Vírusok. Számítógépes vírusok 1. Számítógépvírus fogalma: Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különböző.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Számítógépes vírusok.
Advertisements

Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Vírusok, vírusvédelem.
Szoftver Fogalma, típusai.
Vírusok, férgek és más kártékony programok
Számítógép és Internet szabályozása a könyvtárakban Olvasószolgálatos műhely Dunakeszi Fülöp Attiláné
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás  A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese.
Számítógépes Vírusok.
Rosszindulatú számítógépes programok
Vírusok, férgek, trójai programok
Netikett Internetes bűnözés
Hibakóstoló Rendszergazdai tanácsok a NetNagyi Klub tagjainak.
Számítógépvírusok.
 VÍRUSOK: A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Ha egy számítógépes.
A szoftver.
Adatbiztonság, Internetbiztonság
Informatikai biztonság alapjai 3. Rosszindulatú programok
Számítógépvírusok Készítette: Babay Attila.
SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUSOK.
Számítógépes vírusok a számítógépes vírusok programok
Vírusok, Hardver vírusok
Számítógépes Vírusok.
A Számítógépes vírusok
Számítógépes Vírusok.
SOFTWARE.
A vírusokról.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Fontos értesítés  48 órán belül egy új vírus kerül a forgalomba, amit a MICROSOFT éppen most tett közzé. Ha t kapsz valakitől,
A számítógépes vírus 1. Számítógépvírus fogalma:     Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különbözõ káros.
A vírus olyan számítógépes program, amely önmagát sokszorozni képes, és romboló rutint tartalmaz. Ha nincs benne romboló rutin, akkor féregnek, ha pedig.
Vírusok és kártékony programok
Vírusok, vírusvédelem.
Vírusok Rosszindulatból írt programok. A gépekben kárt okoznak főleg szofveresen. Terjedésük: adathordozókon, vagy hálózaton keresztül Jelenlétükre utaló.
Készítette:Máté Nóra 5.a Erzsébethelyi Általános Iskola Felkészít ő tanár: Mészárosné Hrabovszki Katalin Az internet veszélyei.
A számítógépes vírusokról TIPP További tanácsokat a NORTON AntiVirus kézikönyvében találhat!
Számítógépvírusok.
Hálózatok.
Szoftverjog és etika, adatvédelem
Malware Elsőfajú malware: vírusok, programférgek, trójai- és backdoor programok, logikai bombák; Másodfajú malware: kémprogramok, betárcsázók, adware,
Ingyenes,Multi funkcionális tűzfal szoftver
Számítógépes vírus.
Operációs rendszerek II Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 10 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
A vírus fogalma, típusai Vírusirtás Védelem
Előadó: Golyena Tamás Vírusok. 2 Tartalom Vírusokról Vírusok csoportosítása Kémprogramok (spyware) Hogyan védekezzünk a vírusok ellene?
 A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban.  Többnyire rosszindulatú,
Kártevők a számítógépünkön Vírusok, programférgek és társaik.
Készítette: Abonyi Vivien és Bakai Evelin
Lemezkarbantartás Lemezfeladatok.
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 VírusokVírusok Alapfogalmak, jellemzők, detektálás, vírusirtás.
Informatikai alapismeretek Összefoglalás. AlapfogalmakAlapfogalmak Informatika: Informatika: – Az a tudományág, amely az információk keletkezésével, továbbításával,
XII.tétel VírusokVírusok. a ) Mik azok a vírusok? A vírusok olyan programok, programrészek, vagy más utasítássorozatok összessége, melyek futáskor a nevükhöz.
Jogi tudnivalók Adatbiztonság. Adatbiztonsági osztályok Alapbiztonsági osztály Személyes adat, üzleti titok, pénzügyi adatok. Fokozott biztonsági osztály.
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese. Például:
Olyan, rendszerint kisméretű programok vagy programrészek, amelyek észrevétlenül terjedjenek és kárt okoznak. A felhasználó tudta nélkül működnek. Képesek.
Rosszindulatú programok, vírusok, vírusirtók
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Alkalmazások a számítógépen Papp Szabolcs 2009.
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
Vírusok. Fogalma Rejtőzködik Önmagát sokszorosítja Kárt okoz Mindhárom feltétel Bármelyik nem Vírus Vírus rokon.
MALWARE Készítette: Borsi Rebeka. MI AZ A MALWARE? Angol mozaikszó → MALicious + softWARE Mindig adatcserével jönnek Típusai: trójai, vírus, féreg, kémprogram,
SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUSOK. Fogalma Olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Többnyire rosszindulatú,
Vírusok  Minden jog fenntartva. Az angol malware kifejezés az angol malicious software (rosszindulatú szoftver) összevonásából kialakított mozaikszó.
A számítógépes vírusok meghatározása, működése A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy.
PPKE JÁK1 Informatika INFORMATIKA ELŐADÁS november 5. I. ELŐADÓ.
S ZÁMITÓGÉPES KÁRTEVŐK Tanuló: Tóth Zsolt Tanár: Kókai Anasztázia Iskola: Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Magyarkanizsa, Iskola tér 1.
Az internet veszélyei Név: Merena Gréta 6.b
Az operációs rendszer feladatai
Vírusok és egyéb kártevők és védekezés ellenük
Információ és kommunikáció
Letöltés az internetről
Előadás másolata:

Vírusok

Számítógépes vírusok 1. Számítógépvírus fogalma: Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különböző káros hatásokat idéz elő. Kezdetben a számítógépprogramok szerzői védelmét biztosították velük, ma azonban károkozásért készítik őket. Részei: fertőző rész: a vírust a gazdaprogramba másolja, romboló rész: a károsító hatást fejti ki.

Számítógépes vírusok fajtái Boot vírusok: fertőzött rendszerlemezzel terjednek. Bootoláskor megfertőznek gyakorlatilag minden írható lemezegységet. Fájl vírusok: Ebbe a csoportba tartoznak az olyan vírusok, amelyek fájlokkal terjednek. Általában kis méretűek és hozzáfűzik magukat valamilyen futtatható fájlhoz. A fájl mérete a vírus hosszával megnő. Makró vírusok: Visual Basic makró nyelvén íródtak, és dokumentum fájlokkal terjednek.

vírusok: csatolmányként terjednek. Amikor elindítjuk a csatolmányt lefut a vírus és elküldi magát a címlistában szereplő összes címre Tulajdonképpen egyetlen vírus és a legtöbb féreg sem képes terjedni, ha a felhasználó nem nyitja meg a fertőzött programot. Trójai vírusok: Hasznosnak tűnő kártékony program Férgek: Eredetileg nem közvetlen károkozásra, hanem adatlopásra kifejlesztett programok

Vírusok terjedésének módja Hogyan terjednek a férgek és egyéb vírusok? - segítségével -Internetről letöltött programokkal -Veszélyes webhelyek meglátogatásával -Ismerősöktől kapott lemezekkel, pendrivekkel

Vírusok és tünetek Számítógép lassulása Internet lassulása Ismerősök visszajelzése gyanús küldeményekre a mi címünkről.

Védekezés Naprakész vírusírtó használata Spyware használata Tűzfal használata Fokozott óvatosság csatolmányokkal szemben

Vírus eltávolítása Internetkapcsolat megszakítása és minden nem fontos futó program leállítását követően vírusirtó futtatása majd spyware futtatása Kritikus esetben teljes partíció törlésre is szükség lehet Fontos adatainkról érdemes tömörített formában biztonsági mentéseket csinálni

A tűzfal fogalma, használata és gyengéje Mit neveznek tűzfalnak? A tűzfal olyan szoftver vagy hardver, amely ellenőrzi az internetről vagy hálózatról érkező információkat, és a tűzfal beállításaitól függően blokkolja vagy továbbengedi őket a számítógépre. Miért van szükségem tűzfalra? A tűzfal segít megakadályozni, hogy a támadók vagy rosszindulatú programok (például férgek) hozzáférjenek a számítógéphez a hálózaton vagy az interneten keresztül. A tűzfal megakadályozza azt is, hogy a számítógép rosszindulatú szoftvereket küldjön más számítógépekre.

Mi az, amit egy tűzfal nem képes megakadályozni? E mail vírusok:Az e mail vírusokat az e mail üzenetekhez csatolják. A tűzfal nem képes az e mail tartalmának meghatározására, így nem nyújt védelmet az ilyen típusú vírusok ellen Adathalászati csalások: Az adathalászat egy olyan módszer, amellyel megtévesztik a számítógép- felhasználókat, hogy adják meg személyes vagy pénzügyi adataikat, például bankszámlájuk jelszavát

Fontosabb vírusírtók A Vírusírtók feladata, a vírusok, vagy férgek eltávolítása, karanténba helyezése. Vírusírtók: –Nod 32 –Avast –Panda –Kapersky –AVG (teljesen ingyenes)

Férgek eltávolítása Programok –Adaware –Spyboot