Romantic-instrumental-music Automatikus Sophia Loren 1934. 09. 20-án született Pozzuoli-ban, Olaszországban. Édesanyja Romilda Villani, illetve édesapja.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Alsóközéposz tálybeli család Két bátyja orvosnak készült.
Advertisements

Móricz Zsigmond Családi háttere Iskolái Foglalkozása, munkája Művei.
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A muzsika hangja Maria Augusta Trapp.
Erzsébet Amália Eugénia
Teljes néven:Babits Mihály László Ákos
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
Audrey Hepburn kiállítás – Berlin „Egy élet és egy ruhásszekrény kitárulkozása” Énekel Audrey Hepburn ( „Álom luxuskivitelben” – Moon river )
Szilvási Lajos: Egymás szemében
Készítette: Nyírő Mátyás 8.b
Béla gondolatai a házasságról
a titokban tartott fekete sebész. Dr. HAMILTON NAKI.
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
„Nagy könyv” A könyv éve a Vetési Albert Gimnáziumban.
(1856. máj. 6 Freiberg–1939. szept. 23. London)
Akiane Kramarik.
Könnyek....
Család, családi munkamegosztás
PITHAGORASZ Készítette: Skorka Anett.
A nagy mesemondó Készítette: Kamenszki Zita.
Dr. Pálhegyi Ferenc alapján
Franz Schubert.
Amint ezen a képen is látszik, Bella valószínűleg nagy állatbarát. A színésznő, modellként kezdte karrierjét. Több mint 20 filmben és televíziós sorozatban.
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
Fekete István január 25. – június 23..
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Honoré de Balzac ( ). Ifjúkora A család eredeti neve Balssa volt. Apja, Bernard-François a császárság idején, mint hadsereg-élelmezési tiszt,
ÁRVÁK A szülőktől kapott „uticsomag” tartalma: A biztonság érzése
Konfliktusfelismerés fáziskéséssel (meghalljuk-e a másik vészjelzéseit…)
„Női szemmel minden más?!”
Voltaire és Rousseau 23/B.
Charlie Chaplin 14/C. Élete: 1889-ban Londonban látta meg a napvilágot. Apja otthagyta őket, az anyja pedig elmegyógyintézetbe került. Árvaházban töltötte.
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
:07:02 Elizabeth Rosemond Taylor febr. 27.-én született Londonban, - kétszeres Oscar díjas, angol-amerikai színésznő. Nevének közismert.
Amerikai énekes- és táncosnő március 12-én, Los Angelesben született. Édesapja Vincente Minnelli rendező, édesanyja a világhírű Judy Garland. Főiskolai.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Ljubov Orlova ,Zvenyigorod , Moszkva Zongorista Énekes Táncművész Filmszínész A szovjet filmművészet első igazi sztárja.
Árpád-házi Szent Erzsébet
Szent Bernadette.
1833. december 16. – október 13.) festőművész
Képzeld el! Alkoss! Újíts! 1 Radu Mihăileanu rendező az európai Kreativitás Év nagykövete európai Kreativitás Év európai Kreativitás Év.
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar zsidó származású hollywoodi színészlegenda,
William Bradley „Brad” Pitt (született december 18-án) amerikai színész és filmproducer. Filmes szerepeivel ezidáig két Oscar-jelölést és négy jelölésből.
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar származású hollywoodi színészlegenda, aki.
1927-ben született az olaszországi Subiacoban, művészeti középiskolát végzett tól statisztált, 1947-ben harmadik lett a Miss Italia szépségversenyen.
Halle Maria Berry (USA, Ohio, Cleveland, augusztus 14. – ), Oscar-, Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, modell és szépségkirálynő. Ő.
Robert Capa KÉSZÍTETTE: TALLÉR FRUZSI „ Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel. ”
(1953 – ) olimpiai bronzérmes tornász
Simonyi Károly Élete Bognár Beáta 11.D. Tartalom Életrajz Családja Díjai Könyvei Források.
Nagy magyar tudósok Neumann János ( ) „Neumann észjárását ismerve néha eltűnődöm, hogy nem egy magasabb rendű faj egyik képviselőjével állok-e.
Ősbemutató Paulay Ede rendezése. Paulay Ede színész, rendező, dramaturg, színészpedagógus, igazgató, fordító március 12-én született Tokajban
VIII. Henrik VIII. Henrik ( ). Élete:  1491-ben született Greenwich-ben.  VII.Henrik angol király fia.  Művelt uralkodó és teológus.  1509-től.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Vörösmarty Mihály Készítette: Koch Sámuel, Kalmár Alex Leon, Zsák Ármin, Szula Milán.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
PREZENTÁCIÓ A PREZENTÁLÁSRÓL
A 5. parancsolat „Tiszteld apádat és anyádat…”
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
Dr. Pálhegyi Ferenc alapján
Wolfgang Amadeus Mozart
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
Paulay Ede Csongor és Tünde Ősbemutató
PETŐFI SÁNDOR Készítette: Bíró Anna. GYERMEK- ÉS IFJÚKORA január 1- én született Kiskőrösön Édesapja: Petrovics István – mészárosmester és kocsmáros.
Az ember tragédiája Németh Antal rendezésében (1937)
BABITS MIHÁLY KÉSZÍTETTE: BODOR BETTI 8.C. BABITS MIHÁLY Teljes nevén: Babits Mihály László Ákos nov. 26. született Szekszárdon Költő, író, irodalomtörténész,
Rendezte: Dr. Németh Antal
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Szeretettel nőnapra.
Előadás másolata:

Romantic-instrumental-music Automatikus

Sophia Loren án született Pozzuoli-ban, Olaszországban. Édesanyja Romilda Villani, illetve édesapja Riccardo Scicolone után a Sofia Villani Scicolone nevet kapta.

A férfi elhagyta az állapotos Romildát, de aztán egy időre visszatért hozzájuk. Sofia sovány, beteges kislány volt.

A háborús évek alatt a család nagy szegénységben élt Pozzuoliban. Romilda nem tudott elhelyezkedni, viszont újabb lánygyermeket szült. A nagyszülők támogatták a férfi nélküli csonka családot.

A háború befejezése után Sofia gyönyörű lánnyá serdült. Az anya benevezte a közeli Nápoly egyik szépségversenyére.

A családi legenda szerint Romilda függönyből varrt ruhát Sofiának. A versenyen a 15 éves szépség második helyezést ért el.

1950-ben az egész család felköltözött a fővárosba. A céltudatos mama kivette Sofiát az iskolából, és állandó statiszta állást szerzett neki a Cinecittában.

A következő évben egy nagy magazin modellként szerződtette a lányt, aki Sofia Lazzaróra változtatta nevét.

A fiatal Sofia véletlenül találkozott Carlo Pontival, az akkor 40 éves producerrel. A férfi próbafelvételre hívta a lányt, ám a végeredmény nem volt meggyőző.

A megkérdezettek akkori véleménye szerint Sofia nem elég fotogén (!), túl magas (173 cm), sem az alakja, sem a mozgása nem megfelelő.

A szerelmes producer azonban nem adta fel, és elhatározta, hogy sztárt csinál pártfogoltjából.

Javaslatára a lány felvette a Sophia Loren nevet, addigi keresztneve Sofia volt, de Ponti szerint a Sophia elegánsabb. A Loren egy svéd színésznő, Martha Toren vezetéknevének apró átalakításából származott.

Sophia első főszerepe az Aida volt, 1953-ban. Az Aida sikere nyomán Loren egyre több szerepet kapott, immár nemcsak Ponti pártfogása miatt, hanem saját tehetsége okán is.

Hamar összekerült pályafutása legkedvesebb partnerével, Marcello Mastroiannival is, akivel az évek során összesen 13 filmet forgatott.

Az olasz sikerek hatására Ponti úgy gondolta, hogy elérkezett az idő Hollywood meghódítására is.

A legrangosabb rendezők és a kíváló partnerek társaságában a tengerentúlon is egyre többen jegyezték meg az olasz szépség nevét és arcát.

Sophia 1957-ben ismerkedett meg Cary Granttel. Loren már fiatal lányként rajongott a híres amerikai sztárért, aki gálánsan felajánlotta, hogy segít Sophiának az angol nyelv gyakorlásában.

Munkakapcsolatuk szerelemmé mélyült. A színésznőt kételyek gyötörték, szerette Pontit, hálás volt a férfi támogatásáért, de a producer nős volt.

