Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 1 Az elektronikus számlázás problémái külső könyvelőt alkalmazó vállalkozásoknál, figyelemmel.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az ún. tételes Áfa-bevallás bevezetése január 1-jétől [2012. évi LXIX. tv. módosította a évi CLVI. törvényt, amely következtében az Art. 31/B.
Advertisements

Hitelesített bizonylatok és számlák – pillanatok alatt
© 2010 IBM Corporation IBM Enterprise Content Management Az intelligens karakterfelismerés üzleti lehetőségei A dokumentum feldolgozás 5 lépcsője Előadó:
DIGITÁLIS PÉNZ.
Az elektronikus számlázás jogszabályi háttere
Elektronikus számlabemutatási és fizetési szolgáltatások Tapasztó Balázs, alprojektvezető, T-Systems VI. E-Banking / M-Banking konferencia
Az adó mint bevételi forrás Badak Zsuzsanna június.
First Line e-Számlacentrum Integráció Vállalatirányítási rendszerekkel
Bemutató Számviteli rendszer. Személyesen Postai úton Vállalat vagy vállalkozás Könyvelőcég vagy könyvelő Ez a megoldás kiszámíthatatlan nem biztos hogy.
E-számla konferencia Előadó: Bodó Katalin November 15.
Elektronikus archiválórendszer fejlesztése PKI alapokon Készítette: Kollár Balázs november 11.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Számlázási rendszer megtervezése
Elektronikus aláírás, időbélyegzés, elektronikus hitelesítés
Elektronikus dokumentumok
Az elektronikus aláírás állami elismerése
Barsi András Attila Erdélyi Csilla Microsec Kft április 22.
Dr. Pintérné Csermák Jolán, szakértő, bejegyzett könyvvizsgáló
Elektronikus aláírás, azonosítás, hitelesítés
Magasszintű automatizált marketing megoldások az e-kereskedelemben
Elektronikus eljárás a polgári perben
Elektronikus fizetési meghagyás
Budapest, február 16. Az elektronikus számlázás Elmélet, gyakorlat, változások.
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Számlamegőrzés egyszerűen és világosan - hatályos az új archiválási GKM rendelet dr. Pócza András tanácsos GKM Infokommunikációs és e-Gazdaság Főosztály.
SZÁMADÓ Elektronikus számlák befogadása, e-dokumentumok a cégek gyakorlatában Csiba András Kornis György Számadó Kft 1.Elektronikus számla.
11 Elektronikus számlák bevezetésének tapasztalatai Espán Zsolt NetLock Informatikai és Hálózatbiztonsági Szolgáltató Kft.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
Pályázat audit. Válság Válság Bevétel kiesés Dráguló hitelek Beruházás finanszírozási nehézségek Aktualitás.
E-számlázás gyakorlata és ellenőrzése Czöndör Szabolcs Ellenőrzést Támogató Főosztály főosztályvezető.
MediSmart számlakezelés … ahogy mindig szerette volna w w w. m e d i s m a r t. h u November 18.
SZÁMADÓ Hogyan tovább iratkezelés konferencia Tanulságok az IT korszak előtti iratkezelésből fejlődés vagy forradalom? Csiba András Számadó.
Több millió számla egy szatyorban avagy papír és elektronikus forma egy kézben Puskás Zsolt Péter informatikai igazgató Drescher Magyarországi Kft
Elektronikus számlázás a Közigazgatásban Dr. Thodory Zsolt Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium e-Közigazgatásért Felelős Helyettes Államtitkárság.
A Magyar Telekom csoport e-számla megoldásai „Elektronikus számlázás – MOST!” konferencia március 7.
Jene Károly Dolphin Kft.  Hogyan kerültünk közel az elektronikus számlázáshoz?  e-Számla megoldásaink  PKI megoldásunk  EDI megoldásunk  PKI bevezetés.
Felkészülés az elektronikus fizetési meghagyás (e-FMH) eljárásra informatikai szempontból május 19. Felkészülés az elektronikus fizetési meghagyás.
Rövid áttekintés a MOK/HEFOP kártyák használhatóságáról Készítette: Nádor Szabolcs,
Elektronikus számlázás jogi szabályozása, kontírozás dr. Kovács Ferenc APEH Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási főosztály osztályvezető.
1 AZ E-SZÁMLA JOGI VONATKOZÁSAI Előadó: Dr. Dessewffy Anna ügyvéd.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
1 Székhely: 1135 Jász u Tel: , Tel/fax: MediSmart elektronikus számlázó rendszer A kártyás.
BEVEZETŐ „Évente 243 milliárd euró elpazarlását és 15 millió fa kivágását lehetne megelőzni azzal, ha az unióban általánossá válna az.
Az elektronikus számlázás jogszabályi háttere és ellenőrzése dr. Boros Richárd ellenőrzési főosztályvezető-helyettes APEH Kiemelt Adózók Igazgatósága.
E-számla befogadás kulcskérdései - a közeljövő gyakorlata avagy Elektronikus Számlakibocsátók Egyesületének (ESZE) szerepe az elektronikus számlázási folyamatok.
 Alapítva: 1999  Létszám: 15  Forgalom 2007: 150 MFt  Profil:  Elektronikus számlarendszerek  Egészségpénztári.
26/09/20161 Elektronikus számlázás ellenőrzési tapasztalatai Czöndör Szabolcs Elektronikus Kereskedelem Ellenőrzési Osztály.
2016. október 11. First Line Experts Kft. Hotel Griff Irodaház H-1113 Budapest, Bartók Béla út Adózási aktualitások 2017.
Változott a jogszabály (46/2007. PM rendelet) - EDI alapú számlázás még könnyebben!,,Így készül az elektronikus számla” konferencia: Április 08.
Az elektronikus számla adóigazgatási azonosításra alkalmassága.
Közérthetően az elektronikus számlázásról dr. Pócza András főreferens Miniszterelnöki Hivatal, Infokommunikációs Főosztály Infokommunikációs Államtitkárság.
Előadó: Vadász Iván alelnök a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete.
Elektronikus Számlakibocsátók Egyesület Elektronikus számlázás – 2015 Mi történjen 2008 és 2015 között? Barsi András, Mitnyik Béla.
T-Online elektronikus számlázási rendszer
Általános forgalmi adó törvény 2017.
Gyors, egyszerű, NAV-álló számlázás
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
„Nem a papírra van szükség, hanem a rajta lévő információra!”
Úton az elektronikus levéltár felé
Elektronikus aláírás és iratkezelés
Következtetések a fővárosi elektronikus adatvagyon felmérés alapján
ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁS E-JOG.
Elektronikus számlázás - technológiai tapasztalatok
Ki kell-e nyomtatni az elektronikus számlát?
Mezősi Róbert Comp-Sys Kft
Az önkormányzati ASP és az önkormányzatok elektronikus ügyintézési feladatai Pécs, november 23.
Étkezési rendelés nyilvántartás, elszámolás, számlázás
Miért egyre bonyolultabb az elektronikus bizonylatok kezelése?
Elektronikus számlázás Kiút a paradicsomból
Előadás másolata:

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 1 Az elektronikus számlázás problémái külső könyvelőt alkalmazó vállalkozásoknál, figyelemmel a HÉA irányelv 2010-es módosítására is Zara László

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 2 Számla érkezés  E-számla: Áfa tv szerint (csak PKI-ra):  Fokozott biztonságú elektronikus aláírás  időbélyegző Nem a könyvelőirodához érkezik A cég nem kérdezi a könyvelőt a fogadás előtt

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 3 Számla érkezés  A cég elküldi ben a könyvelőnek minden e-számla másolata eredeti

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 4 Számla érkezés utáni problémák a könyvelőnél  Szvtv szerint Az e-számlát is kontírozni kell A kontírozást  fokozott biztonsági aláírással,  időbélyegzővel ellátva csatolni kell a e-számlához

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 5 Számla érkezés utáni problémák a könyvelőnél  A számla kibocsátó nem biztosítja általában, hogy a kontírt csatolni lehessen a számlájához nem gondol arra, hogy elektronikus aláírás kell a könyvelőnél nem törődik azzal, hogy a könyvelő szoftverei alkalmas-e ezek könyvelésre

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 6 Problémák a könyvelőnél  Kontírozáshoz fájlt meg kell nyitni, hogy lássa mit kell tennie, mert csak a „papírformátumban” látható annak tartalma  Kontírozást csatolnia kell a számlához  El kell mentenie, mert elektronikus formában kell megőrizni

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 7 Problémák a könyvelőnél  Könyveléshez láthatóvá kell tenni képernyőn  a számlaképet, és ezzel együtt  a könyvelési ablakot is Erre a könyvelő szoftverek 99 %-a nem alkalmas !

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 8 Problémák a könyvelőnél  Könyveléshez láthatóvá kell tenni ( ha az előbbi nem megoldott) Papírra nyomtatva a  számlát, és az  ahhoz csatolt kontírozást

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 9 Problémák a könyvelőnél  Egyeztetés-ellenőrzés problémái: Vegyes (papír, elektronikus) megjelenés Nincs az e-számlán egyéb könyvelési visszakeresési azonosító Adóhatóság részére biztosítandó fájlok formátuma [46/2007. (XII. 29)PM. r.] Vizuális megjelenítés a szvtv szerint

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 10 Mi változik a módosított HÉA szerint? (Tanács július 13-i 2010/45/EU irányelve)  Új meghatározások: „tartalom sértetlensége” :azt jelenti, hogy az irányelv által előírtakat nem változtatták meg „eredet hitelessége”:a termékértékesítő vagy szolgáltatásnyújtó, illetve a számlakibocsátó azonosságának biztosítást jelenti

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 11 Mi változik a módosított HÉA szerint? (Tanács július 13-i 2010/45/EU irányelve)  Az e-számlá kibocsátásnál könnyítés, mert  ezeket bármely olyan üzleti ellenőrzési eljárás lehet biztosítani, amely a számla és az értékesítés között megbízható ellenőrzési nyomvonalat létesít  nem lesz kötelező az elektronikus aláírás

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 12 Mi változik a módosított HÉA szerint?  Még nagyobb problémák a könyvelőnél, mert tudnia kell a jelenlegi, és az új szabályokat is (ami „ezer” féle lehet) DE:  csak akkor lehet kibocsátani, ha a befogadó hozzájárul (eddig ez csak az EDI-nél volt kimondva)

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 13 Mi nem változik a módosított HÉA szerint?  Nem lesz e-számla szabványosítás, így nem valósítható meg széles körben az automatikus könyvelés

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 14 Köszönöm a figyelmet !