A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MILLIÁRDOK! FORINTOCSKÁK? figyelem: hatékony szponzoráció
Advertisements

Csináljunk üzletet! Avagy,
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai adjunktus Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai.
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
Az Ibtv. civil-szakmai támogatása
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
Szakmai monitorozás.
KBSZ STRATÉGIA KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Siófok, április 10. Bajkó Erika kommunikációs vezető.
Informatikai megoldások egy kézből
Minőségi oktatás, versenyképesség, oktatási innováció A Microsoft magyarországi innovációs napja Magyar Tudományos Akadémia 2009 november 30 Halász Gábor.
Az ÚMFT SLA rendszere - a független értékelő szemszögéből -
Vállalatgazdaságtan a gyakorlatban
3. előadás.
Környezeti megtakarítások a versenyképesség szolgálatában A DESZKTOP program tapasztalatai a pécsi kistérségben Hohmann Balázs Tudatosan a Környezetünkért.
Üzleti Etikus Cégek Fóruma! Profil Training Kft. H-1112 Budapest Rétkerülő u. 9. Tel: +36/ Fax: +36/
Robert S. Kaplan – David P. Norton Csanádi Gábor Tamás C8ITGY 2007.
, Gödri István Vállalati versenyképesség A Folyamatos jobbítás kultúrája 2008 június 27 Eger.
TUDOMÁNYOS MUNKA, KUTATÁSI TEVÉKENYSÉG Dr. BARTHA LÁSZLÓ Mérnöki Kar Tanácsülése.
„Kemény” és „puha” alkalmazkodás a gazdasági válsághoz Munkaerőpiaci Tükör 2010 – Közelkép Köllő János.
Kell –e érzékenyíteni a munkáltatókat? Csapó Gábor OSGOOD Szolgáltató Az OFA FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban című TÁMOP – /
Tudásszervezetek értékteremtésének anomáliái
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
A továbbképzések tapasztalatai Observans Képzési Szolgáltató Kft.
A magyarországi gázszolgáltatás helyzete, jelene és jövője
OVERSEAS SECURITY ADVISORY COUNCIL. OVERSEAS SECURITY ADVISORY COUNCIL (OSAC) DIPLOMATIC SECURITY SERVICE U.S. DEPARTMENT OF STATE Alapítás.
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
Emberi Erőforrás Menedzsment Stratégia, politika, tervezés az emberi erőforrások menedzsmentjében EEM. 02.
Államtalanítás vagy álomtalanítás Az állam szerepének és az adórendszer újragondolása Magyarországon Jaksity György.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
Fogyasztóbarát biztosítói gyakorlatok. Bizalom A pénzügyi szolgáltatók iránti fogyasztói bizalom számos mérés alapján igen alacsony más szolgáltatásokkal.
Stresszmentes, hatékony vállalkozásvezetés Avagy hogyan építsük fel újra vállalkozásunkat Horváth Győző – május.
Vállalatgazdaságtan a gyakorlatban
Üdvözöljük a Waldviertelben. következetesség ● kézi munka ● tapasztalat ● bölcsesség ● megbecsülés.
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
„Válasz a válságra” programsorozat Előzmények 2009 októberében elkezdtünk egy programsorozatot a szektorban a válság hatására jelentkező-felerősödő.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia IT HelpDesk – CRM házon belül Microsoft Operations Manager 2005 és Microsoft CRM Ügyfélszolgálat Fülöp Miklós.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
Alkalmazásfejlesztés T-Home Interaktív TV-re. Tartalomfogyasztás a tévéképernyőn A tévé mint képernyő „A háztartások többségében – saját bevallás alapján.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Üzemi Tanács Általános ismertető
Szikra Dorottya, PhD MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont
A Pécsi Tudományegyetemen innovációs tevékenysége
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
Be SMART – az új generáció vállalkozásai Budapest, november 20. Szalai Piroska.
Egy MobileIron rendszer bevezetése Kerékfy Miklós Biztonságos BYOD az NN Biztosítónál.
1 P iaci háttér - Új készségek és munkahelyek  Az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) szektor az egyik legígéretesebb és gazdaságilag.
Informatika a gyógyszeriparban Informatikai Vállalkozások Szövetsége E-egészség munkacsoport Lukács Lajos Munkacsoport vezető
Generali Alapkezelő – Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve © Jogi személyiség Bemutatkozás – Települési Önkormányzatok Országos.
WKING PARTNERSÉG BEMUTATÓ. WKing Kereskedőház az Ön cége szolgálatában Tapasztalatunk: 10+ év e-commerce 20+ év kereskedelem 10+ év online marketing tapasztalat.
Modus -Vitalae Gazdasági Tanácsadó Kft. „Pénzügyek-másként, mint eddig”
Valós idejű, folyamatos, objektív StresszmérésspeciáliseszköznélkülStresszmérésspeciáliseszköznélkül.
A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara által szervezett „Magyarország társadalmi-gazdasági helyzete a 21. század első évtizedeiben”
A magyarországi vállalatok rendezvényszervezési szokásai - üzleti körben végzett online piackutatás fő eredményei - Készítette: Nagy Péter Támogatóink.
Valami Extra a FŐGÁZ-tól Kovács Richárd marketing vezető
Biztonságvédelmi és autóipari klaszterek együttműködésének lehetőségei hazai és nemzetközi téren.
10 érv, hogy a Nyíregyházi Egyetemet válaszd!
K&H a családi vállalatok bankja
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
Országos nagykereskedelmi menedzser
A vállalatok társadalmi felelősségvállalása, mint a fenntarthatóságot támogató szemlélet - Berkesné Rodek Nóra -
Tisza mente – Óbecse Közüzemi Szolgáltató Kft.
Vállalati terv bemutató
Márkakereskedői helyzetkép
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Felsőoktatási Szakképzés
Munkagazdaságtani feladatok 1
Előadás másolata:

