Prezentáció. A NEK felépítése Kormányzati szervek, Önkormányzatok MVI, MNGSZ, MGE, MSZÉSZ, stb.; civilek Termelők, feldolgozók, vágópontok, stb. KKV-k;

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
EU és Magyarország 7. előadás A magyar állampolgárok jogai az EU-ban.
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
VIRTUS KULTURÁLIS EGYESÜLET Általános tájékoztató.
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
PTE PMMK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. ELŐADÁS.
Az állam szerepe az öko- marketingben Tátrai Miklós helyettes államtitkár március 17.
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Olcsóbb és több demokrácia! A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség javaslatai az olcsóbb választásért.
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
Losontzi István Többcélú Közoktatási Intézmény
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
Közönségkapcsolatok (PR)
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
A vállalkozások környezete
Családi vállalkozás.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
Public Relations eszközök az egészségügyi intézmények szolgálatában
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Előzetes ajánlások a pedagógus témában május
Javaslat az ÁVF számára Etikai Kódex elkészítésének szempontjai
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.
Az EEM helye a menedzsmentben
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
© Szöllősi és Társai Bt. Marketingkommunikáció a TISZK rendszerében.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Fiatalok szegmentálása táplálkozási szokásaik szerint
AGRÁRINNOVÁCIÓS MŰHELY A RÓNA – JUH Klaszter innovációs hatékonyságának növelése ÉAOP
„ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN „ TÁMOP BALATONKENESE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
Dr. Fülöp Zsuzsanna szóvivő, osztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Békéscsaba, szeptember 10. Változások, célkitűzések,tervek - a fogyasztóvédelem.
ÖSSZEFOGÁSMEGYE A Békés Megyei Önkormányzat szerepe a gazdaságfejlesztésben, válságkezelésben BÉKÉS MEGYE, MINT HATÁRMENTI TÉRSÉG FEJLESZTÉSE Magyar-román.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
2015 | 05 | 28 VÁROSOK KÜLSŐ-BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓJA.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
Koncepció a demenciával élő idősek gondozásáról Demens betegek ellátásának kihívásai az egészségügyi és szociális ellátórendszerben szakmai tanácskozás,
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Őszi Attila főigazgató. ELŐZMÉNYEK A szakképzés kezdetei városunkban  Dunaújváros – új, tervezett, város  A szakképzés kezdete 1953 Technikum/(1969)Főiskola.
Biyovis a mi üzletünk.
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
PÉCS FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA A VÁLLALKOZÓI SZFÉRA SZEMSZÖGÉBŐL
8. tétel.
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
Európai Uniós ismeretek
A magyar és az osztrák szaktanácsadási rendszer összehasonlító vizsgálata a gazdálkodók körében végzett kérdőíves felmérés által VÉR ANDRÁS - CSER.
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
Tapasztalatok és változások a Tanfelügyeletben
A BIIRSZ tegnap, ma és holnap;
Az okos vásárlás lehetőségei a Kaposvár Kincse példáján
Urbánné Malomsoki Mónika
Előadás másolata:

Prezentáció

A NEK felépítése Kormányzati szervek, Önkormányzatok MVI, MNGSZ, MGE, MSZÉSZ, stb.; civilek Termelők, feldolgozók, vágópontok, stb. KKV-k; Üzletláncok, Multik, stb. NÉBIH; ÁNTSZ; NAV, stb., Szakmai sajtó, TV-k, Rádiók, Fesztiválok, stb. Klasztermenedzsment

A NEK munkacsoportjai

Céljaink: A Klaszter célja a kölcsönös üzleti előnyökön alapuló hálózatszerű együttműködés, a versenyképesség növelése, a hazai és nemzetközi piaci jelenlét erősítése, a kutatás- fejlesztés összehangolása, az oktatási, marketing- és reklámtevékenység hatékonyságának növelése, fejlesztési tervek és elképzelések összehangolása, foglalkoztatási lehetőségek bővítése, a klaszter tag vállalkozások számára a fenntartható fejlődés biztosítása.

A vendéglátóiparban el kívánjuk érni:  Az iskolákból megfelelő ismeretekkel rendelkező diákok kerüljenek ki.  A jogszabályok az alkalmazhatóság, életszerűség jegyében szülessenek, vagy maradjanak fenn.  Az alapanyagok rendszerezve legyenek, ne kelljen általánosítani, semmi különbséget nem téve a jó és a rossz alapanyag között, vagy akár a kényelmi termékek szegmensében.  Azt is meg kívánjuk valósítani, hogy a szakma felszabdaltsága megszűnjön.  Szakmai segítséget kívánunk nyújtani az üzleteknek, hogy azok piaci előnyhöz jussanak, vagy fellélegezhessenek, mivel az érdekükben is kívánunk lobbizni, a jelenleg hatályos jogszabályokkal kapcsolatban.  A szakmában dolgozók érdekében is fel kívánunk lépni.  Ne kelljen senkinek belemenekülnie a fekete, vagy szürkegazdaságba a megélhetéséért.

A termelőkkel kapcsolatosan:  El kívánjuk érni, hogy Magyarországon a lehető legjobb minőségben, hosszú távon is meg tudjuk termelni/termeltetni a megfelelő minőségű alapanyagokat.  Ezeknek biztos piacokat kívánunk biztosítani, a kereskedelmi egységek, és a szakma bevonásával.  Ösztönözni kívánjuk a termelőket, hogy a mai kor szellemében modernizálják technológiáikat, üzemeltetési rendszereiket, az átálláshoz minden segítséget megadunk.  A szakma és innovatív kutatások bevonásával kívánjuk elérni, hogy a megtermelt portéka a mai kor szellemét idézze, de hagyományokon alapuló módszerrel megtermelve.  Az Önkormányzatokat bevonva pedig a munkahelyteremtésre fókuszált programokat kívánunk életre hívni.

A kommunikációnkkal kapcsolatosan:  El kívánjuk érni, hogy az emberekhez el tudjuk juttatni nézeteinket, mely garancia lehet az identitástudat megerősítésére, a hagyományok örökzölddé tételére, és a kultúra ápolására.  Szeretnénk, ha a rendezvények fesztiválok megfelelő színvonalon kerülnének megrendezésre, melyek a jelentőségükkel a direkt kommunikáció lévén, nagyban segíthet az imént felsorolt értékek közvetítésének biztosítására.  Ugyanakkor a klasztertagok részére, egy összehangolt, és tudatosan felépített marketing kampánnyal kívánjuk piaci előnyhöz juttatni az abban részt vevőket.  Továbbá, szakmai segítséget kívánunk biztosítani azoknak, akiknek erre igényük van. (Önkormányzatok, stb.)

Csatlakozásról:  Ha szeretnél csatlakozni, elég egy csatlakozási nyilatkozatot kitölteni, mely részét képezi egy titoktartási nyilatkozat is. Ezt honlapunkról letöltheted. Ebben az űrlapban semmi ördöngösség nincsen.

Miért van szükség titoktartási nyilatkozatra?  Mert mindez a jövőnek épül, így a jövőben olyan információk, üzletmeneti titkok birtokába is kerülhetnek a tagok, amelyek értéke abban rejlik majd, hogy ki annak megvalósítója, így nem szeretnénk, ha még a bevezetése előtt lemásolnák mások, így megszereznék a piaci előnyt. Mert ugye, ma ez a valóság, így ezért döntöttük el, hogy bevezetjük ezt.

Miért érdemes csatlakozni?  Mert eddig igazából senki nem törődött a szakmában dolgozók döntő többségével, mondhatjuk tömegével, így a véleményüket sem kérdezte meg senki, és nélkülük születtek a döntések, bizonyos kérdésekben. Ezen felül pedig különféle szolgáltatások biztosítunk részükre, melyeket folyamatosan bővíteni kívánunk.

Mit vártunk a csatlakozóktól?  Hogy gondolkodjanak a „JÖVŐNEK”, gondolkodjanak magukért, és segítsék a munkánkat. Például, ha egy adott jogszabállyal nem értenek egyet, akkor azt küldjék meg részünkre, így mi továbbadjuk az adott kérdéskörrel foglalkozó munkacsoporthoz, akik körbejárják a témát, és amennyiben lehet, javaslatokat fogalmaznak meg a jogalkotók, hatóságok felé. Így segítve a változást.

Miért jó, ha bekapcsolódik valaki?  Mert saját érdekeit, álláspontját, nézeteit képviselheti.  Jó lesz az éttermesnek, mert sok esetben betarthatatlan szabályok nehezítik a működésüket. Ezzel pedig kezdeni kell valami, mert nem lehet érdeke senkinek egy fenntarthatatlan rendszer megtartása.  Jó lesz az abban dolgozóknak, mert úgy tudnak majd tevékenykedni, hogy tudják mit és miért kell tenniük.

Miért vállal garanciát a NEK?  A munkásságra! A NEK alapítói, a rendszer felépítésével, üzemeltetésével kapcsolatos hitelességet, odafigyelést és a lelkesedést tudjuk garantálni, mely a változás garanciája is egyben.

Milyen politikai hovatartozású a NEK?  A NEK céljai elérése érdekében, lobby tevékenység végzését, érdekvédelem kialakítását, jogszabályalkotásba való szakmai segítségnyújtást vállal a mindenkori kormányzati szervekkel, de politikai tevékenységet nem folytat! A pártérdekeket elutasítjuk, de a céljaink sikere érdekében minden építő szándékú közeledést, segítséget, támogatást elfogadunk, hovatartozástól függetlenül. A szakmai munkára helyezzük a hangsúlyt, ez alapján tudunk mindenkivel együtt dolgozni.

KÖSZÖNJÜK MEGTISZTELŐ FIGYELMETEKET/FIGYELMÜKET! BÍZUNK CSATLAKOZÁSI SZÁNDÉKOTOKBAN/SZÁNDÉKU KBAN!  www. jovonek.hu