinek csökkentése a projektmegvalósítási szakaszban a megvalósítást közvetlen, gördülékeny kapcsolattartás és a kedvezményezetteket maximálisan támogató ügyfélszolgálati rendszerek segítik, megteremtődik az egyablakos ügyintézés lehetősége, a teljes végrehajtási rendszerre kiterjedően, a pályázati folyamat felgyorsítását szolgáló intézkedések, mint pl. a közbeszerzési eljárások elhúzódó ellenőrzésének racionalizálása, a teljesítésigazolások számának csökkentése, vagy az előrehaladás bemutatásának egyszerűsítése.

HEFOP TÁMOP EFOP Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program(EFOP) célja, hogy a humán tőke és a társadalmi környezet javításával járuljon hozzá a társadalmi felzárkózási és népesedési kihívások kezeléséhez: 1.a szegénység elleni küzdelem, 2.a társadalmi kohézió erősítésére, 3.az egészségügyi beruházásokra, 4.a köznevelés minőségének fejlesztésére, kiemelt tekintettel a korai iskolaelhagyás csökkentésére (  10), a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számának növelésére és a kutatás-fejlesztésre.

EFOP 3.1 A végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése, a köznevelés hátránykompenzációs képességének növelése 3.2 A minőségi oktatáshoz, neveléshez és képzéshez való hozzáférés biztosítása 3.3 A neveléshez és képzéshez való hozzáférés biztosítása a nem formális és informális tanulási formákon keresztül 4.1 A köznevelést és a nem formális képzést szolgáló infrastrukturális fejlesztések

Óvodai program - EFOP

A programról Összeg : 1,3 milliárd forint Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatást Célja: a magyarországi köznevelési rendszer esélyteremtő szerepének javítása érdekében képzésekkel és támogató szolgáltatásokkal járul hozzá az óvoda és családi napközi esélyteremtő szerepének és hátránykompenzációs képességének erősítéséhez, kiemelt figyelemmel a hátránycsökkentő szerep eredményes megvalósítására.

A programról

EMET programok képzések hagyományőrzés programok