A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van

2 Egyesült királyság felmérés(2012): a megrendelők menedzsmentje (209 válaszoló) o a többség csökkenést vár a költségvetését illetően o általában elégedettek a kapott szolgáltatás színvonalával o általában kritizálták a szolgáltató cégek menedzsmentjét és a dolgozóknak fizetett alacsony béreket o a saját állományban foglalkoztatott biztonsági szolgálatot sokkal magasabb színvonalúnak tapasztalták a szolgáltatók menedzsmentje (509 válaszadó) o 2/3-uk panaszkodott, hogy egyre inkább a költséghatékonysággal kénytelenek foglalkozni, a szakmai kérdések helyett o komoly problémának tartják a magas fluktuációt a végrehajtó állomány tagjai (504 válaszadó) o 50%-uk dolgozik havi 240 óra fölött o 56 % nyilatkozott úgy, hogy kollégái alkalmatlanok o a válaszadók közel fele mondta, hogy nem szakmai feladatokat is el kell látnia Nyéki Dávid: A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van

3 A magánbiztonsági szakma legfőbb problémái: alacsony és folyamatosan romló szakmai színvonal, alacsony és folyamatosan romló jövedelmezőség, nehézségek a szolgáltatások pozicionálásával és értékesítésével kapcsolatban Nyéki Dávid: A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van

4 21. századi szemlélet, a biztonság és a biztonságszervezés megváltozó szerepe az üzleti szférában Rachell Briggs, Charlie Edwards: The Business of Resilience Corporate security for the 21st century a biztonság szerepének az átalakulása o régi felfogás: a vállalat és érdekeinek a védelme a kockázatokkal szemben o új felfogás: erőforrás, amely a piaci versenyben segíti a vállalatot a vállalati biztonsági szervezetek felértékelődése A vállalati szférában a biztonság soha nem lehet valódi cél, az mindig csak ESZKÖZ marad; és ezt a szolgáltatóknak is fel kell ismerniük. Nyéki Dávid: A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van

5 Teendők a szakma felvirágoztatása érdekében Kollektív teendők: átgondolt, gyakorlatorientált képzési rendszer; megfelelő jogi környezet; a kérdéskör által érintettek együttműködésének fokozása Szolgáltató cégek teendői: Nyéki Dávid: A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van

6 Miért alacsony a szektor jövedelmezősége? Miért alacsonyak a vállalási díjak? A válasz a fenti két kérdésre: alapvetően nem üzleti alapon közelítünk meg egy üzleti kérdést. A cél a kínált szolgáltatások értékének drasztikus növelése. Nyéki Dávid: A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van

7 Teendőink: 1. önvizsgálat (a saját szakmai és infrastrukturális potenciál pontos feltérképezése) 2. megrendelői igényfelmérés 3. a kereslet és a kínálat összehozása (VALÓDI és folyamatos kapcsolattartás a szerződés megkötése után is) Nyéki Dávid: A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van

8 Önvizsgálat fő kérdése: Milyen tapasztalatokkal rendelkezünk, és ezek a tapasztalatok, hogyan használhatóak a magánszférában? Szaktudásunk segítségével olyan szolgáltatásokat kell kialakítanunk, amelyek kézzelfogható, könnyen érthető és magyarázható hasznot hajtanak a megrendelőknek. Nyéki Dávid: A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van

9 Megrendelői igények feltérképezése ágazat specifikus igények feltérképezése egyedi igények feltérképezése A cél: jobban kell ismernünk a megrendelők igényeit, mint amennyire Ők ismerik a saját igényeiket. Nyéki Dávid: A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van

10 A kereslet és a kínálat összehozása Nemcsak jó biztonsági szakembereknek kell lennünk, hanem olyan üzletembereknek is, akik képesek az ügyfeleiknek felismerni a valódi igényeit, és a problémáikra képesek megoldásokat találni. Nyéki Dávid: A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van

11 A lehetőség adott, csak lépnünk kell. Köszönöm a figyelmet! Nyéki Dávid: A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van