1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szakmai vizsga lebonyolításának egyes kérdései a 20/2007. (V
Advertisements

Komplex vizsgaszervezés változásai
A középfokú iskolai felvételi eljárás ütemezése a 2011/12. tanévben.
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
A 2004/2005-ös tanév rendje Oktatási Minisztérium március 17.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
A SZAKMAI VIZSGA A diaképek az NSZFI munkatársai által készítet tájékoztató anyagok felhasználásával készültek. Budapest, december 8.
Soós László NGM Szakképzési és Felnőttképzési Főosztály
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
A SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK ELŐTT ÁLLÓ FELADATOK
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
. Előzetes j elentkezés a kétszintű érettségire 2004/2005. tanév január 04.
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
NAK, Szakképzési Igazgatóság
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Szakmai vizsgák az egészségügyi szakképzésekben
Szakképzési változások
„A szakképzés szolgálatában”
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató a felnőttképzési akkreditációról Torma Gabriella FAT titkárságvezető.
Informatikai szakmai vizsgák Mihálka Nóra NSZFI. JOGSZABÁLYOK 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési.
A tanév rendje 2015/2016-os tanév.
A 2014/15-ös tanév mérései Nemzetközi szint: PISA mérés (15 éves tanulók.) Országos mérések: A köznevelési törvény, a 20/2012 (VIII.31.)EMMI rendelet,
október 13.. TÉMÁK  Pályaválasztás  Felvételikről  Beiskolázás rendje, szabályai – határidők, feladatok
Pályaválasztási szülői értekezlet
ÚJ ELEMEK A KÖZPONTI PROGRAMOKBAN Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes május 17.
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET október 21.
Az NFA képzési alaprészből nyújtott támogatások Tájékoztató a 2013/2014. tanév rendjéről Pásztor Tibor mb. főigazgató-helyettes Nemzeti Munkaügyi Hivatal.
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanév aktuális rendje és feladatai Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes augusztus.
A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra Vizsgadokumentációs irodavezető augusztus 31.
A képzett szakemberekért E-tanácsadás Szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet augusztus 28. Nádráné Tóth Borbála osztályvezető.
Vörös-Gubicza Zsanett MKIK fejlesztési koordinátor szeptember 06.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE Laczkovich Jánosné Budapest, március 13.
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanév aktuális rendje és feladatai Mihálka Nóra Vizsgadokumentációs irodavezető augusztus.
A szakmai vizsgáztatás rendszere MA és HOLNAP Soós László Szociális és Munkaügyi Minisztérium Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály Székesfehérvár, 2007.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
Középiskolai továbbtanulás 2016/17
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
A KÖZÉPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS JÖVŐJE
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Felvételi a középfokú iskolákba
Átalakult a szakképzési rendszer
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév
A szakmai vizsgákat követő adatszolgáltatás digitális aláírással
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Pályaválasztási szülői értekezlet
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumhoz tartozó szakképzések jelenlegi helyzete Bazsáné Dr. Szabó Marianne osztályvezető Kutatási, Oktatási és.
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
2018/2019 tanév.
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Középfokú felvételi eljárás
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Középfokú oktatási intézmények
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Pályaválasztási szülői értekezlet
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Felvételi a középfokú iskolákban 2018.
Középfokú felvételi eljárás
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető Budapest, augusztus 27.

2 A tanév, a szorgalmi időszak A szakmai vizsgák rendje A tanulmányi versenyek Országos mérés, értékelés elrendelése 22/2010. (V. 13.) OKM rendelet a 2010/2011. tanév rendjéről

3 A szorgalmi időszak: első tanítási napja szeptember 1. (szerda) utolsó tanítási napja június 15. (szerda) A tanítási napok száma: 183 nap (nappali oktatásban: 182 nap) Kivételek: az utolsó tanítási nap:  A szakképző iskola befejező évfolyamán április 29.  IRM fenntartásában lévő szakközépiskolákban május 27.  HM fenntartásában lévő szakképző iskolákban június 3.

