Csoportos és egyéni addiktológiai fejlesztések tapasztalatai „Tágas városom kis lakásra cserélem”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az elesés syndroma idős korban
Advertisements

TISZTA FEJJEL A Magyar Rendőrség információs kampánya.
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
A DROGOKRÓL HáziPatika.com
© GfK 2013 | Fogyasztói Bizalom Index | III. negyedév1 Fogyasztói Bizalom Index III. negyedév szeptember.
Nagy Zsolt addiktológiai konzultáns, Intézményvezető
Pszichiátriai intézmények lakóinak felkészítése PÉF – Lélek-Hang Egyesület.
MAT Kongresszus Siófok, nov Mozgó elterelés három városban a Kék Kockánál.
Törzsök Góczán Emese Szögi Lakatos Maya november 19.
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
Magzati alkoholszindróma Háttéranyag a Budakeszi felnőttképzési programhoz június 20. Dr. Sineger Eleonóra.
T HE G ALLUP O RGANIZATION 1 „Bulisofőr” reklámkampány vizsgálat a HAFRAC számára két hullámban 2007.
Béres Egészség Hungarikum Program Egészségrecesszió Kutatás Sajtótájékoztató április 23.
Bulémia Rövid leírás : A bulímia falási rohamokkal járó kényszerbetegség, melynek során a beteg rövid idő alatt igen nagy mennyiségű étel - jellemzően.
Alkoholizmus.
Motivációs kérdezés technikája
Semmelweis Egyetem ÁOK Családorvosi Tanszék
Munkahelyi Egészségvédelem Egyéni felelősség vagy vállalati érdek ?
Szegénység és egészségi állapot
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Légző rendszer betegségei
A pánikbetegség kezelése
Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
ORSZÁGOS LAKOSSÁGI EGÉSZSÉGFELMÉRÉS
Dr. Bödecs Tamás Pécsi Tudomány Egyetem ETK
Mi jellemzi az egyetemisták mobiltelefon használati szokásait? H1: A fiúk többet kommunikálnak SMS-ben, mint a lányok. H2: A diákok szociodemográfiai.
6. tétel.
Az esetismertetés szerkezete Ágoston-Héderné 1. A kliens bemutatása 1.1. A realitások a kliens életkora, egészségi állapota, mentális képességei jövedelmi,
Egészség Betegség.
Kormányszóvivői tájékoztató T ö b b e n, j o b b a n, t o v á b b Zöld könyv az egészségügyről.
Nyugalom! Meditáljunk együtt A szorongás Normális, kóros Súlyos betegségeket kiindulópontja Betegségek is okozhatják Kémiai anyagok.
MAT VII. Kongresszus1 Elterelés programban a dohányzásról Szögi Lakatos Maya Törzsök Góczán Emese Kék Kocka Nonprofit BT.
KIÉGETTSÉG VIZSGÁLAT 2011/12.
Fogászati ellátás november Kiosztott ill. kitöltött kérdőívek aránya.
A projekt általános szakmai célkitűzései
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A Veszprém megyei pszichiátriai ellátó rendszer ismertetése
Mit gondol, okoz-e jelentős hatáscsökkenést, ha kimarad néha a gyógyszer bevétele? (százalékos megoszlás)
NYME ACSJK Egészség-tudományi Laboratórium
Mentálhigiénés team működése kórházunkban
A támogatott lakhatás kihívásai
Pillanatképek a Hős utcából Előzetes eredmények a júliusában lefolytatott szociológiai kutatásból Vigvári András ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi.
Ellátás-szervezési kérdések, korszerű ellátási formák, a szenvedélybetegségek megelőzésében és ellátásában Dr.Kassai-Farkas Ákos.
Gyermek- és ifjúsági addiktológia a napi gyakorlatban, a fejlesztés lehetséges útjai Arany Zoltán SZKTT ESZI Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum.
A hazai addiktológiai kutatások főbb irányvonalai A Magyar Addiktológiai Társaság lezajlott konferenciájának főbb tapasztalatai Budapest, december.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Az egészség fogalma, egészségfejlesztés, prevenció.
Serdülőkori szerhasználat Magyarországon ESPAD Dr. Szemelyácz János INDIT
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
A pályaorientációs konzultáció. A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével.
A lelki egészségfejlesztési központok és a lelki egészségfejlesztés szakmai támogatása az országos háttérintézmények bevonásával dr. Koós Tamás szakmai.
Addiktológiai problémák és megoldások „Tágas városom kis lakásra cserélem II.”
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai „Eszköztár és kapcsolati háló” Szakmai konferencia Rehabilitációs és Szociális Igazgatóság.
Kezdd újra, vár a világ! „A sok tudomány mit sem ér, ha nincs kalács, vagy legalább kenyér.” (XV. századi ismeretlen szerző)
HAJLÉKTALAN EMBEREK PSZICHOAKTÍV SZEREHASZNÁLATA
GRASSROOTS Gyermekvédelem
Káros szenvedélyek.
Sipos Orbán Szakiskola és Kollégium
Mentális zavarok osztályozási rendszere
KÁROS SZENVEDÉLYEK - Kábítószerek (illegális szerhasználat)
Szív az életért 1. Rész: Bevezető Klikk a folytatáshoz!
Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedések részprogram Adatszolgáltatási folyamatairól Hajléktalanokért.
Magyar Pszichiátriai Társaság IX
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
A krónikus beteg hányattatásai
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Kísérő intézkedések részprogram statisztikai összegzése Az adatszolgáltatás alapján történő szakmai összegzés és visszajelzés HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY.
A szociális és egészségügyi (pszichiátriai, addiktológiai) ellátás összekapcsolása RSZTOP-3 projekt kísérőintézkedések képzés 2017.
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Közvélemény- és piackutatási igazgató
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kísérő intézkedések.
Előadás másolata:

Csoportos és egyéni addiktológiai fejlesztések tapasztalatai „Tágas városom kis lakásra cserélem”

Addiktológiai szűrések Gyors, pontos, célratörő kérdőív szerkesztése A pályázatban részt vevő kliensek szűrése Az eredmények integrálása az egyéni fejlesztési tervekbe Személyre szabott addiktológiai fejlesztések (egyéni és csoportos)

Addikció állapotfelmérés 1.Alkoholhasználat mértéke, rendszeressége 2.Kapott-e kezelést? (Igen esetén bekarikázni) 3.Érezte már úgy, hogy egyre több alkoholt kell meginnia a kívánt hatás elérése érdekében? 4.Hány hónapig tartott a leghosszabb időszak, amikor absztinens volt a kezelések hatásaként? 5.Leghosszabb önkéntes tartózkodása az alkoholtól, amikor nem kezelés hatására mondott le róla? 6. Körülbelül mennyit költött alkoholra az elmúlt 30 napban? 7.Előzetes elhatározása ellenére általában több alkoholt fogyaszt, mint tervezte? 8.Előfordult-e már, hogy bajba került alkoholfogyasztása miatt? 9.Milyen egyéb szereket használ alkoholon kívül? 10.Szenved-e pszichiátriai betegségben, ha igen, mióta? 11.Szenved-e testi betegségben, ha igen, mióta? 12.Figyelmeztette-e valaki a környezetében, hogy túl sok alkoholt (gyógyszert) fogyaszt, és emiatt aggódik, hogy bajba kerül?

Addikció állapotfelmérés 13.Milyen célból fogyaszt alkoholt? 14.Ha alkoholt (és vagy) gyógyszert fogyaszt, milyen lesz a viselkedése? 15.Családjában kik és milyen mennyiségben fogyasztottak alkoholt? 16.Családjában volt-e pszichiátriai beteg, ha igen, ki (idegbeteg, alkoholbeteg, depressziós, elmebeteg stb.) 17.Partnere(i) közül ki volt alkoholbeteg, nagyivó? 18.Partnere(i) játékszenvedélyben, vagy egyéb pszichiátriai betegségben szenvedtek-e? 19.Partnere(i) közül szedett-e rendszeresen nyugtatót, hangulatjavítót, fájdalomcsillapítót valaki, s esetleg közben alkoholt is fogyasztott? 20.Ön szerint alkoholfogyasztása segíti, vagy nehezíti jelenlegi élethelyzetét, egészségi állapotát? Vélemény, javaslat:

Addiktológiai csoportok tematikája

AUDIT (alkoholhasználati rendellenesség azonosítási teszt)

Köszönöm a figyelmet!