Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

Szegi község turizmusfejlesztése Kérdőív a fejlesztés koncepciójának összeállításához értékelés.
Szombathely turisztikai fejlesztése és a TDM Szombathely,
Az innováció helyzete a régióban, főbb kihívások Magyar Dániel Győr, április 16. Győr, április 16.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
TURIZMUSFEJLESZTÉS AZ ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERVBEN „Kárpát-medence kincsei Egerben” OKTOGON ÜZLETEMBER TALÁLKOZÓ Eger, szeptember 17. Gerlach.
ÉAOP által támogatott klaszterek eddigi eredményei és jövőbeni fejlesztési irányok.
Az Észak-Alföldi Operatív Program által nyújtott fejlesztési lehetőségek Dr. Grasselli Norbert igazgatóhelyettes.
Nagy Ferenc Vállalkozási tanácsadó november 30.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
MIBŐL VALÓSULHATNAK MEG A HELYI STRATÉGIÁK? REGIONÁLIS PÁLYÁZATI FORRÁSOK.
European Commission Enterprise and Industry Az INNO-Way program bemutatása Székesfehérvár november 05.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
A MEZŐFÖLD HELYI Közösség Helyi Fejlesztési Stratégiája elkészítésének mérföldkövei, a tervezés jelenlegi állása. Dég, február 24.
Dél-Békés Turisztikai Szolgáltató Szociális Szövetkezet Szegedi Balázs Pusztaottlakai turisztikai fejlesztések
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
A KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER HATÉKONY MŰKÖDTETÉSE ÉS A SZOLGÁLTATÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE VI. KSZR MŰHELYNAP – ZALAEGERSZEG NOVEMBER 11. A KSZR.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Kiszervezés szolgáltatói szemmel Tóth Zoltán november 9.
A kamara szerepe az export vezérelt magyar gazdaság megteremtésében. Eredmények és problémák Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Az „első lépés” TÁMOP
ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata Hajdú-Bihar megye turisztikai fejlesztéseinek koordinációja Nyíradony.
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Csongrád Megyei Önkormányzat Gyarmati Zoltán
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Határtalan lehetőségek a kisvállalkozások támogatására
„Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”
Integráció a felsőoktatási könyvtárak szolgáltatásfejlesztésében
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Teljesítményértékelési rendszer
SZÁMVITEL.
I N N O V Á C I Ó KUTATÁS-FEJLESZTÉSI HAJLANDÓSÁG A RÉGIÓBAN
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
Nagyvárad A Kárpát Régió Üzleti Hálózat tevékenysége
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Integrált Közösségi Szolgáltató Tér
„Út a munkához”program
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
A hatékony adományozás eszközei igazgató, Magyar Adományozói Fórum
„Adjunk esélyt mindenkinek
TÁMOP az OSZK-ban Tudásdepo-Expressz” — A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás.
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Zalaegerszeg, 21 February 2018
Új pályainformációs eszközök - filmek
Felnőttképzés a közművelődésben
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
LEADER LEADER Intézkedések a Déli Napfény LEADER Egyesület területén
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Köszöntjük kedves vendégeinket!
Lorem ipsum.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
A KERÉKPÁROS TURIZMUS LEHETŐSÉGEI
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Iskolai szociális segítő
Baranya Megyei Önkormányzat
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Előadás másolata:

Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.

Meghatározások Turisztikai klaszter Egy konkrét turisztikai formához, termékhez kapcsolódó szolgáltató szervezetek önkéntes együttműködése bizonyos közös célok elérése érdekében. TDM Azon tevékenységek összessége, amelyek egy desztináció (térség) számára ahhoz szükségesek, hogy látogatókat vonzzon, és számukra az ottani tartózkodás során tökéletes utazási élményt nyújtson úgy, hogy a látogatóforgalom gazdasági és környezeti hatásai a desztináció közössége számára előnyösek legyenek, ma és hosszú távon egyaránt.

Jogi forma Turisztikai klaszter Nem minden esetben jön létre új jogi személyiségű szervezet. Működhet csak egy együttműködési megállapodás, szindikátusi, konzorciumi szerződés keretében is. Ha létre jön a jogi forma, akkor az általában egyesület. TDM Minden esetben létre jön egy önálló jogi személyiségű szervezet (turisztikai egyesület, szövetség), és annak munkaszervezete (non profit kft.)

A tagság Turisztikai klaszter A tagság összetételére nézve sem korlátozások, sem kötelező elemek nincsenek meghatározva. Bárki tag lehet. TDM A turisztikai egyesületnek minden esetben tagjai: a helyi önkormányzat és a település turisztikai szolgáltatói, valamint a szakmai és civil szervezetek.

Tevékenység Klaszter Kutatás, innováció, marketing (közös arculat, pozícionálás, termékfejlesztés, kommunikáció, értékesítés), humán erőforrás fejlesztés (tanfolyamok,képzések), pályázás. TDM A turizmus egészének a menedzselésére jön létre, a desztináció tervezésével, fejlesztésével, és általában a működtetésével kapcsolatos valamennyi tevékenység a feladatkörébe tartozik. DESZTINÁCIÓ-MENEDZSER

Turisztikai desztináció-menedzsment pályázat A pályázat célja: Javuljon a térség turisztikai ismertsége, Nőjön a turizmus jövedelemtermelő-képessége, Gazdaság-élénkítés, Munkahelyteremtés. Új térségi-szakmai együttműködési modell,

Új feladatok megjelenése: A turisztikai fejlesztések összehangolt tervezése, Kutatás, igényfelmérés, stabil adatbázisok, Humánerőforrás-fejlesztés, képzés Értékesítés – közvetítés, Minőségbiztosítás, Új kommunikációs csatornák, Összehangolt informatikai fejlesztések

ÉMOP pályázat Várható eljárásrend: Egyfordulós, de előzetes regisztrációhoz kötött Rendelkezésre álló forrás: 1,1 mrd. Ft Várható komponensek: Desztináció-menedzsment (helyi és térségi), Klaszterek, Turisztikai IT-fejlesztés

Hogyan készüljünk a pályázatra? 1.Ne a pályázatra készüljünk – hanem egy új, hatékony a térség turizmusát szervező, irányító, működtető rendszer kialakítására. 2. Keressük meg azokat a partnereket, akikkel ezt közös érdekeink alapján hosszú távon működtetni fogjuk.

Vegyük számba, amink van… a vonzerőinket, a látogatók számát, a szállásférőhelyeinket (kereskedelmi és magán) az eltöltött vendégéjszakák számát, az IFA-t, a szolgáltatásokat, az eddigi beruházásainkat, és hatásukat, a rendezvényeinket, a szakembereinket… és azt, hogy mennyit költünk külön-külön és együttesen a turizmusra

…és ami hiányzik ahhoz, hogy még több vendég jöjjön hozzánk, még több mindent lásson, még több időt töltsön, még több pénzt költsön nálunk. Ezért hozzuk létre közösen a desztináció- menedzsment szervezetet! A pályázat ehhez nyújt majd segítséget.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Tóthné Bánszki Zsuzsa