4 kivételek (folytatás):  Az igazgató határozza meg a szorgalmi idő első és utolsó napját: - az alapfokú művészetoktatási intézményekben, - a felnőttoktatásban.  a szorgalmi időszak február első hetében is megkezdhető: - ha a képzési idő nem teljes év, - keresztféléves oktatás esetén. 22/2010. (V. 13.) OKM rendelet a 2010/2011. tanév rendjéről

5 A szakmai vizsgák rendje (vizsgaidőszakok, vizsganapok) 1. Hagyományos és modulos képzés esetén a szakmai vizsgák ideje: a) írásbeli: október 4–5–6–7–8-án 8 órától szóbeli és gyakorlati: október b) írásbeli: február 1–2–3–4-én 8 órától szóbeli és gyakorlati: február – március c) írásbeli: május 16–17–18–19–20-án 8 órától modulos szóbeli és gyakorlati: május – június hagyományos szóbeli és gyakorlati: június Modulos szakképesítéseknél bármelyik vizsgatevékenységgel megkezdhető a vizsga!

 Honvédelmi Minisztérium január 19. és június 6.  Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a) írásbeli: szeptember 23-án 10 óra szóbeli és gyakorlati: október 11–15-én b) írásbeli: január 5-én 10 óra szóbeli és gyakorlati: január 17–21-én c) írásbeli: május 30-án szóbeli és gyakorlati: június 6–17-én Szaktárcák eltérő időpontú vizsgái

(folytatás)  Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a) írásbeli: október 4–5-én 14 óra szóbeli és gyakorlati: október 4–27. b) írásbeli: február 1–2-én 8 óra szóbeli és gyakorlati: február 1–25. c) írásbeli: május 16–18-án 8 óra szóbeli és gyakorlati: május 18–június 25.

Írásbeli vizsga pótnapja: május 27. Akkor vehető igénybe, ha az érettségi vizsga és a szakmai vizsga írásbeli része azonos napra esik. A vizsgaidőpontok egybeesését, azaz az írásbeli pótnap igénybevételét a szakközépiskola a vizsgabejelentési és tételigénylési kötelezettségének keretében jelenti be.

Központi vizsganapok időpontjainak elérhetősége rendszeru vizsgak

Modulos vizsgaidőpontok  A korábban az NSZFI feladatához tartozó szakképesítéseknél az idei évben is itt készülnek a tételek és a vizsgaidőpont meghatározása.  Az időtervben valamennyi jogszabályváltozás szerepel.  A képzés megkezdésekor érvényes szvk alapján kell keresni.  Kimenetenként, ABC sorrendben tartalmazza a vizsgaidőpontokat.  A havonta magadott 2 egymás utáni vizsganap közül az első napon kell a központi vizsgákat megkezdeni!  A modulos szakképesítésekhez tartozó központi vizsgatevékenységek időbeosztása szintén letölthető.

Az írásbeli és interaktív vizsgák kezdési időpontjai

A központi tételek rendelésének határideje iskolai rendszerben. októberi vizsgákhoz: szeptember 1. februári vizsgákhoz: január 5. májusi vizsgákhoz: március 1.  A tételigényléseket postán, vagy faxon kell beküldeni, a tételigénylő lap a honlapon megtalálható.

A szakmai vizsga bejelentése iskolai rendszerben.  A vizsgabejelentéseket elektronikus úton és papír alapon is be kell küldeni!  Vizsgaösszesítő adatlapokat csak elektronikusan, legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírással kell beküldeni!  A vizsgaelnöki jelentéseket a vizsga befejezését követő egy héten belül kell online eljuttatni az NSZFI-be.  Az eredeti törzslap 1 példányát az NSZFI-be kell küldeni! októberi vizsgákhoz: szeptember 15. februári vizsgákhoz: január 5. májusi vizsgákhoz: március 1.

A tanulmányi versenyek A tanulmányi versenyre vonatkozó egyeztetések folyamatban vannak. A moduláris képzésnek megfelelően kerülnek meghirdetésre. A szakképesítésért felelős miniszter október 29-ig gondoskodik a versenykiírásról. (Magyar Közlöny mellékletében)

Országos mérés, értékelés elrendelése A 2010/2011. tanévben országos mérés, értékelés keretében kell felmérni az - anyanyelvi, - matematikai alapkészségek fejlődését a negyedik, a hatodik, a nyolcadik és a tizedik évfolyamon. A meghatározott méréseket, értékeléseket az Oktatási Hivatal szervezi meg az országos szakértői névjegyzékben szereplő szakértők bevonásával május 25-én.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Mihálka Nóra