ÉLETTÉR Közösség- és Településfejlesztő Egyesület.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
Advertisements

1994-ben telepedett le Arlóban, Magyarország északi határának közelében (Ózd mellett). Küldetésük a szemlélődésből és a testvériség megéléséből fakadó.
 Kiemelkedő utánpótlás nevelés  Saját tulajdonú sportcsarnok  infrastruktúra  Nyitás a szabadidő és közösségi programok felé.
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Utcai és lakótelepi szociális munka
Az iskolai szociálismunka
Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Közhasznú Társaság
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
Kis Bocs Baba-Mama klub Baba- Mama Egészség, Életmód, Szabadidő és Szociális Információs Közhasznú Egyesület.
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
A tevékenység neve „Fiatalból felnőtt” Ifjúsági Multiplikátor Képzés.
TÁMOP / készítette: Udvorka Tiborné projekt tanácsadó.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Készítette: Soós Kitti. A téma bemutatása Önkéntesség A téma aktualitását az adja, hogy az Európai Unió a 2011-es évet, az aktív polgárságot előmozdító.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
Fogd A Kezem Alapítvány
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régió
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
ÚJ ISKOLA, ÚJ TUDÁS: JAVASLATAINK ÚJ MAGYARORSZÁG KORMÁNYZATI KONFERENCIA március 4.
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
 Alapító tagjai az ELTE jogász, szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus hallgatói, akik az ELTE ÁJK Pártfogói.
Fogyatékosok gondozása
Konzorciumi együttműködés
A befogadó kisgyerekkori fejlesztés szakpolitikai kihívásai és megoldásai A Biztos Kezdettől a gyermekvédelmi gondoskodásig 25 éves az ENSZ Gyermekjogi.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Elgondolások az aktív időskor programjára,
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Iskolai közösségi szolgálat
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda Kedves Fiatalok! Ingyenes internet használatával kinyílik előtted a világ, olyan fontos tudnivalókról kapsz tudást.
Szomolyai Magyar Roma Egyesület ben alakult Céljaink: - Helyi hátrányos helyzetű családok, emberek segítése Érdekvédelem Szociális szolgáltatások.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
Gersekaráti IKSZT – esély és lehetőség a közösség szolgálatára IKSZT Szakmai nap, Bak,
„Csellengő fiatalok” az ifjúságpolitika komplexitása Pécs, március 23.
Magánadományozás, a függetlenség kulcsa Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány Jacsó Annamária, programvezető november 28.
Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld Alapítvány Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld.
Vállalkozásösztönzés Halat vagy hálót? Dr Lakatos Mária BIVÁK ügyvezető igazgató.
Nagy-Majdon József - Társulási Tanács elnök ”Lehetőségek a Gyerekesély Program révén a Bátonyterenyei kistérségben” - Mit várnak el a kistérség települései.
Gyerekszegénység Elleni Nemzeti program Szécsényi Gyerekesély programja Az alternatív vitarendezés lehetőségei és multiplikációja a programban.
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Mi a cserkészet? Szülőknek 1.
AZ OLVASÓSAROK MŰKÖDÉSÉNEK ELŐNYEI
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
Szociálpedagógia BA szak, Nappali és levelező tagozat
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
A Tudásrégió közösségi színterei
Család – és Gyermekjóléti Központ
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Ifjúsági feladatok az IKSZT-ben
Töréspont Stratégiai Alapítvány
Előadás másolata:

ÉLETTÉR Közösség- és Településfejlesztő Egyesület

Közhasznú szervezetünk 1997-ben alakult azzal a céllal, hogy a közösség- és településfejlesztés módszerével az ország kistelepülésein tevékeny szerepet vállaljon, s ezáltal a közélet aktív részesévé válhasson. Gyermek és ifjúsági központunk a „Mag-ház”, olyan hiányt pótol a városban és annak környékén, melyben a szabadidő hasznos eltöltésén túl preventív szolgáltatásokat és mentális fejlesztés is tudunk biztosítani. A különféle korosztályú gyermekeknek, fiataloknak, életkoruknak megfelelő szolgáltatást kínálunk. Itt folytathatjuk a helyi civilekkel elkezdet közös munkánkat is, melyben nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek és fiatalok, valamint a hátrányos helyzetűekkel való alternatív tevékenységekre, foglalkoztatásukra.

A „Mag-ház”

A „Mag-ház” szolgáltatásai:

Nyitott ház Nyitva tartásunk ideje alatt lehetőséget biztosítunk a gyermek és fiatal korosztály önszerveződő csoportjainak, programjainak

Biztos kezdett program Gyermekek testi és értelmi fejlesztése, egy korai – 0-tól 6 éves – életszakaszban történő fejlesztés, egyéni szükségleteknek megfelelő segítség nyújtás

Gyerek és ifjúság oktatása és képességfejlesztése, Szabadidős tevékenységek

Családi napközi Gyermekközpontú intézmény, ahol a gyermekek biztonságos, otthonos környezetben az egyéni szükségleteiket figyelembe véve, a közös játék és a derűs légkör megteremtésével, tölthetik mindennapjaikat.

Civil Szolgáltató Iroda A térségi civil társadalom munkájának segítése, fejlesztése, közösségfejlesztési módszerek alkalmazása.

ÉLETTÉR Egyesület Adószám: A pénzadományokat a következő számlaszámra várjuk: Raiffeisen Bank Rt. (Átutalás esetén adja meg nevét, címét és adószámát, hogy az adóigazolást kiállíthassuk!) 2903 Komárom Csendes utca 8. Nyitva: hétfő-péntek: 9-20 óráig hétvége: óráig Telefon: 0634/ Fax: 0634/ Web: