Ahogy a bv. bírók és ügyészek látják, javaslatok és ötletek pártfogóknak Dr. Végh Edit büntetés-végrehajtási bíró.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A családi döntéshozó csoportkonferencia alkalmazása a börtönpártfogás, illetve az utógondozás során Velez Edit április 28.
Advertisements

A Be. alapelvei Be. I. fejezet 1-10 §.
A gyermek- és fiatalkori bűnözés kérdései ügyészi szemmel
A pártfogó felügyelet lényege A pártfogó felügyelet a bűncselekményt elkövetők ellenőrzését, irányítását, a társadalomba beilleszkedésük.
Fővárosi Igazságügyi Hivatal Pártfogó Felügyelői Szolgálata
Szociális munka a börtönben
Békés Megyei Államigazgatási Kollégium június A közérdekű munka büntetés végrehajtásának tapasztalatai Békés megyében Békés Megyei Kormányhivatal.
A közérdekű munka büntetés végrehajtása és
Az új Btk. egyes általános részi rendelkezései: a büntetési rendszer, kiemelten az új büntetések és intézkedések; a fiatalkorúakra vonatkozó szabályok.
Közérdekű munka büntetés Dr. Hatvani Erzsébet főigazgató Igazságügyi Hivatal december 12.
az áldozatokért és a tettesekért
Pedagógiai problémák-pártfogói programok A pártfogó felügyelet lehetséges válaszai a szakmai problémafelvetésre Budapest, 2009.
AZ ÚJ SZABÁLYSÉRTÉSI TÖRVÉNY
A BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK Jogszabályi háttér
Köszöntés Tisztelettel köszöntöm a TÁMOP / kiemelt projekt keretében megrendezésre kerülő „Fenntartó éves felkészítés” program résztvevőit.
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
A fiatalkori bűnelkövetés kezelésének speciális színtere – a közösségi foglalkoztató fejlesztése alprojekt TÁMOP Siófok, december
Az Igazságügyi Szolgálat tevékenységének ismertetése
A felnőtt korúak ügyeiben alkalmazott közvetítői eljárás (mediáció) Magyarországon dr. Törzs Edit április 28. „A helyreállító igazságszolgáltatás.
ÚJ MÓDSZEREK A PÁRTFOGÓI TEVÉKENYSÉGBEN ART szociális készségfejlesztő, agressziókezelő csoportos módszer szeptember 04.
A kapcsolattartás szabályozása
Büntetés-végrehajtási
A pártfogó felügyelet speciális magatartási szabályai
A pártfogó felügyelő szerepe és feladata a jelzőrendszerben Budapest, március 28.
A pszichiátriai ellátás jogi szabályozása
Állam munkavédelmi feladatai
Munkajog és társadalombiztosítási jog II.
A kényszerintézkedések
Marosi Ildikó PPKE ÁJK május
Mikor kivel, hogyan működhetünk együtt hatékonyan?
Készítette: Tóth Adrienn Barbara DE-GYFK III. Évfolyam
PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLAT
Ifjúkori bűnözés, áldozattá válás
megjegyzések a katonai ügyészi és katonai bírói
„Korszakváltás a büntetés-végrehajtásban”
Igazságügyi Hivatal TÁMOP Dr. Hatvani Erzsébet főigazgató július 15.
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása TÁMOP A projekt.
A családi döntéshozó csoportkonferencia alkalmazása a börtönpártfogás, illetve az utógondozás során Velez Edit április 28.
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
A vagyonosodási vizsgálatok és a büntetőjog
Személyi szabadságot korlátozó intézkedések
AZ ÖSSZBÜNTETÉS.
Intézkedések V. 1..
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Igazságügyi Hivatal.
Dr. Torma Albert bv. o. ezds., bv. főtanácsos
Igazságügyi pszichiáter szerepe a büntetőeljárás rendőri szakában
Együtt a roma diszkrimináció ellen (A Baranya Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának tapasztalatai) Készítette: Dr. Wirth Károly mb. igazgató.
A bíróság határozatai Dr. Nyilas Anna.
A munkaviszony megszüntetése
A kockázatértékelés és a megelőző pártfogás Szakmai nap Kecskemét 2015
a gyermekvédelem rendszerében Megelőző pártfogás szakmai nap
A perújítás előadás Polgári eljárásjog Dr. Pribula László
Összbüntetés dr. Széplaki László Összbüntetés
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Konfliktuskezelő eljárások és módszerek a Pártfogó Felügyelői Szolgálat tevékenységében Biró Balázs pártfogó felügyelő, mentor közvetítő.
Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.
Az ideiglenes biztosítási intézkedés elrendelésének általános és különös szabályai Villányi- Kollár Károly Dusán okleveles nemzetközi adószakértő.
A mediáció szerepe a büntető igazságszolgáltatásban
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
A munkaidő beosztása a 2003/88/EK irányelv tükrében
A BÍRÓSÁGI SZERVEZET KIEMELT KODIFIKÁCIÓS JAVASLATAI
A Versenyjogi szabályozás rendszere Dr. Pázmándi Kinga
Az első fokú bíróság határozatai
A perköltség fogalma [Pp. 75. §. (1) bek.]
A kényszerintézkedések
Jász –Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat tevékenységének bemutatása Dr. Berkó Attila JNSZ. Megyei Kormányhivatal Igazságügyi.
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
ECRIS-TCN dr. Borza Gabriella Nemzetközi és Belső Koordinációs Osztály
Előadás másolata:

Ahogy a bv. bírók és ügyészek látják, javaslatok és ötletek pártfogóknak Dr. Végh Edit büntetés-végrehajtási bíró

Ahogy a bv. bírók és ügyészek látják, javaslatok és ötletek pártfogóknak bv. bírói eljárás sajátosságai döntés az elítélt társadalomba való visszaengedéséről megalapozott pártfogó felügyelői vélemény, környezettanulmány jelentősége

Ahogy a bv. bírók és ügyészek látják, javaslatok és ötletek pártfogóknak Bv.tv § (1) A szabadságvesztésre ítélt feltételes szabadságra bocsátható, ha a) a büntetés végrehajtása alatt tanúsított kifogástalan magatartására, valamint arra a készségére tekintettel, hogy törvénytisztelő életmódot fog folytatni, alaposan feltehető, hogy a büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető, és b) a határozott ideig tartó szabadságvesztésnek a Btk. 38. § (2) bekezdése szerinti vagy a bíróság által az ítéletben megállapított részét, az életfogytig tartó szabadságvesztés esetén a bíróság által a Btk. 43. § (1) bekezdése alapján az ítéletben meghatározott tartamot letöltötte.

Ahogy a bv. bírók és ügyészek látják, javaslatok és ötletek pártfogóknak végrehajtás alatti kifogástalan magatartás -> bv. intézet előterjesztése törvénytisztelő életmód iránti készség-> határozatok, erkölcsi bizonyítvány, pf. vélemény

Ahogy a bv. bírók és ügyészek látják, javaslatok és ötletek pártfogóknak Irattanulmányozás (8/2013. (VI.29.) KIM rend. 8. § (2) c) pont) Határozatok indokolásából lényeges: - személyi körülmények, előéleti adatok - egészségi, és elmeállapot - Történeti tényállás (elkövetési körülmények, sértett, bűntársi kapcsolatok, stb)

Ahogy a bv. bírók és ügyészek látják, javaslatok és ötletek pártfogóknak Felvilágosítás-, adatkérés (8/2013. (VI.29.) KIM rend. 8. § (2) c) pont) - objektív adatok beszerzésére törekvés - kisközösségi, baráti kapcsolatok, szomszédok, sértett - rendőrség, gyámhatóság, munkáltató - korábban eljárt pártfogó felügyelő kockázatértékelés

Ahogy a bv. bírók és ügyészek látják, javaslatok és ötletek pártfogóknak Pártfogó felügyelet elrendelésére, külön magatartási szabályra javaslat Elítélt indulatkezelési-, drog-, alkohol-, vagy pszichés problémái -> külön magatartási szabályként gyógykezelésen való részvétel javaslata -> terhelt beleegyezése

Ahogy a bv. bírók és ügyészek látják, javaslatok és ötletek pártfogóknak Reintegrációs őrizet elrendelése Bv.tv. 187/A. § (4) Reintegrációs őrizet elrendelése esetén a büntetés-végrehajtási bíró által kijelölt lakást és az ahhoz tartozó bekerített helyet az elítélt csak az elrendelő határozatában meghatározott célból, különösen a) a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítása, b) munkavégzés, c) oktatásban, képzésben való részvétel vagy d) gyógykezelés céljából, az ott meghatározott időben és az úti cél meghatározása mellett hagyhatja el.

Ahogy a bv. bírók és ügyészek látják, javaslatok és ötletek pártfogóknak Terhelt kioktatása a pártfogó felügyelő részéről: - nem előrehozott feltételes szabadság! - Cél, úticél, időintervallum pontos meghatározása - Igazolások csatolása (munkáltató, cégnyilvántartás, tulajdoni lap, stb)

Ahogy a bv. bírók és ügyészek látják, javaslatok és ötletek pártfogóknak Köszönöm a figyelmet!