A független Cary Grant megkérte szépséges partnernője kezét. Ponti ekkor gyors cselekvésre szánta el magát, Mexikóban sikerült elválnia, és szeptember 17-én mexikói törvények szerint nőül vette Sophiát.

Az olasz törvények szerint viszont a házasság érvénytelen volt, a hazai sajtó pedig kíméletlen támadásokat intézett a házaspár ellen. Cary Grant tökéletes lovagként viselkedett, és élete végéig Sophia egyik legjobb barátja maradt.

A hollywoodi produkciók ellenére Sophia végül egy olasz filmmel, az 1960-ban bemutatott „Egy asszony meg a lánya” című filmmel vált igazán világhírű, elismert színésznővé.

Sophia csodálatos alakítást nyújtott. Saját bevallása szerint háborús évei összes fájdalmas élményét beleadta a szerepbe, és kicsit saját anyját, Romildát is játszotta. Játékáért 1962-ben elnyerte a legjobb női alakítás Oscar-díját.

Innentől kezdve nemzetközi sztárnak számított. Újabb amerikai szerződést kapott, és látványos, fordulatos kalandfilmekben osztottak rá vezető szerepeket.

A látványos, de színészileg kisebb kihívást jelentő szuperprodukciók mellett Sophia Európában is folyamatosan dolgozott.

Az 1963-ban bemutatott „Tegnap, ma, holnap”-ban a temperamentumos Sophia három különböző nőtípust formált meg ellenállhatatlanul. E filmben látható emlékezetes sztriptízjelenete is.

Sophia karrierjének alakulása a színésznő legmerészebb álmait is felülmúlta, ám egy darabig úgy tűnt, a gyerekek iránti vágya beteljesületlen marad.

Kétszer is elvetélt, mígnem 1968-ban a harmadik terhessége idején hónapokon keresztül ki sem kelt az ágyból, és a legszigorúbb orvosi utasításoknak is alávetette magát, hogy a magzat megmaradjon.

A rendkívüli elővigyázatosságnak köszönhetően végül megszületett első gyermeke, a kis Carlo, majd 4 év múlva, hasonló előzmények után második fia, Eduardo.

Sophia példás családanyának bizonyult, ami a sztárvilágban kevésbé jellemző.

Fényes karrierjét az az adócsalási botrány sem törte ketté, amely miatt kénytelen volt férjével együtt Svájcban letelepedni. Évekkel később, ellenállhatatlan honvágya miatt végül rászánta magát, hogy – nagy publicitás mellett – leülje az emiatt kiszabott büntetését, és hazatérhessen.

Okosan használta fel nevének reklámértéket, mikor előbb szakácskönyvekkel, később divatos és igényes kivitelezésű szemüvegekkel jelent meg az üzleti életben.

Barátnője, Audrey Hepburn halála után tovább folytatta néhai kolléganője munkáját a UNICEF jószolgálati nagyköveteként, bár egy ilyen témájú képet sem találtam róla az interneten.

2004-ben nagyobbik fia, Carlo (karmester) egyházi esküvőjét a budapesti Bazilikában tartotta. Mészáros Andrea hegedűművésznőt vette feleségül, akivel néhány éve Bécsben ismerkedett meg. Carlo és Andrea

Nagyon sok nemzetközi film díjjal rendelkezik, köztük nem egy életműdíjjal: Oscar-díj, Golden Globe-díj, David di Donatello-díj, Ezüst Szalag-díj, Bambi-díj, Tiszteletbeli César-díj. Több fílmfesztiválon nyert nem egy díjat: a Cannes-i filmfesztiválon, a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Velencei filmfesztivál-on és a San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon.

Sophia Loren az egyetemes filmtörténet egyik legnépszerűbb sztárja. Egyike azon kevés filmcsillagnak, aki nemcsak a közönség, hanem a kollégák körében is igen népszerű, bár magánéletében Ő sem mentes a sztár-allűröktől. Jelenleg is aktívan részt vesz a filmvilágban, különböző filmekben vállal szerepeket.

Nemcsak színésznőként közismert, a tökéletes feleség, családanya és háziasszony mintaképének számít, főleg hazájában. Évtizedek óta a női elegancia egyik megtestesítője, aki napjainkban is vonzó, gyönyörű és érzéki asszony