Készítette: Tremmel Máté. Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Alap Termékek.
Házi tartósítási eljárások
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Az év fája 2013-ban: HÁZI BERKENYE (Sorbus domesticus)
Mikroelemek LSA komplexel A növény tápanyag felvételének javítása
MEGŐRIZHETŐEK-E ELTŰNŐ FÉLBEN LÉVŐ TÁJFAJTÁK FALUSI KERTEKBEN?
Helyes táplálkozás.
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
B-vércsoport.
CIGÁNY NYELV GYEREKEKNEK
Testünk építőkövei: A vitaminok
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Készítette: Tóth Tünde
Házi lekvár készítés Készítette: Kukely Katalin 3. Évf Andragógia szak
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
E G É S Z S É G N A P Dévaványa.
Bemutatom nektek azt az aranyos kis rágcsálót, aki most is itt ül mellettem. Arany hörcsög !!
Az ókori görög étkezési szokások
Az ókori sumér étkezési szokások
Reformtáplálkozás.
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények
A szilvafa.
A helyes táplálkozás.
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Étkezési szokások az ókori Rómában
Boripar.
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter
ÉLELMISZEREK MINŐSÉGE ÉS ÁRUISMERETE
WELLNESS-SZELETEK WELLNESS AKADÉMIA TERMÉK MODUL
Iskolagyümölcs-program – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága Mezőgazdasági.
A megporzástól a termésig
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
A kétszikűek I..
Táplálékok , tápanyagok
NYÁR mezőgazdaság. Melyik a hagyományos, és melyik a korszerű aratási folyamat ?
Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Árvay Családi Pincészet „Angi” Sárgamuskotály 2013 Illatában hordozza a fajta gyümölcsösségét (friss szőlő, körte) mely fűszerességgel, pirított magvakkal.
A „Pálinkamester képzés” hallgatóinak laborlátogatása a WESSLING-ben Budapest A pálinka sikerének támogatása speciális laboratóriumi vizsgálatokkal.
A helyes táplálkozás.
Alma Az alma színei: piros, zöld, sárga. Az alma Magyarországon a legelterjedtebb és legnagyobb mennyiségben termesztett gyümölcs. .
Étkezési szokások az ókori Rómában
Testi - lelki egyensúly
Testünk építőkövei – a vitaminok
Győr-Moson-Sopron megye növénytermesztése
Alkalmazási időszakkészítményadagoláseredmény ALMA ÚJ ÜLTETÉS (1-2 éves) Őszi talaj előkészítéskor csapadék előtt, vagy beöntözéssel ITALPOLLINA NPK:
 A növényvédelmi helyzetet befolyásoló tényezők:  2015 őszi időjárás, hatásai.  ös os téli időjárás  Áttelelő károsítók és várható veszélyek.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
GYÜMÖLCSÖK Készítette:Balás-Piri Bálint. Hazánk gyümölcsei Hazánkban legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből ( szilva,meggy ) termelünk. A.
Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter. Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken.
A gyümölcstermő növények életszakaszai
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
A káposztafélék és a burgonya
melléklet: Észterek1 diasor
Ételismeret Ételcsoportok: Hideg előételek Levesek Meleg előételek
10. rész :Táplálékunk összetevői
ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM
Spirulina, a mindennapi multivitamin Előadó: Farkas Barna Sándor.
2018. évi Pálinka Országkóstoló Díjátadó Gála
A virág.
21. FÖLDMŰVELÉS.
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Kétszikűek Fontosabb családok.
A virág.
Előadás másolata:

Készítette: Tremmel Máté

Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé hűvösebb területeken a bogyósok, a málna, ribizli, és az egres(köszméte) a gyakoribb A melegebb vidékeken a dió, mandula, gesztenye terem Étrendedben naponta többször is szerepeljen gyümölcs! A friss gyümölcsöt fogyasztás előtt mosd meg

Alma Nyersen fogyasztva a legegészségesebb Sok C-vitamint tartalmaz Télen is jól tárolható Gyümölcslé, kompót, lekvár készíthető belőle

Birsalma A szépség almájának nevezik Kissé savanykás és fanyar íze miatt nyersen nem igazán fogyasztjuk Kompót, befőtt, birsalma sajt készül belőle A birsnek magas C-vitamin tartalma van

Birsalma sajt

Körte A gyümölcsök királynőjének is nevezik Sok különböző fajtája van Sokféleképpen felhasználhatjuk

Szilva Magas cukor tartalmú gyümölcs, ezért hizlal Magas a kalória értéke Lekvár és befőtt készül belőle de,aszalásra és mélyhűtésre is alkalmas

Kajszi, őszibarack Minőségük kimagasló,igen zamatos Lekvár, befőtt, dzsem, gyümölcslé készül belőlük Mélyhűtve és aszalva is eltartható Az őszibarack júniusban szüretelhető, de az igazán jóízű nyár végén terem

Sárgabarack lekvár

Meggy Betegeknek is ajánlott, mert nincs puffasztó hatása Befőtt, meggybor, lekvár készül belőle Mélyhűtve is tartósítható Levele és gyümölcskocsánya gyógyszeralapanyag

Csemegeszőlő A fogyasztása szívbetegek és sportolók számára különösen ajánlott Bogyói sok szőlőcukrot tartalmaznak Szőlőlét préselhetünk belőle

Szőlő bor

Málna, szamóca, ribizli, egres(köszméte) Bogyóik frissen a legfinomabbak Mélyhűtve és lekvárként tartósítjuk

ribizli

szamóca

Egres (köszméte)

Dió,mogyoró, mandula Fehérjékben, zsírokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagok Mandulából készül a marcipán

Mogyoró

Mandula

Gyümölcs tál

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!!!